Connect with us

اخبار ساحوی

امنیت ملی: ۱۷ عضو شبکه حقانی در خوست کشته شدند

منتشر شده

در

ریاست عمومی امنیت ملی  امروز (چهارشنبه، ۱۱ حمل) میگوید که نیروهای ویژه این ریاست در یک عملیات هدفمند، ۱۷ عضو شبکه حقانی را در ولایت خوست کشته اند.

این ریاست با نشر خبرنامه‌ی گفته که این عملیات به اساس شکایت‌های مردم از آزار و اذیت توسط افراد شبکه حقانی در این ولایت به ویژه در منطقه زمبر کلینیک، راه اندازی شده اند.

خبرنامه افزوده است که اعضای شبکه حقانی در جریان عملیات یک ماین را توسط یک خانم و کودکش انتقال و می خواستند در مسیر نیروهای امنیتی جابجا کنند که در پی انفجار این ماین، مادر و کودک مذکور جان باخته اند.

ریاست امنیت ملی در یک خبرنامه دیگر گفته است که نیروهای آنان در یک عملیات ویژه در ولسوالی گیان ولایت پکتیکا، یک عضو برجسته القاعده و یک فرمانده گروه طالبان را کشته اند.

ریاست امنیت ملی گفته که دولت بیگ التاجیکی مشهور به ابو محمد التاجیکی عضو برجسته القاعده در شبه قاره هند و حضرت علی مشهور به حمزه مهاجر باشنده اصلی وزیرستان، فرمانده گروه طالبان بود که کشته شده اند.

اخبار ساحوی

تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتش‌بس در نوار غزه

در مرحله اول آتش‌بس، اردوی اسرائیل از برخی موقعیت‌های خود در غزه عقب‌نشینی خواهد کرد و به فلسطینی‌هایی که از مناطق شمال غزه آواره شده‌اند، اجازه بازگشت داده خواهد شد.

Published

on

در پی اجرایی شدن آتش‌بس در غزه، گروه حماس روز یک‌شنبه ۳۰ جدی، سه زن اسرائیلی را که ۴۷۰ روز پیش اسیر کرده بود به سازمان صلیب سرخ جهانی تحویل داد و آزاد کرد. نیرو‌های صلیب سرخ جهانی نیز این سه زن به اسامی رومی گونن، امیلی داماری و دورون اشتاین برچر را به اردوی اسرائیل تحویل دادند.

اردوی اسرائیل نیز اعلام کرد که گروگان‌ها را تحویل گرفتیم و آنها به همراه نیروی خاص در حال حرکت به سوی اسرائیل هستند.

برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حماس با استقبال و شادی ساکنان غزه مواجه شد.

در همین حال هیئت صلیب سرخ با تدابیر شدید امنیتی برای تحویل گرفتن اسرای فلسطینی وارد زندان عوفر شد.

الجزیره نیز اعلام کردکه به لیست اسامی ۹۰ اسیر فلسطینی که قرار است امروز در اولین گروه آزاد شوند، دست یافتیم.  لیست اسامی اسرای فلسطینی نشان می‌دهد که همه اسرای زن از کرانه باختری و قدس شرقی هستند.  فهرست اسامی اسرای فلسطینی شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک می‌شود.

این اقدام بخش نخست توافق تبادل زندانیان بود که تحت نظارت میانجیگران مختلف از جمله مصر و قطر انجام گرفت. تبادل گروگان‌ها و زندانیان بخشی از توافق آتش‌بس حماس و اسرائیل است که به امید برقراری صلح و پایان دادن به بحران‌ها و تنش‌ها در منطقه غزه صورت گرفت.

در مرحله اول آتش‌بس، اردوی اسرائیل از برخی موقعیت‌های خود در غزه عقب‌نشینی خواهد کرد و به فلسطینی‌هایی که از مناطق شمال غزه آواره شده‌اند، اجازه بازگشت داده خواهد شد.

مرحله دوم، که قرار است پس از این مرحله انجام شود، شامل تبادل باقی‌مانده اسیرای فلسطینی و تکمیل عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از غزه خواهد بود. این مرحله بستگی به نتایج مذاکرات دارد.

این توافق به‌طور کلی به دنبال کاهش تنش‌ها در منطقه و ایجاد شرایطی برای گفتگوهای بیشتر و پایدارتر میان طرفین است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

آتش‌بس غزه از ساعتی دیگر آغاز می‌شود

بنابر اعلام اردوی اسرائیل و همچنین به گفته ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، آتش‌بس از ساعت ۸:۳۰ صبح یک‌شنبه به وقت محلی آغاز می‌شود.

Published

on

آتش‌بس و توقف جنگ ۱۵ ماهه در نوار غزه قرار است از ساعاتی دیگر آغاز شود. در همین حال عدم ارائه فهرست گروگان‌هایی که قرار است آزاد شوند از سوی حماس به اعتراض طرف اسرائیلی منجر شده است.

حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

بنابر اعلام اردوی اسرائیل و همچنین به گفته ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، آتش‌بس از ساعت ۸:۳۰ صبح یک‌شنبه به وقت محلی آغاز می‌شود.

پیشتر اعلام شده بود که سه گروگان اسرائیلی، شامل سه زن غیرنظامی، ساعت چهار آزاد می‌شوند و پس از انتقال آنها به خاک اسرائیل، بیش از ۹۰ زندانی فلسطینی آزاد خواهند شد.

بر اساس توافق به دست آمده، گروه حماس باید اسامی گروگان‌ها را ۲۴ ساعت قبل از آزاد کردن آنها ارائه کند اما رسانه‌های اسرائیلی اواخر شامگاه شنبه گزارش دادند که حماس هنوز اسامی سه گروگانی را که قرار است در روز اول آزاد شوند اعلام نکرده است.

دفتر بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، عصر شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمانی که این فهرست دریافت نشود «توافق پیش نخواهد رفت» و مسئولیت کامل نقض توافق بر عهده حماس است.

توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها با میانجیگری ایالات متحده، قطر و مصر حاصل شد و طرفین جنگ آن را امضا کرده‌اند.

مرحله اول این توافق ۶۰ روز است و جزئیات مراحل بعدی در مذاکرات طرف‌ها تعیین خواهد شد.

در همین حال رئیس جمهور منتخب ایالات متحده تاکید کرد که بهتر است توافق حفظ شود و آزادی گروگان‌ها ادامه یابد.

دونالد ترمپ شامگاه شنبه در پاسخ به سوال شبکه خبری ان‌بی‌سی مبنی بر اینکه آیا مطمئن است که گروگان‌های اسرائیلی به زودی آزاد خواهند شد گفت: «به زودی خواهیم دید؛ و بهتر است ادامه پیدا کند.»

آقای ترمپ که از طریف تیلیفون با این شبکه مصاحبه می‌کرد گفت به بنیامین نتانیاهو گفته است: «این [ماجرا] باید تمام شود، می‌خواهیم که تمام شود، اما کاری که لازم است انجام شود را ادامه دهید».

او توضیح بیشتری در این باره نداد و همچنین بدون اشاره به جزئیات گفت که به زودی با بنیامین نتانیاهو دیدار خواهد کرد.

بر اساس توافق امضا شده، قرار است با آغاز آتش‌بس موترهای حامل کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه شوند و تعداد آنها به ۶۰۰ لاری در روز، از جمله ۵۰ تانکر سوخت، برسد.

بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، روز شنبه گفت موترهای حامل کمک‌های بشردوستانه و همچنین ۵۰ تانکر سوخت روز یکشنبه وارد نوار غزه می‌شوند.

او در نشست خبری مشترک با همتای نیجریه‌ای خود افزود: «امیدواریم ۳۰۰ لاری به شمال نوار غزه بروند که طبق گفته سازمان‌های کمکی، هزاران نفر آنجا در شرایط ناامید کننده‌ای گرفتار شده‌اند.»

خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد که صدها کامیون در سمت مصری گذرگاه مرزی رفح صف کشیده و در انتظار آغاز آتش‌بس هستند.

این گذرگاه در گذشته مهم‌ترین معبر برای ورود کمک‌های کمکی به نوار غزه بود اما ثور امسال بسته شد.

از سوی دیگر صدراعظم اسرائیل در پیام ویدئویی ضبط شده‌ای از مرحله اول توافق با عبارت «آتش‌بس موقت» یاد کرد.

او در این ویدئو که شامگاه شنبه منتشر شد گفت که هم جو بایدن و هم دونالد ترمپ تاکید کرده‌اند که در صورت عدم تحقق مراحل بعدی توافق، اسرائیل می‌تواند جنگ غزه را از سر بگیرد.

بنیامین نتانیاهو همچنین گفت که دونالد ترمپ نیز در گفت‌وگوی تلفنی‌اش با او در شامگاه چهارشنبه مرحله اول توافق را آتش‌بس موقت خواند.

جنگ غزه پس از آن آغاز شد که حماس با حمله به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن را کشت و ۲۵۱ تن را به گروگان برد.

اسرائیل در واکنش، عملیاتی نظامی را در سراسر نوار غزه آغاز کرد که به گفته مقام‌های زیر نظر حماس، تاکنون بیش از ۴۶ هزار کشته برجای گذاشته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حملات هوایی بر غزه پس از اعلام توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس

این توافق شامل یک آتش‌بس اولیه شش هفته‌ای با خروج تدریجی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه است که ده ها هزار نفر در آن کشته شده اند. حماس گروگان‌ها را در بدل زندانی‌های فلسطینی در بند اسرائیل آزاد خواهد کرد.

Published

on

باشندگان و مقام‌های غزه می‌گویند که اسرائیل ساعاتی پس از اعلام آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها، حملات خود را به غزه تشدید کرد. با این حال، میانجی‌ها به دنبال فرونشاندن درگیری‌ها قبل از آغاز آتش‌بس در روز یکشنبه هستند.

به گزارش رویترز، توافق پیچیده آتش‌بس بین اسرائیل و گروه شبه نظامی حماس که کنترول غزه را در دست دارد، روز چهارشنبه پس از ماه ها میانجیگری قطر، مصر و امریکا و ۱۵ ماه خونریزی که غزه را ویران کرد و تنش‌ها در شرق میانه را افزایش داد، امضا شد.

این توافق شامل یک آتش‌بس اولیه شش هفته‌ای با خروج تدریجی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه است که ده ها هزار نفر در آن کشته شده اند. حماس گروگان‌ها را در بدل زندانی‌های فلسطینی در بند اسرائیل آزاد خواهد کرد.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، صدراعظم قطر در یک کنفرانس خبری در دوحه گفت که آتش بس از روز یکشنبه اجرایی می‌شود. او گفت که مذاکره کنندگان در حال کار با اسرائیل و حماس برای اجرای این توافق هستند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در واشنگتن گفت: «این توافق جنگ در غزه را متوقف می‌کند، کمک‌های بشردوستانه به شدت مورد نیاز را به غیرنظامیان فلسطینی افزایش می‌دهد و گروگان‌ها را پس از بیش از ۱۵ ماه اسارت با خانواده‌هایشان یکجا می‌کند.»

جانشین او، دونالد ترامپ، که روز دوشنبه روی کار می‌آید، مدعی شد که این توافق نتیجه تلاش‌های اوست.

یک مقام اسرائیلی گفت که پذیرش این توافق از سوی اسرائیل تا زمانی که توسط کابینه امنیتی و دولت آن تایید نشود، رسمی نخواهد بود. قرار است رای‌گیری روز پنجشنبه انجام شود.

با وجود مخالفت برخی از تندروهای دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، انتظار می‌رود این توافق مورد تایید قرار گیرد.

در حالی که مردم این توافق را در غزه و اسرائیل جشن می‌گرفتند، اردوی اسرائیل پس از اعلام این خبر، حملات خود را تشدید کرد.

به گفته داکتران، بمباران شدید اسرائیل، به ویژه در شهر غزه، اواخر روز چهارشنبه ۳۲ کشته برجای گذاشت. ساکنان گفتند که حملات اوایل روز پنجشنبه ادامه یافت و خانه‌هایی در رفح در جنوب غزه، نصیرات در مرکز غزه و در شمال غزه ویران شد.

اردوی اسرائیل در این باره هیچ اظهارنظری نکرد و هیچ گزارشی مبنی بر حملات حماس به اسرائیل پس از اعلام آتش بس وجود ندارد.

یک مقام فلسطینی مطلع از مذاکرات آتش‌بس گفت که میانجی‌ها به دنبال متقاعد کردن هر دو طرف برای توقف درگیری‌ها قبل از اجرایی شدن آتش‌بس هستند.

حماس در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ضمن اعلام آتش بس، این توافق را «دستاوردی برای مردم ما» و «نقطه عطفی» خواند.

به گفته مقامات غزه، در صورت موفقیت، این توافق منجر به پایان جنگی خواهد شد که بخش اعظم غزه را ویران کرده، بیش از ۴۶ هزار نفر را کشته و بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این منطقه را آواره کرده است.

این امر به نوبه خود می‌تواند تنش‌ها را در سراسر شرق میانه کاهش دهد، جایی که جنگ به درگیری در کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل، لبنان، سوریه، یمن و عراق دامن زده است و نگرانی از جنگ تمام عیار بین اسرائیل و ایران را افزایش داده است.

در مجموع ۹۸ گروگان در غزه باقی مانده اند. مرحله اول توافق شامل آزادی ۳۳ نفر از آنها، از جمله زنان، کودکان و مردان بالای ۵۰ سال است. دو گروگان امریکایی، کیت سیگل و ساگی دکل چن، از جمله گروگان‌هایی هستد که در مرحله اول آزاد خواهند شد.

مذاکرات برای اجرای مرحله دوم توافق تا شانزدهمین روز مرحله اول خواهد شد و انتظار می‌رود این مرحله شامل آزادی تمامی گروگان‌های باقی‌مانده، آتش‌بس دائمی و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه باشد.

مرحله سوم رسیدگی به بازگرداندن تمامی اجساد باقیمانده و آغاز بازسازی غزه با نظارت مصر، قطر و سازمان ملل متحد می‌باشد.

اسرائیل حملاتش را بر غزه را پس از آن آغاز کرد که افراد مسلح به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ در حمله بر اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!