اخبار ویژه
ارمنستان خواستار لغو عضویت افغانستان در سازمان پیمان امنیت جمعی شد

شورای ملی ارمنستان پس از آنکه کابل در نبرد قرهباغ از آذربایجان اعلام حمایت کرد، از دبیرخانه سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) خواسته است که عضویت افغانستان به عنوان ناظر در این نهاد را لغو کند.
این در حالی است که وزارت امور خارجه کشور سه روز پیش از درگیریهای شدید جاری میان ارمنستان و آذربایجان در منطقه نگورنو-قرهباغ نگران ابراز نگرانی کرده است.
این وزارت در اعلامیه ای از تلفات انسانی و خسارات مادی ناشی از درگیری میان دو طرف نیز ابراز «تاسف» کرده است.
وزارت خارجه تاکید کرده است که منطقه نگورنو-قرهباغ به عنوان بخشی از آذربایجان در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته شده است.
در اعلامیه آمده است: “افغانستان خواهان ختم اشغال نگورنو-قرباغ بوده، در این راستا از تلاشهای مردم و دولت آذربایجان و سایر ملل جهان پشتیبانی میکند.”
این وزارت همچنان خواهان برقراری دوباره آتشبس و رفع بحران طولانی در این منطقه از راه مسالمتآمیز شده است.
رادیو ارمنستان گزارش کرده است که پارلمان ارمنستان پیشنهاد کرده است که افغانستان از عضویت در سازمان پیمان امنیت جمعی به عنوان ناظر، محروم شود.
پارلمان ارمنستان گفته است: “در جواب به اعلامیه افغانستان مبنی بر حمایت از تجاوز ترکی – آذربایجانی (در نگورنو-قرهباغ)، شورای ملی ارمنستان رسما با طرح پیشنهادی برای شروع روند محرومیت از عضویت به عنوان ناظر در سازمان پیمان امنیت جمعی، به دبیرخانه مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی متوسل شد”.
رادیو ارمنستان به نقل از آرارات میرزویان، رییس مجلس شورای ملی، گفته است: “این درخواست در پاسخ به اظهارات افغانستان در حمایت از تجاوزات ترکی-آذربایجانی بر علیه آرتساخ است.”
سازمان پیمان امنیت جمعی یک اتحاد نظامی به رهبری روسیه از هفت کشور اتحاد جماهیر شوروی سابق است که در سال ۲۰۰۲ ایجاد شد.
هدف این اتحادیه اطمینان از دفاع جمعی از هر عضوی است که با تجاوز خارجی روبرو شود.
اعضای کنونی این پیمان ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، فدراسیون روسیه و تاجیکستان هستند. افغانستان و صربستان نیز به عنوان ناظر اعضای این نهاد است.
اخبار ویژه
جوبایدن: جنگهای طولانی را مسوولانه خاتمه میدهیم

جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده امریکا، هنگام دیدار از وزارت دفاع آن کشور یا پنتاگون گفته است که یکجا با رهبران جهان به جنگها طولانی مسوولانه خاتمه میدهند.
بایدن افزوده است که برای دفاع امریکا از استفاده زور دریغ نخواهد کرد.
او در این باره گفت:” به حیث سرقوماندان اعلی شما، من برای دفاع از منافع ملی امریکا، مردم امریکا و متحدین ما در سراسر جهان از استفاده زور دریغ نخواهم کرد. “
بایدن افزود:” ماموریت اصلی وزارت دفاع جلوگیری از تهاجم دشمان است و در صورت لزوم جنگ میکنیم تا برنده شویم و امریکا را حفظ کنیم.”
او همچنان افزود که با وزیر دفاع امریکا و رهبران جهان کار میکند تا به جنگها طولانی خاتمه دهد.
او در این باره گفت:”من با وزیر دفاع و رهبران جهان کارمیکند تا جنگها طولانی را مسوولانه پایان دهم.”
بایدن تاکید کرد که تهدیدهای هراس افگنان نمی توانند امنیت شهروندان امریکا را به خطر مواجه کنند.”
بایدن در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تا ماه می چیزی نگفت.
این در حالی است که بر بنیاد توافقنامه امریکا با طالبان قرار است همه نیروهای خارجی در تا ماه می افغانستان را ترک کنند.
اخبار ویژه
سفیر پشین پاکستان در امریکا: عناصر صلح در توافقنامه دوحه وجود نداشت

حسین حقانی، سفیر پیشین پاکستان در امریکا، میگوید که در توافقنامه امریکا و طالبان توافق صلح و جود نداشت این تنها برنامه خروج نیروهای امریکایی بود.
او گفته است که طالبان به این باورند که با بازگرداندن امارات اسلامی صلح بر قرار میشود.
حسین حقانی در این باره گفت:” توافقنامه امریکا با طالبان زیر یک فشار کلان از سوی ترمپ که می خواست به وعده انتخاباتی خود که خروج نیرو های خارجی بود انجام شد. بناء توافقنامه یک توافقنامه خروج نیروها بود نه توافقی که در آن عناصر از صلح وجود داشته باشد.”
ظاهرا پاکستان هر چند پشتیبانی اش را از روند صلح افغانستان اعلام کرده است اما هیچگونه تغییری قابل ملاحظه در عملکرد طالبان در میز مذاکره با دولت افغانستان نیامده است.
منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل، در این باره میگوید:”روند پیشرفت های داشته است حالا تمرکز و تلاش پاکستان، شرکای افغانستان و متحدان بین المللی برای پشتیبانی از این روند است و حالا بر تمام جریانهای در افغانستان است که تلاش نهایی خود را برای پیشرفت بیشتر این گفتگو های به خرچ دهند. “
در همین حال، سفیر افغانستان در امارات متحده عرب میگوید که اداره جدید امریکا در تلاش ایجاد تعادل میان دیدگاهها و خواستهای حکومت افغانستان و طالبان است.
او میگوید که امریکا به زودی هیاتی را برای هماهنگی روند صلح افغانستان به کابل خواهد فرستاد.
این در حالی است که نزدیک به یک ماه از توقف گفتگو های صلح در دوحه می گذرد، اما هیات طالبان سرگرم دیدارها از کشورهای منطقه و همسایه است.
برخیها میگویند که طالبان در انتظار واکنش تازهی دولت تازه امریکا است.
جاوید احمد، سفیر افغانستان در امارات متحده این باره میگوید:” ما از نزدیک با شرکای امریکایی ما کار میکنیم که آنها در روز های آینده یک گروه را به کابل خواهند فرستاد که در هماهنگی با دولت افغانستان روی گام بعدی گفتگوهای صلح کار خواهند کرد.”
سفیر افغانستان در امارات می گوید پاکستان همواره بر خورد سنتی با افغانستان داشته است.
این سو معاون سیاسی گروه طالبان به دعوت رسمی ترکمنستان به عشق آباد رفته و با معاون نخست وزیر این کشور روی امنیت مرزها و ازادی زندانیان طالب گفتگو کرده ست.
دولت تازه امریکا توافق نامه ۲۹ فبروری دوحه را به بازنگری گرفته است.
طالبان گفته اند که اگر واشنگتن به تعهد خود در این توافق نامه پابند نماند، این گروه در برابر نظامیان خارجی دوباره به جنگ خواهد پرداخت.
اخبار ویژه
سه عضو پیشین مجلس سنا به اتهام رشوه به حبس و جزای نقدی محکوم شدند

مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین دادستانی کل میگوید که سه عضو پیشین مجلس سنا به اتهام اخذ رشوه به بیش از ده سال زندان محکوم شدند.
این در حالی است که یک نوار ویدیویی نشان میدهد که سه عضو پیشین مجلس سنا “حین اخذ ۴۰ هزار دالر امریکایی رشوه” از سوی منسوبین امنیت ملی در ولایت بلخ بازداشت میشوند.
مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین میگوید که لیاقت الله بابکرخیل، محمد عظیم قویاش و محمد انور باشلیق باالفعل از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
پاینده محمد عادلی، دادستان موظف، در این باره میگوید: ” قبلا به اساس پلان تمام پول ها یعنی ۴۰ هزار دالر ترتیب و نشانی شده بود. اینها فکر میکنند که این همه گپها عادی است. یک نفر نمیتواند که پول را در اتاق کسی بیاندازد و فرار کند.”
اعضای پیشین مجلس سنا نیز متهم استند که در نشست قضایی حضور نیافتند، اما وکیل مدافع آنان، عدم حضور موکلین خود را حضور رسانهها در این نشست عنوان میکند.
وکیل مدافع این سناتوران میگوید که این پرونده از قبل طرح ریزی شده بود و دست های در درون حکومت و حلقات مافیایی در آن دخیل میباشند.
احمد فرید عرب زی، وکیل مدافع، در این باره گفت: ” هیچ کدام از موکلین من اصلا مطالبه پول نکرده است. این پرونده از قبل طرح ریزی شده و دست های در آن دخیل است.”
این مرکز میگوید که این سناتوران همچنان به پرداخت ۴۰ هزار دالر امریکایی نیز محکوم به مجازات شدند.
شیر محمد، رییس هیات قضایی، در این باره گفت: ” متهمین به ده ده سال و یک ماه حبس تنفیذی و جزای نقدی به پرداخت ۴۰ هزار دالر امریکایی محکوم به مجازات شدند.”
هیات قضایی میگوید که فیصله دادگاه نهایی نیست و متهمین میتوانند خواستار استیناف خواهی شوند.
قابل یاد آوری است که این سه عضو پیشین حدود یک ماه قبل از سوی مجلس سنا برای بررسی فساد در بندر حیرتان به ولایت بلخ فرستاده شده بودند، اما به تاریخ ۷ جدی به اتهام اخذ رشوه از سوی نیروهای امنیت ملی بازداشت شدند.
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
مقامهای ارتش: جنگجویان خارجی در کنار طالبان در جنگ کندهار حضور دارند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
آلمان در تلاش تمدید ماموریت نظامی اش در افغانستان است
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
دستور طالبان به جنگجویانش برای پناه ندادن به جنگجویان خارجی
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
یوناما: تلفات غیرنظامیان در جریان مذاکرات صلح افزایش یافته اند
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
گزارش: پاکستان از تلاشها برای تصرف دوباره کابل بدست طالبان حمایت نمیکند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
امریکا: در مورد بررسی توافقنامه دوحه با مقامهای افغان در تماس استیم
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
وزارت دفاع از آمادهگی به صلح و جنگ خبر میدهد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
پاکستان پروازهای بین المللی اش را به افغانستان افزایش میدهد