Connect with us

تجارت

میزان مصارف وزارت معادن نسبت به عواید آن بیشتر است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

معادن بزرگترین منبع درآمدزا به دولت است اما یافته های تازه از این سکتور تکان دهنده است.

مدارکی را آریانانیوز بدست آورده نشان میدهد که میزان مصارف در وزارت معادن زیاد و عواید آن کم است و در پنج سال اخیر درآمد این نهاد بگونه کم پیشینه کاهش یافته است.

چنانچه میزان مصارف وعواید این وزارت درخلای سال های 1391 تا  1395 بیشتر از چهار میلیارد افغانی کسر دارد.

تخطی و بدهکاری

یافته‌های این گزارش همچنان نشان می‌دهد که استخدام مشاوران با معاش‌های بلند، استخدام کارمندان قراردادی به حیث سرپرستان، نزدیک به پنج میلیون دالر بدهکاری شرکت‌های قراردادی ‌همه از مواردی اند که از فساد گسترده در وزارت معادن  پرده برمیدارد.

سید اکرام افضلی، رئیس دیدبان شفافیت افغانستان می گوید: “در چند سال گذشته وزارت معادن مبدل به وزرات مصرفی شده، دلیل عمده آن وجود فساد و داشتن ساختار غیر پاسخگو بوده است”.

افزون بر این شماری از شرکت‌های قراردادی، درکنار تخطی‌های قانونی و دستبرد در مفاد قراردادها، بیشتر از چهار میلیون دالر و نزدیک به ۵۵ میلیون افغانی به دولت بدهکار اند. این بدهکاری‌ها چند سال می شود که پرداخت ‌نشده ‌است.

بربنیاد این گزارش، در برخی ‌از پروژه‌های معادن در ولایت‌های بغلان، تخار، ننگرهار، بدخشان، هرات و کابل، فساد و تخطی از مفاد قرارداد نیز صورت گرفته ‌است.

ابراهیم جعفری، عضو شبکه نظارت بر معادن می گوید: “دسپلین اداری که یک وزارت داشته باشه از بین رفته، واحدهای مختلف وزارت گاهگاهی در تقابل باهم استند، تضاد منافع، تقابل وظیفوی، تداخل وظیفوی و بلاتکلیفی اداری بیداد میکند دراین وزارت”.

مطفی، سخنگوی وزارت معادن می گوید: “در این اواخر کمیته مقروضیت ها ایجاد شده و توانستیم که از شماری از شرکت ها مقروضیت ها را گردآوری کنیم و به همین دلیل عواید ما بلند رفته”.

نواقص کاری، اقدامات فراقانونی، عملکرد های غیرحرفه ای، فساد مالی در قراردادها از عوامل عمده ای به بحران رفتن کارها دراین وزارت گفته شده است.

بگونه نمونه ابراهیم عادل وزیر پیشین معادن، پیمان کارخانه های سمنت غوری ولایت بغلان را با کمپنی افغان انوسمنت برای مدت 49 سال عقد کرده بود. چیزیکه قانون معادن آن را 30 سال مشخص کرده است. همین گونه پیمان به اجاره سپردن چندین معدن دیگر اما وزارت معادن در باره همه این نگرانی ها و اقدامات اخیر این وزارت در برابر فساد، این گونه دیدگاه دارد.

سخنگوی این وزارت می گوید: “در این اواخر وزارت روی عملی سازی دو مورد مهم کار میکند؛ اول برنامه اصلاحاتی، دوم راهکار است که ما چگونگی مدیرت استخراج معادن را ارزیابی میکنیم”.

درهمین حال، روند سرپرستی بخش دیگری از چالش در وزارت معادن است. هم اکنون بشمول وزیر دو سوم حصه‌ی ریاست‌های وزارت معادن و پترولیم، از سوی سرپرستان غیرقانونی اداره و مدیریت می‌شوند.

نهاد های نظارت گر از کارهای وزارت معادن می گویند که رییس جمهور تمامی صلاحیت های این وزارت را در انحصار خودش درآورده و روند دعواطلبی استخراج تمامی معادن در کشور را نیز تعلیق کرده است.

گزارشگر: شاهپور فرهمند

Advertisement

تجارت

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با نمایندگان از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت داخله و نماینده دفتر صدراعظم مالیزیا برای افغانستان به ریاست دکتر شازلینا بنت ذین العابدین دیدار و ملاقات نمود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، در این دیدار دو طرف روی تجارت دوجانبه، برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی جهت استحکام روابط تجارتی دو کشور، بیلانس تجارت افغانستان و مالیزیا، ایجاد بازار برای محصولات افغانستان از جمله قالین، پنبه، سنگ‌های معدنی بحث و گفتگو نمودند.

به گفته این وزارت در پایان این دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای منطقه در افغانستان؛ از سرمایه‌گذاران کشور مالیزیا نیز خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading

تجارت

نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان تا چهار روز دیگر در کابل برگزار می‌شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت در ادامه‌ برگزاری نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به هدف بازاریابی برای تولیدات افغانی، این بار می‌خواهد که یک نمایشگاه بین المللی مشترک میان افغانستان و قزاقستان را در کابل برگزار کند.

این نمایشگاه قرار است تا چهار روز دیگر برای دو روز گشایش یابد.

مسوولان وزارت صنعت و تجارت تاکید می‌کنند که این نمایشگاه به هدف گسترش و تحکیم روابط تجارتی میان دو کشور برگزار می‌شود.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید: «این نمایشگاه به ادامه نمایشگاه بین المللی قزاق – افغان که به اشتراک هیات بزرگ مختلط دولتی و سکتور خصوصی امارت اسلامی افغانستان در شهر آستانه جمهوری قزاقستان دایر گردیده بود، برگزار می‌شود. در این نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان و جمهوری قزاقستان در سکتور های مختلف به مدت دو روز به نمایش گذاشته می‌شود.»

به گفته مسوولان، در این نمایشگاه ۴۰ شرکت بزرگ قزاقی مشمول ۸۰ تاجر و هیات همراه شان و ۴۰ شرکت بزرگ افغانی اشتراک کرده و محصولات و تولیدات شان‌را به نمایش می‌گذارند.

محمد صابر لطیفی، رئیس مرکز نمایشگاه‌ بین المللی افغانستان می‌گوید: «محصولات و تولیدات افغانستان است. بیشتر آن محصولاتی است که به قزاقستان صادرات داریم و محصولاتی که شرکت‌های افغانی می‌خواهند به آسیای میانه و به قزاقستان صادرات داشته باشند. میوه های خشک افغانستان، فرآورده های معدنی افغانستان و خدمات اقتصادی و تجارتی افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد.»

قرار است در جریان این نمایشگاه تفاهم‌نامه‌های گوناگون نیز برای داد و ستد کالاها میان شرکت‌ها به امضا برسد.

پیش از این نیز چنین نمایشگاه‌ها در مرکز نمایشگاه بین المللی افغانستان برگزار شده بود.

به باور آگاهان، برگزاری نمایشگاه ها یکی از راه های خوب بازاریابی برای تولیدات داخلی است و حکومت تلاش کند تا در همکاری با بخش خصوصی در نمایشگاه های منطقه‌ای و بین المللی شرکت کند تا کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت های جهانی خریدار پیدا کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!