Connect with us

تجارت

چرا پرچوی برق کابل پیش از سفر رییس جمهور به ننگرهار رقم خورد؟

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

افزایش پرچوی های برق در پایتخت یک روز پیش از سفر رییس جمهور غنی به ننگرهار رقم خورده است.

برخی از اعضای مجلس نمایندگان با ابراز این مطلب می گویند: شرکت برق به دلایل نا معلوم 20 میگاوات برق وارداتی کابل را به ولایت ننگرهار وصل کرده که این وضعیت سبب پرچوی های برق در کابل شده است.

عبدالودود پیمان، عضو مجلس نمایندگان در مورد گفت: “حکومت کارهای می کند که همه مردم راه گم شده اند.”

برخی دیگر از اعضای مجلس به این باور اند که در ننگرهار ظرفیت بلند برای تولید برق حراراتی وجود دارد اما حکومت به آن توجه نکرده است.

ذکریا ذکریا، عضو دیگر مجلس افزود: “برای رفع مشکل دایمی شان که حکومت هندوستان وعده همکاری را داده وزیر انرژی و آب این طرح را پیشنهاد کرد، این جا همکاری نکرد حکومت و حالا آمده این کار را می کند.”

خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت نیز نگرانی این وضعیت است.

آقای الکوزی در رابطه اظهار داشت: “شرکت برق باید حقیقت را به همه نشان دهد این کار خوب نیست که برق کابل را قطع می کند، بخاطر خوش ساختن رییس جمهور.”

اما شرکت برق هدف از انتقال 20 میگاوات برق وارداتی که سهم پایتخت نشینان بوده است به ننگرهار را پیوست کردن ولایت ها به شبکه ملی دانسته و میگوید که به همین مقدار برق از بند نغلو به برق کابل وصل شده است.

امان الله غالب، رییس شرکت برق گفت: “چهل میگاوات از اول بود، صرف بیست میگاواتی که اضافه شده و ما وصل می کنیم، پس از برق نغلو کم می شود.”

ریاست برق دلیل پرچوی ها را اضافه مصرفی مردم میداند.

پرچوی های برق سکتگی در کار و بار فابریکه های تولیدی به میان آورده است و از سوی دیگر در اوج بلند رفتن هوای گرم چالش بزرگ برای پایتخت نشینان نیز شده است.

محمد داود، یک تن از کسبه کاران می گوید: “من خودم دوکان دارم و در روز سه ساعت برق داریم کار ما هم نمی شود.”

باشندگان کابل از حکومت می خواهند که به گونه صادقانه به مشکلات شهروندان کشور رسیدگی کند.

گزارشگر: سمیرا ظفری

Advertisement

تجارت

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با نمایندگان از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت داخله و نماینده دفتر صدراعظم مالیزیا برای افغانستان به ریاست دکتر شازلینا بنت ذین العابدین دیدار و ملاقات نمود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، در این دیدار دو طرف روی تجارت دوجانبه، برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی جهت استحکام روابط تجارتی دو کشور، بیلانس تجارت افغانستان و مالیزیا، ایجاد بازار برای محصولات افغانستان از جمله قالین، پنبه، سنگ‌های معدنی بحث و گفتگو نمودند.

به گفته این وزارت در پایان این دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای منطقه در افغانستان؛ از سرمایه‌گذاران کشور مالیزیا نیز خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading

تجارت

نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان تا چهار روز دیگر در کابل برگزار می‌شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت در ادامه‌ برگزاری نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به هدف بازاریابی برای تولیدات افغانی، این بار می‌خواهد که یک نمایشگاه بین المللی مشترک میان افغانستان و قزاقستان را در کابل برگزار کند.

این نمایشگاه قرار است تا چهار روز دیگر برای دو روز گشایش یابد.

مسوولان وزارت صنعت و تجارت تاکید می‌کنند که این نمایشگاه به هدف گسترش و تحکیم روابط تجارتی میان دو کشور برگزار می‌شود.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید: «این نمایشگاه به ادامه نمایشگاه بین المللی قزاق – افغان که به اشتراک هیات بزرگ مختلط دولتی و سکتور خصوصی امارت اسلامی افغانستان در شهر آستانه جمهوری قزاقستان دایر گردیده بود، برگزار می‌شود. در این نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان و جمهوری قزاقستان در سکتور های مختلف به مدت دو روز به نمایش گذاشته می‌شود.»

به گفته مسوولان، در این نمایشگاه ۴۰ شرکت بزرگ قزاقی مشمول ۸۰ تاجر و هیات همراه شان و ۴۰ شرکت بزرگ افغانی اشتراک کرده و محصولات و تولیدات شان‌را به نمایش می‌گذارند.

محمد صابر لطیفی، رئیس مرکز نمایشگاه‌ بین المللی افغانستان می‌گوید: «محصولات و تولیدات افغانستان است. بیشتر آن محصولاتی است که به قزاقستان صادرات داریم و محصولاتی که شرکت‌های افغانی می‌خواهند به آسیای میانه و به قزاقستان صادرات داشته باشند. میوه های خشک افغانستان، فرآورده های معدنی افغانستان و خدمات اقتصادی و تجارتی افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد.»

قرار است در جریان این نمایشگاه تفاهم‌نامه‌های گوناگون نیز برای داد و ستد کالاها میان شرکت‌ها به امضا برسد.

پیش از این نیز چنین نمایشگاه‌ها در مرکز نمایشگاه بین المللی افغانستان برگزار شده بود.

به باور آگاهان، برگزاری نمایشگاه ها یکی از راه های خوب بازاریابی برای تولیدات داخلی است و حکومت تلاش کند تا در همکاری با بخش خصوصی در نمایشگاه های منطقه‌ای و بین المللی شرکت کند تا کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت های جهانی خریدار پیدا کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!