Connect with us

تجارت

۱۰۸ کارخانۀ بسته بندی سنگ مرمر در خطر ورشکستگی قرار دارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

Captureیکصد و هشت کارخانۀ بسته بندی سنگ مرمر در کشور در خطر ورشکستگی قرار دارد.

بر بنیاد آمارهای صاحبان صنایع سنگ مرمر، هم اکنون ۱۸۰ کارخانۀ بسته بندی سنگ مرمر در کشور وجود دارد که ۲۵ کارخانه پیش از این کاملا ورشکست شده و ۱۰۸ کارخانۀ دیگر نیز در خطر ورشکستگی قرار دارند.

صاحبان کارخانه های سنگ تاکید می ورزند که جواز استخراج سنگ را از ۳۰ معدن دارند اما آنان تنها میتوانند از دو معدن تنگی وردک و سه معدن کوتل بهسود سنگ را بدست بیاورند که این مقدار نمیتواند حد اقل مواد مورد نیاز کارخانه های سنگ را تامین کند.

نعمت الله، عضو هیات مدیره صنعت سنگی میگوید، “بیشتر از یک و نیم سال میشود که قرارداد استخراج سنگ متوقف شده است، قرارداد جدید نمیشود و قراردادهای که داشتیم تمدید نمیشود چرا که مواد خام از ملک خودما است و روند صد در صد افغانی است.”

با توجه به گسترش و سرعت روند ساختمان سازی در کشور، کارخانه‌های پروسس سنگ یکی از بخش های پر درآمد دانسته میشود.

صاحبان صنایع سنگ در زون غرب میگویند، در این کارخانه ها تا ۸۰ میلیون دالر سرمایه گذاری شده است و در تمام کارخانه های سنگ ۵۸۰۰ تن مصروف کار اند.

محمد حسین جاوید، مسوول یکی از کارخانه های پروسس سنگ مرمر میگوید، “کیفیت سنگ افغانستان، معدن های چشت شریف هرات امروز در تمام دنیا بینظیر است، سنگ افغانستان از جمله سنگ های کوتل اونی و سنگ تنگی وردک از سنگ های بینظیر هستند.”

صاحبان صنایع سنگ در زون غرب میگویند، در این کارخانه ها تا ۸۰ میلیون دالر سرمایه گذاری شده است و در تمام کارخانه های سنگ ۵۸۰۰ تن مصروف کار اند.

صاحبان صنایع در زون غرب تاکید می ورزند که هر کارخانه روزانه ظرفیت برش ۹۰ تن سنگ مرمر را دارد اما بنابر کمبود مواد خام، ۲۰ تن سنگ برش میشود.

مسوولان در وزارت معادن و پترولیم میگویند، از یک سال بدینسو روند پیشبرد قرار دادهای سنگ مرمر بدست ادارۀ ملی تدارکات است.

ذبیح الله سروری، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم میگوید، “تمام قرارداد های استخراج سنگ مرمر، روند عقد قراردادها و تمام فعالیت های معدن کاری از طریق ادارۀ تدارکات ملی به پیش برده میشود و مربوط ادارۀ تدارکات ملی میشود.”

صاحبان صنایع سنگ میگویند، اگر حکومت برای آنان سهولت های بیشتر را فراهم کند، تولیدات کارخانه های سنگ کشور گذشته از اینکه نیازمندی داخلی را برآورده میسازد، میتواند سنگ های برش شدۀ مرمر را به بیرون از کشور نیز صادر کنند.

گزارشگر: لیدا نیازی

Advertisement

تجارت

وزارت تجارت: تفاهم‌نامه همکاری با ده موسسه در بخش تشبثات امضاء شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که جهت حمایت از انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط با ده موسسه تفاهم‌نامه‌های همکاری را امضاء نمود.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به پالیسی امارت اسلامی افغانستان گفت: «در تطبیق پروژه‌ها؛ باید جداً متوجه فعالیت‌ها و عمل‌کردهای مان باشیم و تلاش گردد تا از پروژه‌ها استفاده مفید مطابق به نیازمندی‌ها صورت گیرد و مستحقین مستفید گردند.»

قرار است این ده موسسه پروژه‌های شان را که ارزش مجموع آن در حدود ۱.۱۳۰.۰۷۶ دالر امریکایی می‌باشد؛ در ولایت‌های کابل، بغلان، غور، هرات، لوگر، ننگرهار، بلخ، بدخشان و جوزجان تطبیق و در حدود ۱۰۰۰تن را به صورت مستقیم تحت پوشش قرار دهند.

این درحالی است که وزارت صنعت و تجارت تاکنون تفاهم‌نامه همکاری و تطبیق ۷۲ پروژه را به ارزش مجموع در حدود ۵۳.۶۱۷.۵۳۲ دالر امریکایی با مؤسسات ملی و بین‌المللی جهت انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط، در بخش‌های رشد، حمايت‌های مالی و تخنيكی، ارايه خدمات و ارتقای ظرفيت خانواده‌ها كارآفرين، ايجاد درآمددزايی واشتغال‌زايی، افزايش مهارت‌های صنايع‌دستی و حمايت از تجارت‌های كوچك‌تر، كوچك و متوسط و غیره؛ در مطابقت به اصول و قوانين امارت اسلامی و اولويت‌دهی در تطبیق پروژه‌ها به مهاجرين و عودت‌كنندگان کشور و بیجاشدگان داخلی به امضاء رساند که به تعداد ۶۳۵.۸۶۵ تن به صورت مستقیم و در حدود ۴.۳۷۱.۵۷۰ تن به صورت غیرمستقیم در ۲۵ ولایت کشور از تطبیق این پروژه‌ها مستفید می‌گردند.

Continue Reading

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!