جهان
تعلیق کمکرسانی برنامه جهانی غذا به سودان در پی کشته شدن ۳ کارمندش
در پی کشته شدن سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا، مدیر برنامه جهانی غذا از تعلیق موقتی عملیات خود در سودان خبر داد.
آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل نیز این حادثه را محکوم کرد.
به نقل از شبکه خبری المیادین، سیندی مککین، مدیر برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که به دنبال کشته شدن سه تن از کارمندانش در دارفور در غرب سودان مجبور به تعلیق موقتی عملیات خود در سودان شده است.
وی گفت: «ما اوضاع امنیتی را بررسی میکنیم.»
فولکر پرتس، رئیس هیئت سازمان ملل در سودان یکشنبه اعلام کرد که سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا در درگیریهای شمال دارفور کشته شدند.
از سوی دیگر استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت:«آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل به شدت کشته شدن غیر نظامیان از جمله سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا در درگیریهای سودان را محکوم و از حملات و غارت ساختمانهای سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه دیگر در مناطقی در دارفور ابراز تأسف کرد. گوترش خواهان محاکمه کسانی شد که موجب کشته شدن سه تن از کارمندان برنامه جهانی غذا شدهاند.»
در این راستا اتحادیه افریقا از وضعیت سودان ابراز نگرانی کرده و از نیروهای اردو و نیروهای واکنش سریع سودان خواست از غیرنظامیان حمایت کنند.
این اتحادیه اعلام کرد:«موسی فقی محمد، کمیسار اتحادیه افریقا فوراً برای گفتگو با اردو و نیروهای واکنش سریع سودان درباره آتش بس به این کشور سفر خواهد کرد.
این اتحادیه در نشست فوقالعاده خود از نیروهای اردو و واکنش سریع خواست از غیرنظامیان حمایت کند.
همچنین فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در گفتگوی تیلیفونی با عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان و قوماندان اردوی سودان و محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون رئیس شورای حاکمیتی و قوماندان نیروهای واکنش سریع از آنها خواست درگیریها را پایان بدهند.
از چند روز پیش نیروهای ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع سودان وارد درگیریهایی در خارطوم و دیگر مناطق شدهاند.
جهان
چهارده سرباز پولیس سوریه از سوی نیروهای حکومت پیشین کشته شدند
اداره انتقالی سوریه صبح پنجشنبه اعلام کرد که ۱۴ سرباز پولیس این کشور در حمله نیروهای وفادار به حکومت پیشین در شهر طرطوس کشته شده اند.
وزیر داخله جدید سوریه در تلگرام گفت که ۱۰ تن از نیروهای پولیس نیز توسط «بقایای دولت اسد» در طرطوس زخمی شدند و هشدار داد «هرکسی که جرأت کند امنیت سوریه را تضعیف کند یا جان شهروندانش را به خطر بیندازد، سرکوب خواهد شد.»
پیش از این، رسانه های دولتی گزارش دادند که پولیس سوریه پس از ناآرامی های مرتبط با تظاهراتی که به گفته ساکنان توسط اعضای اقلیت علوی و مسلمانان شیعه رهبری می شد، در شهر حمص منع رفت و آمد در شهر حمص اعمال کرد.
رسانه های دولتی گزارش دادند که منع رفت و آمد به مدت یک شب، از ساعت ۶ شام به وقت محلی تا ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه اعمال شد.
رهبران جدید سوریه بارها قول داده اند که از گروه های مذهبی اقلیت محافظت میکنند.
تظاهرات کوچکی نیز در مناطق دیگر در نزدیک سواحل سوریه، جایی که اکثر اقلیت علوی این کشور زندگی می کنند، از جمله در طرطوس برگزار شد.
این تظاهرات در زمانی برگزار شد که ویدیویی بدون تاریخ در شبکههای اجتماعی پخش شد که نشان میدهد آتش سوزی در یک زیارت علوی در شهر حلب رخ میدهد و مردان مسلح در داخل آن قدم میزنند و در کنار اجساد انسان عکس میگیرند.
وزارت داخله سوریه اعلام کرد که این ویدیو مربوط به زمان عملیات مخالفان اسد به حلب در اواخر نومبر بوده و خشونت توسط گروههای ناشناس انجام شده است. این وزارت افزود که هر کسی که اکنون این ویدیو را پخش میکند، به نظر میرسد به دنبال تحریک درگیریهای فرقهای است.
وزارت داخله همچنین گفت که برخی از اعضای رژیم سابق روز چهارشنبه به نیروهای این وزارت در منطقه ساحلی سوریه حمله کردند که تعدادی کشته و زخمی بر جای گذاشت.
جهان
به دلیل کاهش کمک کشورهای ثروتمند، بحران گرسنگی در جهان تشدید شده است
اکثر کمکهای بشردوستانه به سازمان ملل فقط از طریق سه کمککننده ثروتمند اصلی جهان تامین میشود: ایالات متحده، آلمان و کمیسیون اروپا.
هر روز شمار افرادی که در سراسر جهان دچار گرسنگی میشوند یا در تلاش رفع گرسنگی اند، در حال افزایش است و همزمان میزان کمکی که ثروتمندترین کشورهای جهان در این زمینه پرداخت میکنند، در حال کاهش است. این شرایط موجب شده بحران گرسنگی در جهان تشدید شود.
به گزارش رویترز، سازمان ملل متحد سهشنبه (۴ جدی) اعلام کرد که این سازمان در بهترین حالت، میتواند برای کمک به حدود ۶۰ درصد از ۳۰۷ میلیون نفری که در سال آینده به کمکهای بشردوستانه در زمینه گرسنگی نیاز دارند، پول جمعآوری کند.
این بدان معناست که ۴۰ درصد نیازمندان دریافت غذا، دستکم ۱۱۷ میلیون نفر، در سال ۲۰۲۵ غذا یا کمکهای دیگر دریافت نخواهند کرد.
اطلاعات سازمان ملل نشان میدهند که این سازمان تا پایان سال ۲۰۲۴، فقط ۴۶ درصد از ۴۹.۶ میلیارد دالری که قرار بود برای کمکهای بشردوستانه در سراسر جهان جمعآوری کند، به دست خواهد آورد. این دومین سال متوالی است که سازمان ملل کمتر از نیمی از آنچه را که در این زمینه به دنبال آن بود، جمعآوری میکند.
این کمبود، سازمانهای بشردوستانه را مجبور کرده تصمیمات دردناکی، مانند کاهش جیره برای گرسنگان و کاهش تعداد افراد واجد شرایط برای کمک، اتخاذ کند.
عواقب چنین سیاستی در مناطقی مانند سوریه بیش از دیگر نقاط جهان احساس میشود، زیرا در این کشور برنامه جهانی غذا، نهاد اصلی سازمان ملل در زمینه توزیع غذا، به شش میلیون نفر غذا میداد.
رانیا داگاش-کامارا، دستیار مدیر اجرایی سازمان برای مشارکت و بسیج منابع، گفت که برنامه جهانی غذا با توجه به پیشبینیهای خود برای جمعآوری کمکهای مالی در اوایل سال جاری، تعداد افراد مورد نظر خود را به حدود یک میلیون نفر کاهش داد.
داگاش-کامارا در ماه مارچ از کارکنان برنامه جهانی غذا در سوریه بازدید کرد و در مصاحبهای گفت سیاست آنها این بود که «در این مرحله از گرسنگان غذا میگیریم تا گرسنهها را سیر کنیم».
مقامات سازمان ملل دلایل کمی برای خوشبینی در زمینه کاهش شمار گرسنگان دارند، زیرا در زمان درگیریهای گسترده، ناآرامیهای سیاسی و تغییرات اقلیمی شدید، به قحطی دامن زده میشود.
تام فلچر، معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده کمک اضطراری، به رویترز گفت: «ما مجبور شدهایم پاسخ به درخواست کسانی که نیاز شدید دارند را کاهش دهیم.»
فشارهای مالی و تغییر سیاستهای داخلی، تصمیمات برخی از کشورهای ثروتمند را در مورد اینکه به چه میزان و به چه نهادی کمک کنند، تغییر داده است.
آلمان، یکی از بزرگترین اهداکنندگان کمک به برنامه غذایی سازمان ملل، در چارچوب سیاست کاهش هزینههای عمومی خود، ۵۰۰ میلیون دالر از کمکهای بشردوستانه خود کم کرد.
کابینه این کشور کاهش یک میلیارد دالر دیگری در کمکهای بشردوستانه را برای سال ۲۰۲۵ توصیه کرده است. پارلمان جدید آلمان پس از انتخابات فدرال در ماه فبروری در مورد برنامه هزینههای سال آینده تصمیمگیری خواهد کرد.
همچنین سازمانهای بشردوستانه منتظراند ببینند دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، پس از آغاز دومین دوره ریاستجمهوری خود در جنوری چه پیشنهادی در این زمینه ارائه میکند.
مشاوران ترمپ نگفتهاند که او چگونه در مورد کمکهای بشردوستانه تصمیمگیری میکند، اما او در اولین دوره ریاستجمهوری خود به دنبال کاهش بودجه ایالات متحده در این زمینه بود.
ناکامی کشورهای بزرگ در کاهش بودجه برای طرحهای جهانی، شکایت دایمی ترمپ بوده و او اکنون مشاورانی را استخدام کرده که میگویند احتمال کاهش کمکهای خارجی وجود دارد.
این در حالی است که ایالات متحده نقش اصلی را در پیشگیری و مبارزه با گرسنگی در سراسر جهان ایفا میکند و این کشور طی پنج سال گذشته ۶۴.۵ میلیارد دالر کمک بشردوستانه ارائه کرده است.
این میزان دستکم ۳۸ درصد از کل چنین کمکهایی است که سازمان ملل ثبت کرده است.
اکثر کمکهای بشردوستانه به سازمان ملل فقط از طریق سه کمککننده ثروتمند اصلی جهان تامین میشود: ایالات متحده، آلمان و کمیسیون اروپا.
این سه منبع، ۵۸ درصد از ۱۷۰ میلیارد دالر کمک ثبت شده سازمان ملل را در پاسخ به بحرانهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ تامین کردند.
بر اساس بررسی رویترز از اطلاعات کمکهای سازمان ملل، سه قدرت دیگر، چین، روسیه و هند، در مجموع کمتر از یک درصد از کمکهای بشردوستانه سازمان ملل را در همان دوره به خود اختصاص دادند.
ناتوانی در از بین بردن کمبود بودجه یکی از دلایل عمدهای است که سیستم جهانی برای مقابله با گرسنگی و جلوگیری از قحطی تحت فشار شدید قرار گرفته است.
فقدان بودجه کافی، همراه با موانع لوژیستیکی ارزیابی نیاز و ارائه کمکهای غذایی در مناطق درگیری، که در آنجا بسیاری از بدترین بحرانهای گرسنگی رخ میدهد، تلاشها برای دریافت کمکهای کافی به گرسنگان را کاهش میدهد.
پیشتر بر اساس آمارها اعلام شده بود نزدیک به ۲۸۲ میلیون نفر در ۵۹ کشور و منطقه از جمله سودان، میانمار، افغانستان در سال ۲۰۲۳ با سطوح بالایی از ناامنی غذایی شدید مواجه بودند.
جهان
اسرائيل مسئولیت ترور اسماعیل هنیه در تهران را پذیرفت
رویترز گزارش داده است که این اعتراف، خطر تنشها میان تهران و «دشمن سرسختش» اسرائیل را در منطقه افزایش داده است.
اسرائيل کاتز، وزیر دفاع اسرائيل روز دوشنبه (۳جدی) برای اولین بار ه گونه علنی به ترور اسماعیل هنیه رهبر پیشین حماس در ایران در ماه جولای میلادی اعتراف کرد.
رویترز گزارش داده است که این اعتراف، خطر تنشها میان تهران و «دشمن سرسختش» اسرائیل را در منطقه افزایش داده است.
وزیر دفاع اسرائيل در پیوند به حملههای راکتی اخیر حوثیهای یمن بر این کشور گفته است: «این روزها که سازمان تروریستی حوثی به سمت اسرائیل راکت پرتاب میکند، میخواهم در ابتدای سخنانم پیام روشنی را به آنها برسانم. ما حماس را شکست دادهایم. حزبالله را شکست دادهایم. ساختارهای دفاعی ایران بهشمول ساختار تولیدی این کشور را کور کردهایم و به آن آسیب رساندهایم. ما رژیم اسد را در سوریه سرنگون کردهایم،. ضربه سختی به محور شرارت وارد کردهایم. سازمان تروریستی حوثی در یمن آخرین گروهی است که ایستاده است.»
او در شب بزرگداشت از منسوبان وزارت دفاع اسرائيل افزوده است که اسرائیل به زیرساختهای راهبردی این گروهها آسیب میرساند و رهبران آنها را سر خواهند زد؛ «همانطوری که با هنیه، سنوار و نصرالله در تهران، غزه و لبنان انجام دادیم، این کار را در حدیده و صنعا نیز انجام خواهیم داد».
گفتنی است حوثیهای یمن که گروه مورد حمایت ایران خوانده میشود، بیش از یک سال است که به کشتیهای تجاری در دریای سرخ حمله میکند؛ تا سعی کند اسرائیل را در دریا محاصره کند.
این گروه پیش از این گفته است که آنان در همبستگی با فلسطینیها در جنگ یک ساله اسرائیل در غزه عمل میکنند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی5 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
جهان5 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت3 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد