اخبار ساحوی
حملهی راکتی اسرائیل به سایتی در ایران
سیانان با تایید حمله اسرائیل به ایران به نقل از مقامهای آامریکایی گفت که هدفهای اسرائیل تأسیسات هستهای یا غیرنظامی نبودند. خبرگزاری مهر از تعلیق برخی از پروازها در ایران خبر داد. فارس نوشت که سه انفجار حوالی پایگاه شکاری اردو در شمال غرب اصفهان شنیده شده است. یک مقام ایرانی هم به رویترز گفت حمله رخداده راکتی نبوده است.
خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) نوشت سیستم دفاع هوایی ایران در آسمان چند ایالت در این کشور، فعال شده است. شبکهی خبری سیانان به نقل از یک مقام امریکایی تأیید کرد که گزارشها در ایران ناشی از حملهی متقابل اسرائیل به ایران است.
سیانان همچنین به نقل از مقامهای امریکایی گفت که هدفهای اسرائیل تأسیسات هستهای یا غیرنظامی نبودند. این شبکه خبری بعدتر گزارش داد که یکی از هدفها یک پایگاه راداری بوده است.
جنیفر جاکوبز، گزارشگر کاخ سفید خبرگزاری بلومبرگ در پیامی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: مقامهای اسرائیلی به ایالات متحده خبر داده بودند که بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده حمله تلافیجویانه خواهند کرد.»
همزمان ای بی سی نیوز امریکا به نقل از مقامی امریکایی مدعی شد که راکتهای اسرائیلی به سایتی در ایران اصابت کرده اند. این مقام امریکایی نتوانست حمله به سایت هایی در سوریه و عراق را تأیید کند.
با وجود این تا این لحظه رسانههای رسمی ایران «حملهی خارجی» را تکذیب میکنند. خبرگزاری «تسنیم»، نزدیک به سپاه پاسداران، نوشته است : «برخلاف شایعات و ادعاهای رسانههای اسرائیلی، تا این لحظه هیچ گزارشی مبنی بر حمله از خارج به اصفهان یا هیچ یک از نقاط دیگر کشور وجود ندارد.»
مقامات ایرانی به المیادین گفتهاند که هیچ حملهای به ایران نشده و خبرهای منتشر شده درباره حمله اسرائیل کذب و بخشی از جنگ رسانهای هستند.
رویترز نوشت یک مقام ایرانی در گفتگو با این خبرگزاری گفته است که حمله به ایران راکتی نبوده است؛ بر خلاف آنچه پیشتر یک مقام امریکایی به ایبیسی گفته بود.
این مقام ایرانی که نامش نیامده به رویترز گفت که که انفجارهای شنیده شده در اصفهان در نتیجه فعال شدن سیستمهای دفاع هوایی ایران بوده و هیچ حمله راکتی علیه ایران انجام نشده است.
خبرگزاری حکومتی «مهر» نیز از قول منابع موثق حکومتی که نام آنها نیامده است نوشت: تاسیسات هستهای در ایالت اصفهان در امنیت کامل است.
سفارت امریکا در اورشلیم پس از گزارش حمله اسرائیل به ایران، هشدار امنیتی صادر کرد. تایمز اسرائیل نوشت که سفارت ایالات متحده در اورشلیم خطاب به کارمندان وزارت خارجه این کشور و خانوادههای آنها نوشت که «در پی گزارشهایی مبنی بر انجام حمله تلافیجویانه اسرائیل در داخل ایران» احتیاط فراوان کنند.
در این هشدار امنیتی سفارت امریکا از کارمندانش خواسته که سفرهایشان را به مناطق تل آویو، بئرشبا و اورشلیم محدود کنند. کارمندان مجاز به تردد بین این سه شهر هستند.
اردوی اسرائیل و دفتر صدراعظم این کشور حاضر نشدند گزارشهای مقامهای امریکایی مبنی بر حمله اسرائیل به ایران را تأیید یا تکذیب کنند.
اردوی اسرائیل در پاسخ به پرسشی در مورد گزارش انفجارها و حملات در ایران و سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حال حاضر اظهارنظری نداریم». دفتر صدراعظم این کشور هم از پاسخ دادن در این مورد، خودداری کرد.
سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) هم از اظهار نظر خودداری کرده است.
نخستین گزارشها از حمله
ابتدا جورازلم پست از شنیده شدن «صدای انفجار در ایران، سوریه و عراق» داد.
اندکی بعد شبکه خبر جمهوری اسلامی نیز در زیرنویس خبرش نوشت: «صدای انفجار شدید در اصفهان شنیده شد. منبع صدا هنوز مشخص نیست.»
صدای انفجار در تبریز هم شنیده شد و ایرنا تأیید کرد که منشاء صدای انفجار فعالیت سیستم دفاع هوایی بوده است:
طبق پیگیریهای خبرنگار ایرنا مشخص شد، سیستم دفاع هوایی تبریز در پی مشاهده شی مشکوک شلیک کرده است.
ایرنا افزود که هیچ انفجاری در خود شهر تبریز رخ نداده است.
ایران نوانسز که نزدیک به وزارت خارجه ایران است، با استناد به گزارش صدا و سیما نوشت چند طیاره بدون سرنشین کوچک در حریم هوایی ایالت اصفهان سرنگون شدهاند.
رسانه تایمز اسرائیل نوشت زنگ خطر در شهرهای نزدیک مرز لبنان به دلیل وجود طیارههای دشمن به صدا درآمده است.
این رسانه نوشت به دلیل ورود طیاره دشمن به حریم هوایی اسرائیل، زنگهای هشدار در بسیاری از مناطق شمالی در نزدیکی مرز با لبنان به صدا در آمدهاند و اردو به شهروندان دستور داده که به پناهگاه بروند.
با وجود تایید یک مقام رسمی امریکایی که این حمله اسرائیل به ایران است، خبرگزاری مهر نوشت «تاکنون شواهدی از اصابت و حمله وجود ندارد».
خبرگزاری فارس که نزدیک به حکومت ایران است در کانال تلگرام خود نوشت صدای انفجار در شهر قهجاورستان، در شمال غرب اصفهان شنیده شده است. این خبرگزاری نوشت «هنوز علت این صداها مشخص نیست» و در ادامه توضیح داد «شهر قهجاورستان در نزدیکی میدان هوایی اصفهان و پایگاه هشتم شکاری نیروی هوایی ارتش واقع است.»
این خبرگزاری بعدا گزارش داد که سه انفجار حوالی پایگاه شکاری اردو در شمال غرب اصفهان شنیده شده است و سیستم دفاع هوایی ایران در واکنش «به یک شی که احتمال داده میشود ریزپرنده باشد» فعال شده است.
فارس نوشت «رادار اردو» از اهداف احتمالی بوده و تایید کرد که شیشههای چند ساختمان اداری در این محدوده شکسته شده است.
پایگاه هشتم شکاری اصفهان که صدای انفجار در نزدیکی آنجا شنیده شده، از جمله آشیانههای طیاره های F-۱۴ ایران است.
پایگاه هوایی شهید بابایی در دست نیروی هوایی اردوی ایران است و از جمله خانه انواع جنگندههای ایران شامل اف۷، اف۱۴، پیسی۷، تجهیزات جنگندهها، تجهیزات راداری و سیستم دفاع هوایی است.
حمله به عراق و سوریه
رسانه اسرائیلی جورازلم پست از شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان، در مرکز ایران و همچنین در ایالت سویدا در جنوب سوریه، همچنین در محدوده ایالتهای بغداد و بابل در نخستین ساعات صبح جمعه خبر داد و آن را به نقل از «گزارشات محلی» منتشر کرد.
عراق تا این لحظه هر انفجاری داخل این کشور را تکذیب کرده اما گفته رادارهایش چندین طیاره بدون سرنشین را ردگیری کرده اند.
خبرگزاری ایران (ایرنا) به نقل از صابرین نیوز که نزدیک به سپاه است نوشت ایالت السویداء در جنوب سوریه هم هدف حمله اسرائیل قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، اسرائیل میدان هوایی «الثعله» در سویداء را هدف قرار داده است.چندین نقطه در حومه درعا در جنوب سوریه هم هدف حملات اسرائیل قرار گرفتهاند.
ایرنا نوشت که میدان هوایی زراعتی در شهر ازرع، میدان هوایی نظامی الثعله و گردان راداری واقع میان شهر ازرع و دهستان قرفا در جنوب سوریه از دیگر مناطقی هستند که هدف حمله اسرائیل بودند.
همزمان با این حملات، صدای انفجار در منطقه الامام ایالت بابل عراق نیز شنیده شده و این را شبکه المیادین نزدیک به حزب الله لبنان تأیید کرده است. ایرنا نوشته است که در مورد صدای انفجار در بابل آنها نمیتوانند مستقل تایید کنند که ماهیت انفجار چه بوده است.
تغییر پروازها در ایران
خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشت که پروازها در غرب ایران بدون هیچ توضیحی، تغییر مسیر دادهاند. شرکتهای هوایی امارات و فلای دبی مستقر در شهر دبی، امارات متحده عربی، که حدود ساعت ۴:۳۰ صبح بر فراز آسمان غرب ایران بودند، تغییر مسیر دادند.
این خبرگزاری نوشت: «هشدارهای محلی به هوانوردان حاکی از آن بود که فضای هوایی ممکن است بسته شده باشد.»
خبرگزاری مهر از تعلیق برخی از پروازها در ایران خبر داد.
این خبرگزاری به نقل از مدیر روابط عمومی شرکت میدان هوایی نوشت پروازهای تهران، اصفهان و شیراز، میدانهای غرب، شمال غرب و جنوب غرب به حالت تعلیق درآمدند. این شرکت از مسافران خواسته است که پیش از حرکت، اطلاعات پرواز را چک کنند.
به گزارش مهر، پروازهای میدان خمینی و مهرآباد تا ساعت ۱۰:۳۰ صبح امکان پذیرش و اعزام مسافر راه نخواهد داشت.
نقشه پروازها بر فراز ایران نشان میدهد که همزمان با انتشار خبر حمله اسرائیل به منطقه ای در اصفهان، بسیاری از طیارهها بر فراز حریم هوایی ایران، تغییر مسیر دادهاند. هنوز بهصورت رسمی وضعیت پروازها و اینکه آسمان ایران منطقه پرواز ممنوعه است یا نه، اعلام نشده است.
اخبار ساحوی
طیاره مسافربری آذربایجان با دهها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد
خبرگزاریهای روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.
یک فروند طیارهی مسافربری که از آذربایجان به مقصد روسیه در حال پرواز بود در قزاقستان سقوط کرد و بیم آن میرود که تعداد زیادی از سرنشینان آن کشته شده باشند.
مقامات قزاقستان اعلام کردند که یک فروند طیارهی مسافربری امبرائر با ۶۷ مسافر و پنج خدمه که از جمهوری آذربایجان به روسیه در حال پرواز بود، روز چهارشنبه (۵جدی) در نزدیکی شهر آقتاو در قزاقستان سقوط کرد. گزارشهای اولیه حاکی از آن است که ۲۷ نفر نجات یافتند.
یک تصویر ویدیویی در رسانههای اجتماعی نشان میدهد که یک فروند طیاره متعلق به خطوط هوایی آذربایجان، هنگام برخورد با زمین آتش میگیرد و دود سیاه غلیظی از آن بلند میشود.
اداره وضعیت اظطراری قزاقستان در بیانیهای اعلام کرد که آتشنشانان شعلههای آتش را خاموش کرده و بازماندگان این حادثه در شفاخانه نزدیک تحت تداوی هستند.
این اداره تا این لحظه از کشته شدن ۴۲ نفر در این سانحه خبر داده است.
خطوط هوایی آذربایجان نیز اعلام کرد که هواپیمای «امبرائر ۱۹۰» از شهر باکو، پایتخت آذربایجان به شهر گروزنی، مرکز جمهوری چچن روسیه پرواز میکرد، اما در حدود ۳ کیلومتری شهر آقتاو قزاقستان مجبور به فرود عاجل شد.
خبرگزاریهای روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.
به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، مقامات قزاقستان اعلام کردند که بررسی علل احتمالی مختلف سقوط از جمله نقص فنی را آغاز کردهاند.
سازمان نظارت هوانوردی روسیه در بیانیهای اعلام کرد که اطلاعات اولیه حاکی از آن است که پیلوت تصمیم به فرود اضطراری پس از برخورد یک پرنده گرفته است.
خبرگزاری ریانو روسیه گزارش داد که در پی سقوط طیاره، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در حال برگشت به کشورش از نشستی بود که روز چهارشنبه در روسیه برگزار شده بود.
اخبار ساحوی
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکستهای پیهم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هستهای برود.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.
براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.
در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروههای نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکستهایی در نفوذ منطقهای خود متحمل شده است.
مشاور امنیت ملی قصر سفید به سیانان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانههای موشکسازی و سیستم دفاع هوایی، تواناییهای نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.
سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقهمند داشتن سلاح هستهای هستند.»
او خاطرنشان کرده که ایران میگوید برنامه هستهایاش صلحآمیز است، اما با وجود اعمال تحریمها غنیسازی اورانیوم خود را گسترش داده است.
مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.
او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت میکند و این موضوع را با تلآویو نیز در میان گذاشته است.
انتظارهای جهانی و چشمها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید میشود.
باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاستهای سختگیرانهای در قبال تهران دارد.
اخبار ساحوی
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیهای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیتهای استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»
وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بیاساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.
بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گستردهای داشتهاند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمیکند.
وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاریهای عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاستهای ایالات متحده در منطقه رنج میبرد.
بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطهای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندیهای موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشمپوشی کرده و نگرانیها درباره تواناییهای پاکستان را به نظر میرسد که به تحریک دیگران مطرح میکند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیهای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیتهای استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»
این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهادهای مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشکهای بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت میکند.
وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیهای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلامآباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار میکند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.
چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
جهان4 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت2 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد