Connect with us

رویداد های اخیر

برخی ازچهره های سیاسی حکومت پیشین خواستار آغاز گفتگو‌ها میان افغان‌ها شدند

منتشر شده

در

برخی از چهره های سیاسی حکومت پیشین در نشست امنیت جهانی دوحه از جامعه جهانی خواستند تا فضای مذاکره وگفتگو را برای چهره های سیاسی با امارت اسلامی ایجاد کنند.

این چهره ها تاکید کردند جامعه جهانی به ویژه کشورهای اسلامی مسئولیت دارند تا امارت اسلامی را وادار کنند که اجازه دهند دختران و زنان به کار و تحصیل دسترسی داشته باشند.

حکمت خلیل کرزی، دیپلومات پیشین افغانستان گفت: «فکرمی کنم دو گروه می‌توانند با طالبان (امارت اسلامی) صحبت کنند. اول افغان‌های که همفکر وهم نظر هستند، نه افغان های که متهم به سقوط حکومت سابق هستند. تنها افغان های که هنوز مشروعیت دارند این گفتگوها را رهبری کنند وگروه هایی از مسلمانان از کشورهای جهان که بر طالبان (امارت اسلامی) نفوذ دارند می‌توانند صحبت کنند. هر گفتگوی که در راس آن غرب باشد نمی‌تواند موفق باشد زیرا ادعا می‌شود پروژه غرب است. این گفتگوها می‌تواند به رهبری ومالکیت افغان‌ها باشد و آنان به گونه مستقیم با طالبان (امارت اسلامی) وارد مذاکره شوند.»

آقای خلیل کرزی گفت امارت اسلامی حالا که اداره کل کشور را بدست گرفته است، مسئولیت بیشتر دارد.

او از افغان ها خواست که از گذشته درس بگیرند و فرصت گفتگو را برای ایجاد یک افغانستان امن و با ثبات را از دست ندهند.

آقای خلیل کرزی گفت: «اولویت برای جامعه جهانی اوکراین است. این درست است. اما این یک فرصت را برای ما افغان‌ها فراهم می‌کند تا گردهم بیاییم زیرا غرب دیگر ما را باهم وصل نمی‌کند و برای ما افغان‌ها چیزی که مهم است درس گرفتن از گذشته است. چهره های سیاسی دلسوز باید میکانیزمی ایجاد کنند تا براساس آن اول باهم مذاکره کنند بعداً با طالبان (امارت اسلامی) وارد گفتگو شوند و من خوشبین هستم که طالبان (امارت اسلامی) درنهایت درک خواهند کرد که مسیری را که پیش گرفته اند مهم تر از مسئولیت هایی است که قبل از آگست ۲۰۲۱ داشتند.»

در همین حال، فوزیه کوفی از نمایندگان پیشین پارلمان در این نشست خواست که فضای سیاسی بوجود بیاید تا براساس آن افغان‌ها بتوانند در یک سطح بزرگتر و در یک فضای باز سیاسی با حمایت کشورهای اسلامی با هم مذاکره کنند.

او همچنان از رهبران کشورهای اسلامی خواست بر مقام های حاکم در افغانستان فشار بیاورند تا بگذارند زنان ودختران به کار وتحصیل در افغانستان دسترسی داشته باشند.

فوزیه کوفی گفت: «فضا وجود ندارد. تنها فرصتی که وجود دارد برگزاری چنین نشست ها است. اما درسطح کلانتر خواهان این استیم تا برای انجام گفتگوهای سیاسی، فضای بازتر وفرصت های بهتر در حمایت جامعه جهانی وکشورهای منطقه و جهان اسلام ایجاد شود تا در شرایطی که تمام تمرکز وتوجه جهانی بر جنگ اوکراین است افغان ها بتوانند با هم گفتگو کنند. راهبرد کشورهای اسلامی خیلی مهم است. کشورهای مثل قطر که با طالبان (امارت اسلامی) روابط خوب دارند طالبان (امارت اسلامی) را وادار کنند تا بگذارند دختران به مکتب وپوهنتون بروند.»

درنشست امنیت جهانی دوحه هیچ نماینده‌ای از امارت اسلامی حضور نداشت اما مسئولین امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که برای ایجاد یک حکومت فراگیر تر، تلاش می‌کنند ونیز تماس‌ها با چهره های پیشین سیاسی و نظامی را که خواهان برگشت به افغانستان هستند، ادامه می‌دهند. مسئولین همچنان اطمینان داده اند که هیچ تهدیدی متوجه امنیت جان ومال این چهره ها ازسوی امارت اسلامی نخواهد بود.

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!