رویداد های اخیر
بنیاد بیات و موسسه کورداید به ۲۰ شرکت آموزشهای مسلکی دادند

بنیاد بیات و موسسه کورداید ۲۰ شرکت کوچک و متوسط را از بهر انکشاف بازرگانی آموزش های فنی و مسلکی داده است.
مسوولان برگزار کننده این برنامه می گویند که کارمندان این شرکت ها با عملی سازی برنامه های توسعه ی می توانند کار خود را توسعه بدهند.
این برنامه بیشتر از یک سال را در بر گرفته است.
جپ، نماینده موسسه کورداید در افغانستان، در این باره گفت: “این برنامه شما را برای کاریابی و آغاز تجارتهای جدید کمک میکند و برنامهی است که تجارت کوچک و بزرگ را برای رشد کمک میکند.”
مسوولان در بنیاد بیات میگویند این برنامههای آموزشی از بهر کمک به متشبثین کوچک و متوسط ادامه خواهد داشت.
احسان الله آرینزی، مشاور بنیاد بیات، در این باره میگوید: ” حالا امید ما این است که بخیر شما نسل جوان از این مشکلات رهایی یابید و راه ترقی را از طریق مشارکت از طریق کارهای اقتصادی از طریق پروژههای تجارتی از طریق نو آوری های که در توان شما است و شما ظرفیت اش را دارید.”
حمیدالله کریمی، رییس تشبثات وزارت صنعت وتجارت، در این باره گفت: ” ما منحیث دولت همیشه میخواهیم که همکار با سکتور خصوصی باشیم و سکتور خصوصی هم میشود که همکار با دولت باشد. دولت و سکتور خصوصی نمی توانند بدون همکاری به فضای رشد و رشد اقتصادی برسد.”
در همین حال آموزش دیدگان این شرکتها میگویند با فراگرفتن آموزش مسلکی حالا می توانند بیشتر در توسعه شرکتهای خود کمک کنند.
یک اشتراک کننده در این باره گفت: ” برنامه بسیار خوب بود و خوب پیش رفت ما خرسندیم بخاطری اینکه بسیار چیزها را آموختیم. “
قبل از این بنیاد بیات در عرصه خدمات صحی، اجتماعی، و آموزشی به نیازمندان پیشگام بوده است.
رویداد های اخیر
دادستانی کل: درسال جاری به بیش از ۱۷۰۰ پرونده فساد رسیدهگی شده است

بیش از دو صد پرونده فساد که بیشتر مربوط مقامهای حکومتی و کارمندان دولتی اند در دوماه گذشته به بررسی رفته است.
دادستانی کل میگوید که در سال جاری به بیش از یک هزار و هفت صد پرونده فساد رسیدهگی شده است که برخی مقامهای حکومتی، شماری از اعضای شورای ملی و شورایهای ولایتی و برخی کارمندان دولتی در آنان متهم قرار گرفته اند.
دادستانی کل افغانستان در برنامه حساب دهی به ملت میگوید که تنها در دو ماه گذشته به ۲۲۴ پرونده فساد که شامل ۵۰۰ تن در سراسر افغانستان میشود رسیدهگی شده است که متهمان این پروندهها مقامهای بلند پایه حکومتی، کارمندان دولتی، اعضای مجلس نمایندهگان و سایر اشخاص بوده است.
جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل گفت:” این متهمین که شامل مقامامت بلندپایه مثل معینان، والیها، روسای ادارات، اعضای شورای ولایتی و پارلمان میباشد به جرمهای اختلاس، رشوت، سو استفاده از صلاحیتهای وظیفوی، قاچاق پول، جعل و تزویر اسناد متهم شناخته شده اند. در ایم میان ۷۶ قضیه نظامی بوده و شامل ۱۷۸ تن متهم میباشد.”
در کل در سال جاری، دادستانی کل بیش از هزار و هفت صد پرونده را بررسی کرده است؛ پرونده های که 266 پرونده آن، مربوط به جرایم سنگین فساد اداری می شود.
آقای رسولی دراین مورد گفت:” در یک سال تلاشهای بیوقفۀ کارمندان لوی څارنوالی در ایجاد مکانیزم مدرن مبارزه با فساد اداری منجر به ایجاد تغییرات گسترده شده است. امروزه نتایج این مبارزه ملی در سال ۱۳۹۹ به تعداد ۱۷۹۱ قضیه میباشد که نشان میدهد این وعده به صورت روزافزون جامۀ عمل پوشیده است.”
این درحالی است که رییس جمهور غنی حدود یک ماه پیش رهبری اداره دادستانی کل را در کار مبارزه با فساد پذیرفتنی ندانسته و کارکرد این اداره را با پرسش همراه کرد.
اما دیدهبان شفافیت افغانستان میگوید که تا کنون در دادستانی کل در امر مبارزه با فساد اصلاحات به میان نیامده است.
شماری از اعضای مجلس نمایندهگان و جامعه مدنی افغانستان تاکید دارند که دادستانی کل و نهادهای عدلی و قضایی افغانستان در رسیدهگی با پرونده های فساد اداری سیاسی برخورد میکنند.
با این همه سه ماه از ایجاد کمیسیون مبارزه با فساد اداری میگذرد به گفته نهادهای ناظر و جامعه مدنی افغانستان این کمیسیون تا کنون هیچ کارکردی در راستای مبارزه با فساد در کشور نداشته است.
رویداد های اخیر
غنی: افغانستان برای رسیدن به صلح نسبت به هر زمان دیگر در موقف بهتر قرار دارد

رییس جمهور غنی امروز (چهارشنبه، ۶حوت) در دیدار با شماری از اعضای مجلس نمایندهگان میگوید که افغانستان برای رسیدن به یک صلح آزاد و عادلانه نسبت به هر زمان دیگر در یک موقف بهتر قرار دارد.
آقای غنی در این باره گفت:”افغانستان از هر زمان دیگر برای رسیدن به یک صلح آزاد و عادلانه در یک موقف بهتر قرار دارد، در این بخش در ماه های آینده با شورای ملی مشورتهای گسترده صورت می گیرد.”
به گفته رییس جمهور توقع طالبان که مردم و دولت برای آنان به عذر و زاری و تسلیمی برود، ختم میشود.
وی گفت:” اینکه ناتو فیصله نکرد، یک پیام بزرگ است و انشاء الله که ادعای آنهایی که مردم به تسلیمی پیش شان برود ختم می شود، حالا مذاکرات جدی که به یک راه حل برسیم زمینه برایش برابر می شود.”
این در حالی است که شام دوشنبه تیمهای مذاکراتی حکومت و طالبان با هم نشتس داشتند.
اعضای هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان میگوید که طالبان خودشان درخواست نشست کرده و وعده کرده اند که با برگشت رهبری و اعضای این گروه از سفرها، نشستها از سر گرفته میشود.
شریفه زرمتی وردگ، عضو هیئت مذاکره کننده صلح جمهوری اسلامی در این باره گفت:”طالبان خودشان خواستند که وقتی آنها از سفر آمدند و تمام تکمیل شد و رهبری شان هم باشد، خودشان درخواست دادند که باید به میز مذاکرات حاضر باشیم و مذاکرات را آغاز کنیم این امید وارد کننده است.”
دو طرف تاکید کرده که گروههای تماس که بالای اجندا کار میکنند باید نشستها خود را ادامه دهند.
درهمین حال، وزارت دولت در امور صلح میگوید که این نشستها از دو روز به اینسو ادامه دارد و بحثهای مفصل صورت گرفته است.
ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح، در این باره گفت:”حدود یک ماه جلسات دایر نشد، از دو روز به این طرف حاضر شدند جلسه بگیرند و خوشبختانه جلسات آغاز شده و ادامه دارد.”
هیئت جمهوری اسلامی افغانستان میگوید که نخستین بحث اجندا، تامین آتش بس سرتاسری است، اما طالبان قبل از این گفته بود که چگونگی نظام از اولویت شان است.
ناتو و اتحادیه اروپا نیز به تازهگی خواسته اند که خشونتها و کشتار غیر نظامیان ختم شود.
رویداد های اخیر
وزارت دفاع از آمادهگی به صلح و جنگ خبر میدهد

شاه محمود میاخیل، معاون نخست و سرپرست وزرات دفاع امروز (چهارشنبه ۶دلو) میگوید که در کنار آمادهگی به صلح برای جنگ نیز آماده استند.
میاخیل تاکید میورزد که نسبت به گذشته جنگها در کشور میان نیروهای امنیتی و طالبان بیشتر از ۱۰ درصد افزایش یافته است.
میاخیل دراین باره گفت:” بلند بردن ظرفیت و تواناییهای نیروهای اردوی ملی در صدر اولویتهای رهبری وزارت قرار دارد تا بر اساس برنامه و استراتیژی وزارت دفاع ملی، اردوی ملی با تجهیزات و وسایل مدرن تر مجهز گردند.”
مقامها در این وزارت میگویند که توقع مردم آتشبس و کاهش خشونتها بود، اما طالبان مذاکرات دوحه را نادیده گرفته و جنگ را چند برابر افزایش داده اند.
عبدالله رقیبی، معاون وزارت دفاع در امور تامینات، فنآوری و لوجستیک، در این باره گفت:” از این وسایط و تجهیزات برای حفظ ثبات و تامین امنیت به گونه موثر استفاده خواهند کرد.”
این در حالی است که ایالات متحده امریکا به تازهگی ۴۰۳ هاموی ، ۱۷۰ موتر سایکل، ۴۳ رنجر و ۲۳ آمبولانس را به ارتش تسلیم داده است.
به گفتهی وزارت دفاع قرار است این وسایط به زودی به قول اردوهای کشور فرستاده شوند.
پیش از این مقامهای افغان گفته بودند که ۹۰ درصد خاک افغانستان تحت حاکمیت نیروهای افغان قرار دارد.
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
مبارز برازیلی: در پی تهدید مسابقه در برابر هوتک را واگذار کردم
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
وقوع سه انفجار در کابل؛ چهار کشته و دو زخمی
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
غنی به طالبان: تا من زنده استم روی حکومت موقت را نخواهید دید
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
طالبان دستور حفظ و مراقبت آثار قدیمی را داده است
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
در انفجار کابل دو نفر جان باختند و پنج تن دیگر زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
وزارت داخله ۱۸۶ کارمندش را به اتهام فساد برکنار کرد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
ضمیر کابلوف روی روند صلح افغانستان با مقامهای پاکستانی گفتگو کرده است
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
غنی: موج پسین خشونتها هجوم سیستماتیک علیه افغانها است