Connect with us

علم و تکنالوژی

آنچه را باید درباره خورشید گرفتگی «حلقه آتش» اکتوبر بدانید

منتشر شده

در

میلیون ها نفر در قاره امریکا در موقعیتی قرار خواهند گرفت که در ۱۴ اکتوبر شاهد یک رویداد نجومی با خورشید گرفتگی باشند که در آن - در صورت مساعد بودن آب و هوا - ماه در حال عبور از مقابل خورشید دیده می‌شود.

به گزارش رویترز، این خورشید گرفتگی در مسیری قابل مشاهده است که بخش‌هایی از ایالات متحده، مکسیکو و چندین کشور در امریکای مرکزی و امریکای جنوبی را در بر می‌گیرد.

در اینجا توضیحی در مورد نوع خورشید گرفتگی که رخ خواهد داد و جایی که قابل مشاهده خواهد بود، ارائه شده است.

خورشید گرفتگی حلقوی چیست؟

خورشید گرفتگی زمانی اتفاق می‌افتد که ماه بین زمین و خورشید حرکت می‌کند و در طول مسیر کوچکی از زمین، قسمتی یا تمام صورت خورشید را هنگام عبور مسدود می‌کند. موردی که در ۱۴ اکتوبر رخ خواهد داد، نوعی به نام «خورشید گرفتگی حلقوی» است. این هنگامی اتفاق می‌افتد که ماه در زمانی بین زمین و خورشید می‌گذرد که ماه در دورترین نقطه از سیاره ما یا نزدیک به آن می‌باشد. برخلاف خورشید گرفتگی کامل، صورت خورشید را کاملاً نمی‌پوشاند.

چرا شبیه حلقه آتش است؟

از آنجایی که ماه در طی یک خورشید گرفتگی حلقوی دورتر از حد معمول از زمین است، ماه خورشید را کاملاً پنهان نمی کند، در عوض مانند یک قرص تیره به نظر می رسد که بر روی چهره بزرگتر و درخشان خورشید در آسمان قرار گرفته است. در نتیجه، کسوف برای لحظه‌ای شبیه حلقه‌ای از آتش خواهد بود که دیسک تاریک ماه را احاطه کرده است. خورشید گرفتگی کامل قرار است در ۸ اپریل ۲۰۲۴ رخ دهد که از مکسیکو، ایالات متحده و کانادا می گذرد.

در کجا قابل مشاهده خواهد بود و مسیر آن چیست؟

به گفته اداره فضایی ایالات متحده یا ناسا، مسیری در ایالات متحده که در آن حداکثر خورشید گرفتگی در ۱۴ اکتوبر رخ می دهد، از بخش هایی از چندین ایالت می گذرد که از ساعت ۹:۱۳ صبح به وقت محلی در اوریگان شروع می شود. سپس در کالیفورنیا، نوادا، یوتا، اریزونا، نیومکسیکو و تگزاس مشاهده می‌شود. این مسیر سپس از بخش‌هایی از مکسیکو، گواتیمالا، بلیز، هندوراس، نیکاراگوا، پانامه، کولمبیا و برازیل عبور می‌کند و در غروب آفتاب در اقیانوس اطلس به پایان می‌رسد. مردم در بخش‌های بزرگ‌تری از امریکای شمالی، امریکای مرکزی و امریکای جنوبی قادر خواهند بود تاریکی کمتری از خورشید را ببینند.

زمین، ماه و خورشید چقدر بزرگ هستند؟

ماه تقریباً چهره خورشید را می پوشاند، همانطور که از زمین قابل مشاهده است، تنها به این دلیل که ماه - در واقع بسیار کوچکتر از خورشید - به سیاره ما بسیار نزدیک است. قطر ماه ۳۴۷۶  کیلومتر است، در حالی که قطر خورشید حدود ۱.۴ میلیون کیلومتر و قطر زمین ۱۲۷۴۲ کیلومتر است.

ایمن ترین راه برای تماشای کسوف چیست؟

کارشناسان هشدار می‌دهند که نگاه مستقیم به خورشید درخشان بدون استفاده از محافظ چشم که خاص برای مشاهده خورشید طراحی شده است، خطرناک است و خطر آسیب به چشم را به همراه دارد. از آنجایی که خورشید در یک خورشید گرفتگی حلقوی هرگز به طور کامل توسط ماه مسدود نمی شود، بدون چنین محافظ چشمی هرگز نمی توان مستقیم به آن نگاه کرد. به گفته این کارشناسان، مشاهده آن از طریق لنز دوربین، دوربین دوچشمی یا تلسکوپ بدون استفاده از فیلتر خورشیدی خاص می‌تواند باعث آسیب شدید چشم شود. آنها توصیه می‌کنند که همیشه در طول خورشید گرفتگی حلقوی از عینک‌های دید خورشیدی ایمن یا یک بیننده خورشیدی دستی ایمن استفاده شود و خاطرنشان می‌کنند که عینک های آفتابی معمولی برای تماشای خورشید ایمن نیست.

چگونه خورشید گرفتگی با ماه گرفتگی متفاوت است؟

ماه گرفتگی زمانی رخ می‌دهد که زمین بین ماه و خورشید قرار گیرد و سایه سیاره ما روی سطح ماه قرار گیرد. این باعث می‌شود ماه از زمین تاریک به نظر برسد، گاهی اوقات با رنگ مایل به سرخ. ماه گرفتگی از نیمی از زمین قابل مشاهده است که منطقه ای بسیار گسترده تر از آن است که خورشید گرفتگی دیده می‌شود.

علم و تکنالوژی

ایران ممنوعیت واتس‌اپ و گوگل‌پلی را لغو کرد

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام “اولین گام برای رفع محدودیت‌ها بر اینترنت” است.

Published

on

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گزارش داده است که مقام‌های این کشور ممنوعیت دسترسی به پلتفورم پیام‌رسان واتس‌اپ متعلق به شرکت متا و همچنین خدمات اپلیکیشن گوگل‌پلی را به عنوان گام نخست در راستای کاهش محدودیت‌های اینترنتی از میان برداشته اند.

ایرنا گزارش داده است که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در شورای عالی فضای مجازی گفته است: «برای رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی از پلتفورم‌های معروف خارجی مانند واتس‌اپ و گوگل پلی رای اکثریت به دست آمده است.»

این خبرگزاری همچنین به نقل از ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام "اولین گام برای رفع محدودیت‌ها بر اینترنت" است.

ایران از کشورهای در جهان است که جدی‌ترین محدودیت‌ها بر دسترسی به اینترنت را اعمال می‌کند. این محدودیت‌ها شامل ممنوعیت و فیلتر ساختن رسانه‌های اجتماعی مستقر در ایالات متحده مانند فیس‌بوک، ایکس و یوتیوب است.

خدمات پیام‌رسانی تلگرام نیز در اپریل سال ۲۰۱۸ با حکم محکمه در ایران ممنوع شد. با این حال، ایرانی‌هایی که از دانش خوب در مورد استفاده از تکنولوژی برخوردار هستند، از این محدودیت‌ها با استفاده از فیتلرشکن‌ها (وی‌پی‌ان) عبور می‌کنند.

پیش از این از رسانه‌های اجتماعی به طور گسترده در اعتراضات ضد دولتی در ایران استفاده شده است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

دونالد ترمپ: تیک‌تاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد

آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتی‌اش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده روز یک‌شنبه (۲ جدی) اعلام کرد که طرفدار اجازه دادن به تیک تاک برای حداقل مدت کوتاهی در امریکا است.

او در سخنرانی‌اش در میان جمعی از حامیان محافظه‌کارش در فینیکس آریزونا گفته است که در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود، میلیاردها بازدید از پلتفرم رسانه‌های اجتماعی داشته است.

رویترز نوشته است که این اظهارات آقای ترمپ یکی از قوی‌ترین پیام‌هایی است که نشان می‌دهد او با خروج احتمالی این پلتفرم اجتماعی چینی از بازار ایالات متحده مخالف است.

این در حالی است که سنای ایالات متحده در ماه اپریل سال جاری میلادی، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، بایتدانس که به عنوان شرکت مادر تیک تاک خوانده می‌شود، به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی مالکیت این پلتفرم اجتماعی را به امریکایی‌ها واگذار کند.

گفتنی است که مالکان تیک تاک به دنبال لغو این قانون هستند و ستره محکمه ایالات متحده با رسیدگی به این پرونده موافقت کرده است. اما اگر محکمه به نفع شرکت بایتدانس رای ندهد، این اپلیکیشن در ۱۹ جنوری سال آینده، یک روز قبل از روی کار آمدن ترمپ، عملاً در ایالات متحده ممنوع می‌شود.

اما مشخص نیست که دونالد ترمپ چگونه دستور واگذاری تیک تاک را که با اکثریت قاطع در مجلس سنا تصویب شد، لغو خواهد کرد.

آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتی‌اش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.

وزارت عدلیه ایالات متحده استدلال کرده است که مالکیت چین بر تیک تاک یک تهدید مداوم برای امنیت ملی امریکا است؛ موضعی که اکثر قانون‌گذاران ایالات متحده از آن حمایت می‌کنند.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

روسیه گوگل را به اندازه تولید ناخالص ملی تمام جهان جریمه کرد

Published

on

روسیه گوگل را پس از اینکه اقداماتی علیه چینل‌های تلویزیونی طرفدار کرملین در یوتیوب انجام داد، به مبلغ ۲.۵ دسیلیون دالر جریمه کرده است، رقمی که بیش از کل تولید ناخالص داخلی جهان است.

از زمانی که دوسیه قضایی در روسیه علیه غول فناوری آغاز شد، به دلیل خودداری گوگل از برقراری دسترسی به این چینل‌ها، میزان جریمه در طول چهار سال گذشته، به حد بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

خبرگزاری دولتی تاس روسیه به نقل از ایوان موروزوف، وکیل دادگستری روسیه نوشت: این تخلفات، ۲ آندسییلیون روبل معادل ۲۰ دسیلیون دالر (یک عدد ۳۳ رقمی) برای غول فناوری هزینه داشته است.

برای درک این موضوع، باید بدانیم که طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول، ارزش تولید ناخالص داخلی جهانی به حدود ۱۱۰ هزار میلیارد دالر (یک عدد ۱۲ رقمی) می‌رسد.

رومن یانکوفسکی، یکی دیگر از کارشناسان موسسه آموزش HSE به تاس گفت: روشن است که گوگل، این جریمه را پرداخت نخواهد کرد و فدراسیون روسیه نمی‌تواند این پول را از این شرکت بگیرد.

یک محاسبه مختصر نشان می‌دهد که حق با این کارشناس است. آلفابت که شرکت مادر گوگل است، دارای ارزش بازار اندکی بیش از ۲ تریلیون دالر است. حتی با وجود درآمد ۸۰.۵۴ میلیارد دالری (۷۳.۹۶ میلیارد یورو) در سه ماهه گذشته، به نظر می‌رسد این غول فناوری، قادر به پرداخت این جریمه نیست.

هر گونه ادعایی که توسط دولت روسیه مطرح شود، فقط در داخل این کشور قابل اجرا است.

بر اساس گزارش یورونیوز، روزنامه فناوری انگلیسی «رجیستر» گزارش کرد پس از یک دوسیه قضایی چهار ساله که با اقدام یوتیوب در ممنوعیت چینل فوق ملی‌گرای روسی «تزارگراد» در سال ۲۰۲۰ برای رعایت تحریم‌های امریکا علیه روسیه، به جریان افتاد، این مبلغ جریمه جمع شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!