Connect with us

رویداد های اخیر

اداره ملی غذا و ادویه؛ خواستار استفاده موسسات از ادویه تولید شده در داخل کشور شد

منتشر شده

در

داکتر عبدالباری عمر، سرپرست اداره ملی غذا و ادویه کشور در دیدار با مسوولان موسسه ام‌‌اس‌اف )داکتران بدون مرز( با تشریح کیفیت ادویه تولید شده در افغانستان، از آنان خواسته است تا هنگام ارائه خدمات صحی در کشور از ادویه تولید شده در افغانستان نیز استفاده کنند.

دفتر مطبوعاتی این اداره، در خبرنامه‌یی نوشته است:«طی این دیدار، روی واردات ادویه به کشور، استفاده از ادویه تولید در افغانستان و همچنان مشکلات و پیشنهادات این موسسه صحبت شد.»

همچنان دراین دیدار فلیپ ریبیرو، رئیس موسسه (ام‌اس‌اف) در افغانستان گفت:«مسئله استفاده از ادویه تولید شده در افغانستان مهم است و آنان پس از مشورت با مسوولان دیگر موسسه شان در این باره به اداره ملی غذا و ادویه اطلاع خواهند داد.»

این درحالی است که در چند سال اخیر شماری از شرکت تولید ادویه در کشور ایجاد شده است که مطابق به معیارهای جهانی فعالیت دارند.

رویداد های اخیر

افزایش میزان بیکاری در هرات

Published

on

با وجود فعالیت صدها کارخانه خورد و کلان و شهرک صنعتی در هرات، میزان بیکاری در این ولایت بلند است.

بسیاری از افراد از صبح تا شام در گوشه وکنار شهر دنبال کار هستند اما برخی ها می‌گویند که برای آنها در یک هفته هم زمینه کار مهیا نمی‌شود.

با این حال، در فصل زمستان وسردی هوا زندگی برای قشر کارگر سخت شده است. آنان نمی‌توانند مصارف اولیه زندگی خود را تامین کنند.

سید مهدی یک‌ ماه می‌شود که از ایران اخراج شده است. او حالا همه روزه در جستجوی کار است. خانواده او در ایران هستند و خودش شب و روزهای سخت را در هرات سپری می‌کند. همانند سید مهدی ده ها جوان دیگر روزانه در انتظار پیدا کردن کار هستند.

سید مهدی می‌گوید: «من آمدم تا در مملکت خود زندگی کنم. اما با چه امیدی زندگی کنم؟ بروم در مسجد بخوابم؟ در این فصل سرما نه کار است و نه بار.»

محمد علی، کارگر می‌گوید: «من رد مرز شدم و جای درست ندارم. خانه من آنجاست. چهار فرزندم آنجا اند. مرا رد مرز کردند. کسانی اینجا هستند که شرایط شان خیلی بدتر از من است.»

برخی از کارگران می‌گویند که میزان بیکاری نسبت به سال گذشته بیشتر شده است و حالا در سرمای زمستان، وضعیت دشوار را سپری می‌کنند. آنان می‌گویند که توان پرداخت مصارف اولیه زندگی را ندارند و این وضعیت آنان را آزار می‌دهد.

احمدشاه، کارگر می‌گوید: «دو هفته یا سه هفته می‌شود که دستلاف نکرده ام. بیکاری است. دو هزار یا سه هزار نفر کارگر اینجا وجود دارد، اما کار نیست.»

غلام رسول، کارگر می‌گوید: «وقتی دست خالی به خانه می‌رویم، بچه ما ناراحت می‌شود. اما چاره‌ای نداریم. آن بچه هم چشم انتظار است. زن هم چشم انتظار است.»

عزیز احمد درگوشه دیگری از شهر هرات با ابزار کار خود روزانه درانتظار کار می‌باشد. او می‌گوید فرصت های کاری بسیار کم شده است و با وجود هزینه های سنگین زندگی، اما کار نیست تا بتواند مصارف اولیه زندگی خود را پیدا کند.

عزیز احمد می‌گوید: «صبح تا نماز دیگر اینجا برای کار می‌آیم. اینجا ایستاده هستم، اما کار نیست.»

مسوولان محلی بارها گفته اند که هزاران کارگر در شهرک صنعتی هرات مصروف هستند و تلاش می‌شود تا با راه اندازی پروژه های استخراج معادن بتوانند سقف بیکاری را کاهش دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی می‌گوید افغانستان مبارزانی دارد که مثل «بمب اتم» عمل می‌کنند

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه، ظاهراً به پاکستان هشدار داده است که افغانستان مبارزانی دارد که همانند «بمب اتم» عمل می‌کنند.

شیر محمد عباس ستانکزی در یک مراسم دستار بندی امروز (شنبه) در تالار لویه جرگه گفت: «امروز روزی نیست که با کلاشینکوف کار کرد. امروز با ام فور کار نمی‌شود. امروز طیاره سریع و طیاره بی سرنشین خواهید داشت. سلاحی خواهید داشت که جهانیان از شما بترسند. کشورهای همسایه به سلاح‌های خود می‌بالند و می‌گویند که امارت در مقابل ما هیچ است. اما ما به آنها می‌گوییم که اگر شما بر راکت نام احمد و محمود را گذاشته اید، خود احمد و محمود در اینجا با ما هستند. اگر شما راکت را غزنوی، بابر یا ابدالی نام گذاری کرده اید، کشور من پر از ابدالیان، محمودیان و ابدالیان است. هر یکی شان بمب اتم است.»

ستانکزی هشدار داد که «اگر از سرحد پنج تن از فرزندان محمود، ابدالی و بابر را بفرستیم، در بحر هند هم کسی نمی تواند آنان را متوقف کند.»

معین سیاسی وزارت امور خارجه گفت که نیروهای افغان به خوبی از سرحدات کشور حفاظت کرده اند. وی افزود: «دشمن اگر با چشم بد به سوی آن نگریسته است، چشم اش را کشیده اند.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که اخیراً پاکستان بر ولسوالی برمل پکتیکا حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن ده ها تن کشته و زخمی شدند.

امارت اسلامی سپس در یک حمله انتقام جویانه چندین نقطه را در پاکستان هدف قرار داد.

ستانکزی در سخنرانی اش امروز در تالار لویه جرگه همچنان بر اهمیت خودکفایی افغانستان از لحاظ اقتصادی تاکید کرد.

او گفت: «هر کشوری که فقیر است، غلام است. این در جهان یک اصل است. فرد گرسنه و فقیر حرف سرمایه دار را می پذیرد و اگر حرفش را نپذیرفت، کسی به او نان نمی‌دهد. امروز اگر در افغانستان کشورها و موسسات خارجی شرایط می‌گذارند، به این دلیل است که ما محتاج آنها هستیم. اگر ما از لحاظ اقتصادی متکی به خود باشیم، به همه می‌گوییم که یک شرط تان را هم قبول نمی‌کنیم و با ما کار نداشته باشید، اما متاسفانه به یک بوجی آرد هم محتاج هستیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خواستار همکاری افغانستان در استمرار جریان طبیعی آب دریاهای مرزی و رفع موانع در این راستا شده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، اسماعیل بقایی روز جمعه با اشاره به پیوندهای هویتی، فرهنگی، نژادی، مذهبی و تمدنی ایران و افغانستان و حضور نزدیک به پنج دهه‌ای میلیون‌ها افغان در ایران، حفظ و تعمیق مناسبات دو کشور در زمینه‌های مختلف را مستلزم احترام به منافع متقابل و پرهیز از «اقدامات یکجانبه آسیب‌زا» دانست.

بقایی همچنان بر اهمیت موافقتنامه های دوجانبه و اصول قابل اعمال حقوق بین‌الملل معاهداتی و عرفی و حقوق طبیعی مردمان پایین‌دست دریا‌های مشترک و نیز اصل حسن همجواری در بهره‌برداری منصفانه دو ملت از منابع آبی تاکید کرد.

او در رابطه با ساخت یا آب‌گیری بندهای جدید در افعانستان و تاثیرات آن بر میزان آب ورودی به ایران، گفت که تهران بارها به طرف‌های افغان تاکید کرده است که بهره برداری از منابع آبی نمی‌تواند بدون رعایت حقوق ایران مطابق معاهده دوجانبه صورت گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد که تهران در تماس با مقام‌های ذیربط افغانستان اعتراض و نگرانی شدید خود را نسبت به «محدودسازی نامتناسب» آب‌های ورودی به ایران یا منحرف کردن مسیر طبیعی دریا‌هایی که منشا و منبع آبادانی و شکل‌دهی به مختصات طبیعی زیست‌محیطی هر دو سوی مرزهای مشترک بوده‌اند، ابلاغ کرده است و انتظار دارد کشور همسایه با در نظرداشتن منافع و مصالح دو ملت و با توجه به قواعد و موازین حقوقی بین‌المللی و معاهدات و تفاهمات دوجانبه و اصل حسن همجواری، تصمیم‌های مناسب را اتخاذ نماید.

این درحالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده که به تامین حقابه ایران مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ متعهد است، اما ایران همچنان باید وضعیت خشکسالی را درنظر گیرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!