Connect with us

علم و تکنالوژی

تکنالوژی سوخت جامد چیست و چرا کوریای شمالی مشتاق توسعه آن است؟

منتشر شده

در

کوریای شمالی به تازگی اعلام کرده که یک راکت بالستیک قاره پیمای جدید با سوخت جامد را آزمایش کرده که اولین استفاده شناخته آن کشور از این موتور در یک پرتاب دوربرد است، زیرا آن کشور به دنبال کسب توانایی پرتاب راکت با آمادگی اندک است.

تکنالوژی سوخت جامد چیست؟

موتور جامد مخلوطی از سوخت و اکسید کننده است. پودر‌های فلزی مانند آلومینیوم اغلب به عنوان سوخت عمل می‌کنند و پرکلرات آمونیوم که نمک اسید پرکلریک و آمونیاک است رایج‌ترین اکسید کننده می‌باشد.

سوخت و اکسید کننده توسط یک ماده لاستیکی سخت به یکدیگر متصل شده و در یک محفظه فلزی بسته بندی می‌شوند. زمانی که سوخت جامد می‌سوزد آکسیجن حاصل از پرکلرات آمونیوم با آلومینیوم ترکیب می‌شود و مقادیر عظیمی از انرژی و دمای بیش از ۲۷۶۰ درجه سانتیگراد را تولید می‌کند و باعث ایجاد نیروی رانش و بلند کردن راکت از سکوی پرتاب می‌شود.

کدام کشور این فناوری را در اختیار دارد؟

قدمت سوخت جامد به وسایل آتش‌بازی‌ای باز می‌گردد که قرن‌ها پیش توسط چینی‌ها ساخته شد، اما در اواسط قرن بیستم زمانی که ایالات متحده موتورهای قوی تری تولید کرد پیشرفت چشمگیری داشت. اتحاد جماهیر شوروی اولین موشک بالستیک قاره پیما با سوخت جامد خود را با نام RT-۲ در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی به میدان آورد و به دنبال آن فرانسه S۳ خود را توسعه داد که به نام SSBS نیز شناخته می‌شود که یک راکت بالستیک میان برد است. چین آزمایش راکت‌های بالستیک قاره پیمای با سوخت جامد را در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی آغاز کرد.

جامد در مقابل مایع

موتورهای مایع نیروی محرکه بیش تری را ارائه می‌دهند، اما به تکنالوژی پیچیده‌تر و وزن اضافی نیاز دارند. سوخت جامد متراکم است و به سرعت می‌سوزد و در مدت زمان کوتاهی نیروی رانش ایجاد می‌کند. سوخت جامد می‌تواند برای مدت طولانی بدون تخریب یا تجزیه در انبار باقی بماند قابلیتی که در مورد سوخت مایع وجود ندارد و بر مشکلات آن می‌افزاید.

راکت‌های با سوخت جامد برای عملیات آسان‌تر و ایمن‌تر هستند و به حمایت لوژستیکی کمتری نیاز دارند و همین امر شناسایی آن‌ها را مشکل‌تر می‌سازد و قابلیت بقای بیش تری در مقایسه با تسلیحات با سوخت مایع دارند.

آنکیت پاندا، یکی از اعضای ارشد مؤسسه صلح بین المللی کارنگی مستقر در ایالات متحده می‌گوید:«هر کشوری که قابلیت هسته‌ای مبتنی بر راکت را در مقیاس وسیع در اختیار دارد به دنبال راکت‌های با سوخت جامد است که نیازی به سوخت گیری بلافاصله پیش از پرتاب ندارند. این قابلیت‌ها در زمان بحران بسیار پاسخگوتر هستند.»

پس از آزمایش اخیر کوریای شمالی باید منتظر چه باشیم؟

کوریای شمالی اعلام کرده که توسعه راکت‌های بالستیک قاره پیمای مجهز به سوخت جامد جدید آن کشور به نام هواسونگ -۱۸ توانایی ضد حمله هسته‌ای آن کشور را به طور اساسی ارتقا می‌دهد. وزارت دفاع کوریای جنوبی به دنبال کم اهمیت جلوه دادن این آزمایش بود و اعلام کرده که کوریای شمالی برای تسلط بر این تکنالوژی به زمان و تلاش اضافی نیاز دارد.

پاندا می‌گوید که کوریای شمالی ممکن است با مشکلاتی مواجه شود تا اطمینان حاصل کند که چنین راکت بزرگی زمانی که قطر تقویت کننده بزرگتر می‌شود از هم نمی‌پاشد. او می‌گوید اگرچه هواسونگ -۱۸ ممکن است یک تغییر دهنده بازی نباشد، اما به احتمال زیاد محاسبات ایالات متحده و متحدان آن کشور را در طول یک درگیری پیچیده‌تر خواهد ساخت.

پاندا می‌افزاید: "مهم‌ترین منافع ایالات متحده و متحدان اش کاهش خطرات استفاده هسته‌ای و تشدید تنش ناشی از در اختیار داشتن این تسلیحات توسط کوریای شمالی هستند.»

علم و تکنالوژی

ایران ممنوعیت واتس‌اپ و گوگل‌پلی را لغو کرد

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام “اولین گام برای رفع محدودیت‌ها بر اینترنت” است.

Published

on

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گزارش داده است که مقام‌های این کشور ممنوعیت دسترسی به پلتفورم پیام‌رسان واتس‌اپ متعلق به شرکت متا و همچنین خدمات اپلیکیشن گوگل‌پلی را به عنوان گام نخست در راستای کاهش محدودیت‌های اینترنتی از میان برداشته اند.

ایرنا گزارش داده است که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در شورای عالی فضای مجازی گفته است: «برای رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی از پلتفورم‌های معروف خارجی مانند واتس‌اپ و گوگل پلی رای اکثریت به دست آمده است.»

این خبرگزاری همچنین به نقل از ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام "اولین گام برای رفع محدودیت‌ها بر اینترنت" است.

ایران از کشورهای در جهان است که جدی‌ترین محدودیت‌ها بر دسترسی به اینترنت را اعمال می‌کند. این محدودیت‌ها شامل ممنوعیت و فیلتر ساختن رسانه‌های اجتماعی مستقر در ایالات متحده مانند فیس‌بوک، ایکس و یوتیوب است.

خدمات پیام‌رسانی تلگرام نیز در اپریل سال ۲۰۱۸ با حکم محکمه در ایران ممنوع شد. با این حال، ایرانی‌هایی که از دانش خوب در مورد استفاده از تکنولوژی برخوردار هستند، از این محدودیت‌ها با استفاده از فیتلرشکن‌ها (وی‌پی‌ان) عبور می‌کنند.

پیش از این از رسانه‌های اجتماعی به طور گسترده در اعتراضات ضد دولتی در ایران استفاده شده است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

دونالد ترمپ: تیک‌تاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد

آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتی‌اش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده روز یک‌شنبه (۲ جدی) اعلام کرد که طرفدار اجازه دادن به تیک تاک برای حداقل مدت کوتاهی در امریکا است.

او در سخنرانی‌اش در میان جمعی از حامیان محافظه‌کارش در فینیکس آریزونا گفته است که در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود، میلیاردها بازدید از پلتفرم رسانه‌های اجتماعی داشته است.

رویترز نوشته است که این اظهارات آقای ترمپ یکی از قوی‌ترین پیام‌هایی است که نشان می‌دهد او با خروج احتمالی این پلتفرم اجتماعی چینی از بازار ایالات متحده مخالف است.

این در حالی است که سنای ایالات متحده در ماه اپریل سال جاری میلادی، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، بایتدانس که به عنوان شرکت مادر تیک تاک خوانده می‌شود، به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی مالکیت این پلتفرم اجتماعی را به امریکایی‌ها واگذار کند.

گفتنی است که مالکان تیک تاک به دنبال لغو این قانون هستند و ستره محکمه ایالات متحده با رسیدگی به این پرونده موافقت کرده است. اما اگر محکمه به نفع شرکت بایتدانس رای ندهد، این اپلیکیشن در ۱۹ جنوری سال آینده، یک روز قبل از روی کار آمدن ترمپ، عملاً در ایالات متحده ممنوع می‌شود.

اما مشخص نیست که دونالد ترمپ چگونه دستور واگذاری تیک تاک را که با اکثریت قاطع در مجلس سنا تصویب شد، لغو خواهد کرد.

آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتی‌اش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.

وزارت عدلیه ایالات متحده استدلال کرده است که مالکیت چین بر تیک تاک یک تهدید مداوم برای امنیت ملی امریکا است؛ موضعی که اکثر قانون‌گذاران ایالات متحده از آن حمایت می‌کنند.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

روسیه گوگل را به اندازه تولید ناخالص ملی تمام جهان جریمه کرد

Published

on

روسیه گوگل را پس از اینکه اقداماتی علیه چینل‌های تلویزیونی طرفدار کرملین در یوتیوب انجام داد، به مبلغ ۲.۵ دسیلیون دالر جریمه کرده است، رقمی که بیش از کل تولید ناخالص داخلی جهان است.

از زمانی که دوسیه قضایی در روسیه علیه غول فناوری آغاز شد، به دلیل خودداری گوگل از برقراری دسترسی به این چینل‌ها، میزان جریمه در طول چهار سال گذشته، به حد بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

خبرگزاری دولتی تاس روسیه به نقل از ایوان موروزوف، وکیل دادگستری روسیه نوشت: این تخلفات، ۲ آندسییلیون روبل معادل ۲۰ دسیلیون دالر (یک عدد ۳۳ رقمی) برای غول فناوری هزینه داشته است.

برای درک این موضوع، باید بدانیم که طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول، ارزش تولید ناخالص داخلی جهانی به حدود ۱۱۰ هزار میلیارد دالر (یک عدد ۱۲ رقمی) می‌رسد.

رومن یانکوفسکی، یکی دیگر از کارشناسان موسسه آموزش HSE به تاس گفت: روشن است که گوگل، این جریمه را پرداخت نخواهد کرد و فدراسیون روسیه نمی‌تواند این پول را از این شرکت بگیرد.

یک محاسبه مختصر نشان می‌دهد که حق با این کارشناس است. آلفابت که شرکت مادر گوگل است، دارای ارزش بازار اندکی بیش از ۲ تریلیون دالر است. حتی با وجود درآمد ۸۰.۵۴ میلیارد دالری (۷۳.۹۶ میلیارد یورو) در سه ماهه گذشته، به نظر می‌رسد این غول فناوری، قادر به پرداخت این جریمه نیست.

هر گونه ادعایی که توسط دولت روسیه مطرح شود، فقط در داخل این کشور قابل اجرا است.

بر اساس گزارش یورونیوز، روزنامه فناوری انگلیسی «رجیستر» گزارش کرد پس از یک دوسیه قضایی چهار ساله که با اقدام یوتیوب در ممنوعیت چینل فوق ملی‌گرای روسی «تزارگراد» در سال ۲۰۲۰ برای رعایت تحریم‌های امریکا علیه روسیه، به جریان افتاد، این مبلغ جریمه جمع شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!