Connect with us

رویداد های اخیر

حقانی: امارت اسلامی در مبارزه برضد داعش متعهد است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در گفتگوی با یک شبکه هندی روز جمعه، ۲۹ جولای، گفته است که شبکۀ القاعده درافغانستان حضور ندارد و امارت اسلامی به تعهدات خود با جامعه جهانی برای مبارزه با داعش پابند است.

سراج الدین حقانی می‌افزاید که القاعده نیروی نظامی در افغانستان ندارد و این شبکه دیگر تهدیدی برای امنیت منطقه و جهان نیست.

آقای حقانی نگرانی هند را از بابت حضور گروه‌های «جیش‌محمد» و «لشکرطیبه» در افغانستان بی اساس می‌داند وتأکید می‌کند که امارت اسلامی در تأمین امنیت اماکن دیپلوماتیک کشورها و دیپلومات‌های خارجی به شمول هند، آماده‌گی دارد.

آقای حقانی می‌گوید که امارت اسلامی با داعش می‌جنگند و دراین خصوص با جامعه جهانی تعهد دارد.

حقانی در گفتگو با این شبکه گفته است: «درارتباط با داعش به تعهدات که با جهان و کشورهای اسلامی کرده‌ایم، پابندیم و گام‌های هم به ضد این گروه برداشته شده‌است، اما در ارتباط به القاعده، این شبکه در افغانستان حضور ندارد، این شبکه دیگر تهدید برای جهان نیست، پیام ما به جهان این است که دیگر نیروی از تروریزم در افغانستان وجود ندارد، اجازه نمی‌دهیم افغانستان به مرکز عملیات تروریزم مبدل شود، نیروهای ما قادراند مانع تلاش‌های که امنیت و ثبات افغانستان منطقه و جهان را با خطر روبه‌رو کند، شوند».

سرپرست وزارت امورداخله در برابر پرسش که آیا امارت اسلامی افغانستان آماده است در صورتیکه هند بخواهد عملیات نظامی برنامه ریزی شده‌ای را علیه جیش‌محمد و لشکرطیبه در افغانستان انجام دهد، با این کشور همکاری خواهد کرد، گفته است: «نگرانی که هند از بابت حضور جیش‌محمد و لشکرطیبه در افغانستان دارد، بی‌بنیاد است، ما می‌خواهیم روابط خیلی صمیمی با هند داشته باشیم، چنین ترس بی اساس و نامطلوب است».

سرپرست وزارت داخله افزوده است که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا روابط خوب دیپلوماتیک با هند داشته باشد و همین گونه خواهان داشتن روابط مثبت سیاسی با سایرکشورهای منطقه و جهان است.

پیش از این نیز چندین مقام عالی رتبۀ امارت اسلامی در گفتگو با رسانه‌های هندی اطمینان داده‌اند که امنیت اماکن دیپلوماتیک و ماموران سیاسی این کشور را تأمین خواهند کرد و دهلی نو می‌تواند با خاطر آسوده فعالیت‌های عمرانی خود را ادامه داده و پروژه‌های ناتکمیل را تکمیل کند.

رویداد های اخیر

تلاش‌های سناتور امریکایی برای جلوگیری از رسیدن کمک‌های مالی واشنگتن به افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

تیم شی‌هی، سناتور جمهوری‌خواه، دوشنبه شب اعلام کرد که در حال رهبری تلاش‌ها برای پیشبرد لایحه «عدم استفاده از پول مالیات‌دهندگان برای تروریست‌ها» در سنای ایالات متحده بوده که این لایحه از رسیدن کمک‌های مالی واشنگتن به افغانستان جلوگیری خواهد کرد.

تیم شی‌هی که سابقه جنگ در افغانستان را دارد، اعلام کرده که رهبری ارایه این طرح و تصویب آن را در مجلس سنا بر عهده دارد.

در صورت تصویب در مجلس سنا، این طرح برای توشیح به میز دونالت ترمپ، رییس جمهور امریکا خواهد رفت.

تیم شی‌هی گفته است: «افتخار می‌کنم که رهبری تصویب قانون منع استفاده هراس افگنان از دالرهای مالیات‌دهندگان را در سنای ایالات متحده بر عهده دارم. برای افرادی مانند من که در جنگ علیه این گروه‌ها دوستان خود را از دست داده‌ایم، درک این واقعیت که مالیات شهروندان امریکایی به جیب حماس، حزب‌الله و طالبان (امارت اسلامی) می‌رود، خشم‌آور است.»

نسخه نخستین و اصلی این قانون توسط تیم بورچت، سناتور دیگر جمهوری خواه به مجلس نمایندگان امریکا ارایه و سپس تصویب شد.

جمهوری خواهان تلاش دارند این لایحه در هر دو مجلس کانگرس تصویب شود و برای توشیح به میز رییس جمهور برسد.

در همین حال، امارت اسلامی به این باور است که تأثیر کمک‌های امریکا به پیشرفت و توسعه اقتصادی افغانستان ناچیز است و این کشور با تطبیق پروژه‌های بزرگ زیربنایی می‌تواند به اهداف اقتصادی خود دست یابد.

هرچند شماری از آگاهان اقتصادی گفته‌اند که کمک‌های جهانی در این بُرهه زمانی برای افغانستان نجات بخش است و بهتر است مسوولان در این شرایط چنین کمک ها را از دست ندهند.

گفتنی است که تیم بورچت، سناتور ارائه دهنده این قانون روز چهارشنبه در سنای امریکا سخنرانی می‌کند. وی تلاش خواهد کرد همقطاران خود در سنا را قانع به رای دادن به نفع این لایحه کند.

با این حال، دموکرات‌های سنای امریکا به این لایحه مخالفت نشان داده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تورخم همچنان به روی رفت وآمد بسته است

پاکستان از مسوولان امارت اسلامی خواسته که در نزدیکی خط فرضی دیورند تاسیسات جدید ایجاد نکنند و در مقابل، افغانستان نیز نباید مانع ساخت تاسیسات از سوی پاکستان شود.

Published

on

(Last Updated On: )

عبدالجبار حکمت، کمیسار تورخم به خبرگزاری باختر گفته است که با گذشت چهار روز، طرف پاکستانی همچنان از بازگشایی این مسیر به روی هرگونه رفت‌وآمد خودداری می‌کند.

او گفته است که، روز گذشته نشستی به ریاست معاون والی ننگرهار با طرف پاکستان برگزار شد، اما بدون نتیجه پایان یافت.

پاکستان از مسوولان امارت اسلامی خواسته که در نزدیکی خط فرضی دیورند تاسیسات جدید ایجاد نکنند و در مقابل، افغانستان نیز نباید مانع ساخت تاسیسات از سوی پاکستان شود.

عبدالجبار حکمت تاکید کرد که این درخواست از سوی طرف افغان رد شده و در واکنش به این موضوع، پاکستان از بازگشایی دروازه تورخم خودداری کرده است.

این درحالی است که چهار روز است هزاران مسافر، ازجمله مریضان و صدها کاروان تجاری، در دو سوی تورخم گیرمانده اند و منتظر بازگشایی آن اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت داخله  بازداشت دو بریتانیایی و یک امریکایی را تایید کرد

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که پیتر و باربی رینولدز، دو شهروند بریتانیا، یکجا با یک زن امریکایی چینی‌تبار و ترجمان افغان آنان به تاریخ اول فبروری در بامیان بازداشت و زندانی شده‌ اند.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت داخلۀ امارت اسلامی بازداشت دو شهروند بریتانیا و یک امریکایی-چینی‌تبار را در افغانستان تایید کرد.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلۀ، به خبرگزاری فرانس‌رپرس گفته است که: «مسوولان بر اساس ملاحظات مشخص” چهار نفر را بازداشت کردند.» به گفتۀ وی، دو شهروند بریتانیا، یک امریکایی چینی‌تبار و ترجمان افغان آنان شامل بازداشت شدگان اند.

پیش از این، وزارت خارجۀ بریتانیا خبر بازداشت یک زوج مسن بریتانیایی را که سرگرم فعالیت‌های بشری در افغانستان بودند، تایید کرده بود. یک سخنگوی وزارت خارجۀ بریتانیا روز دوشنبه (ششم حوت) با نشر بیانیه‌ای گفت: «ما از خانوادۀ دو شهروند بریتانیا که در افغانستان بازداشت شده اند، حمایت می‌کنیم.»

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که پیتر و باربی رینولدز، دو شهروند بریتانیا، یکجا با یک زن امریکایی چینی‌تبار و ترجمان افغان آنان به تاریخ اول فبروری در بامیان بازداشت و زندانی شده‌ اند.

فرزندان این زوج بریتانیایی به روزنامۀ سندی تایمز گفته‌ اند که پدر و مادر شان از ۱۸ سال به اینسو، مشغول راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی در افغانستان بوده‌ و از مدتی زیادی به این‌سو در ولایت بامیان زندگی می‌کردند. براساس معلومات آنان، این زوج، پنج پروژۀ آموزشی را برای کودکان و مادران در کابل و یک پروژۀ آموزشی دیگر را در بامیان راه‌اندازی کرده بودند.

قانع از ارایۀ جزییات بیشتر در مورد هویت بازداشت شدگان و نیز دلیل و انگیزۀ بازداشت آنان خود داری کرد و گفت که جزییات بیشتر بعداً اطلاع داده خواهد شد.

سارا انتویستل، دختر پیتر و باربی رینولدز، به رادیوی تایمز بریتانیا گفت: «والدین ما همواره تلاش داشتند به طالبان (امارت اسلامی) احترام بگذارند، بنا بر این منتظر می‌مانیم که آنان دلیل شان را برای این بازداشت ارایه کنند.»

فرزندان این زوج بریتانیایی که در سال ۱۹۷۰ در کابل باهم ازدواج کردند، گفته اند که تا سه روز پس از بازداشت از طریق پیام تلیفونی با پدر و مادر شان در ارتباط بودند، اما پس از آن ارتباط شان قطع شده است.

انتویستل به روزنامۀ‌ سندی تایمز گفته است: «این واقعاً بد است. مادر من ۷۵ ساله و پدر من تقریباً ۸۰ سال عمر دارد و [او] بعد از یک سکته کوچک به ادویه قلبی خود نیاز دارد…آنان فقط تلاش داشتند به کشوری کمک کنند که آن را دوست داشتند.»

هرچند دلیل بازداشت این زوج بریتانیایی مشخص نشده است، روزنامۀ سندی تایمز گزارش داده است که ظاهراً تلاش آنان برای تدریس به زنان دلیل بازداشت شان باشد. انتویستل در این مورد گفت: «اینکه آنان به خاطر تدریس به مادران اولاددار بازداشت شده باشند، بسیار بد است.»

پیتر و باربی رینولدز تنها شهروندان خارجی نیستند که در سه و نیم سال گذشته از سوی امارت اسلامی بازداشت شده اند.

امارت اسلامی در سه و نیم سال گذشته که بر افغانستان حاکم است، چندین شهروند خارجی به شمول دیوید لاوری، نظامی پیشین کانادایی، راین کوربت، جورج گلیزمن، محمودشاه حبیبی و ویلیم مک‌کنتی شهروندان امریکا را بازداشت کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!