Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: علما منع کشت کوکنار را اطلاع‌رسانی کنند

منتشر شده

در

امارت اسلامی از عالمان دین خواسته است که از طریق مساجد مسئله منع کشت، قاچاق و استفاده از مواد مخدر را اطلاع‌رسانی کنند.

رهبر امارت اسلامی در آغاز سال جاری طی فرمانی، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر را ممنوع کرد.

وزارت داخله به همکاری وزارت ارشاد حج و اوقاف مسوول تطبیق این فرمان است. بنابراین، هیأتی از این دو وزارت شکل گرفته است تا به هدف برداشتن گام‌های عملی، این مسایل را با علما و بزرگان قوم شریک کنند.

هیأت مشترک وزارت داخله و حج واوقاف می‌گوید بودجۀ کافی به‌خاطر مبارزه با کشت و تولید مواد مخدر در نظر گرفته شده است و در حال حاضر، برنامه‌ها به‌ هدف چگونگی تداوی معتادین جریان دارد.

حشمت الله حقیق، کارشناس ارتباط با علما و عضو هیأت مشترک می‌گوید: «الحمدلله کشت کوکنار صفر شده، حتا در سر کوه‌های بدخشان که کشت شده بود، هلیکوپترها آن‌را تخریب کرد. به همین ترتیب، در ۳۴ ولایت افغانستان از طریق منابر، مساجد و رسانه‌ها آگاهی داده شده است.»

حفیظ الله مبرور، معاون مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه هرات گفت: «از زمانیکه فرمان صادر شده است، تمام مجاهدین امارت اسلامی برای تطبیق آن شب و روز تلاش می‌کنند.»

هرات پس از کابل از ولایت‌هایی می‌باشد که بیش‌ترین افراد معتاد به مود مخدر را دارد. براساس آمارهای که درسال‌های گذشته ارایه شده است، حدود ۷۰ هزار معتاد که پنج هزار تن آن‌ها زنان می‌باشند در این ولایت بود وباش دارند.

در همین حال، برخی عالمان دین ابراز کرده‌اند که دولت مکلف است تا برای مبارزه با این پدیده گام‌های عملی بردارد.

محمد نور رحمانی، خطیب مسجد جامع بزرگ هرات گفت: «حکومت مکلف است تا با استفاده از منابع دولتی یا منابع موسسات خیریه در بخش تداوی معتادین مواد مخدر راهکارهای لازم را روی‌دست گیرد.»

در حال حاضر، جدی‌ترین معضل اجتماعی وجود هزاران تن از افراد معتاد به مواد مخدر در ولایت هرات می‌باشد. تا هنوز برنامه منظمی به هدف تداوی این افراد وجود نداشته، اما مقام‌های دولتی به این باوراند که عالمان دین می‌توانند از طریق مساجد مردم را نسبت به اضرار مواد مخدر آگاه کنند.

عبدالوهاب رحمانی، آمر ریاست ارشاد حج و اوقاف هرات خاطرنشان کرد: «وقتیکه علما پیش قدم می‌شوند باعث این می‌شود که باور مردم بیشتر و رجوع جوانان به مواد مخدر کمتر شود.»

براساس آمارها، تقریباً پنج میلیون معتاد به مواد مخدر در کشور وجود دارد.

رویداد های اخیر

تحول: بررسی فرمان‌های اجرایی دونالد ترمپ

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر عربستان سعودی: به گسترش روابط دوجانبه با کابل متعهد هستیم

Published

on

سخنگوی وزارت دفاع می‌گوید که فیصل بن طلق البقمی، سفیرعربستان سعودی در کابل در دیدار با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت بر تعهد ریاض به گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و همکاری‌های بشردوستانه با افغانستان تأکید کرده است.

عنایت الله خوارزمی در بیانیه‌ای نوشته که یعقوب مجاهد روابط افغانستان و عربستان را از لحاظ فرهنگی و عقیدتی مشترک و جداناپذیر دانسته و از همکاری‌های ریاض در زمینه‌های مختلف قدردانی نموده است.

براساس بیانیه، یعقوب مجاهد آغاز مجدد فعالیت سفارت عربستان سعودی را در کابل مهم و با اهمیت خوانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: رسانه‌ها نیاز اساسی جامعه اند

Published

on

شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، می‌گوید که رسانه‌ها یک نیاز اساسی جامعه اند. آقای ستانکزی در یک سمینار ارتقای ظرفیت سخنگویان وزارتخانه‌ها و نهادهای مستقل حکومتی بر دسترسی به اطلاعات و نقش حیاتی رسانه‌ها در افغانستان تأکید کرده است.

ستانکزی گفته است: «در عصر کنونی رسانه‌ها و سخنگویان يک نياز بزرگ برای جامعه و کشور هستند و اين بخش باید تقویت شود. سخنگویان باید قوی باشند و باید بتوانند در هر شرایطی مقاومت کنند و برای اینکه بتوانند با شرایط کنار بیایند، باید تلاش کنند تا علاوه بر محیط کاری خود، اطلاعات جامعی از کشور و جامعه داشته باشند.»

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفت: «هدف اساسی این نشست چگونگی ارتقای ظرفیت سخنگویان ادارات مرکزی امارت اسلامی و همچنان چگونگی حل موضوع دسترسی به اطلاعات است.»

از سویی هم، شماری از خبرنگاران و نهادهای حامی خبرنگاران نیز می‌خواهند که اطلاعات به موقع و به صورت جامع در اختیار آنان قرار گیرد.

حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان، در این مورد گفته است: «وظیفه نهادهای خبرنگاری و رسانه‌ای این است تا در این راستا در حمایت از رسانه‌ها با ارتقای ظرفیت خبرنگاران و در قسمت سواد و اخلاق رسانه‌‌ای و آموزش‌ها در قسمت حفظ بی‌طرفی و نوآوری کار کنند.»

روح الله دانش، خبرنگار اظهار کرد: «نیاز است که رسانه‌های افغانستان مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند چون اهمیت خاص دارند نه تنها در زمینه اطلاع‌رسانی بلکه در زمینه آموزش و نهادینه‌سازی فرهنگ و فرهنگ‌سازی در جامعه نقش بالای دارند.»

این در حالی است که با گذشت سه سال، خبرنگاران می‌گویند که در بخش دسترسی به اطلاعات هنوز با چالش‌های مواجه هستند و این مشکل به گونه‌ای کامل حل نشده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!