اخبار ویژه
انفجار موتربم در ننگرهار؛ دهها نفر کشته و زخمی شدند

در نتیجه انفجار موتر بم در ولسوالی غنیخیل ولایت ننگرهار، دهها نفر کشته و زخمی شده اند.
عطاالله خوگیانی سخنگوی والی ننگرهار گفته است که این انفجار ساعت ۱۲:۲۰ ظهر امروز در برابر یک قرار گاه امنیتی در نزدیکی ساختمان ولسوالی غنیخیل این ولایت صورت گرفته است.
آقای خوگیانی میافزاید که شماری از مهاجمان می خواستند وارد ساختمان این ولسوالی شوند اما موفق نشده و در پی شلیک نیروهای امنیتی از پا در آمده اند.
سخنگوی والی ننگرهار می گوید که بر اساس معلومات تازه، در این انفجار ۱۶ تن جان باخته و ۳۶ تن دیگر زخمی شده اند.
وزارت داخله می گوید که در نزدیک محل انفجار یک مسجد نیز بوده که به نمازگزاران نیز تلفاتی وارد شده است.
وزارت داخله گفته است که در میان کشته شدگان و زخمیان این رویداد کودکان نیز شامل اند.
هرچند تا کنون گروهی مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته است اما وزارت داخله می گوید که این کار گروه طالبان است.
اخبار ویژه
گزارش: جوبایدن در نخستین روز کاری اش اقدامات عملی انجام میدهد

افراد نزدیک به جو بایدن، رییس جمهور منتخب ایالات متحده امریکا، میگویند که بایدن در نخستین روزی کاری اش برخی اقدامهای اجرایی را عملی خواهد کرد.
رویترز به نقل از ران کلاین، رییس ستاد ارتش بایدن، گفته است که این اقدامات نیاز به تایید کانگرس آن کشور ندارد.
کلاین در این مورد گفته است که یکی از مسایل مهم که قبلا نیز اعلام شده است آسان ساختن مسافرت شهروندان کشورهای اسلامی خواهد بود.
او افزوده است که که در برنامههای روز نخست بایدن، تلاشها برای بازگشت امریکا به پیمان اقلیمی پاریس و پوشیدن ماسک در ادارههای فدرال به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا هم قرار دارند.
ایند در حالی است که دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا در مراسم تحلیف اش در سال ۲۰۱۷، سفر شهروندان برخی از کشورهای اسلامی را به امریکا ممنوع کرد و همچنان از پیمان تغیر اقلیمی پاریس نیز بیرون شد.
ترمپ همچنان به پوشیدن ماسک نیز توجه جدی نمی کرد.
قرار است تا چند روز دیگر جوبایدن به حیث رییس جمهور امریکا مراسم تحلیف بجا آورد و دونالد ترمپ از قدرت کنار برود.
اخبار ویژه
گشایش سه پروژه بزرگ به شمول فایبر نوری میان افغانستان و ترکمنستان

سه پروژه بزرگ خط آهن، انتقال برق و فایبر نوری میان افغانستان و ترکمنستان گشایش یافت. رییس جمهور غنی میگوید که این پروژهها اقتصاد و روابط میان دو کشور را بیشتر تقویت خواهد کرد.
در همین حال شرکت مخابراتی افغان بیسیم به ظرفیت ۲۵۰۰ میگابایت فایبر نوری را از ترکمنستان به افغانستان منتقل کرد که میتواند انترنت با سرعت و ارزان را به شهروندان عرضه کند.
داکتر احسان الله بیات، رییس شرکت مخابراتی افغان بیسیم میگوید که:” شرکت مخابراتی افغان بیسیم مصمم است تا انترنت با کیفیت و با سرعت بالا را به افغانستان انتقال دهد. ما به ظرفیت ۲۵۰۰ میگابایت انترنت از ترکمنستان به افغانستان انتقال دادیم.”
رییسان جمهوری افغانستان و ترکمنستان در یک نشست که به گونه مجازی برگزار شده بود، سه پروژه خط آهن، انتقال برق و فایبر نوری را گشایش دادند.
رییس جمهور غنی گفت که حکومت افغانستان تلاش دارد تا افغانستان را به نقطه وصل کشور های منطقه مبدل سازد. به باور رییس جمهور، افغانستان پس از سالها توانسته با کشورهای آسیای میانه وصل شود.
آقای غنی گفت:” ما میخواهیم که روابط اقتصادی میان دو کشور بیتشر تقویت شود. ما از کشور ترکمنستان نفت وارد میکنیم و از ترکمنستان نیز توقع داریم که سنگ های مرمر ما را خریداری کند.”
قربان قلی بردی محمدوف، رییس جمهور ترکمنستان نیز در این نشست بر تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور تاکید کرد. او گفت که تطبیق چنین پروژه ها به سود هر دو کشور تمام میشود.
آقای بردی محمدوف گفت:” تطبیق چنین پروژه ها میتواند به سود مردم هر دو کشور تمام شود، این پروژه ها همچنان میتواند اقتصادی هر دو کشور را تقویت بخشد.
خط آهن آقینه-اندخوی، که کار آن تازه به پایان رسیده، انتقال ۵۰۰ کیلووات برق از ترکمنستان به افغانستان و فایبر نوری شامل این سه پروژه است. حکومت افغانستان تلاش دارد تا این کشور از طریق زمین با کشورهای جهان وصل شود.
اخبار ویژه
زاخیلوال: حکومت برای تامین صلح باید با طالبان سازش کند

حضرت عمر زاخیلوال سفیر پیشین افغانستان در اسلام آباد مگوید که رییس جمهور غنی ۸۰ درصد قانون اساسی را نقض کرده است.
آقای زاخیلوال در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز میگوید که فرصت های زیادی در روند صلح از دست رفته و حکومت افغانستان باید برای تامین صلح با طالبان سازش کند.
وی همچنان در پیوند به تلاش های سیاسیون برای تشکیل حکومت موقت میگوید که شماری از این چهره ها در تلاش منافع شخصی شان استند.
وی با انتقاد از رییس جمهوری غنی نیز میگوید که او از نظام کنونی دفاع نمیکند.
آقای زاخیلوال روند صلح افغانستان را ابتکار ایالات متحده امریکا میداند و میگوید که آتشبس سال ۲۰۱۸ از سوی طالبان نیز نتیجه توافق میان امریکا و این گروه بود، نه تلاش رییس جمهور غنی.
آقای زاخیلوال میگوید: ” رییس جمهوری از این امر تحمیلی نگران است. رییس جمهور میگوید که در حکومت موقت یک شخص دیگری به قدرت خواهد رسید، به همین دلیل او سخت نگران است.”
سفیر پیشین افغانستان در اسلام آباد میگوید که خشونت و خونریزی های کنونی باید متوقف شود و هیات های مذاکره کننده به زودی به یک تفاهم برسند.
وی با آنکه تلاش های صلح را گام مثبت میداند اما میگوید که باید در این روند علاوه بر دقت، سرعت نیز در نظر گرفته شود
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
کمیته: سربازان بریتانیایی باید تا پایان گفتگوهای صلح در افغانستان بمانند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
دانش: افغانستان برای رسیدن به صلح نیاز به دولت موقت ندارد
-
اخبار ویژه3 روز پیش
زاخیلوال: حکومت برای تامین صلح باید با طالبان سازش کند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
تاکید خلیلی بر اهمیت همکاری کابل و تهران برای تامین صلح در منطقه
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
افتتاح سه پروژه مهم اقتصادی به شمول راه آهن میان افغانستان و ترکمنستان
-
اخبار ساحوی4 روز پیش
مقامها: راه ولسوالی ناوه هلمند از وجود مخالفین پاکسازی شد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
امریکا: از حکومت موقت در افغانستان طرفداری نمیکنیم
-
اخبار ویژه3 روز پیش
ترمپ بار دیگر از سوی مجلس نمایندهگان امریکا استیضاح شد