یکی از افراد نزدیک به عمران خان، صدر اعظم سابق پاکستان، گفته است که نامزدهای مورد حمایت این حزب قصد تشکیل حکومت را دارند. او از حامیان این حزب خواسته است که اگر نتایج نهایی انتخابات اعلام نشود، اعتراض مسالمت آمیز داشته باشند.
پاکستان روز پنجشنبه یک انتخابات سراسری برگزار کرد، اما نتایج نهایی تا هنوز اعلام نشده است.
هم خان و هم رقیب اصلی او، نواز شریف، صدر اعظم سابق، روز جمعه اعلام پیروزی کردند.
به گزارش رویترز، گوهر خان، رئیس حزب تحریک انصاف پاکستان که به عنوان وکیل خان نیز کار میکند، از «همه نهادها» در پاکستان خواست تا به مأموریت حزب او احترام بگذارند.
او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که اگر نتایج کامل رای گیری تا شنبه شب اعلام نشود، این حزب در روز یکشنبه تظاهرات مسالمت آمیزی را در مقابل ادارات دولتی برگزار خواهد کرد.
صدها تن از حامیان خان در شهر پیشاور در شمال غربی این کشور راهپیمایی کردند. دو فرد نزدیک به خان که این راهپیمایی را رهبری میکردند، اظهار کرده اند که علیرغم پیروزی در انتخابات، بازنده اعلام شده اند.
تیمور خان جگرا، یکی از وزرای ایالتی سابق خان، گفت: «ما هرگز انتظار نداشتیم که این اتفاق برای ما بیفتد.»
معترضان شعارهایی علیه آنچه تقلب در انتخابات می خواندند، سر دادند.
شریف روز جمعه گفت که حزب او به عنوان بزرگترین گروه ظاهر شده است و با سایر گروه ها برای تشکیل یک حکومت ائتلافی گفتگو خواهد کرد.
تا ساعت ۵ عصر روز شنبه، ۴۸ ساعت پس از پایان رای گیری، هنوز نتایج برای ۱۰ کرسی از ۲۶۵ کرسی مورد رقابت در انتخابات مشخص نشده بود.
آخرین آمار منتشر شده در وب سایت کمیسیون انتخابات نشان میدهد که نامزدهای مستقل ۱۰۰ کرسی را به دست آورده اند و حزب مسلم لیگ نواز پاکستان ۷۲ کرسی را کسب کرده است.
تحلیل رویترز نشان میدهد که حداقل ۹۰ نامزد مستقل پیروز، مورد حمایت خان اند.
حامیان خان بهعنوان کاندیدهای مستقل در انتخابات شرکت کردند، زیرا کمیسیون انتخابات اشتراک کاندیدها زیر نشان حزب خان را به دلیل رعایت نکردن قوانین انتخاباتی منع کرده بود.
علیرغم ممنوعیت و زندانی شدن خان به اتهام افشای اسرار دولتی، فساد اداری و ازدواج غیرقانونی، میلیونها حامی این بازیکن سابق کریکت به حامیان او رای دادند، هر چند او نمی تواند تا زمانی که در زندان است، بخشی از دولت باشد.
زلفی بخاری، مشاور رسانهای خان، به رویترز گفت که حزب وی از حامیان اش خواهد خواست که به کدام حزب بپیوندند. در پاکستان، کاندیدهای مستقل نمیتوانند به تنهایی حکومت تشکیل دهند و باید به یک حزب بپیوندند.
هر کسی که به دنبال تشکیل حکومت بعدی است، نیاز به حمایت سایر احزاب دارد چون هیچ حزبی اکثریت آرا را به دست نیاورده است.