Connect with us

تجارت

بانک جهانی: جمع‌آوری عواید در افغانستان بهتر شده است

منتشر شده

در

بانک جهانی با نشر گزارشی از افزایش ۹۰ درصدی صادرات، ثبات نرخ ارز و افزایش عواید افغانستان در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۲ خبر داده است.

طبق این گزارش، نرخ افغانی در مقابل ارز خارجی نیز ثبات نسبی خود را حفظ کرده است.

دلیل عمده کاهش تورم در این گزارش، کاهش قیمت نفت و مواد غذایی در بازارهای جهانی خوانده شده است.

در قسمت حفظ ثبات نسبی افغانی در برابر ارز خارجی، کمک‌های نقدی بشردوستانه که پیوسته از طریق سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های خیریه به افغانستان سرازیر می‌شود، نیز بی‌تاثیر نبوده است.

در مورد دسترسی مردم به حساب‌های پس‌انداز‌شان، در این گزارش آمده است که محدودیت بر برداشت پول از بانک‌ها همچنان ادامه دارد.

شرکت‌ها و اشخاصی که قبل از ۶ سنبله ۱۴۰۰ در بانک‌ها پول داشتند، هنوز نمی‌توانند بیشتر از یک مبلغ محدود از بانک پول بردارند.

بانک جهانی می‌گوید که معاشات کارمندان دولتی در دو ماه اخیر به صورت منظم پرداخته شده و پرداخت معاش کارمندان زن منظم‌تر از کارمندان مرد بوده است.

برداشت پول اما برای این کارمندان ساده نبوده و همه‌شان از این‌که زمان زیادی را باید صرف انتظار در قطار بانک کنند، شکایت داشتند.

در این گزارش از روند جمع‌آوری مالیات و درآمد توسط مسوولان جدید حکومت توصیف شده و آمده است که امارت اسلامی از ماه حمل تا قوس امسال توانستند ۱۳۵.۹ میلیارد افغانی که معادل حدود ۱.۵۴ میلیارد دالر می‌شود از تعرفه‌های گمرکی در مرزها جمع‌آوری کنند.

افزایش قیمت و صادرات ذغال سنگ عامل عمده افزایش عواید امارت اسلامی بوده است.

بر بنیاد این گزارش، صادرات افغانستان نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است.

بانک جهانی می‌گوید در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صادرات افغانستان به ۰.۸ میلیارد و ۰.۹ میلیارد می‌رسید. در حالیکه امسال افغانستان حدود ۱.۷ میلیارد دالر صادرات داشته است.

بر اساس یافته‌های بانک جهانی، امسال بیشترین صادرات افغانستان حاصلات زراعتی، معدن و پارچه بود و مقصد ۶۵ درصد این صادرات پاکستان و ۲۰ درصد دیگر هند بود.

در این گزارش ذکر شده است که پس از شروع سرما و بارش برف، تقاضا به نیروی کار ماهر و غیرماهر کاهش یافته و صنعت‌های مانند زراعت و ساختمان‌سازی که بیشترین نیروی کار را جذب می‌کنند اکنون به کارگر نیاز ندارند.

طبق گزارش ملل متحد، امسال حداقل ۲۸.۳ میلیون شهروند افغانستان نیاز به کمک‌های بشردوستانه برای زنده‌ماندن دارند.

از سویی هم، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با نشر آمار گزارش بانک جهانی در بارۀ افزایش صادرات افغانستان، آن را پیشرفت اقتصادی خوانده است.

این آمارها اما با آنچه بر شهروندان می‌گذرد، تفاوت دارد.

ناظران می‌گویند با وجود آمارهای دلگرم‌کننده‌ای که بانک جهانی نشر می‌کند، در حال حاضر مردم با زمستان سرد و دشواری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. شهروندان در میانه فقر و سرما، ناگزیر اند از میان مواد گرم‌کننده برای خانه‌های‌شان و غذا، یکی را انتخاب کنند.

تجارت

قراردادی اکتشاف و استخراج گاز جوزجان به ارزش یک ملیارد دالر با کمپنی ازبیکستانی امضا شد  

ذخایر گاز طوطی میدان ولایت فاریاب حدود ۷هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که با آغاز استخراج آن تا حدی نیازمندی گاز کشور مرفوع خواهد شد.

Published

on

قراردادی اکتشاف و استخراج گاز جوزجان به ارزش یک ملیارد دالر امروز پنج‌شنبه (۱۹میزان) در حضور معاون اقتصادی ریاست الوزرا با یک کمپنی ازبیکستانی به امضاء رسید.

در خبرنامه معاونیت اقتصادی آمده است که، این قرارداد ده ساله به ارزش حدود یک میلیارد دالر سرمایه گذاری برای اکتشاف و استخراج گاز طوطی میدان میان وزارت معادن و پترولیم افغانستان و کمپنی ازبیکستانی امضاء شد.

طبق این قرارداد کمپنی قراردادی در سال نخست ۱۰۰ میلیون دالر و در جریان ده سال یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری و از گاز استخراج شده در دو سال اول ۱۰۰ میگاوات برق نیز تولید می‌کند.

ذخایر گاز طوطی میدان ولایت فاریاب حدود ۷هزار کیلومتر مربع مساحت دارد که با آغاز استخراج آن تا حدی نیازمندی گاز کشور مرفوع و به صورت مستقیم و غیر مستقیم به هزاران تن زمینه کار مساعد خواهد شد.

Continue Reading

تجارت

تاکید اتاق تجارت و صنایع پاکستان بر بازگشایی گذرگاه پاکستان و افغانستان

آقای مقیم خان در بیانیه‌ای گفته است تجارت دوجانبه، تجارت ترانزیتی و صادرات به دلیل بسته شدن مسیرهای تجاری بزرگراه پاکستان-افغانستان در چند ماه گذشته تقریباً به پایان رسیده و نیاز است از زیان بیشتر تاجران جلوگیری شود.

Published

on

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنایع پاکستان از مقام‌های کشورش خواسته تا برای باز شدن راه برای تجارت با افغانستان گام‌های اضطراری بردارند.

آقای مقیم خان در بیانیه‌ای گفته است تجارت دوجانبه، تجارت ترانزیتی و صادرات به دلیل بسته شدن مسیرهای تجاری بزرگراه پاکستان-افغانستان در چند ماه گذشته تقریباً به پایان رسیده و نیاز است از زیان بیشتر تاجران جلوگیری شود.

وی افزود که حجم تجارت دوجانبه و تجارت ترانزیتی پاکستان و افغانستان به دلیل بسته شدن مسیر تجارت به وضعیت «نگران کننده‌ای» کاهش یافته است.

در همین حال زاهدالله شینواری، یک تاجر پاکستان با ابراز نظر در مورد بسته شدن شاهراه پاکستان-افغانستان گفت که حجم تجارت دوجانبه پاکستان-افغانستان در حال حاضر بسیار کم است.

او گفت که تجارت متقابل پاکستان و افغانستان و تجارت ترانزیتی به دلیل بسته شدن مسیر تجاری در چند ماه گذشته به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی افزود که توقف تجارت دوجانبه و تجارت ترانزیتی نیز خسارات مالی زیادی را به تجار دو طرف وارد کرده است. از سوی دیگر، شینواری گفت که مردم و مسافران محلی نیز با مشکلاتی روبه‌رو هستند.

زاهدالله شینواری بر ضرورت حل موضوع با اجماع و مذاکره دوجانبه برای از سرگیری تجارت تاکید ورزیده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش صادرات پطرول از قرقیزستان به افغانستان

قیمت اوسط هر لیتر پطرول صادراتی قرقیزستان به افغانستان به ۵ سنت می‌رسد.

Published

on

صادرات پطرول از قرقیزستان به افغانستان در ۷ ماه اول ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته چندین برابر افزایش یافته است.

کمیته اداره احصاییه قیرقیزستان گزارش داده که  این کشور امسال بیش از ۷۰۰ هزار لیتر پطول به ارزش ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر به افغانستان صادر کرده است.

به نقل از اکی پرس، قرقیزستان در عین مدت در سال گذشته بیش از ۱۹ هزار لیتر پطرول به افغانستان صادر کرده بود.

قیمت اوسط هر لیتر پطرول صادراتی قرقیزستان به افغانستان به ۵ سنت می‌رسد.

افغانستان ۸۴ درصد از کل صادرات نفت این کشور را وارد کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!