Connect with us

صحت

از روز جهانی مبارزه با بیماری «هیموفیلیا» در کابل بزرگداشت شد

منتشر شده

در

وزارت صحت ‌عامه از روز جهانی مبارزه با بیماری هیموفیلیا در نشستی تحت شعار «دسترسی برای همه» گرامی داشت به عمل آورده است.

وزارت صحت ‌عامه در توییتر نگاشته است که محمد اسحق صاحب‌زاده، معین مالی و اداری این وزارت در نشستی که به این مناسبت راه اندازی شده بود، گفت: «خوشحالم که امروز کشور ما افغانستان مانند سایر کشورهای جهان که همه ساله از روز جهانی مبارزه با بیماری هیموفیلیا که هدف آن آگاهی دهی، دادخواهی و رسیدگی به وضعیت صحی این بیماران می‌باشد گرامی داشت به عمل آورد.»

به گفته این وزارت، هزارها تن در جهان مصاب به این بیماری بوده که این رقم در افغانستان به ۳ هزار مورد می‌رسد که از این میان ۸۵۷ تن در شهر کابل مصاب می‌باشند.

این وزارت افزوده که از میان سه هزار مورد در افغانستان، ۵۹ تن از زنان مصاب به این بیماری می‌باشند.

در همین حال، آقای صاحب‌زاده از ایجاد مراکز تداوی بیماران هیموفیلیا در زون‌های کشور خبر داده و تعهد سپرده است که رهبری وزارت صحت ‌عامه در این راستا از هیچ نوع سعی وتلاش دریغ نخواهد کرد.

از سویی هم، مسوولان در این نشست از سازمان‌های ملی و بین‌المللی خواهان همکاری بیشتر برای تداوی این بیماران در کشور شده اند.

گفتنی است که هیموفیلیا یک اختلال ارثی (ژنتیکی) نادر است که خون به طور طبیعی لخته نمی‌شود و شایع‌ترین نوع این بیماری در افغانستان فکتور هشت و فکتور نو می‌باشد که توسط داکتران در بانک خون ملی شهر کابل تحت تداوی قرار می‌گیرند.

صحت

تیم انتقال ترمپ در حال برنامه‌ریزی‌ برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

Published

on

یک منبع آگاه به رویترز گفته است که تیم انتقال دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، برای خروج عاجل این کشور از سازمان صحت جهانی برنامه‌ریزی می‌کند. ترمپ چندین منتقد این سازمان را برای مناصب بالا در بخش صحت عمومی امریکا نامزد کرده است.

لارنس گوستین، استاد صحت جهانی در پوهنتون جورج تاون به این خبرگزاری گفت: «من کاملا می‌دانم که او [ترمپ] قصد دارد در روز اول یا در اولین روزهای حکومتش از سازمان [صحت جهانی] خارج شود.»

این طرح که با انتقاد ترمپ از سازمان صحت جهانی مطابقت دارد، تغییری چشمگیر در سیاست ایالات متحده در حوزه صحت بین المللی به وجود خواهد آورد و واشنگتن از مبارزه کشورها با بیماری‌های همه‌گیر کنار کشیده خواهد شد.

ترمپ چندین منتقد این سازمان را در حوزه صحت در حکومت خود تعیین کرده است. یکی از آنان رابرت اف کندی جونیور، یک منتقد به واکسین است که به عنوان وزیر صحت ایالات متحده نامزد شده است.

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

ترمپ می‌گوید سازمان صحت نتوانسته است چین را در مورد شیوع زودهنگام کووید-۱۹ مسئول بداند. او بارها سازمان صحت جهانی را دست نشانده چین خوانده و قول داده است که کمک‌های ایالات متحده به این سازمان را صرف برنامه‌های صحی داخلی کند.

Continue Reading

صحت

کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات

Published

on

Continue Reading

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!