رویداد های اخیر
امارت اسلامی: هیچ گروه تروریستی در افغانستان حضور ندارد
سرمنشی سازمان ملل ملل متحد در تازهترین گزارش خود درمورد افغانستان گفته است که کشتهشدن ایمن الظواهری درکابل ادامۀ روابط امارت اسلامی با گروههای تروریستی را آشکار کرد که خلاف تعهدات حاکمان جدید این کشور درامر مبارزه برضد تروریزم است.
با این حال، وزارت امور داخله میگوید که هیچ گروه تروریستی درافغانستان حضور ندارد و امنیت کنونی درمقایسه با چهار دهۀ پسین بینظیر بوده است.
عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله دراین مورد گفت: «هیچ گروه تروریستی در افغانستان حضور ندارد و نه هم ما اجازه میدهیم که حضور داشته باشند. ما به هیچکسی اجازه نمیدهیم که از افغانستان به سایر کشورها تهدید ایجاد کند.»
در گزارش سازمان ملل همچنان آمده است که درگیریهای مسلحانه ۹۷ درصد، حملات هوایی ۹۹.۵ درصد و انفجارهای ناشی از مواد منفجره دستساز ۸۷ درصد کاهش یافته است.
گوترش افزوده که درنتیجه وخامت اوضاع اقتصادی و بشردوستانه، حوادث امنیتی مرتبط با جرم و جنایت به طور مداوم بالا باقی مانده است، به طوری که ۳۷۳ مورد جرایم در بین ۲۲ می تا ۱۶ آگست گزارش شده که درمدت مشابه در سال ۲۰۲۱، سه صد مورد بود.
در گزارش سرمنشی سازمان ملل گفته شده که حملات نسبت داده شده به داعش نیز در افغانستان کاهش یافته است. سازمان ملل متحد ۴۸ حمله توسط داعش را در یازده ولایت ثبت کرده است.
این گزارش سازمان ملل در آستانه برگزاری نشست شورای امنیت درباره افغانستان نشر شده است.
علاوه براین، سرمنشی سازمان ملل متحد همچنان از محدودیتهای شدید بر حقوق و آزادیهای اساسی زنان و دختران افغانستان، از جمله ممنوعیت تحصیل، ابراز نگرانی کرده است. اما امارت اسلامی میگوید که اینگونه گزارشها براساس اطلاعات نادرست تهیه میشود در حالی که امارت اسلامی متعهد به تأمین حقوق اساسی شهروندان است وآنرا نقض نکرده است.
این درحالی است که به باور آگاهان، این گزارش روی تصمیمگیری اعضای شورای امنیت درمورد افغانستان تأثیر خواهد گذاشت.
هاتف مختار، رییس مرکز بین المللی مطالعات استراتژیک افغانستان گفت: «اگر امارت اسلامی یک سیاست متوازن را در قبال جهان از خود نشان دهد، میتوانیم افغانستان را از انزوای سیاسی، بین المللی و اقتصادی بیرون کنیم.»
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد