Connect with us

خبرهای تازه

غنی: حکومت صدای مظلومان را میشنود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور می گوید، حکومت افغانستان صدای مظلومان را شنیده و شکستن قانون را نخواهد پذیرفت.

این مقام نخست کشور در مراسم حمایت از حامیان حقوق بشر تاکید می ورزد که برای اصلاح نظام نخست باید قانون بر سران قدرت سپس به مردم عام تطبیق شود. 

رییس جمهور، محمد اشرف غنی میگوید، “عدالت انشاالله سرانجام تحقق یافتنی است و شکستن حریم شریعت الهی بی پاسخ نخواهند ماند این پیام دین ماست که همواره فرمان به عدالت داده است و از ارتکاب جرم و جنایت بر حذر داشته است و نیز به مظلومان و ستم دیده گان نوید داده است که ناامید نشوند و یقین داشته باشند که آه و ناله آنان ضایع نخواهند شد.”

آقای غنی اصلاحات نهادهای قضایی، رشد جامعه مدنی و رسانه ها را دستاورد بزرگ دانسته می گوید ما نمی خواهیم به عقب برگردیم.

رییس جمهور، محمد اشرف غنی می افزاید،  “دولت افغانستان دولت مسوول و پاسخگو است و با توجه به تجارب تلخ که از گذشته دارد نمی خواهد به هیچ صورت عقب گردی در این صحنه رخ بدهد. ما دیگر نیازی به برگزاری روزهای یادبود از قربانی های حقوق بشر نداشته باشیم.”

در همین حال کمیسیون مستقل حقوق بشر از نقض قانون از سوی برخی از مقامات دولتی انتقاد دارد.

سیما سمر، رییس کمیسیون مستقبل حقوق بشر میگوید، “متاسفانه مسوولین دولتی چی در سطح بالا و چه در سطح پایین در ولسوالی ها و قصبات از موقعیت های شان سوء استفاده می کنند و باعث قانون شکنی میشوند که باعث نگرانی جدی و تقویت فرهنگ معافیت میشود.”

دادفر رنگین اسپنتا مشاور پیشین امنیت ملی نیز تاکید می ورزد که نباید ستم گران فراموش شوند.

دادفر رنگین اسپنتا، مشاور پیشین امنیت ملی میگوید، “ما باید از یک طرف به سوی عفو و همزیستی و اجتناب از هر نوع انتقام گیری باید برویم و اما نباید ستم و بیداد را فراموش بکنیم و نباید ستم و بیداد را روز مره و قابل زندگی در دانشگاه ها و جاهای مثل کمیسیون حقوق بشر و نهادهای دولتی بسازیم.”

نماینده سرمنشی ملل متحد در افغانستان نیز خشونت های اخیر را به انتقاد می گرد.

خانم پرنیل دیلر کاردیل، فرستاده سرمنشی ملل متحد در افغانستان میگوید، “ما در این سال گواه خشونت های گوناگون بودیم که یونما به گونه جدی آن را زیر نظر داشت. از خشونت بر علیه خبر نگاران و فعالان مدنی گرفته تا خشونت در برابر زنان و کودکان که امیدوارم در آینده وضعیت بهتر شود.”

نماینده اتحادیه اروپا قوی تر شدن صدای حامیان حقوق بشری را سودمند میداند.

فرانس میچایل ملیبن، سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان میگوید، “در کنار کارهای صورت گرفته ما گواه خشونت های نیز بودیم که گاهی نهادهای عدلی قضایی مشکلاتی داشته و نتوانسته قضایا را خوب و جدی دنبال کنند ما باید به حکومت فشار بیاوریم تا مسوولیت های شان را هر چه بهتر درک کنند و صداهای حامیان حقوق بشر قوی تر گردد.”

این اظهارات همزمان است به اتهامات احمد خان ایشچی بر معاون اول ریاست جمهوری که ادعا دارد معاون اول و محافظان اش بر وی تجاوز کرده اند.

Advertisement

تکنالوژی

بنیاد بیات اپلیکیشن “من و کودکم” را برای اطفال افغان منتشر کرد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۱)

بنیاد بیات (www.bayatfoundation.org)، بزرگترین نهاد خیریه در افغانستان و همچنان عضو گروه بیات (www.bayat-group.com) در ادامه ارتقاء سطح زندگی افغان‌ها که هدف اساسی آن می‌باشد، ابتکار تازه‌ای را زیر نام رشد در دوران طفولیت راه اندازی کرده است. هدف این برنامه افزایش سطح آگاهی درمورد اهمیت سال‌های آغازین یک کودک و همچنان توانمند سازی والدین و اولیاء است تا اینکه به کودکان شان بهترین آغاز در زندگی را فراهم کنند.

این ابتکار که اپلیکشین “من و کودکم” نام دارد والدین و اولیاء را الهام می‌بخشد تا با اطفال شان تعامل بیشتر و با کیفیت تر داشته باشند و رفتار شان را با برجسته سازی افعال مطلوب و مجاز مانند بازی “می‌بینمت” که از نگاه علم ثابت شده است که تاثیر بزرگی بر رشد یک کودک می‌گذارد، اصلاح کنند.

فاطمه لیا بیات، رییس اجرایی بنیاد بیات گفت:”اطفال از همان آغاز زندگی شان نیاز به مراقبت و پرورش و تربیت شوخی ‌آمیزش دارند تا اینکه به رشد مغزی و قابلیت شان در آینده کمک شود. هدف “من وکودکم” فراهم سازی معلوماتی برای والدین و اولیاء افغان است که کودکان در سال‌های آغازین گران‌بهای شان به آن نیاز دارند. علم نشان می‌دهد که این همان لحظات کوچک ارتباط و اختلاط مخصوصا درهنگام سخت ترین شرایط است که تغییر را به میان می‌آورد.”

این اپلیکیشن بطور رایگان در هر دو زبان دری و پشتو در سیستم‌های عامل آی‌اواس (IOS) و اندروید در دسترس قرار دارد و ازآن می‌شود حتی در موبایل‌های قدیمی و با تکنالوژی پایین تر کار گرفت. بخش زیادی از معلومات اساسی همچنان در شبکه‌های اجتماعی، اس‌ ام اس، رادیو، تلویزیون و رسانه‌های چاپی و دیجیتلی در دسترس قرار می‌گیرد.

داکتر احسان‌الله بیات، یکی از بنیان گذاران بنیاد بیات گفت:”هر طفل افغان، صرفنظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، حق بهترین آغاز زندگی را دارد.”

او افزود:”آموزش از دیر زمانی به این سو برای بنیاد بیات یک اولویت بوده است و اپلیکیشن “من وکودکم” والدین و اولیاء را آگاه و توانمند می‌سازد که به اطفال شان کمک کنند تا به ظرفیت کامل شان برسند مخصوصا در جوامعی که سطح آگاهی از اهمیت رشد اوان طفولیت پایین است و یا اینکه دسترسی به چنین معلومات محدود است. این اپلیکیشن معلومات قابل دسترس بطور آسان را که مناسب شیوه زندگی افغان‌هاست برای آن‌ها فراهم می‌سازد.”

محتویات “من و کودکم” مبتنی بر تحلیل‌های عمیق انسان شناسی، نورم‌های جهانی تربیت و جامعه، نقش جنسیت‌ها و والدین و همچنان مبتنی بر عوامل مشخص مذهبی، فرهنگی و محیطی افغانستان است. بنیاد بیات در شراکت با بنیاد مایندروی آسترالیا و در همکاری با مرکز مغزی و ذهنی پوهنتون سیدنی کار کرده است تا اطمینان حاصل کند که پیشرفته ترین علم اعصاب و شیوه‌های تربیت فرزندان با عنعنات افغانستان یکجا شده محیطی را ایجاد کند که به هر طفل کمک کند تا به قابلیت اعظمی شناختی و احساسی‌اش برسد.

معلومات در مورد بنیاد بیات:

نهاد خیریه بنیاد بیات مستقر در ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۰۵ به اینسو در بخش ارتقاء رفاه و آسایش مردم افغانستان کار کرده است. بنیانگذاران و رییسان این بنیاد احسان‌الله بیات و فاطمه بیات اند و این بنیاد به ۳۰۰ پروژه ارتقاء سطح زندگی جوانان، زنان، فقرا و سالمندان افغانستان کرده است. این پروژه‌ها شامل اعمار ۱۴ زایشگاه که تا حال سه میلیون مادر و نوزاد را تداوی کرده است می‌باشد.

این پروژه‌ها همچنان شامل اعمار مراکز جدید و زیرساخت‌های پایدار در مناطق نیازمند و ارتقاء برنامه‌های صحی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی می‌باشد. احسان‌الله بیات در کنار ابتکار خیریه‌اش شرکت افغان بیسیم را در سال ۲۰۰۲ بنیان گذاشت، شرکتی که برای نخستین بار در افغانستان خدمات مخابراتی بیسیم جی اس ام (GSM) و انترنت را فراهم کرد. او بعد از مدتی شبکه رادیو و تلویزیون آریانا که شامل رادیو آریانا (۹۳.۵ اف ام) می‌باشد را تاسیس کرد.

برای اطلاعات بیشتر با ایمیل آدرس ذیل به تماس شوید:

info@bayatfoundation.org

Continue Reading

اخبار ساحوی

فرمانده‌ پیشین پولیس ولسوالی تیوره غور در شهر هرات کشته شد

Published

on

(Last Updated On: دلو ۶, ۱۴۰۰)

حبیب الرحمن ملک زاده فرمانده پیشین پولیس ولسوالی تیوره ولایت غور صبح امروز در مرکز شهر هرات ترور شده است.

نزدیکان آقای ملک زاده می گویند او در دروازه خانه اش در ناحیه اول شهر هرات هدف گلوله قرار گرفته و جان باخته است.

ثابت هروی مسوول مطبوعاتی استخبارات هرات با تایید این رویداد میگوید که مهاجمان دو نفر بودند و پس حمله بالای آقای ملک‌زاده از محل فرار کرده اند.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

Continue Reading

خبرهای تازه

وزارت داخله: نزدیک به ۶۰۰ زندانی رها شده طالبان در میدان جنگ دیده شده اند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲۰, ۱۳۹۹)

وزارت امور داخله امروز (سه شنبه ۲۰عقرب) به آریانا نیوز گفته است که حدود ۶۰۰ زندانی طالب پس از رهایی در میدان جنگ دیده شده اند.

به گفته این وزارت بیشتر این زندانیان پس از رفتن به میدان جنگ کشته شده اند.

این وزارت همچنان گفته است که طالبان با تغیر رویکرد، حملات شان را افزایش داده اند.

طالبان تاکنون دراین باره چیزی نه گفته اند.

این درحالی است که در ۴۸ساعت گذشته چندین پاسگاه نیروهای افغان را در نقاط مختلف کشور مورد هدف قرار داده اند.

این درحالی است که روز گذشته سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور خواستار بازنگری و  ارزیابی روند مذاکرات صلح افغانستان با گروه طالبان از سوی رهبری حکومت جدید امریکا شد.

سرور دانش، عدم انعطاف پذیری از سوی طالبان را عامل بنبست مذاکرات دوحه میخواند.

دانش گفت:”امیدواریم که در دوره ای رهبری جدید حکومت امریکا روند طی شده مذاکرات صلح با طالبان بازنگری و ارزیابی مجدد صورت بگیرد و مشکلات موجود باید رفع شود.”

به گفته دانش حکومت بیش از ۶۰۰۰ زندانی طالبان را پس از توافقنامه دوحه آزاد کرده، اما شماری این زندانیان دوباره به میدانهای جنگ برگشته اند.

دانش افزود: “اکثریت افراد رها شده بر خلاف تعهد شان دوباره به میدانهای جنگ رفته اند، افزایش خشونتها و مخصوصا ترورهای کورکورانه توسط طالبان انجام میشود در ایام که مذاکره در جریان است به هیچ صورت مورد قبول نیست.”

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!