رویداد های اخیر
باشندگان دشت برچی خواهان برگشت «ام اس اف» در ساحه شدند

یک سال از حمله خونین بالای بیمارستان صد بستر دشت برچی که در آن مادران، کودکان و کارمندان این بیمارستان قربانی شدند میگذرد.
اما برای مردم دشت برچی حمله حمله هیچ گاه فراموش شدنی نیست. در این حمله دست کم ۲۴ تن به شمول مادران جان باختند.
در پی این حمله داکتران بدون مرز «ام اس اف» که بخش زایشگاه بیمارستان صد بستر دشت برچی را مدیریت میکردند، تصمیم ترک این بیمارستان را گرفتند؛ تصمیمی که برای باشندگاه دشت برچی «تکان دهنده و ناامید کننده» بود.
ام اس اف در اعلامیه ای گفته است که کارمندان این نهاد در افغانستان و سراسر جهان خود را در غم خانواده ها و قربانیان این رویداد شریک می دانند و “با جامعه هزاره ابراز همدردی میکنند از کسانی که هنوز با عواقب جسمی و روحی آن روز تلخ روبرو هستند حمایت میکنند.”
این نهاد گفته است: “ما امیدواریم هیچ خانواده دیگری در لحظات تجلیل و خوشی در گشودن زندگی جدید در این جهان، این نوع فاجعه مهیب را تجربه نکنند.”
از سوی هم داکتر ایزابل دفورنی، مدیر عملیات ام اس اف روز گذشته گفت: “چند هفته بعد (از حمله) ما مجبور شدیم انتخاب دشواری را برای بیرون شدن از دشت برچی انجام دهیم. ما می دانستیم بعد از ترک آنجا نیازهای زیادی را پشت سر می گذاریم.”
وی افزود: “برای بسیاری از زنان محل، بخش زایمان مان نیاز جدی بود. از سال ۲۰۰۹ بدینسو در ۱۶۰۰۰ کودک در آنجا متولد شده اند. اما ما نتوانستیم فعالیت خود را بعد از اتفاقی که رخ داد ادامه دهیم.”
احمد تمیم ، یکی از ساکنان منطقه، با تشکر از خدمات ام اس اف در طول سالها در این بیمارستان، گفته است: “مردم هرگز خدمات سخاوتمندانه ام اس اف در دشت برچی و نیز بسته شدن غم انگیز این بیمارستان را فراموش نمی کنند. بسته شدن این بیمارستان همه را شوکه، درمانده و ناامید کرد.”
وی افزود: “همه مردم آرزو داشتند كه شما پس از حمله به همکاری خود در ساحه فقیرنشین و حاشیه نشین ادامه می دادید. اما متاسفانه رفتن شما غم دیگری برای مردم بود.”
برای سید جاوید هاشمی، یکی از کارمندان این نهاد که در هنگام حمله در یک اتاق امن پناه برده بود، تا چندین سال کابوس خواهد بود.
آقای هاشمی دیگاه خود را زیر اعلامیه ام اس اف چنین نگاشته است: ” “بدترین خاطره ای که تا کنون داشتم! و سخت ترین چهار ساعتی که در اتاق امن، زیر تیراندازی، بمب گذاری و اجساد مرده (مادران ، نوزادان ، پرستاران، همکاران مان) سپری کردیم. آنچه بعد از بیرون آمدن از اتاق امن دیدیم، مانند کابوسی بود که فراموش شدن آن چندین سال به طول می انجامد.”
ام البنین نیز خیلی ساده خطاب به این نهاد گفته است: ” کاش شما میماندید. حداقل شما همکاری تان را از ما مردم نگیرید.”
یکی دیگر از ساکنان دشت برچی از این نهاد خواسته است که فعالیت خود در ساحه هزاره نشین از سر بگیرد.
مصطفا اصغری گفته است: “فعالیت تان را دوباره آغاز کنید.”
اصیلا محمدی گفته است: ” امیدوار استیم ام اس اف فعالیت اش را دوباره به کابل آغاز نمایند و بیشتر مادران و نوزادان از مرگ و میر نجات پیدا کنند.”
از سوی هم سکینه امیری یکی از خبرنگاران افغان خطاب به «ام اس اف» گفته است که بیمارستان دشت برچی پس از حمله مرگبار سال گذشته در اوج نیاز ارایه خدمات پزشکی قرار دارد.
خانم امیری در یادداشتی گفته است: “اکنون خدمات صحی شفاخانه صد بستر برچی در تمام بخشها تقریبا به مشوره دهی خلاصه میشود که تنها به مریضان سر و پایی چند داروی مسکن میدهد.”
وی افزوده است که این بیمارستان تنها ولادت های عادی را انجام میدهند.
خانم امیری گفته است: “داکتران اماساف لطفن برای کمک به مردمی که نانی برای خوردن شان ندارند، شفاخانه را دوباره فعال سازید. بخش نسایی امید هزاران مادر نیازمند غرب کابل بود و هست.”
بیمارستان صد بستر دشت برچی در ساحه ای قرار دارد که اوایل این هفته یک مکتب دخترانه نیز آماج سه انفجار قرار گرفت که در نتیجه دست کم ۸۷ تن به شمول دانش آموزان جان باختند و نزدیک به دو صد نفر دیگر زخم برداشتند.
تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است. حکومت طالبان را به دست داشتن در این حمله متهم میکند اما طالبان در اعلامیه ای با محکوم کردن این حمله دست داشتن اش را رد کرده است.
رویداد های اخیر
سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحداتاش را با افغانستان تقویت میبخشند

رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحدات کشورهای عضو این سازمان با افغانستان و مناطق دیگر را از نظر امنیتی تقویت می بخشند.
در این میان رییس جمهور قزاقستان در اجلاس سران این سازمان در مسکو گفته که بی ثباتی در افغانستان و فعالیت مداوم گروهای مسلح در آن کشور، امنیت و ثبات کشور های عضو را تهدید میکند.
امارت اسلامی اما میگوید؛ سرحدات افغانستان از هر زمان دیگر مصوون تر است و از خاک افغانستان بر هیچ کشوری تعرض نخواهد شد زیرا هیچ گروه مسلح در افغانستان فعالیت نمیکند تا امنیت مرزها را در خطر بیاندازد.
سرحدات افغانستان همچنان در محراق توجه و نگرانی همسایه هایش؛ اما کابل سیاست بی طرفی را اختیار کرده است.
در تازه ترین مورد رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در اجلاس این سازمان در مسکو گفته اند؛ سرحدات کشورهای عضو این سازمان با افغانستان و مناطق دیگر را از نظر امنیتی تقویت می بخشد.
ولادمیر پوتین، رییس جمهور روسیه می گوید که:””سازمان پیمان امنیت جمعی با درنظرداشت وضعیت نا آرام درافغانستان ومناطق دیگر سرحدات خارجی سازمان برای اطمینان از امنیت بیشتر سرحدات کشورهای عضو٬ آمادگی دارد.”
رییس جمهور قزاقستان در این اجلاس بر چگونگی توجه بیشتر روی امنیت سرحدات کشورهای آسیای میانه تأکید کرده است.
وی همچنان گفته که بی ثباتی در افغانستان و فعالیت دوام دار گروهای مسلح در این کشور، امنیت و ثبات کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را تهدید میکند.
قاسم جومارت توقاییف، رییس جمهور قزاقستان می گوید که:”باید به تهدید های احتمالی متوجه بود زیرا بی ثباتی درافغانستان و فعالیت مداوم گروهای مسلح در آن کشور٬ امنیت وثبات کشور های عضو را تهدید میکند که باید امنیت سرحدات کشورهای آسیای میانه مورد توجه بیشتر قرار گیرد.”
امارت اسلامی اما بر خلاف نگرانی های این مقامها میگوید که امنیت در سراسر افغانستان تامین شده و هیچ گروه مخالف فعالیت آنچنانی ندارد تا تهدیدی بر امنیت کشورهای دیگر تلقی شود.
به گفته ای معاون سخنگوی امارت اسلامی امنیت سرحدات افغانستان بیش از هر زمان دیگر تامین است و نباید کشورها از این رهگذر نگرانی داشته باشند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که:”سرحدات افغانستان در حال حاضر از هر زمان دیگر مصوون تر است و هیچ گاهی از خاک افغانستان بر ضد کدام کشوری استفاده نخواهد شد.”
رهبران سازمان پیمان امنیت جمعی در اجلاس قبلی شان اعلام کردند که، عملیات سه مرحلهای برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مبارزه با تروریزم در سال ۲۰۲۲ در سرحدات با افغانستان اجرا میکنند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی از گشایش مکاتب دخترانه درآینده نزدیک خبر داد

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که مکاتب دخترانه به زودی بازگشایی میشود.
آقای مجاهد که روز گذشته (یک شنبه ۲۵ثور) با خبرنگاران در کابل صحبت میکرد گفت:” پیشرفتهای خوبی در قسمت نشست علمای کشور در ارتباط به بازگشایی مکاتب دخترانه و دیگر مسایل بزرگ سیاسی صورت گرفته و در آینده نزدیک مکاتب دخترانه بازگشایی میشود.”
وی بیان داشت در این نشست سران اقوام و متنفذین کشور حضور خواهد داشت و اجندای آن بحثهای کلان سیاسی امنیتی و مسایل مهم اجتماعی میباشد.
آقای مجاهد گفت:” مشورههای علما در قسمت بازگشایی مکاتب دخترانه جریان دارد پیشرفتهای خواهد آمد عنقریب دروازههای مکاتب باز میگردد”.
این درحالی است که انس حقانی عضو ارشد امارت اسلامی اخیرأ گفته بود که جهت بازگشایی مکاتب دخترانه در کشور نشست علمای دین برگزار میشود.
با تسلط مجدد امارت اسلامی در افغانستان دروازه مکاتب متوسط و لیسه دخترانه در سراسر کشور ازسوی امارت اسلامی مسدود مانده است.
مسدود ماندن مکاتب متوسط و لیسه دخترانه در کشور با واکنشهای تند ملی و بینالمللی مواجه شده و جهانیان همواره از امارت اسلامی خواسته که دروازه مکاتب دخترانه را بازگشایی کنند.
مقامها در وزارت معارف امارت اسلامی گفته اند که در چهارچوب اصول اسلامی در آینده نزدیک دروازه مکاتب دخترانه را بازگشایی میکنند.
شهروندان کشور هم انتظار دارند که امارت اسلامی نباید میلیونها متعلم دختر را که از رفتن به مکتب محروم مانده است در انتظار نگهدارند.
بحث مکاتب دخترانه یکی از بحثهای جنجالی در محافل سیاسی نیز بوده است و آگاهان باور دارند که باز شدن مکاتب دخترانه میتواند راه را برای تعامل جهان با امارت اسلامی نیز باز کند.
رویداد های اخیر
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند

ولادمیر نوروف، وزیر موقت امور خارجه ازبکستان گفته است که قرار است، تاشکنت یک کنفرانس بزرگ بینالمللی را در باره افغانستان در اواخر ماه جولای میزبانی کند.
آقای نوروف میگوید، هدف از این کنفرانس تمرکز کلیدی روی مسایل امنیتی، ثبات سیاسی و توسعه اجتماعی-اقتصادی منطقه خواهد بود.
آقای نوروف اضافه نمودند:” بدبختانه در این اواخر ما شاهد کاهش توجه جامعه جهانی در مورد وضعیت افغانستان هستیم. در حین حال، بحران شدید اقتصادی و وضعیت ناگوار بشری در این کشور امنیت و ثبات منطقوی را تهدید میکند.”
شبکه خبر رسانی تاشکنت به نقل از نوروف گزارش میدهد که وی معتقد است که جامعه جهانی باید در مورد حال و آینده افغانستان مسولیت پذیر باشد و باید کمکهای مستمر خود را برای حل مشکل این کشور ادامه دهد.
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
یونسف بار دیگر خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
وزیران خارجه هفت اقتصاد بزرگ جهان محدودیتهای اخیر بر زنان افغان را محکوم کردند
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
ذبیحالله مجاهد: موضوعات داخلی مربوط به افغان هاست
-
علم و تکنالوژی4 روز پیش
مرسدس بنز ۲۹۲ هزار موتر را برای رفع مشکل بریک فرا میخواند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
آنتونیو گوترش: تروریسم در افغانستان در حال جان گرفتن است
-
کوید۱۹4 روز پیش
کوریایی شمالی اولین موارد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را ثبت کرد
-
رویداد های اخیر1 روز پیش
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند
-
تجارت2 روز پیش
با آمدن امارت اسلامی عواید وزارت معادن افزایش یافته است