رویداد های اخیر
برنامه جهانی غذا: کمکهای ما در افغانستان به دلیل کمبود بودجه کاهش یافته است
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد روز جمعه (۲۶ حوت) اعلام کرد که کمبود بودجه این نهاد را مجبور کرده است تا در ماه مارچ کمکهای نجات دهنده حداقل چهار میلیون نفر در افغانستان را کاهش دهد.
برنامه جهانی غذا هشدار داد که گرسنگی فاجعه بار می تواند در سراسر افغانستان گسترده شود و اگر کمکهای بشردوستانه پایدار نباشد، صدها هزار نفر دیگر برای زنده ماندن به کمک نیاز خواهند داشت.
به گفته برنامه جهانی غذا، با توجه به محدودیتهای بودجوی حداقل چهار میلیون نفر در ماه مارچ فقط نیمی از آنچه را که نیاز دارند، دریافت میکنند. ذخایر مواد غذایی قبل از موعد برداشت بعدی در ماه می تمام شده است و این به طور سنتی سخت ترین زمان سال برای خانواده ها در قریه جات است.
برنامه جهانی غذا خاطر نشان کرد که کمبود بودجه این نهاد در زمانی صورت میگیرد که افغانهای آسیبپذیر اخیراً زمستان سخت را تجربه کرده اند. به گفته این سازمان، درجه حرارت زیر صفر همراه با مشکلات اقتصادی میلیون ها نفر را به ناامیدی سوق داده است.
برنامه جهانی غذا گفت که به ۹۳ میلیون دالر برای کمک عاجل به ۱۳ میلیون نفر در ماه اپریل و ۸۰۰ میلیون دالر برای شش ماه آینده نیاز دارد.
رویداد های اخیر
تحول: بررسی فرمانهای اجرایی دونالد ترمپ
رویداد های اخیر
سفیر عربستان سعودی: به گسترش روابط دوجانبه با کابل متعهد هستیم
سخنگوی وزارت دفاع میگوید که فیصل بن طلق البقمی، سفیرعربستان سعودی در کابل در دیدار با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت بر تعهد ریاض به گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و همکاریهای بشردوستانه با افغانستان تأکید کرده است.
عنایت الله خوارزمی در بیانیهای نوشته که یعقوب مجاهد روابط افغانستان و عربستان را از لحاظ فرهنگی و عقیدتی مشترک و جداناپذیر دانسته و از همکاریهای ریاض در زمینههای مختلف قدردانی نموده است.
براساس بیانیه، یعقوب مجاهد آغاز مجدد فعالیت سفارت عربستان سعودی را در کابل مهم و با اهمیت خوانده است.
رویداد های اخیر
ستانکزی: رسانهها نیاز اساسی جامعه اند
شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، میگوید که رسانهها یک نیاز اساسی جامعه اند. آقای ستانکزی در یک سمینار ارتقای ظرفیت سخنگویان وزارتخانهها و نهادهای مستقل حکومتی بر دسترسی به اطلاعات و نقش حیاتی رسانهها در افغانستان تأکید کرده است.
ستانکزی گفته است: «در عصر کنونی رسانهها و سخنگویان يک نياز بزرگ برای جامعه و کشور هستند و اين بخش باید تقویت شود. سخنگویان باید قوی باشند و باید بتوانند در هر شرایطی مقاومت کنند و برای اینکه بتوانند با شرایط کنار بیایند، باید تلاش کنند تا علاوه بر محیط کاری خود، اطلاعات جامعی از کشور و جامعه داشته باشند.»
خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفت: «هدف اساسی این نشست چگونگی ارتقای ظرفیت سخنگویان ادارات مرکزی امارت اسلامی و همچنان چگونگی حل موضوع دسترسی به اطلاعات است.»
از سویی هم، شماری از خبرنگاران و نهادهای حامی خبرنگاران نیز میخواهند که اطلاعات به موقع و به صورت جامع در اختیار آنان قرار گیرد.
حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان، در این مورد گفته است: «وظیفه نهادهای خبرنگاری و رسانهای این است تا در این راستا در حمایت از رسانهها با ارتقای ظرفیت خبرنگاران و در قسمت سواد و اخلاق رسانهای و آموزشها در قسمت حفظ بیطرفی و نوآوری کار کنند.»
روح الله دانش، خبرنگار اظهار کرد: «نیاز است که رسانههای افغانستان مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند چون اهمیت خاص دارند نه تنها در زمینه اطلاعرسانی بلکه در زمینه آموزش و نهادینهسازی فرهنگ و فرهنگسازی در جامعه نقش بالای دارند.»
این در حالی است که با گذشت سه سال، خبرنگاران میگویند که در بخش دسترسی به اطلاعات هنوز با چالشهای مواجه هستند و این مشکل به گونهای کامل حل نشده است.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتشبس در نوار غزه
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حکومت ترمپ پرواز بیش از ۱۶۰۰ پناهجوی افغان را لغو کرده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هند میگوید که به دنبال تقویت روابط با افغانستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زلمی خلیلزاد اظهارات عباس استانکزی را امیدوارکننده خواند
-
جهان4 روز ago
در انفجار تانکر تیل در نایجریا ۷۰ نفر کشته شدند
-
جهان5 روز ago
کابینه اسرائیل توافق آتشبس در غزه را تایید کرد