رویداد های اخیر
بریتانیا: اگر طالبان شریک خوب صلح به جهان نباشد با انزوا روبرو خواهند شد
وزیردفاع بریتانیا در گفتگو با روزنامه دیلی تلگراف میگوید اگر طالبان شریک خوب برای صلح نباشد با خطر انزوای جهانی روبرو خواهد شد.
وزیر دفاع بریتانیا میافزاید که خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان بخشی از یک انتقال برنامهریزی شده است و طالبان اکنون متوجه شدهاند که به رسمیت شناختن آنها توسط جامعه جهانی چه اهمیتی دارد.
بين والاس، وزیر دفاع بریتانیا گفت:"شما برای صلح باید یک شریک باشید درغیر این صورت خطر انزوا را دارید. انزوا آنها را به جایی که آخرین بار بودند هدایت کرد."
به گفتهی وزیر دفاع بریتانیا آینده طالبان وابسته به این است که این گروه تا چی اندازه به صلح پابند اند.
انگستان که در ۲۰ سال گذشته ماموریت نظامی در افغانستان داشت، حالا به فکر کار با دولت آینده افغانستان است، دولتی که این کشور به آن شرط میگذارد.
وزیر دفاع بریتانیا افزود:" دولت روز هر چه باشد، به شرط رعایت برخی از هنجارهای بین المللی، دولت انگلیس با آن کار خواهد کرد. اما انگلیس هرگونه رابطه را اگر رفتاری مغایرت با حقوق بشر داشته باشند بررسی خواهد کرد".
درهمین حال، سفیر فرانسه درکابل با انتقاد از عملکرد اخیر طالبان، که در آن زیرساختها تخریب و حقوق بشری نقض شده، میگوید که طالبان باید دست از این کار بکشند.
وی همچنان از شهروندان آن کشور میخواهد تا افغانستان را ترک کنند.
دیوید مارتینون، سفیر فرانسه در کابل در این باره گفت:" ما خواستار پایان دادن به حمله نظامی طالبان، ترورهای هدفمند در سراسر کشور و متوقف ساختن تخریب زیرساختهای حیاتی و تهدیدها به پیشرفت سیاسی و اجتماعی استیم که این برنامهها در طی ۲۰ سال گدشته با حمایت ما صورت گرفته اند."
از سوی دیگر، نظامیان پیشین امریکایی تسلط بی پیشینه طالبان بر اوضاع را تعجب آور میدانند.
جک کین، تحلیل گر ارشد نظامی امریکا، در باره گفت:" تعجب آور است که طالبان اکنون دارای جنب و جوش است و من فکر میکنم ما میتوانیم به طور بالقوه شاهد وضعیت بسیار زشتی باشیم که در چند ماه آینده در افغانستان اتفاق میافتد."
این در حالی است که قبل از این شماری از کشورهای دیگر جهان نیز گفته بودند که اگر طالبان میخواهند در جهان به رسمیت شناخته شوند، باید خشونتها را کاهش و از راه سیاسی تلاش کنند.
رویداد های اخیر
پاکستان کارش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت ملل متحد آغاز کرد
پاکستان ماموریت دو ساله اش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز کرده است.
شورای امنیت ۱۵ عضو دارد که پنج عضو آن دایمی و ۱۰ عضو دیگر آن غیر دایمی میباشند. پاکستان، دنمارک، یونان، پانامه و سومالیا کشورهایی اند که به تازگی عضویت غیردایمی این شورا را به دست آورده اند.
عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد در مراسم پیوستن به شورای امنیت ملل متحد به موضوع افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که افغانستان به عنوان یک موضوع مهم در آجندای دائمی شورای امنیت سازمان ملل باقی میماند.
او گفت: «ما به بحث در مورد افغانستان در سطوح چندجانبه و دوجانبه ادامه میدهیم. موضع ما کاملاً واضح است و ما خواهان یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات هستیم، زیرا صلح در منطقه مستقیماً با ثبات در آنجا گره خورده است.»
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طرح میشود. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
رویداد های اخیر
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
مسوولان محلی در تخار میگویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته میشود.
به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه بهگونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.
عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آنها را حمایت میکنیم.»
در همین حال، مسوولان این فابریکه میگویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.
محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایهگذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایهگذاری خوب است.»
از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایهگذاران میخواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایهگذاری کنند.
گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایهگذاری شود، تولیدات آن میتواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.
رویداد های اخیر
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
مسوولان وزارت زراعت و مالداری میگویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است. به گفته آنان، سرمایهگذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر میشود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»
در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایهگذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.
میرویس حاجیزاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغهای پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت میکنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»
از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایهگذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایهگذاریها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.
باوجود سرمایهگذاریها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور میشود. خواستها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان3 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان4 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
امریکا علیه ایران و روسیه به دلیل تلاش برای دخالت در انتخابات تحریم جدید اعمال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهرهبرداری رسید