رویداد های اخیر
استخراج تخنیکی سنگ مرمر در بغلان آغاز شد
مسوولان محلی ولایت بغلان میگویند که استخراج تخنیکی سنگ مرمر در این ولایت آغاز شده است.
به گفته مسوولان وزارت معادن و پترولیم، استخراج معدن سنگ مرمر با دو شرکت خصوصی فی تُن ۹۰۰ افغانی قرارداد شده است.
به گفته آنان، این تفاهمنامه برای پنج سال اعتبار دارد و طبق آن، شرکتهای خصوصی طبق قرارداد عمل خواهند کرد.
معدن سنگ مرمر در دره خواجه زید ولسوالی دوشی ولایت بغلان موقعیت دارد و از این معادن در گذشته بهگونه غیرقانونی از سوی برخی زورمندان استخراج میشد.
مسئولان محلی بغلان میگویند وزارت معادن وپترولیم کار استخراج این معادن را با دو شرکت خصوصی قرارداد نموده واین شرکتها روند استخراج سنگ مرمر را آغاز کرده اند.
انجینر عادل، نماینده ریاست معادن بغلان میگوید که:«با شرکتهای به مقیاس کوچک یعنی به مدت پنج سال با هر کدام شان قرارداد شده است و این شرکتها مطابق به پلان و قراردادی که عقد شده بود کار خود را آغاز می کنند.»
والی بغلان میگوید باعواید بدست آمده از معادن به مشکلات جدی مردم مانند خرابی پل و پلچک، ترمیم وساخت سرکها وسایر مشکلات اجتماعی مردم رسیدگی میکند و تاکید بر استخراج فنی ومسلکی معادن دارد.
مولوی عبدالرحمان حقانی، والی بغلان میگوید که:«ما به مردم اطمینان میدهیم که در این معدن کار در فضای امن و به گونه درست انجام خواهد شد و به مردم اطمینان میدهیم که برای شما خدمات عامه فراهم خواهد شد.»
محمد یوسف، ولسوال ولسوالی دوشی بغلان میگوید که:«خواست ما این است که به وضعیت خراب سرکها و پلچکهای ما رسیدهگی صورت گیرد چون یک نیاز است.»
مسئولان شرکتهای قراردادی استخراج سنگ مرمر میگویند سنگ مرمر این ولایت را پس از استخراج علاوه بر استفاده در افغانستان به بیرون از کشور نیز صادر خواهند کرد.
محمد نبی، مسئوول شرکت قرارداد کننده میگوید که:«مواد که استخراج میشود کوشش میکنیم که در نخست ضروریات داخلی را مرفوع کنیم و در قدم بعدی با کشورهای چون ترکیه، ازبکستان و چین گفتگوها داشته باشیم که همرای شان قرارداد خواهیم نمود.»
ولایت بغلان درحوزه شمالشرق کشور پس از بدخشان بیشترین منابع طبیعی را دارد.
این درحالی است که به تازگی وزارت معادن و پترولیم طبق یک تفاهم، برای ۱۲ شرکت خصوصی نیز اجازه استخراج معادن را در این ولایت داده است.
رویداد های اخیر
سالروز تجاوز شوروی به افغانستان؛ امارت اسلامی میگوید افغانها در دفاع از عقیده خود از همهچیز می گذرند
امارت اسلامی افغانستان در اعلامیهای به مناسبت چهل و پنجمین سالروز تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان، گفته است که مبارزه افغانها در برابر این تجاوز ثابت ساخت که افغانها مردم دین دوست میباشند و در دفاع از عقیده خود، از همه چیز میگذرند.
در این اعلامیه آمده است که با تجاوز شوروی سابق در ششم جدی سال ۱۳۵۸، همه چیز از جمله دین، آزادی، آبادی و امنیت اجتماعی افغانها با خطر و تهدید مواجه گردید.
امارت اسلامی گفته است: «الحمدلله ملت شجاع افغان در برابر این تجاوز آرام ننشستند، بلکه با یک صدا، اتحاد و دلیری در مقابل قشون سرخ ایستادگی کردند و سر، مال و همه چیز خود را در راه جهاد فدا نمودند.»
امارت اسلامی خاطر نشان کرد که بعد از ۹ سال، «قشون مغرور سرخ، با ذلت در افغانستان شکست خوردند و با سر افگندگی از افغانستان فرار کردند.»
در اعلامیه آمده است: «این جریان ثابت ساخت که افغان ها مردم دین دوست می باشند، آزادی و استقلال برای شان ارزش دارد و در دفاع از عقیده خود، از همهچیز می گذرند.»
امارت اسلامی گفته است که نسل های آینده همیشه باید در راه دفاع از دین و وطن، راه اسلاف خویش را تعقیب و در برابر هر گونه تجاوز و ظلم، شجاعانه ایستادگی کنند.
رویداد های اخیر
تیمهای کریکت افغانستان و زیمبابوی امروز بازی تست را آغاز میکنند
دومین بازی تیست پنج روزۀ بین دو تیم در ۱۳ ماه جدی آغاز خواهد شد.
قرار است تیمهای ملی کریکت افغانستان و زیمبابوی امروز (۶جدی) بازی تیست را آغاز کنند.
این بازی پنج روزه در شهر بلاو ایوی زیمبابوی ساعت ۱۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت کابل آغاز میشود.
تیم ملی کریکت افغانستان در جریان این سفر به زیمبابوی در سلسله از بازیهای ۲۰آوره و ۵۰ آوره در برابر زیمبابوی برنده شده است.
دومین بازی تیست پنج روزۀ بین دو تیم در ۱۳ ماه جدی آغاز خواهد شد.
رویداد های اخیر
ملیحه لودی: پاکستان اهمیت خود را برای امریکا از دست داده است
او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.
سفیر پیشین پاکستان در امریکا میگوید که اهمیت پاکستان برای امریکا پس از خروج از افغانستان، کاهش یافته است. ملیحه لودی گفته است که اولویتهای استراتژیک امریکا تغییر کرده است.
سفیر پیشین پاکستان در امریکا در گفتگو با شبکه آری گفته است که اهمیت پاکستان برای ایالات متحده ارتباط نزدیکی با افغانستان دارد.
امریکا اخیراً برنامه راکتی پاکستان را تحریم کرد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود توصیف کرد. او گفت تولید راکتهای بالستیک دوربرد برای این کشور توجیهی ندارد.
امریکا در زمان حضور در افغانستان، روابطی خیلی خوب با پاکستان داشت و بیش از ۲۰ میلیارد دالر به این کشور در طول دو دهه حضور در افغانستان کمک کرد.
لودی گفت امریکا اکنون دارای منافع و اولویتهای متفاوتی است.
لودی همچنین درباره حزب تحریک انصاف پاکستان خاطرنشان کرد که نگرانیهای مرتبط به این حزب میبایست قبل از روی کار آمدن ترمپ حل شود.
او هشدارهای کشورهای غربی بهخصوص اتحادیه اروپا درباره محاکم نظامی در پاکستان را مهم دانست و گفت این کشور بهدلیل استفاده مداوم از محاکم نظامی در خطر است.
او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.
اردوی پاکستان معترضان حامی عمران خان را در محاکم نظامی محاکمه کرده است. آنها متهم اند که به تاسیسات نظامی حمله کرده اند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
جهان4 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
صحت2 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد