Connect with us

رویداد های اخیر

ایگلن: بدون کارمندان زن نمی‌توانیم کمک‌رسانی کنیم

منتشر شده

در

به ادامۀ محدودیت‌ها بر منع کار زنان در موسسات داخلی و خارجی، ریس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید برای کمک‌رسانی به خانواده‌های نیازمند در افغانستان، حضور کارمندان زن ضروری است و بدون آنان تمامی فعالیت‌های این شورا متوقف شده است.

یان ایگلن، ریس شورای پناهندگان ناروی، در دیدار با وزیر مهاجرین و عودت‌کنند‌ه‌گان گفته است که بدون حضور زنان نمی‌توانند کمک‌رسانی حیاتی را در افغانستان از سر گیرند.

به گفته ایگلن، در شش ماه گذشته به ۸۵۰ هزار افغان کمک صورت گرفته که فعلاً به ۴۶۹ کارمند زن برای کمک به ۷۰۰ هزار تن دیگر نیاز است.

ریس شورای پناهندگان ناروی گفته است: «بدون همکاران زن نمی‌توانیم کار کنیم، ما در افغانستان در واقع به یک بن بست برخوردیم و در حال حاضر نمی‌توانیم برای صدها هزار فرد نیازمند کمک فراهم کنیم، در زمستان وقتیکه نمی‌توانیم برای نیازمندان کمک فراهم کنیم برای ما درد‌آوراست. اگر بتوانیم براساس تمام ارزش‌های افغانی در کنارهمکاران زن کار کنیم، کار را دوباره آغاز خواهیم کرد و ما امیدواریم به‌زودی به یک نتیجه دست پیدا کنیم.»

از سویی هم، عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین وعودت‌کننده‌گان، می‌گوید که تلاش‌ها برای ایجاد یک چارچوب شرعی برای تحصیل و کار زنان جریان دارد و کمک‌های بشردوستانه نباید مشروط باشد و خارجی‌ها نباید در مورد افغانستان تصمیم عجولانه بگیرند.

آقای عبدالمطلب گفت: «دراین مورد گفتگوها جریان دارد وتلاش ما این است که یک راه حل شرعی اتخاذ شود تا تحصیل زنان در پوهنتون‌ها و ممنوعیت کار آنان در موسسات خارجی و دولتی برطرف شود.»

در همین حال، معاون دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان هم‌چنان برای لغو فوری منع کار و آموزش زنان با محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر دیدار کرده است.

مارکس پوتزل گفته است که وضعیت کنونی برای نهاد‌های کمک‌رسان نگران کننده است و باید به‌خاطر نجات مردم افغانستان شرایط کار زنان در نهادها فراهم شود.

با این حال، آقای حنفی خاطر نشان کرده است که باید فرهنگ وعنعنات مردم افغانستان در نظر گرفته شود.

این در حالی است که پیش از این، رییس اداره هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد هشدار داده بود در صورتی که محدودیت بر کار زنان در اداره‌های غیر دولتی لغو نشود، موسسات تحت حمایت این سازمان، نمی‌توانند برنامه‌های بشری و مددرسانی را در افغانستان ادامه دهند.

رویداد های اخیر

تحول: بررسی فرمان‌های اجرایی دونالد ترمپ

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر عربستان سعودی: به گسترش روابط دوجانبه با کابل متعهد هستیم

Published

on

سخنگوی وزارت دفاع می‌گوید که فیصل بن طلق البقمی، سفیرعربستان سعودی در کابل در دیدار با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت بر تعهد ریاض به گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و همکاری‌های بشردوستانه با افغانستان تأکید کرده است.

عنایت الله خوارزمی در بیانیه‌ای نوشته که یعقوب مجاهد روابط افغانستان و عربستان را از لحاظ فرهنگی و عقیدتی مشترک و جداناپذیر دانسته و از همکاری‌های ریاض در زمینه‌های مختلف قدردانی نموده است.

براساس بیانیه، یعقوب مجاهد آغاز مجدد فعالیت سفارت عربستان سعودی را در کابل مهم و با اهمیت خوانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: رسانه‌ها نیاز اساسی جامعه اند

Published

on

شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، می‌گوید که رسانه‌ها یک نیاز اساسی جامعه اند. آقای ستانکزی در یک سمینار ارتقای ظرفیت سخنگویان وزارتخانه‌ها و نهادهای مستقل حکومتی بر دسترسی به اطلاعات و نقش حیاتی رسانه‌ها در افغانستان تأکید کرده است.

ستانکزی گفته است: «در عصر کنونی رسانه‌ها و سخنگویان يک نياز بزرگ برای جامعه و کشور هستند و اين بخش باید تقویت شود. سخنگویان باید قوی باشند و باید بتوانند در هر شرایطی مقاومت کنند و برای اینکه بتوانند با شرایط کنار بیایند، باید تلاش کنند تا علاوه بر محیط کاری خود، اطلاعات جامعی از کشور و جامعه داشته باشند.»

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفت: «هدف اساسی این نشست چگونگی ارتقای ظرفیت سخنگویان ادارات مرکزی امارت اسلامی و همچنان چگونگی حل موضوع دسترسی به اطلاعات است.»

از سویی هم، شماری از خبرنگاران و نهادهای حامی خبرنگاران نیز می‌خواهند که اطلاعات به موقع و به صورت جامع در اختیار آنان قرار گیرد.

حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان، در این مورد گفته است: «وظیفه نهادهای خبرنگاری و رسانه‌ای این است تا در این راستا در حمایت از رسانه‌ها با ارتقای ظرفیت خبرنگاران و در قسمت سواد و اخلاق رسانه‌‌ای و آموزش‌ها در قسمت حفظ بی‌طرفی و نوآوری کار کنند.»

روح الله دانش، خبرنگار اظهار کرد: «نیاز است که رسانه‌های افغانستان مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند چون اهمیت خاص دارند نه تنها در زمینه اطلاع‌رسانی بلکه در زمینه آموزش و نهادینه‌سازی فرهنگ و فرهنگ‌سازی در جامعه نقش بالای دارند.»

این در حالی است که با گذشت سه سال، خبرنگاران می‌گویند که در بخش دسترسی به اطلاعات هنوز با چالش‌های مواجه هستند و این مشکل به گونه‌ای کامل حل نشده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!