رویداد های اخیر
امارت اسلامی کشت کوکنار در افغانستان را منع قرار داد
![](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2022/04/poppy-caltivation.jpg)
امارت اسلامی افغانستان امروز یک شنبه (۱۴حمل ) در یک فرمان کشت کوکنار را در تمام افغانستان منع قرار داده است.
به اساس فرمان ملا هیبتالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان به تمام مردم خبر داده شده است که از تاریخ صدور این فرمان کشت کوکنار در تمام کشور به گونۀ مطلق منع است و هیچکسی نمیتواند برای کشت این بوته تلاش بکند.
در این فرمان آمده است:”اگر خدای نخواسته کسی تخلف بکند کشت او از بین برده میشود و با متخلف از روی شریعت اسلامی برخورد صورت میگیرد.”
همچنان در این فرمان آمده است که در سراسر کشور استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانههای تولید هرگونه مواد نشهآور مثلا شراب، هیروئین، شیشه، تابلیت که، چرس وغیره، جدأ منع است.
در فرمان گفته شده است که تعمیل این فرمان لازمی است و اگر هر کسی تخلف کند از سوی ادارات عدلی و قضایی تعقیب و مجازات میشود.
طبق آمار سازمان ملل، در حال حاضر افغانستان ۸۷ درصد تریاک جهان را تولید میکند که ارزش آن در داخل، بین ۱.۸ تا ۲.۶ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
سازمان ملل متحد ارزش تولید ناخالص مواد مخدر در افغانستان را در یک سال گذشته بین یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون و دو میلیارد و هفت صد میلیون دالر تخمین کرده.
اداره ملل متحد در امور مبارزه با مواد مخدر و جرائم در تازه ترین گزارش خود نوشته که کار و بار مواد مخدر در افغانستان هنوز هم بزرگترین فعالیت اقتصادی غیرقانونی در این کشور میباشد.
به اساس ارقام این اداره در سال ۲۰۲۱ در کشت کوکنار در افغانستان در مقایسه با یکسال قبل آن ۲۱ درصد کاهش آمد ولی باز هم در این سال بر تقریباً ۱۷۷ هزار هکتار زمین کوکنار کشت شده بود.
رویداد های اخیر
وزارت امر بالمعروف: هیچ محتسبی حق مداخله در حریم شخصی شهروندان را ندارد
![](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2025/02/khaibar.jpg)
وزارت امر بالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات میگوید که هیچ محتسبی حق مداخله در حریم خصوصی شهروندان کشور را ندارد و اگر محتسبی از این امر سرپیچی کند، با برخورد جدی این وزارت مواجه خواهد شد.
سخنگوی این وزارت اما تاکید میکند که نسبت به گذشته، شکایتها در رابطه به برخورد محتسبین کاهش یافته و این نشان دهنده برخورد نیک آنان با مردم است.
سیف الاسلام خیبر میگوید: «مداخله در حریم شخصی افراد، تجسس کردن یعنی جاسوسی کردن است که فرد چه میکند و یا چه نمیکند. این صلاحیت را محتسب ندارد و دین اسلام این را منع کرده است و الله تعالی هم جاسوسی را منع کرده است. محتسب تنها زمانی مسوولیت دارد که مستقیم کدام منکر را ببیند و از آن جلوگیری کند.»
آقای خیبر همچنان تاکید میکند که این وزارت به هزاران شکایت در بخشهای مختلف در بیشتر از سه سال گذشته رسیدگی کرده و تنها دربخش حمایت از حقوق زنان، از بیش از پنج هزار و ۵۰۰ مورد نکاح اجباری و بد دادن دختران در مناطق مختلف کشور جلوگیری نموده است.
او میگوید: «حالا گفته نمیتوانیم که در افغانستان قطعاً چنین چیزی وجود ندارد چون این یک کشور بزرگ است و این وزارت تازه فعالیت خود را شروع کرده است و این چیزی است که از ده ها سال قبل وجود دارد، اما اکنون به شکلی نیست که مردم آزادانه بتوانند انجام دهند.»
سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر در عین حال شماری از رسانه های خارجی و حلقات استخباراتی را متهم میکند که علیه این وزارت تبلیغات منفی میکنند تا مردم را نسبت به این وزارت و محتسبین عقدهای سازند.
آقای خیبر همچنان میافزاید که آنان تلاش میکنند که علاوه بر محستبین، از طریق رسانه ها نیز برای ذهنیت سازی جامعه کارکنند و ذهن مردم را نسبت به مسایل اسلامی باز بسازند.
رویداد های اخیر
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره تمدید ماموریت دفتر یوناما در افغانستان نشست برگزار میکند
به اساس معلومات، در این نشست، دو طرح برای ادامه ماموریت یوناما بررسی خواهد شد؛ یکی از سوی کوریای جنوبی و ایالات متحده امریکا و دیگری از سوی چین و پاکستان تهیه شده است.
![](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2025/02/UNSC.jpg)
قرار است اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در پیوند به تمدید ماموریت دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، نشست برگزار کنند.
قرار است ماموریت کنونی یوناما در ۱۷ مارچ سال روان میلادی به پایان بررسد.
به اساس معلومات، در این نشست، دو طرح برای ادامه ماموریت یوناما بررسی خواهد شد؛ یکی از سوی کوریای جنوبی و ایالات متحده امریکا و دیگری از سوی چین و پاکستان تهیه شده است.
این در حالی است که پیش از این کارشناسان انتقاد کرده بودند که فعالیتهای یوناما در افغانستان تحت حکومت سرپرست با محدودیتهایی همراه بوده است.
آنان گفته که که ماموریت یوناما در افغانستان اهمیت سیاسی ندارد و گزارشهایش متاثر از نظام حاکم است.
این انتقادها در بارۀ فعالیت یوناما در حالی مطرح میشود که این سازمان هر از گاهی گزارشهای مربوط به نقض حقوق بشری امارت اسلامی را به نشر رسانده و همواره حکومت سرپرست را به نقض حقوق بشری افغانان به ویژه حقوق زنان متهم کرده است.
یوناما یک هیئت نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان است که به دنبال کنفرانس بن در سال ۲۰۰۱ میلادی و بر اساس قطعنامۀ شماره ۱۴۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از ۲۸ مارچ سال ۲۰۰۲ میلادی به اینسو آغاز به فعالیت کرد که فعالیت آن هر سال بر اساس رای اعضای شورای امنیت ملل متحد تمدید میشود.
رویداد های اخیر
وزیران خارجه هند و ایران در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند
وزیر خارجه ایران که برای اشتراک در هشتمین کنفرانس کشورهای حاشیه اقیانوس هند به عمان سفر کرده با وزیر خارجه هند در مورد افغانستان گفتگو کرده است.
![](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2025/02/India-Iran-foreign-minister.jpg)
وزیران خارجه هند و ایران در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کرده اند. وزیر خارجه ایران در حاشیه هشتمین کنفرانس کشورهای حاشیه اقیانوس هند در عمان، با همتای هندی اش در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی به ویژه وضعیت در افغانستان گفتگو کرده است.
عباس عراقچی همچنان بر ادامه همکاریها در بندر چابهار تأکید کرده و گفته است که دهلی نو برای ادامه معافیتهای مربوط به بندر چابهار با امریکا مشورت خواهد کرد.
وزیر خارجه ایران که برای اشتراک در هشتمین کنفرانس کشورهای حاشیه اقیانوس هند به عمان سفر کرده با وزیر خارجه هند در مورد افغانستان گفتگو کرده است.
وزیر خارجه ایران گفته است که تهران و دهلی نو توافقنامهای ۱۰ ساله برای همکاری در بندر چابهار دارند و هر دو کشور بر تداوم این همکاری تأکید دارند. عباس عراقچی افزوده که هند برای ادامه معافیتهای مربوط به بندر چابهار با امریکا مشورت خواهد کرد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران گفت: «مشکلات ایران و هند به خاطر دو کشور نبوده بلکه به دلیل دخالتهای طرف ثالث بوده است. ما توافق نامه ده ساله با هند در خصوص بندر چابهار داریم، چابهار بندر مهمی در اقیانوس هند است که ایران و هند را به یکدیگر متصل میکند و هر دو طرف مصمم به همکاری در این خصوص هستند. در خصوص لغو معافیت بندر چابهار، میدانیم که هندیها با امریکاییها مشورت میکنند؛ بنابراین آنها را آزاد میگذاریم تا تصمیمگیری کنند.»
افغانستان نیز که می خواهد از طریق بندر چابهار روابط تجارتی اش را با کشورها گسترش دهد، تلاش میکند تا به یک بندر اکتفا نکند. چنانچه وزارت صنعت و تجارت میگوید تلاش می کنند روابط تجارتی کشور را با استفاده از همه ظرفیتها و بنادر گسترش دهند.
از سوی دیگر مقامهای ایرانی گفته اند که از ابتدای سال جاری تا کنون حجم صادرات ایران به افغانستان از ۲ میلیارد دالر گذشته است. والی ولایت خراسان رضوی گفته است که آنان علاقهمند اند تا روابط شانرا در حوزه صادرات و واردات با افغانستان افزایش دهد از همین رو نیاز است تا گمرک های هر دو کشور روز جمعه نیز خدمات ارایه کنند.
به باور آگاهان، هرگاه بندر چابهار از تحریمهای امریکا معافیت حاصل کند، افغانستان نیز می تواند با استفاده از این بندر کالاهای تجارتی اش را در کشورهای مختلف صادر کند.
با این حال، ایران یکی از بزرگترین شرکای تجاری افغانستان در منطقه محسوب می شود و روابط تجاری دو کشور گسترش یافته است.
به باور آگاهان یکی از عوامل عمده که روابط تجارتی دو کشور را گسترش داده، تحریمهای امریکا است که هر دو کشور میخواهند از اثرات تحریمها بکاهند.
-
ورزش5 روز ago
افغانستان در بازیهای تمریناتی جام قهرمانان کریکت با پاکستان و نیوزیلند روبهرو میشود
-
جهان4 روز ago
معاون ترمپ: اگر پوتین توافق صلح با اوکراین را نپذیرد، تحریم وضع میکنیم و اقدام نظامی انجام میدهیم
-
جهان5 روز ago
یک طیاره نظامی امریکا در سواحل سن دیگو سقوط کرد
-
ورزش3 روز ago
تیم الف کریکت پاکستان در بازی تمریناتی مقابل افغانستان پیروز شد
-
International Sports4 روز ago
جوایز نقدی جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ اعلام شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برخورد موتر یک پناهجوی افغان به یک جمعیت در شهر مونیخ آلمان؛ ۲۸ نفر زخمی شدند
-
جهان5 روز ago
گفتگوی تیلیفونی ترمپ با زلنسکی پس از تماس با پوتین؛ توافق برای پایان جنگ
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدر اعظم هنگری: جنگ اوکراین ممکن است برای اروپا مانند جنگ افغانستان شود