Connect with us

رویداد های اخیر

انتقاد جمهوری‌خواهان از چگونگی خروج اداره بایدن از افغانستان

منتشر شده

در

به نقل از سی‌ان‌ان، بر اساس گزارشی که به زودی از سوی جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان امریکا منتشر خواهد شد، در زمان خروج ایالات متحده از افغانستان، تنها ۳۶ مقام وزارت امور خارجه در میدان‌هوایی کابل برای رسیدگی به درخواست‌های افغان‌ها جهت تخلیه حضور داشتند در حالی که این وزارت ادعا کرده بود منابع را در زمان تخلیه افزایش داده است.

این رقم به این معنا است که تقریباً به ازای هر ۳ هزار و ۴۴۴ نفر تخلیه شده یک افسر کنسولی وجود داشته است.

گزارش جمهوری‌خواهان کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا که حدود یک سال پس از سقوط کابل منتشر خواهد شد، جزئیات بیشتری را در مورد ناتوانی دولت بایدن در برنامه‌ریزی کافی و اجرای خروج ایالات متحده از افغانستان نشان می‌دهد.

این گزارش همچنین می‌گوید که دولت بایدن به درستی ماهیت وقایع روی زمین را به تصویر نکشیده و نتوانسته طرحی را برای جلوگیری از استخدام کماندوهای افغان توسط دشمنان امریکا اجرا کند.

به گفته این نمایندگان، کماندوهای سابق افغان که توسط امریکا آموزش دیدند، می‌تواند از سوی برخی کشورها استخدام شوند و اسرار عملیاتی و استخباراتی نیروهای امریکایی را فاش کنند.

آنها از حکومت بایدن خواستند تا این نیروهای خاص را از افغانستان خارج کند.

مایکل مک‌کال نماینده ارشد جمهوری‌خواه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته است:" بسیاری از برنامه‌های تخلیه دولت بایدن در بهار ۲۰۲۱ انجام شد – برخی حتی قبل از اینکه رییس جمهور خروج را اعلام کند. و با وجود دستاوردهای طالبان (امارت اسلامی) در میدان جنگ، با وجود وخامت اوضاع امنیتی و با وجود ارزیابی‌های اطلاعاتی تجدید نظر شده، هرگز به روز نشدند."

وی همچنان افزود که: "هرچند جو بایدن به خروج نیروهایی امریکایی از افغانستان باورمند بود، اما او تصمیم امضای توافق را به دونالد ترامپ نسبت می‌دهد."

گفتنی است که یک سال قبل در چنین روزی کابل ناگهان به دست امارت اسلامی افتاد و هزاران نفر ناامیدانه برای تخلیه از کشور به میدان‌هوایی هجوم برده بودند، اما موفق به خروج از کشور نشدند.

برنامه خروج نیرو‌های امریکایی از افغانستان تا کنون بارها از سوی مقام‌های امریکایی، اعضای ناتو و کشور‌های مخالف امریکا مورد انتقاد‌های شدید قرار گرفته است.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی در دفاع از افغان‌ها تعلل نمی‌کند

Published

on

معاون سیاسی رئیس الوزرا می‌گوید که امارت اسلامی در دفاع از افغان‌ها تعلل نمی‌کند و فرمایشات هیچ طرفی را قبول نخواهد کرد.

مولوی عبدالکبیر در یک برنامه در پوهنتون کابل افزوده است که امارت اسلامی در خاک افغانستان به گروه‌های مسلح اجازه‌ فعالیت نمی‌دهد و اتهامات نادرست علیه افغانستان، نه تنها سودی ندارد بلکه باعث وخامت روابط و خشونت می‌شود.

آقای عبدالکبیر در این برنامه همچنان از بازگشایی سفارت عربستان در کابل استقبال کرده است.

او نیز تصریح کرده که امارت اسلامی تسهیلات لازم را برای نهادهای تحصیلی آماده نموده است و اکنون محصلان ضمن تعلیمات عصری، با روحیه دینی تربیت می‌شوند.

وی علاوه نمود که نظام تحصیلی کشور در روشنایی ارزش‌های اسلامی و افغانی کار می‌کند و تحت تأثیر هیچ جناحی نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انس حقانی: هیچ متجاوزی بر افغانستان از سرنوشت پیشینیان خود عبرت نگرفت

Published

on

انس حقانی، یکی از اعضای برجسته امارت اسلامی، به مناسبت چهل‌وپنجمین سالروز تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان می‌گوید که افغان‌ها قبل از این نیز «امپراتوری‌های مغرور» را شکست داده بودند.

انس حقانی در صفحه ایکس خود نوشته باوجود این شکست‌ها، هیچ متجاوزی از سرنوشت پیشینیان خود عبرت نگرفت و به همین دلیل، متجاوز بعدی نیز شکست خورد.

او افزوده است به نظر می‌رسد که بعضی‌ها هنوز از تاریخ افغانستان پیام واضح نگرفته‌اند.

وی تصریح کرده که افغان‌ها پایان تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان را با به‌دست آوردن آزادی شاد ساختند، اما بهای سنگینی پرداخته شد و رهروان آن قربانی‌های بزرگ، همیشه در حافظه تاریخ بشر باقی خواهند ماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان حملات هوایی در افغانستان را تایید کرد

بلوچ با بیان اینکه این عملیات مبتنی بر اطلاعات توسط پاکستان در مناطق مرزی افغانستان انجام شده است، افزود: «این عملیات بر اساس تهدید علیه امنیت شهروندان پاکستانی انجام شده است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه (۶جدی) تایید کرد که این کشور سه شنبه شب در افغانستان حملات هوایی انجام داده است.

سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفته است که پاکستان برای مردمش متحد است.

روزنامه دان نیوز پاکستان به نقل از ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه آن کشور گزارش داد که پاکستان عملیاتی را در مناطق مرزی افغانستان انجام داده است.

بلوچ با بیان اینکه این عملیات مبتنی بر اطلاعات توسط پاکستان در مناطق مرزی افغانستان انجام شده است، افزود: «این عملیات بر اساس تهدید علیه امنیت شهروندان پاکستانی انجام شده است.»

با این حال، این مقام تاکید کرد که پاکستان «همیشه گفتگو در مورد روابط با افغانستان را در اولویت قرار داده است.»

خانم بلوچ تاکید کرد: «ما به تمامیت و حاکمیت افغانستان احترام می‌گذاریم.»

بلوچ خاطرنشان کرد که نیروهای امنیتی پاکستان و سازمان‌های مجری قانون به طور معمول عملیات "علیه گروه‌های تروریستی در مناطق مرزی" را انجام می‌دهند. او تاکید کرد: «راه‌اندازی این عملیات‌ها با دقت بسیار بالایی انجام می‌شود."

بلوچ با بیان اینکه حفاظت از شهروندانش اولویت اصلی پاکستان است، تکرار کرد که "تهدیداتی از سوی عناصر تروریستی برای پاکستان و شهروندانش وجود داشت".

بلوچ گفت: «پاکستان به امنیت مردم خود متعهد است.»

واکنش امارت اسلامی

درهمین حال، وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان در واکنش به این حملات، شارژدافیر پاکستان در کابل را احضار کرد.

این وزارت با محکومیت حملات هوایی اخیر نیروهای پاکستانی در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا، "یادداشت اعتراضی جدی" را به این دیپلومات پاکستانی تسلیم کرد.

در این یادداشت تاکید شده است که حفاظت از تمامیت ارضی افغانستان "خط سرخ" برای امارت اسلامی است و هشدار داده شده است که چنین اقدامات بی پروا عواقب جدی و گسترده‌ای در پی خواهد داشت.

پاکستان ناوقت روز سه شنبه، حملاتی خوایی را در مناطقی در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا راه اندازی کرد که منجر به کشته شدن ۴۶ تن و زخمی شدن شش تن دیگر شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!