Connect with us

جهان

پایان اختلافات درونی و ختم جنگ میتواند افغانستان را به صلح و ثبات برساند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

سراج الدین حقانی رهبر شبکه حقانی و معاون گروه طالبان می گوید که باید جنگ در افغانستان متوقف شود.

این فرد شماره دوم گروه طالبان با نگاشتن نخستین مقاله یی به روزنامه نیوریارک تایمز زیر عنوان جنگ افغانستان باید متوقف شود، به این باور است که اختلاف های درونی در افغانستان از رهگذر گفتگوهای بر طرف شود تا یک افغانستان نو و یک سرزمین باثبات که در آن هیچ کسی احساس تهدید نکند، شکل بگیرد.

در بخشی از مقاله آمده است: “ما قبلا به اندازه کافی از مداخلات خارجی رنج برده ایم. ما تمام اقدامات را با همکاری سایر افغان ها انجام خواهیم داد تا مطمین شویم که افغانستان جدید کانون ثبات خواهد بود تا هیچ کسی در این خاک احساس ناامنی نکند.”

در همین حال رهبر شبکه حقانی خود را متعهد به ایجاد صلح پایدار در افغانستان می داند و می گوید با امضای توافق نامه صلح با امریکا، گروه طالبان متعهد است که تمام ماده ها و مفاد توافق نامه را تطبیق کنند.

آقای حقانی می گوید که پس از تشکیل یک حکومت همه شمول، افغانستان می تواند یک عضو مسوول جامعه جهانی باشد.

او گفته است: “ما اهمیت حفظ روابط دوستانه با همه کشورها را درک می کنیم و نگرانی های آنها را جدی می گیریم. افغانستان توانایی تحمل زندگی در انزوا را ندارد. افغانستان جدید یک عضو مسوول جامعه جهانی خواهد بود. ما تا زمانی که آنها با اصول اسلامی سازگار باشند، به تمام کنوانسیون های بین المللی متعهد خواهیم ماند. و ما انتظار داریم که سایر کشورها به حاکمیت و ثبات کشور مان احترام بگذارند و آن را به جای رقابت و درگیری، زمینه ای برای همکاری تلقی کنند.”

سراج الدین حقانی باور دارد که به زودی زنان و افغان کنارهم جمع خواهند شد و برای اساس گذاری افغانستان جدید، حرکت خواهند کرد.

Advertisement

جهان

کوریای شمالی راکت بالستیک پرتاب کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۲)

به نقل از رویترز، اردوی کوریای جنوبی اعلام کرد که چند راکت بالستیک کوتاه‌برد به سمت شرق شبه‌جزیره کوریا پرتاب شد.

گارد ساحلی جاپان نیز اعلام کرد که کوریای شمالی ۲ راکت پرتاب کرده است. این اولین بار در ۲ ماه اخیر است که پیونگ یانگ اقدام به پرتاب راکت بالستیک می‌کند.

کوریای شمالی آخرین بار در (۲۴ جدی) یک راکت میان‌برد مافوق صوت با سوخت جامد آزمایش کرد.

پرتاب موشک بالستیک کوریای شمالی در حالی است که بلینکن برای شرکت در «نشست دموکراسی» به میزبانی یون سوک یئول، رئیس جمهوری کوریای جنوبی به سئول رفته است.

اردوی کوریای شمالی در هفته‌های اخیر رزمایش‌های نظامی با استفاده از تسلیحات متعارف برگزار کرده که اغلب آنها تحت نظر شخص کیم جونگ اون رهبر کوریای شمالی انجام شده است.

نمایش قدرت کوریای شمالی در حالی انجام می‌شود که امریکا و کوریای جنوبی اخیراً تمرینات مشترک ۱۰ روزه برگزار کردند.

سئول اعلام کرد که در این تمرینات مشترک سالانه با امریکا از نیروهای دریایی، چرخبال‌های تهاجمی و موترهای جنگی آب و خاکی استفاده کرد.

به گفته مقام‌های کوریای جنوبی، این کشور همچنین نیروهای خود را برای تقویت دفاع از جزایر غرب کشور در نزدیکی کوریای شمالی که سال ۲۰۱۰ توسط پیونگ یانگ بمباران شد، افزایش داد.

Continue Reading

جهان

آتشفشان ایسلند بار دیگر فوران کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۷, ۱۴۰۲)

اداره هواشناسی ایسلند اعلام کرده است که آتشفشانی در آن کشور شنبه برای چهارمین بار در سه ماه اخیر فوران نمود و دود و لاوای نارنجی درخشان را به هوا پرتاب کرد.

به گزارش رویترز، در ویدیویی که از یک هلیکوپتر گارد ساحلی گرفته شده، فواره‌های سنگ مذاب از حفره‌ای طولانی در زمین بالا می‌روند و لاوا به سرعت در هر طرف پخش می‌شود.

اداره هواشناسی ایسلند در بیانیه‌ای اعلام کرده که طول این شکاف حدود ۲.۹ کیلومتر تخمین زده شد که تقریباً به اندازه آخرین فوران در فبروری است.

مقام‌ها هفته‌ها هشدار داده بودند که احتمال فورانی قریب الوقوع در شبه جزیره ریکیانس در جنوب ریکیاویک، پایتخت ایسلند وجود دارد.

ریکه پدرسن، رئیس مرکز آتشفشان شناسی نوردیک گفت: «این قطعاً انتظار می رفت.»

وی افزود: «البته نمی توان زمان دقیق فوران را پیش بینی کرد. اولین نشانه‌های حرکت به سمت سطح رمبن در واقع فقط حدود ۱۵ دقیقه پیش اتفاق افتاد.»

اداره هواشناسی اعلام کرده که به نظر می‌رسد لاوا به سرعت به سمت جنوب به‌سوی شهر ماهیگیری رینداویک در مجاورت جریان دارد، جایی که تعداد کمی از تقریباً چهار هزار ساکن آن پس از فوران‌های قبلی بازگشته بودند.

تخلیه دوباره شهر شروع شده است و مقام‌ها در این شهر وضعیت اضطراری اعلام کرده اند.

ایسلند، تقریباً به اندازه ایالت کنتاکی ایالات متحده ، دارای بیش از ۳۰ آتشفشان فعال است و این جزیره در اروپای شمالی به یکی از جاذبه‌های عمده برای گردشگران تبدیل شده است.

در سال ۲۰۱۰، ابرهای خاکستر ناشی از فوران آتشفشان در جنوب ایسلند در بخش‌های وسیعی از اروپا پخش شد، حدود صد هزار پرواز را متوقف نموده و صدها ایسلندی را مجبور به تخلیه خانه‌های خود کرده بود.

Continue Reading

جهان

یک کشتی حامل مهاجران در سواحل تونس غرق شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۶, ۱۴۰۲)
گارد ملی تونس اعلام کرده است که در نتیجه غرق شدن یک کشتی حامل مهاجران در سواحل تونس، دست کم ۳۴ نفر ناپدید شده و دو نفر جان باخته اند.

به گزارش رویترز، این مهاجران می‌خواستند از بحیره مدیترانه به ایتالیا عبور کنند.

قایق که از سواحل لیبیا حرکت کرده بود، ۷۰ سرنشین داشت و ۳۴ نفر در نزدیکی شهر زرزیس در جنوب آن کشور نجات داده شده اند.

در هفته جاری، گارد ساحلی تونس همچنان پنج جسد مهاجران را پیدا کرده بود.

با بهبود آب و هوا در هفته‌های اخیر، سفر مهاجران افریقایی از جمله تونسیان به ایتالیا افزایش یافته است.

یک گروه حقوق بشر اعلام کرده است که سال گذشته یک هزار و ۳۱۳ مهاجر در سواحل تونس جان خود را از دست داده و یا ناپدید شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!