Connect with us

اخبار ساحوی

به‌شمول خواهر رئیس گروه حماس دست‌کم ۲۴ فلسطینی در حملات هوایی اسرائيل در غزه کشته شدند

در خان یونس نیز منابع صحی گفتند که حملات توپخانه‌ای تانک‌های اسرائیلی چندین نفر را در یک کمپ چادری در غرب این شهر زخمی کرد.

منتشر شده

در

مقام‌های صحی غزه و منابع در شفاخانه گفتند که نیروهای اسرائیلی در سه حمله هوایی جداگانه، در ساعات اولیه روز سه‌شنبه دست‌کم ۲۴ فلسطینی را در شهر غزه (شمال باریکه غزه) کشتند. یکی از کشته‌شدگان خواهر اسماعیل هنیه، رئیس گروه اسلام‌گرای شبه‌نظامی حماس بود.

به گزارش رویترز ساکنان منطقه می‌گویند که تانک‌های اسرائیلی همچنین در طول شب، در عمق مناطق غربی رفح در جنوب باریکه غزه، چندین خانه را منفجر کردند.

به گفته منابع صحی، دو مورد از حملات هوایی اسرائیل دو مکتب در شهر غزه را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن دست‌کم ۱۴ نفر شد. حمله دیگری به خانه‌ای در اردوگاه شاطی (ساحل)، یکی از هشت اردوگاه تاریخی پناهندگان نوار غزه، ۱۰ نفر دیگر را کشت.

خانه هدف قرار گرفته شده در اردوگاه شاطی متعلق به خاندان هنیه، رئیس سیاسی گروه حماس است که مقر گروهش در قطر است. اعضای خانواده هنیه و منابع صحی گفتند که یکی از خواهران هنیه به همراه سایر بستگانش کشته شدند.

بسیاری از بستگان هنیه از جمله سه پسرش را از ۷ اکتبر به این سو در حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند. هنیه پس از حمله حماس به جنوب اسرائيل که باعث کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر طبق آمار اسرائيل شد، ابراز خوشحالی کرد و تصاویری از «سجده شکر» او در رسانه‌های ایران نیز منتشر شد. آن حمله جنگ کنونی در غزه را رقم زد.

اردوی اسرائیل اعلام کرد که نیروهای آن شبه‌نظامیانی را در شهر غزه هدف قرار داده‌اند که در برنامه‌ریزی حملات به اسرائیل نقش داشته‌اند. این ستیزه جویان شامل برخی از کسانی بودند که در نگه داشتن گروگان‌ها و یا همچنین حمله فرا مرزی حماس در ۷ اکتوبر شرکت کرده بودند.

در بیانیه اردوی اسرائيل آمده است که نیروی هوایی این کشور به دو ساختمان «تروریست‌های حماس» در شاطی و درج تفاح در شمال نوار غزه حمله کردند. اردو اسرائیل گفت «تروریست‌ها از داخل مکاتبی که حماس از آنها به عنوان پوششی برای فعالیت‌های تروریستی استفاده می‌کرد فعالیت می‌کردند.»

حماس استفاده از امکانات غیرنظامی مانند مکاتب و شفاخانه‌ها را برای اهداف نظامی انکار می‌کند.

این گروه حملات به دو مکتب و خانه در اردوگاه شاطی را «قتل عام» توصیف کرد.

به طور جداگانه، شاخه‌های مسلح حماس و گروه‌ هم‌پیمان آن، «جهاد اسلامی» در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که اعضای آن‌ها بمب‌های راکتی را در شبانه روز به سمت نیروهای اسرائیلی در شرق رفح پرتاب کردند.

در خان یونس نیز منابع صحی گفتند که حملات توپخانه‌ای تانک‌های اسرائیلی چندین نفر را در یک کمپ چادری در غرب این شهر زخمی کرد.

سازمان پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد اعلام کرد هرج و مرج در غزه در حال شکل گیری است، چرا که گروه‌های قاچاق در غزه شکل گرفته است و این امر بر مشکلات ارسال کمک‌ها می‌افزاید.

یک ناظر جهانی گرسنگی نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که خطر بالای قحطی در سراسر نوار غزه همچنان ادامه دارد، چرا که درگیری‌ها بدون وقفه ادامه دارد و دسترسی به کمک‌های بشردوستانه همچنان محدود است.

حماس می‌گوید هر توافقی باید به جنگ پایان دهد. اما اسرائیل می‌گوید که تنها با توقف موقت در نبرد موافقت می‌کند چرا که می‌خواهد حماس را ریشه کن کند. حماس از سوی برخی کشورها از جمله امریکا، گروهی تروریستی معرفی شده است.

 

 

 

خبرهای مرتبط: 

 

 

کربی حمله اسرائيل بر رفح را با بمباران امریکا در افغانستان و عراق تشبیه کرد

 

 

تشدید حملات اسرائیل در رفح منجر به کشته‌شدن ده‌ها فلسطینی شد

اخبار ساحوی

طیاره مسافربری آذربایجان با ده‌ها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد

خبرگزاری‌های روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.

Published

on

یک فروند طیاره‌ی مسافربری که از آذربایجان به مقصد روسیه در حال پرواز بود در قزاقستان سقوط کرد و بیم آن می‌رود که تعداد زیادی از سرنشینان آن کشته شده باشند.

مقامات قزاقستان اعلام کردند که یک فروند طیاره‌ی مسافربری امبرائر با ۶۷ مسافر و پنج خدمه که از جمهوری آذربایجان به روسیه در حال پرواز بود، روز چهارشنبه (۵جدی) در نزدیکی شهر آق‌تاو در قزاقستان سقوط کرد. گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که ۲۷ نفر نجات یافتند.

یک تصویر ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که یک فروند طیاره متعلق به خطوط هوایی آذربایجان، هنگام برخورد با زمین آتش می‌گیرد و دود سیاه غلیظی از آن بلند می‌شود.

اداره وضعیت اظطراری قزاقستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که آتش‌نشانان شعله‌های آتش را خاموش کرده و بازماندگان این حادثه در شفاخانه نزدیک تحت تداوی هستند.

این اداره تا این لحظه از کشته شدن ۴۲ نفر در این سانحه خبر داده است.

خطوط هوایی آذربایجان نیز اعلام کرد که هواپیمای «امبرائر ۱۹۰» از شهر باکو، پایتخت آذربایجان به شهر گروزنی، مرکز جمهوری چچن روسیه پرواز می‌کرد، اما در حدود ۳ کیلومتری شهر آق‌تاو قزاقستان مجبور به فرود عاجل شد.

خبرگزاری‌های روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، مقامات قزاقستان اعلام کردند که بررسی علل احتمالی مختلف سقوط از جمله نقص فنی را آغاز کرده‌اند.

سازمان نظارت هوانوردی روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که اطلاعات اولیه حاکی از آن است که پیلوت تصمیم به فرود اضطراری پس از برخورد یک پرنده گرفته است.

خبرگزاری ریانو روسیه گزارش داد که در پی سقوط طیاره، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در حال برگشت به کشورش از نشستی بود که روز چهارشنبه در روسیه برگزار شده بود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده می‌تواند به دنبال سلاح هسته‌ای باشد

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

Published

on

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکست‌های پی‌هم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود.

خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.

براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.

در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروه‌های نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکست‌هایی در نفوذ منطقه‌ای خود متحمل شده است.

مشاور امنیت ملی قصر سفید به سی‌ان‌ان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانه‌های موشک‌سازی و سیستم دفاع هوایی، توانایی‌های نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.

سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقه‌‌مند داشتن سلاح هسته‌ای هستند.»

او خاطرنشان کرده که ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما با وجود اعمال تحریم‌ها غنی‌سازی اورانیوم خود را گسترش داده است.

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت می‌کند و این موضوع را با تل‌آویو نیز در میان گذاشته است.

انتظارهای جهانی و چشم‌ها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید می‌شود.

باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای در قبال تهران دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی‌ درباره توانایی موشکی آن کشور

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بی‌اساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.

بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گسترده‌ای داشته‌اند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمی‌کند.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاری‌های عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاست‌های ایالات متحده در منطقه رنج می‌برد.

بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطه‌ای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندی‌های موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشم‌پوشی کرده و نگرانی‌ها درباره توانایی‌های پاکستان را به نظر می‌رسد که به تحریک دیگران مطرح می‌کند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشک‌های بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!