رویداد های اخیر
اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات بیش از ۵۰ هزار دالر به زلزلهزدگان ترکیه کمک کرد
به ادامه کمکهای بشردوستانه از افغانستان، اینبار اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات بیش از ۵۰ هزار دالر به زلزلهزدگان ترکیه کمک کرده است.
این بسته کمکی طی مراسم رسمی به سرقنسول جمهوری ترکیه در هرات تحویل داده شد.
مسوولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات تأکید کردند که هرچند این مبلغ در برابر خساراتی که بر اثر زلزله به مردم ترکیه وارد شده ناچیز است، اما این میتواند یک پیام دوستی و همکاری را به مردم و دولت ترکیه برساند.
یونس قاضی زاده، رییس اتاق تجارت وسرمایهگذاری هرات گفت: «امروز صرفاً اتاق ولایتی ولایت هرات مبلغی را بهحیث یک پیام به کشور ترکیه کمک و مساعدت کرد. پنجاه و شش هزار و پنجصد دالر توسط تجار و اتاق ولایتی هرات نقداً به قنسولگری محترم ترکیه توسط والی صاحب ولایت هرات و اتاق تجارت تقدیم شد.»
در این مراسم مقامهای محلی هرات نیز از کمکهای بشردوستانه ترکیه که همواره به مردم افغانستان رسیده است قدردانی کردند.
والی هرات تأکید کرده است که مردم دو کشور در کنار هم ایستاده اند و در شرایط خاص همواره برای همدیگر همکاری و همدردی نموده اند.
نوراحمد اسلام جار، والی هرات گفت: «ملت عزتمند افغانستان و خصوصاً مردم هرات در همه برههها آماده خدمت برای برادران ترک خود در ترکیه بودهاند و اگر امکانات مساعد باشد آماده خدمت برای برادران مستضعف خود در سوریه نیز اند.»
در همین حال، سینان الیخان، سرقنسول ترکیه در هرات گفت: «من به نمایندگی از مردم ترکیه از این کمکهای نقدی که نمونه دیگری از همبستگی در شرایط سخت بین برادران افغان و ترک است، تشکر میکنم.»
زلزلۀ اخیر در ترکیه تقریباً ده ولایت این کشور را تخریب کرده است. برعلاوه اینکه، هزاران شهروند این کشور در این رویداد طبیعی جان باختند، افغانهایی که در این ولایتها زندگی می کردند نیز قربانی این زلزله شدند. سفارت افغانستان در ترکیه گفته است که ۱۱۶ تن از افغانها که هویت شان مشخص شده در این زلزله جان باختهاند.
نعیم الحق حقانی، رییس اطلاعات و فرهنگ هرات گفت: «در کنار برادران ترک ما، تعداد زیادی از وطنداران افغان ما هم زیر آوارها و زیر خرابیهای زلزله شهید شدند. در جاییکه برادر و خواهر ترک ما در این مصیبت از دنیا رفت، برادر افغانشان نیز عین درد را احساس کرد و خود را شریک میدانند.»
بسته کمکی تجار و سرمایهداران هرات در حالی به زلزلهزدگان ترکیه فرستاده میشود که دولت ترکیه همواره با ارسال کمکهای بشردوستانه به افغانستان درکنار مردم کشور بوده است. قطار کمکهای غذایی و غیرغذایی ترکیه زیر نام «نیکی» هزاران خانواده را در افغانستان زیر پوشش قرار داده است.
پیش از این نیز امارت اسلامی ۱۵ میلیون افغانی به زلزلهزدگان ترکیه و سوریه و جمعیت هلال احمر افغانستان، بیش از چهار میلیون افغانی به زلزلهزدگان ترکیه کمک کرد.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
رویداد های اخیر
بلینکن خواستار لغو فوری محدودیتها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیتها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.
او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتونها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران میتوانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.
او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتونها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»
وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمیتوانند در پوهنتونهای دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.
پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد