Connect with us

اخبار ساحوی

فساد اداری در سال ۲۰۱۲م افزایش قابل ملاحظه داشت

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

در حالیکه در شمار پرداخت کننده های رشوه در افغانستان کاهش به عمل آمده، اما هزینه مجموعی فساد اداری در این کشور افزایش قابل ملاحظه ی را نشان میدهد.

یک گزارش تازۀ ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل نشان میدهد که:

در سال 2012 م نصف شهروندان افغان حین تقاضای خدمات عامه در نهاد های دولتی رشوه پرداخته اند.

بر اساس این گزارش سی در صد از شهروندان کشور به نهاد های نادولتی نیز رشوه داده اند.

یک سروی تازه اداره عالی نظارت و مبارزه با فساد اداری و ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در حالیکه از موجودیت فساد گسترده در ادارات دولتی افغانستان خبر میدهد, از پیشرفت های در امر مبارزه  با این پدیده نیز گزارش داده است.

مقدار مجموعی پولی که به منظور رشوه در یک سال پرداخت شده است به سه اعشاریه نه ملیارد دالر افزایش یافته است که این رقم در سال 2012 م دو برابر عواید داخلی افغانستان یا یک چهارم تعهدات جامعه جهانی در نشست توکیو میباشد.

ژان لوک لمایو نمایندۀ منطقه يی ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل گفته است:

“هیچ کسی در مورد وخامت اوضاع شکی ندارد، لیکن طرح و تدوین ستراتیژی مناسب و دقیق به منظور حل و فصل این وضعیت مهم و اساسی محسوب میگردد، یافته های این سروی به ما اجازه آنرا میدهد تا چنین کاری را انجام دهیم”.

بر اساس اين گزارش:

در مناطق غربی 71 درصد جمعیت آن برای دست رسی به خدمات عامه پرداخت رشوه را تجربه کرده اند.

در مناطق شمالشرقی 60 در صد پرداخت رشوه گزارش شده است.

چهل درصد باشندگان مناطق جنوبی و سی و نه درصد جمعیت مناطق مرکزی رشوه داده اند.

همچنان درمناطق جنوبی بزرگان قریه ها, ملاها و گروه طالبان در فساد اداری دخیل بوده اند که میزان آن در حدود 60 درصد میرسد.

این گزارش فاش میسازد که:

شهروندان افغان درسال 2012 م حدود سی درصد به نهاد های نادولتی نیز در بدل عرضۀ خدمات عامه رشوه داده اند.

ملل متحد مقدار مجموعی رشوه به نهاد های نادولتی را ششصد ميلیون دالر میخواند.

ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل میخواهد تا ریشه های فساد تنها در درون دولت نه، بل در اجتماع نیز جستجو شود.

ژان لوک لمایو ـ نمایندۀ سازمان ملل ميگويد:

افغان ها میدانند که فساد اداری بنیاد و اساس جامعه شان را از بین میبرد، بنا برین راه حل آن نه تنها باید در درون دولت، بل در درون جامعه جستجو و دریافت شود.

ادارۀ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در این سروی با 6700 افغان مصاحبه کرده است که 42 درصد آنان را زنان تشکیل میدهند.

از این میان 68 درصد شان به این باوراند که گرفتن مبلغ  پولی به عنوان رشوه توسط کارمندان دولتی به منظور جبران معاش پایین شان یک امر قابل قبول است.

Advertisement

اخبار ساحوی

حمله‌ی راکتی اسرائیل به سایتی در ایران

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

سی‌ان‌ان با تایید حمله اسرائیل به ایران به نقل از مقام‌های آامریکایی گفت که هدف‌های اسرائیل تأسیسات هسته‌ای یا غیرنظامی نبودند. خبرگزاری مهر از تعلیق برخی از پروازها در ایران خبر داد. فارس نوشت که سه انفجار حوالی پایگاه شکاری اردو در شمال غرب اصفهان شنیده شده است. یک مقام ایرانی هم به رویترز گفت حمله رخ‌داده راکتی نبوده است.

خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) نوشت سیستم دفاع هوایی ایران در آسمان چند ایالت در این کشور، فعال شده است. شبکه‌ی خبری سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام امریکایی تأیید کرد که گزارش‌ها در ایران ناشی از حمله‌ی متقابل اسرائیل به ایران است.

سی‌ان‌ان همچنین به نقل از مقام‌های امریکایی گفت که هدف‌های اسرائیل تأسیسات هسته‌ای یا غیرنظامی نبودند. این شبکه خبری بعدتر گزارش داد که یکی از هدف‌ها یک پایگاه راداری بوده است.

جنیفر جاکوبز، گزارشگر کاخ سفید خبرگزاری بلومبرگ در پیامی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: مقام‌های اسرائیلی به ایالات متحده خبر داده بودند که بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده حمله تلافی‌جویانه خواهند کرد.»

همزمان ای بی سی نیوز امریکا به نقل از مقامی امریکایی مدعی شد که راکت‌های اسرائیلی به سایتی در ایران اصابت کرده اند. این مقام امریکایی نتوانست حمله به سایت هایی در سوریه و عراق را تأیید کند.

با وجود این تا این لحظه رسانه‌های رسمی ایران «حمله‌ی خارجی» را تکذیب می‌کنند. خبرگزاری «تسنیم»، نزدیک به سپاه پاسداران، نوشته است : «برخلاف شایعات و ادعاهای رسانه‌های اسرائیلی، تا این لحظه هیچ گزارشی مبنی بر حمله از خارج به اصفهان یا هیچ یک از نقاط دیگر کشور وجود ندارد.»

مقامات ایرانی به المیادین گفته‌اند که هیچ حمله‌ای به ایران نشده و خبرهای منتشر شده درباره حمله اسرائیل کذب‌ و بخشی از جنگ رسانه‌ای هستند.

رویترز نوشت یک مقام ایرانی در گفتگو با این خبرگزاری گفته است که حمله به ایران راکتی نبوده است؛ بر خلاف آنچه پیش‌تر یک مقام امریکایی به‌ ای‌بی‌سی گفته بود.

این مقام ایرانی که نامش نیامده به رویترز گفت که که انفجارهای شنیده شده در اصفهان در نتیجه فعال شدن سیستم‌های دفاع هوایی ایران بوده و هیچ حمله راکتی علیه ایران انجام نشده است.

خبرگزاری حکومتی «مهر» نیز از قول منابع موثق حکومتی که نام آنها نیامده است نوشت: تاسیسات هسته‌ای در ایالت اصفهان در امنیت کامل است.

سفارت امریکا در اورشلیم پس از گزارش حمله اسرائیل به ایران، هشدار امنیتی صادر کرد. تایمز اسرائیل نوشت که سفارت ایالات متحده در اورشلیم خطاب به کارمندان وزارت خارجه این کشور و خانواده‌های آنها نوشت که «در پی گزارش‌هایی مبنی بر انجام حمله تلافی‌جویانه اسرائیل در داخل ایران» احتیاط فراوان کنند.

در این هشدار امنیتی سفارت امریکا از کارمندانش خواسته که سفرهایشان را به مناطق تل آویو، بئرشبا و اورشلیم محدود کنند. کارمندان مجاز به تردد بین این سه شهر هستند.

اردوی اسرائیل و دفتر صدراعظم این کشور حاضر نشدند گزارش‌های مقام‌های امریکایی مبنی بر حمله اسرائیل به ایران را تأیید یا تکذیب کنند.

اردوی اسرائیل در پاسخ به پرسشی در مورد گزارش‌ انفجارها و حملات در ایران و سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حال حاضر اظهارنظری نداریم». دفتر صدراعظم این کشور هم از پاسخ دادن در این مورد، خودداری کرد.

سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) هم از اظهار نظر خودداری کرده است.

نخستین گزارش‌ها از حمله

ابتدا جورازلم پست از شنیده شدن «صدای انفجار در ایران، سوریه و عراق» داد.

اندکی بعد شبکه خبر جمهوری اسلامی نیز در زیرنویس خبرش نوشت: «صدای انفجار شدید در اصفهان شنیده شد. منبع صدا هنوز مشخص نیست.»

صدای انفجار در تبریز هم شنیده شد و ایرنا تأیید کرد که منشاء صدای انفجار فعالیت سیستم دفاع هوایی بوده است:

طبق پیگیری‌های خبرنگار ایرنا مشخص شد، سیستم دفاع هوایی تبریز در پی مشاهده شی مشکوک شلیک کرده است.

ایرنا افزود که هیچ انفجاری در خود شهر تبریز رخ نداده است.

ایران نوانسز که نزدیک به وزارت خارجه ایران است، با استناد به گزارش صدا و سیما نوشت چند طیاره بدون سرنشین کوچک در حریم هوایی ایالت اصفهان سرنگون شده‌اند.

رسانه تایمز اسرائیل نوشت زنگ خطر در شهرهای نزدیک مرز لبنان به دلیل وجود طیاره‌های دشمن به صدا درآمده است.

این رسانه نوشت به دلیل ورود طیاره دشمن به حریم هوایی اسرائیل، زنگ‌های هشدار در بسیاری از مناطق شمالی در نزدیکی مرز با لبنان به صدا در آمده‌اند و اردو به شهروندان دستور داده که به پناهگاه بروند.

با وجود تایید یک مقام رسمی امریکایی که این حمله اسرائیل به ایران است، خبرگزاری مهر نوشت «تاکنون شواهدی از اصابت و حمله وجود ندارد».

خبرگزاری فارس که نزدیک به حکومت ایران است در کانال تلگرام خود نوشت صدای انفجار در شهر قهجاورستان، در شمال غرب اصفهان شنیده شده است. این خبرگزاری نوشت «هنوز علت این صداها مشخص نیست» و در ادامه توضیح داد «شهر قهجاورستان در نزدیکی میدان هوایی اصفهان و پایگاه هشتم شکاری نیروی هوایی ارتش واقع است.»

این خبرگزاری بعدا گزارش داد که سه انفجار حوالی پایگاه شکاری اردو در شمال غرب اصفهان شنیده شده است و سیستم دفاع هوایی ایران در واکنش «به یک شی که احتمال داده می‌شود ریزپرنده باشد» فعال شده است.

فارس نوشت «رادار اردو» از اهداف احتمالی بوده و تایید کرد که شیشه‌های چند ساختمان اداری در این محدوده شکسته شده است.

پایگاه هشتم شکاری اصفهان که صدای انفجار در نزدیکی آنجا شنیده شده، از جمله آشیانه‌های طیاره های F-۱۴ ایران است.

پایگاه هوایی شهید بابایی در دست نیروی هوایی اردوی ایران است و از جمله خانه انواع جنگنده‌های ایران شامل اف۷، اف۱۴، پی‌سی۷، تجهیزات جنگنده‌ها، تجهیزات راداری و سیستم دفاع هوایی است.

حمله به عراق و سوریه

رسانه اسرائیلی جورازلم پست از شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان، در مرکز ایران و همچنین در ایالت سویدا در جنوب سوریه، همچنین در محدوده ایالت‌های بغداد و بابل در نخستین ساعات صبح جمعه خبر داد و آن را به نقل از «گزارشات محلی» منتشر کرد.

عراق تا این لحظه هر انفجاری داخل این کشور را تکذیب کرده اما گفته رادارهایش چندین طیاره بدون سرنشین را ردگیری کرده اند.

خبرگزاری ایران (ایرنا) به نقل از صابرین نیوز که نزدیک به سپاه است نوشت ایالت السویداء در جنوب سوریه هم هدف حمله اسرائیل قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، اسرائیل میدان هوایی «الثعله» در سویداء را هدف قرار داده است.چندین نقطه در حومه درعا در جنوب سوریه هم هدف حملات اسرائیل قرار گرفته‌اند.

ایرنا نوشت که میدان هوایی زراعتی در شهر ازرع، میدان هوایی نظامی الثعله و گردان راداری واقع میان شهر ازرع و دهستان قرفا در جنوب سوریه از دیگر مناطقی هستند که هدف حمله اسرائیل بودند.

همزمان با این حملات، صدای انفجار در منطقه الامام ایالت بابل عراق نیز شنیده شده و این را شبکه المیادین نزدیک به حزب الله لبنان تأیید کرده است. ایرنا نوشته است که در مورد صدای انفجار در بابل آنها نمی‌توانند مستقل تایید کنند که ماهیت انفجار چه بوده است.

تغییر پروازها در ایران

خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشت که پروازها در غرب ایران بدون هیچ توضیحی، تغییر مسیر داده‌اند. شرکت‌های هوایی امارات و فلای دبی مستقر در شهر دبی، امارات متحده عربی، که حدود ساعت ۴:۳۰ صبح بر فراز آسمان غرب ایران بودند، تغییر مسیر دادند.

این خبرگزاری نوشت: «هشدارهای محلی به هوانوردان حاکی از آن بود که فضای هوایی ممکن است بسته شده باشد.»

خبرگزاری مهر از تعلیق برخی از پروازها در ایران خبر داد.

این خبرگزاری به نقل از مدیر روابط عمومی شرکت میدان هوایی نوشت پرواز‌های تهران، اصفهان و شیراز، میدان‌‌های غرب، شمال غرب و جنوب غرب به حالت تعلیق درآمدند. این شرکت از مسافران خواسته است که پیش‌ از حرکت، اطلاعات پرواز را چک کنند.

به گزارش مهر، پروازهای میدان خمینی و مهرآباد تا ساعت ۱۰:۳۰ صبح امکان پذیرش و اعزام مسافر راه نخواهد داشت.

نقشه پروازها بر فراز ایران نشان می‌دهد که هم‌زمان با انتشار خبر حمله اسرائیل به منطقه ای در اصفهان، بسیاری از طیاره‌ها بر فراز حریم هوایی ایران، تغییر مسیر داده‌اند. هنوز به‌صورت رسمی وضعیت پرواز‌ها و اینکه آسمان ایران منطقه پرواز ممنوعه است یا نه، اعلام نشده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رهبر حماس برای مذاکره با اردوغان به ترکیه سفر می‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

رسانه‌های خارجی از سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به ترکیه خبر داده اند.

شبکه المیادین اعلام کرد که اسماعیل هنیه ، رئیس دفتر سیاسی حماس پایان هفته جاری برای دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه به آن کشور سفر می‌کند.

اردوغان گفته است که شخصاً با هنیه دیدار خواهد کرد.

این در حالی است که اردوغان امروز در اظهاراتی گفته بود تا زمانی که عمر دارد به حمایت از مسئله فلسطین ادامه خواهد داد.

هنوز جزئیات بیشتری از برنامه سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به ترکیه منتشر نشده است.

سفر اسماعیل هنیه به استانبول اولین سفر وی به ترکیه از زمان آغاز حمله اسرائیل در غزه خواهد بود. این سفر همچنین در اوج تنش‌های منطقه‌ای، پس از حمله ایران به اسرائیل در آخر هفته در پاسخ به حمله اسرائیل به محوطه سفارت ایران در دمشق انجام صورت می‌گیرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

وزیر خارجه عربستان می‌گوید کشورش در پروژه‌های مختلف در پاکستان سرمایه‌گذاری خواهد کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

وزیر خارجه عربستان سعودی روز سه‌شنبه (۲۸حمل) گفت که کشورش در پروژه‌های مختلف در پاکستان به طور قابل توجهی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

وزیرخارجه پاکستان گفته که حوزه مورد علاقه سرمایه‌گذاران سعودی زراعت، معدن، تکنالوژی اطلاعات و هوانوردی است.

پیشتر اسلام‌آباد اعلام کرده بود که عربستان سعودی متعهد به سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دالری در پاکستان است.

شاهزاده فیصل بن فرحان بن عبدالله، وزیر خارجه سعودی به هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی با پاکستان، در رأس یک هیئت روز دوشنبه (۲۷حمل) وارد اسلام‌آباد شد.

اسحاق‌دار، وزیرخارجه پاکستان در یک کنفرانس خبری گفت که پاکستان درباره پروژه‌های بالقوه برای سرمایه‌گذاری به هیئت سعودی اطلاعات مفصل ارائه کرده است.

وزیر خارجه سعودی گفت که توضیحات حکومت پاکستان درباره فرصت‌های بالقوه سرمایه‌گذاری تحسین برانگیز بود.

او گفت: «این به ما اطمینان لازم را می‌دهد که اقدامات خود را در رابطه به پروژه هایی که ارزش سرمایه‌گذاری را دارند، آغاز کنیم.» او افزود: « من مطمین هستم گام‌های چشمگیری را برخواهیم داشت.»

هیئت عالی‌رتبه سعودی برای پیگیری تفاهم میان شهباز شریف، صدراعظم پاکستان و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در دیدار اخیر آنها در مکه برای تقویت همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور آمده است.

شهبازشریف هفته گذشته با ولیعهد سعودی دیدار کرد و در مورد تسریع یک بسته سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دالری گفتگو کرد که پاکستان برای تقویت ذخایر ارز خارجی رو به کاهش خود و پرداخت قرض‌های خارجی خود به آن نیاز دارد.

این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که پاکستان به دنبال دریافت بیست و چهارمین کمک مالی از صندوق بین المللی پول است.

محمد اورنگ‌زیب، وزیر دارایی پاکستان برای شرکت در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن به سر می‌برد که در آنجا مذاکرات رسمی برای برنامه قرض جدید را آغاز خواهد کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!