تجارت
تاسیس شرکت بسته بندی جلغوزه در پکتیا برای ۱۰۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد میکند

شرکت بسته بندی جلغوزه رحیم گردیزی در ولایت پکتیا برای ۱۰۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
مقام های محلی میگویند که ۹۰ درصد کار ساخت این شرکت تکمیل شده و به زودی رسما به فعالیت آغاز خواهد کرد.
ناصر علمیاز، رییس اتاق تجارت پکتیا میگوید که این شرکت سالانه ۶۰۰۰۰ تن جلغوزه را بسته بندی و برای هزار نفر نیز فرست شغلی ایجاد خواهد کرد.
برای ساکنان محلی این خبر خوبی است – به خصوص پس از اینکه مقامات کشاورزی در ولایت جنوب شرقی اخیرا گفتند که مجموع برداشت جلغوزه امسال حدود ۱۳۰۰۰ تن بوده که هزار تن بیشتر از سال پیش برداشت شده است.
بهادر منگل، یک تاجر جلغوزه در ولایت پکتیا، به خبرگزاری پژواک گفته است که برای افزایش برداشت محصول توسط کشاورزان، روش های نوین زراعت هنوز باید معرفی شود.
وی افزوده است که با این وجود برداشت جلغوزه منبع مهمی برای درآمد صدها نفر در این ولایت است. اما در صورت گسترش مزارع، محصول می تواند افزایش یابد.
حدود دو سال پیش رییس جمهور اشرف غنی متعهد شد که با راه اندازی کارخانه بسته بندی جلغوزه و راه اندازی پروژه های مناسب دیگر، به اقتصاد پکتیا کمک کند.
با این حال، باشندگان گفته اند که هنوز منتظر راه اندازی پروژه های توسعه اقتصادی در این ولایت اند.
تجارت
لین دوم سرک کندهار- سپین بولدک در حالی تکمیل شدن است

وزارت فواید عامه میگوید که کار ساختمان لین دوم سرک کندهار- سپین بولدک در آینده نزدیک تکمیل و به بهره برداری سپرده خواهد شد.
این سرک ۴۰ کیلومتر طول دارد و به ارزش بیشتر از یک میلیارد افغانی اعمار و ساختمان شده است.
این پروژه در مجموع ۷۹،۶ کیلومتر طول داشت که بخش اول آن به طول ۳۹.۶ کیلومتر قبلاً تکمیل گردیده است.
سرک متذکره یکی از مهمترین پروژههای حکومت بوده، ولایات جنوب غربی را با خط فرضی دیورند در چمن وصل میسازد که در تجارت، ترانزیت و اتصال مناطق دور افتاده نقش مهم و اساسی دارد.
همزمان با این عمران خان، نخست وزیر پاکستان روز دوشنبه اعلام کرده است که وی به مقامها جهت راه اندازی بازارهای مرزی در مرزهای این کشور با افغانستان و ایران جهت تقویت فرصتهای شغلی و کمک به جلوگیری از قاچاق کالا هدایت داده است.
تصمیم برای ایجاد بازارهای مرزی در سپتامبر سال گذشته با هدف تأمین مشاغل و ایجاد صلح اتخاذ شده بود.
عمران خان گفته است که: “ایجاد این بازارها برای رونق جمعیت ساکن در مناطق مرزی بلوچستان و مناطق مشترک خیبر پختونخوا بسیار مهم است.”
تجارت
مجلس نمایندگان برای بار دوم طرح بودجه ملی را رد کرد

مجلس نمایندهگان امروز (شنبه، ۲۷ جدی) برای بار دوم طرح بودجه ملی را که برای سال مالی ۱۴۰۰ هجری خورشیدی اختصاص داده شده بود با اکثریت آرا رد کرد.
اعضای مجلس نمایندگان می گویند که طرح دوم بودجه نیز متوازن نیست و به مسئله یکسان سازی معاشات کارمندان دولتی توجه نشده است.
مجلس میگوید تا زمانیکه این بودجه متوازن نشود و خواستهای مجلس در مورد همسان سازی معاشات در نظر گرفته نشود بودجه را تصویب نمیکند.
به گفتهی این نمایندهگان حکومت دو ماده دیگر را نیز در طرح بودجه ملی افزوده است که قابل قبول آنها نیستند.
این نمایندهگان در مورد این دو ماده جزییات نداده اند.
قبل از این نیز مجلس نمایندهگان طرح بودجه ملی سال ۱۴۰۰ را نسبت به مشکلات جدی رد کرده بود و افزوده بود که در این بودجه به کودهای احتیاطی پول بیشتر اختصاص داده شده اند.
اخبار ویژه
گشایش سه پروژه بزرگ به شمول فایبر نوری میان افغانستان و ترکمنستان

سه پروژه بزرگ خط آهن، انتقال برق و فایبر نوری میان افغانستان و ترکمنستان گشایش یافت. رییس جمهور غنی میگوید که این پروژهها اقتصاد و روابط میان دو کشور را بیشتر تقویت خواهد کرد.
در همین حال شرکت مخابراتی افغان بیسیم به ظرفیت ۲۵۰۰ میگابایت فایبر نوری را از ترکمنستان به افغانستان منتقل کرد که میتواند انترنت با سرعت و ارزان را به شهروندان عرضه کند.
داکتر احسان الله بیات، رییس شرکت مخابراتی افغان بیسیم میگوید که:” شرکت مخابراتی افغان بیسیم مصمم است تا انترنت با کیفیت و با سرعت بالا را به افغانستان انتقال دهد. ما به ظرفیت ۲۵۰۰ میگابایت انترنت از ترکمنستان به افغانستان انتقال دادیم.”
رییسان جمهوری افغانستان و ترکمنستان در یک نشست که به گونه مجازی برگزار شده بود، سه پروژه خط آهن، انتقال برق و فایبر نوری را گشایش دادند.
رییس جمهور غنی گفت که حکومت افغانستان تلاش دارد تا افغانستان را به نقطه وصل کشور های منطقه مبدل سازد. به باور رییس جمهور، افغانستان پس از سالها توانسته با کشورهای آسیای میانه وصل شود.
آقای غنی گفت:” ما میخواهیم که روابط اقتصادی میان دو کشور بیتشر تقویت شود. ما از کشور ترکمنستان نفت وارد میکنیم و از ترکمنستان نیز توقع داریم که سنگ های مرمر ما را خریداری کند.”
قربان قلی بردی محمدوف، رییس جمهور ترکمنستان نیز در این نشست بر تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور تاکید کرد. او گفت که تطبیق چنین پروژه ها به سود هر دو کشور تمام میشود.
آقای بردی محمدوف گفت:” تطبیق چنین پروژه ها میتواند به سود مردم هر دو کشور تمام شود، این پروژه ها همچنان میتواند اقتصادی هر دو کشور را تقویت بخشد.
خط آهن آقینه-اندخوی، که کار آن تازه به پایان رسیده، انتقال ۵۰۰ کیلووات برق از ترکمنستان به افغانستان و فایبر نوری شامل این سه پروژه است. حکومت افغانستان تلاش دارد تا این کشور از طریق زمین با کشورهای جهان وصل شود.
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
برگشت مارشال دوستم به میدان جنگ با طالبان
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
شهروندان سیک خواهان تامین صلح در کشور شدند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
بازداشت دو دختر به اتهام باجگیری از مردان در کابل
-
اخبار ویژه5 روز پیش
گزارش: جوبایدن در نخستین روز کاری اش اقدامات عملی انجام میدهد
-
جهان3 روز پیش
اف بی آی از احتمال سرقت لپ تاپ پلوسی برای فروش آن به روسیه خبر داد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
بازداشت رییس منابع بشری وزارت مالیه به اتهام سو استفاده از صلاحیت های وظیفوی
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
دو کارمند ستره محکمه در کابل کشته شدند
-
اخبار ساحوی4 روز پیش
در یک ماه گذشته ۲۰ کودک در اثر ابتلا به سینه بغل در بلخ جان داده اند