رویداد های اخیر
بلینکن به کمیته مجلس نمایندگان: امریکا سفارت کابل را به دوحه انتقال داده است
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا دوشنبه شب (۲۲ سنبله) گفت که واشنگتن عملیات دیپلماتیک خود را از کابل به دوحه منتقل کرده است و همچنان بر تلاشهای ضد هراسافگنی در منطقه متمرکز است.
بلینکن خطاب به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت: "ما عملیات دیپلماتیک خود را از کابل به دوحه منتقل کردیم، جایی که تیم جدید ما در امور افغانستان سخت کار میکند. بسیاری از شرکای اصلی ما در آنجا به ما ملحق شده اند. "
وی همچنین اظهار داشت که امارت اسلامی افغانستان تعهد کرده است که از استفاده گروههای هراس افگن از جمله القاعده و داعش از افغانستان به عنوان پایگاه عملیات خارجی که ایالات متحده یا متحدانش را تهدید کند، جلوگیری کند.
وی افزود:"ما آنها را در این مورد مسوول می دانیم. این بدان معنا نیست که ما به آنها تکیه می کنیم. ما در نظارت بر تهدیدها هوشیار خواهیم بود، ما تواناییهای قوی ضدهراس افگنی را در منطقه حفظ میکنیم تا در صورت لزوم این تهدیدها را خنثی کنیم - و این کار را در نقاط مختلف جهان انجام میدهیم جای که نیروهای نظامی نداریم. "
وی همچنین گفت که امریکا به دیپلماسی فشرده خود با متحدان و شرکای خود ادامه میدهد.
وی افزود:" ما بیانیهای را که بیش از نیمی از کشورهای جهان-بیش از صد کشور به آن ملحق شده اند و همچنین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که انتظارات جامعه بینالمللی از دولت تحت رهبری طالبان (امارت اسلامی) را مشخص میکند ، آغاز کردیم.
وی همچنان گفته است که:" ما انتظار داریم که طالبان (امارت اسلامی) آزادی سفر را تضمین کنند. اجرای تعهدات خود در زمینه مبارزه با هراس افگنی، حمایت از حقوق اولیه مردم افغانستان از جمله زنان، دختران و اقلیتها، نامگذاری یک دولت دائمی نماینده گسترده، برای اقدامات تلافی جویانه."
وی گفت: "مشروعیت و حمایت طالبان (امارت اسلامی) از جامعه بینالمللی به رفتار آنها بستگی دارد."
بلینکن گفت که وی رهبری نشست وزیران ۲۲ کشور، ناتو، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد را بر عهده داشته است تا تلاشهای خود را در مورد افغانستان ادامه دهد.
این درحالی است که درست چند ساعت پس از ایالات متحده اعلام کرد نزدیک به ۶۴ میلیون دلار کمک بشردوستانه جدید به مردم افغانستان برای تامین نیازهای حیاتی بهداشت و تغذیه ارایه میکند.
بلینکن همچنین گزارش کاملی از روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و روند تخلیه ارایه داد و گفت که تخلیه اضطراری ناشی از فروپاشی نیروهای امنیتی و دولت افغانستان بوده است.
وی دراین باره گفت:"در طول سال، ما دائما در حال ارزیابی قدرت ماندن آنها و در نظر گرفتن سناریوهای متعدد بودیم. حتی بدبینانه ترین ارزیابیها نیز پیش بینی نمیکرد که نیروهای دولتی در کابل در حالی که نیروهای امریکایی باقی مانده اند سقوط کنند."
به نقل از جنرال مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش ، بلینکن گفت: " نه او (میلی) و نه هیچ کس دیگری، هیچ چیزی ندیده بود که نشاندهنده سقوط ارتش و دولت افغانستان ظرف ۱۱ روز باشد."
رویداد های اخیر
تحول: بررسی فرمانهای اجرایی دونالد ترمپ
رویداد های اخیر
سفیر عربستان سعودی: به گسترش روابط دوجانبه با کابل متعهد هستیم
سخنگوی وزارت دفاع میگوید که فیصل بن طلق البقمی، سفیرعربستان سعودی در کابل در دیدار با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت بر تعهد ریاض به گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و همکاریهای بشردوستانه با افغانستان تأکید کرده است.
عنایت الله خوارزمی در بیانیهای نوشته که یعقوب مجاهد روابط افغانستان و عربستان را از لحاظ فرهنگی و عقیدتی مشترک و جداناپذیر دانسته و از همکاریهای ریاض در زمینههای مختلف قدردانی نموده است.
براساس بیانیه، یعقوب مجاهد آغاز مجدد فعالیت سفارت عربستان سعودی را در کابل مهم و با اهمیت خوانده است.
رویداد های اخیر
ستانکزی: رسانهها نیاز اساسی جامعه اند
شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، میگوید که رسانهها یک نیاز اساسی جامعه اند. آقای ستانکزی در یک سمینار ارتقای ظرفیت سخنگویان وزارتخانهها و نهادهای مستقل حکومتی بر دسترسی به اطلاعات و نقش حیاتی رسانهها در افغانستان تأکید کرده است.
ستانکزی گفته است: «در عصر کنونی رسانهها و سخنگویان يک نياز بزرگ برای جامعه و کشور هستند و اين بخش باید تقویت شود. سخنگویان باید قوی باشند و باید بتوانند در هر شرایطی مقاومت کنند و برای اینکه بتوانند با شرایط کنار بیایند، باید تلاش کنند تا علاوه بر محیط کاری خود، اطلاعات جامعی از کشور و جامعه داشته باشند.»
خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفت: «هدف اساسی این نشست چگونگی ارتقای ظرفیت سخنگویان ادارات مرکزی امارت اسلامی و همچنان چگونگی حل موضوع دسترسی به اطلاعات است.»
از سویی هم، شماری از خبرنگاران و نهادهای حامی خبرنگاران نیز میخواهند که اطلاعات به موقع و به صورت جامع در اختیار آنان قرار گیرد.
حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان، در این مورد گفته است: «وظیفه نهادهای خبرنگاری و رسانهای این است تا در این راستا در حمایت از رسانهها با ارتقای ظرفیت خبرنگاران و در قسمت سواد و اخلاق رسانهای و آموزشها در قسمت حفظ بیطرفی و نوآوری کار کنند.»
روح الله دانش، خبرنگار اظهار کرد: «نیاز است که رسانههای افغانستان مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند چون اهمیت خاص دارند نه تنها در زمینه اطلاعرسانی بلکه در زمینه آموزش و نهادینهسازی فرهنگ و فرهنگسازی در جامعه نقش بالای دارند.»
این در حالی است که با گذشت سه سال، خبرنگاران میگویند که در بخش دسترسی به اطلاعات هنوز با چالشهای مواجه هستند و این مشکل به گونهای کامل حل نشده است.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتشبس در نوار غزه
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حکومت ترمپ پرواز بیش از ۱۶۰۰ پناهجوی افغان را لغو کرده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هند میگوید که به دنبال تقویت روابط با افغانستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زلمی خلیلزاد اظهارات عباس استانکزی را امیدوارکننده خواند
-
جهان4 روز ago
در انفجار تانکر تیل در نایجریا ۷۰ نفر کشته شدند
-
جهان5 روز ago
کابینه اسرائیل توافق آتشبس در غزه را تایید کرد