Connect with us

تجارت

بانک جهانی: نرخ تورم عمومی افغانستان در جنوری به منفی ۱۰.۲ درصد کاهش یافت

منتشر شده

در

بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده که در جنوری ۲۰۲۴، نرخ تورم عمومی در افغانستان رکود قابل توجهی را تجربه کرد و به منفی ۱۰.۲ درصد رسید.

در این گزارش آمده که کاهش در نرخ تورم عمومی عمدتاً به‌دلیل کاهش قابل ملاحظه قیمت‌های مواد خوراکی و غیر خوراکی رخ داده است.

علاوه بر این، تورم اصلی نیز در محدوده منفی قرار گرفته و نرخ منفی ۶.۵ درصدی را ثبت کرده است.

بانک جهانی هشدار داده است که کاهش قیمت‌ها به خانواده‌های آسیب پذیر کمک می‌کند، اما به اقتصاد کلان کشور ضربه می‌زند.

بر اساس گزارش این بانک، صادرات افغانستان در جنوری ۲۰۲۴ با ۵ درصد کاهش نسبت به جنوری سال قبل به ۱۴۰.۵ میلیون دالر رسید.

صادرات مواد غذایی به هند ۲۲ درصد افزایش و به پاکستان ۱۸ درصد کاهش یافته است.

ارزش واردات نیز در جنوری امسال نسبت به جنوری سال گذشته ۳۷ درصد افزایش و به ۸۳۰ میلیون دالر رسید.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۳، ارزش پول افغانی ۲۷ درصد در برابر دالر امریکایی افزایش یافت که دلیل آن عمدتاْ ارسال ۱.۸ میلیارد دالر توسط سازمان ملل متحد و حواله ۲ میلیارد دالر توسط افغانان به بستگان شان در کشور می‌باشد.

بانک جهانی افزوده است که عواید امارت اسلامی در یازده ماه سال مالی جاری دو درصد کمتر از هدف تعیین شده بوده و ۱۸۹ میلیارد افغانی می‌رسد. اما عواید امسال نسبت به سال گذشته ۵.۶ درصد افزایش یافته است.

تجارت

بیش از ۱۵۰۰ معدن زمرد در پنجشیر تثبیت شده است

Published

on

مقام‌های محلی پنجشیر می‌گویند که بیش از یک هزار و ۶۰۰ معدن زمرد در این ولایت تثبیت شده و استخراج ۶۰۰ معدن آن عملاً جریان دارد.

به گفته آنان، در یک سال گذشته استخراج ۶۰۰ معدن زمرد پنجشیر جریان داشته و ۱۰۰هزار قیراط زمرد از این معادن استخراج شده است که ارزش آن به ۶.۹ میلیون دالر امریکایی می‌رسد.

محمد آغا حکیم، والی پنجشیر گفته است: «ما امیدوار هستیم که شرکت‌ها کار استخراج معدن را شروع کنند و به جوانان پنجشیر بسیار یک زمینه گسترده کار فراهم شود.»

در همین حال، به باور کارشناسان اقتصادی، اگر دولت دامنه سرمایه‌گذاری در معادن بزرگ را گسترش دهد، ده‌ها هزار جوان به طور مستقیم و غیرمستقیم در کشور مشغول به کار می‌شوند و میزان بیکاری کاهش می‌یابد.

از سویی هم، باشندگان پنجشیر از امارت اسلامی می‌خواهند که قراردادهای معادن مربوط به این ولایت را افزایش دهد تا برای آنان زمینه کار ایجاد شود.

آن‌ها افزوده‌اند که علاوه بر زمرد؛ معادن آهن، سرب، جست و طلا نیز در پنجشیر وجود دارد.

Continue Reading

تجارت

عبدالغنی برادر: امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران تسهیلاتی را در نظر گرفته است

Published

on

معاون اقتصادی رئیس الوزرا می‌گوید که امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران عودت کننده در ساحات صنعتی، زمین‌ها، امتیازات و تسهیلات را در نظر گرفته است.

ملا عبدالغنی برادر در کنفرانس «فراخوان سرمایه‌گذاری در افغانستان» که امروز (پنجشنبه) در کابل برگزار شد، گفت که قانون ساحات صنعتی در یک مقدمه، شش باب، ۱۱ فصل و ۶۷ ماده توشیح شده است.

آقای برادر گفته است: «از صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران می‌خواهم که صنعت و سرمایه‌گذاری خود را به کشور انتقال دهند تا در پیشرفت صنعت کشور مسوولیت خود را ادا کنند.»

به گفته‌ برادر، امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه‌های گمرکی را بر اقلام وارداتی که در داخل کشور تولید می‌شوند و نیازهای مردم را تأمین می‌کنند، افزایش داده است.

او افزوده که به تمامی ادارات دولتی دستور داده شده است که در خریداری‌های خود به تولیدات داخلی اولویت دهند.

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای صنعت‌کاران، ۱۶۰هزار جریب زمین توزیع شده و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف ۵۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم که متقاضی زمین هستند و در حدود ۵۰۰ میلیون دالر آن‌ها می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته عزیزی، صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده از مالیات گمرکی ماشین‌آلات و تجهیزات وارداتی معاف می‌باشند و به درخواست صنعت‌کاران و تاجران، ویزه دو ساله برای کارگران فنی و انجینران خارجی آن‌ها نیز صادر می‌شود.

دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز گفت: «اگر سرمایه‌گذاران افغان مقیم خارج نیم سرمایه‌ خود را به کشور انتقال دهند، افغانستان خودکفا می‌شود.»

Continue Reading

تجارت

مقام‌های ملل متحد با وزیر اقتصاد درباره تطبیق کمک‌های بشردوستانه دیدار و گفتگو کردند

سرپرست این وزارت در این دیدار تاکید کرده که در سال پیش‌رو میلادی، تمرکز بیش‌تر نهادهای جهانی باید روی تطبیق پروژه‌ها و فعالیت‌های انکشافی در کشور باشد تا مشکلات معیشتی حل شوند و میزان فقر و بیکاری کاهش بیابد.

Published

on

Afghan minister of economy Din Mohammad Hanif and UNAMA chief Roza Otunbayeva

روزا اتونبایوا رئیس هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) اندریکا راتواته معاون یوناما با دین محمد حنیف سپرست وزارت اقتصاد امارت اسلامی گفتگو کرده‌اند.

وزارت اقتصاد در خبرنامه‌ای گفته است که «تطبیق موثر و شفاف کمک‌های بشردوستانه در مطابقت با نیازمندهای اقتصادی و اولویت‌های انکشافی مردم»، محور این دیدار و گفتگو بوده است.

بر اساس این خبرنامه سرپرست این وزارت در این دیدار تاکید کرده که در سال پیش‌رو میلادی، تمرکز بیش‌تر نهادهای جهانی باید روی تطبیق پروژه‌ها و فعالیت‌های انکشافی در کشور باشد تا مشکلات معیشتی حل شوند و میزان فقر و بیکاری کاهش بیابد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!