Connect with us

جهان

غنی: افغانستان به عقب بر نمیگردد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور در دومین روز نشست ژنیوا در پایتخت سویس شرط های مذاکره با گروه طالبان را اعلام کرد.

نشست ژینوا با اشتراک رهبران حکومت وحدت ملی، وزیران خارجه، معینان و نمایندگان سیاسی ۶۱ کشور و ۳۵ نهاد جهانی دیگر برای دو روز در پایتخت سویس برگزار شد که عمده ترین موضوع نشست امروز، رایزنی در مورد روند صلح افغانستان بود.

در همین حال رییس جمهور غنی میگوید که در روند صلح دستاوردهای هفده سال افغانستان حفظ خواهد شد. آقای غنی همچنان برای آغاز گفتگوهای صلح شرط های را نبز برای طالبان مطرح می‌کند.

تامین حقوق شهروندان به ویژه زنان، پذیرفتن قانون اساسی، پیشبرد خدمات ملکی و نظامی، عدم پیوند به گروه های هراس افگن خارجی از موارد درشت این شرط ها است.

محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور میگوید: “من در چند ماه گذشته در ولایت های زیاد سفر کردم خواست تمام اقشار جامعه ما هم از زنان و مردان در مورد صلح این است که همه آنها طرفدار گفتگوهای صلحی اند که به رهبری دولت افغانستان انجام شود.”

همچنان آقای غنی چهار چوکات مذاکرات صلح را چنین ترسیم می‌کند.

رییس جمهور کشور ابراز میکند: “حکومت در پنج مرحله به پیش می‌رود، مذاکرات میان افغانی صورت میگیرد، بعد از آن با پاکستان و ایالات متحده امریکا بحث میشود، سپس با طرف های منطقوی صحبت میگردد، بعد با کشورهای عربی و جهان اسلام بحث میشود و در آخر با کشورهای عضو ناتو و غیر عضو ناتو، بحث صورت میگیرد. در مذاکرات برای تطبیق توافقنامه، اقدامات اعتماد سازی و تصویب توافقنامه صلح، اولویت داده میشود. برای مذاکرات صلح انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹ ضروری میباشد. افغان ها برای تصویب موافقتنامه صلح، عملی ساختن آن و رهبری مصالحه اجتماعی به یک حکومت منتخب نیازمند است.”

از سویی هم عبدالله عبدالله شریک قدرت حکومت وحدت ملی نیز رسیدن به صلح را نیاز افغانستان دانسته و میگوید که گام های مثبت برای صلح برداشته شده است.

عبدالله عبدالله رییس اجرایی کشور میگویند: “ما امروز وارد یک بخش جدید از گفتگوهای صلح شده ایم از مرحله گفتار به مرحله عمل رسیده ایم ما گفتگوهای با پاکستان، امریکا و سر انجام کشورهای عربی برای تسریع بخشیدن گفتگوهای صلح داشته ایم.”

در همین حال نماینده سازمان ملل در امور خارجی در مورد روند صلح افغانستان چنین ابراز نظر میکنند: ” دولت افغانستان گام های برای توسعه و گفتگوهای صلح برداشته است و این نشست دلیل بر تعهد جامعه جهانی از افغانستان است.”  

در همین حال آگاهان باور دارند که کلید صلح افغانستان بدست پاکستان و برخی از کشورهای منطقه است و حکومت باید در اولویت گفتگو هایش این کشور را شریک سازد.

جهان

شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای‌گیری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

دیپلمات‌ها می‌گویند که شورای امنیت سازمان روز جمعه (۳۱حمل) درباره درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد رای‌گیری می‌کند، اقدامی که انتظار می‌رود واشینگتن به عنوان متحد اصلی اسرائیل مانع تصویبش شود٬ چرا که تصویب آن به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.

شورای امنیت که متشکل از ۱۵ عضو است ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد می‌دهد «کشور فلسطین به عضویت سازمان ملل پذیرفته شود» به رای خواهد گذاشت.

این پیش‌نویس قطعنامه برای تصویب به دست کم ۹ رای مثبت اعضای شورای امنیت سازمان ملل نیاز دارد در حالی که هیچ یک از پنج کشور ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین که در شورا از حق وتو برخوردارند نباید با آن مخالفت کنند.

به گفته دیپلمات‌ها، این پیش‌نویس قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است که همین امر ایالات متحده را وادار می‌کند از حق وتوی خود استفاده کند.

الجزایر که به عنوان یکی از اعضای دوره‌ای شورای امنیت پیش‌نویس این قطعنامه را آماده کرده است خواسته بود که رای‌گیری درباره آن روز پنج‌شنبه همزمان با نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه که وزرای کشورها نیز در آن حضور می‌یابند، انجام شود.

ایالات متحده تاکید کرده که تاسیس کشور مستقل فلسطین باید از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین انجام بگیرد و نه در سازمان ملل.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، نیز روز چهارشنبه (۲۹حمل) گفت: «اعتقاد نداریم که تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت لزوما می‌تواند ما را به جایی برساند که بتوانیم راه‌حل دو کشوری را اجرا کنیم.»

Continue Reading

جهان

رهبران اتحادیه اروپا از تحریم‌های جدید ایران پس از حمله به اسرائیل حمایت کردند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

رهبران اتحادیه اروپا در پایان نشست خود که برای بررسی نحوه پاسخگویی به حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل و گسترش تحریم‌ها علیه تهران برگزار شد، از اعمال تحریم‌های بیشتر بر حکومت ایران حمایت کردند.

رهبران ۲۷ کشور عضو این اتحادیه روز چهارشنبه (۲۹حمل) در بروکسل با صدور بیاینه‌ای اعلام کردند، «اتحادیه اروپا تدابیر محدودکننده بیشتری علیه ایران اتخاذ خواهد کرد، به‌خصوص در ارتباط با طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌ها.»

امانوئل ماکرون رئیس‌ جمهور فرانسه پیش از برگزاری نشست با حمایت از گسترش تحریم‌ها گفته بود، «ما طرفدار تحریم‌هایی هستیم که تمام کسانی را که در ساخت طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌های که در حملات هفته گذشته استفاده شده‌اند، هدف قرار دهد.»

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز پیش از مذاکرات اخیر گروه هفت گفته بود «تحریم‌ها باید علیه همه نهاد‌هایی که با طیاره‌ بدون سرنشین و راکت‌ به اسرائیل و همچنین کشتی‌های دریای سرخ حمله می‌کنند، اعمال شود.»

در شرایطی که مقام‌های اسرائیل بارها گفته‌اند این حمله مستقیم ایران تلافی خواهد شد، اتحادیه اروپا ضمن ابراز آمادگی برای افزایش تحریم‌های تهران، از اسرائیل خواسته است خویشتن‌داری به خرج دهد.

اورسولا فون در لایِن، رئیس کمیسیون عالی اتحادیه اروپا، پیشتر در روز چهارشنبه، با اشاره به سیاست‌های تهران، مسکو و پیونگ یانگ گفت که حمله ایران به اسرائیل آخرین نشانه از تلاش «اتحاد جدید اقتدارگرایان» است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، او که در کنفرانس دفاعی و امنیتی در بروکسل سخن می‌گفت، تصریح کرد این اتحاد درصدد آن است که نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی را از میان بردارد و دموکراسی‌ها را به نقطه شکست برساند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه پس از کنفرانس ویدئویی عاجل وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه گسترش تحریم‌های ایران را در پاسخ به حمله تهران به اسرائیل، در دستور کار دارد.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، با استقبال از رویکرد حامیان غربی اسرائیل در برابر حکومت ایران گفت، «روند مثبتی» به سمت تصویب تحریم‌های تازه علیه برنامه راکتی ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه دیده می‌شود.

کاخ سفید پیشتر اعلام کرد با گروه هفت و سایر متحدان، برای طراحی پاسخی جامع به ایران همکاری می‌کند و از تحریم‌های جدید علیه برنامه‌های راکتی و طیاره‌های بدون سرنشین تهران، همراه با تحریم‌های اضافی علیه نهادهای حامی سپاه پاسداران و وزارت دفاع خبر داد.

Continue Reading

جهان

برنامه‌ریزی امریکا و متحدانش برای تحریم‌های بیشتر ایران

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

ایالات متحده و متحدانش تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به دلیل حمله بی‌سابقه‌اش به اسرائیل برنامه‌ریزی کردند تا اسرائیل را از تشدید تنش منصرف کنند.

به گزارش رویترز، ایالات متحده و اروپا با امید به دور کردن اسرائیل از اقدامات تلافی جویانه گسترده، تشدید تحریم‌های اقتصادی و سیاسی علیه ایران را اعلام کردند.

هرزی هالوی، لوی درستیز اردوی اسرائیل اعلام کرده بود که پرتاب بیش از ۳۰۰ راکت، راکت کروز و طیاره بی سرنشین توسط ایران به خاک اسرائیل “با پاسخ مواجه خواهد شد” اما جزئیاتی ارائه نکرد.

یک منبع دولتی اسرائیل گفت که جلسه کابینه جنگ که قرار بود روز سه شنبه برگزار شود، بدون اشاره به جزئیات، به روز چهارشنبه موکول شده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت: «ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه برنامه راکتی و طیاره بی سرنشین ایران در روزهای آینده است و انتظار دارد که متحدانش نیز از این روند پیروی کنند.»

پیش از این، جانت یلن، وزیر مالیه امریکا گفته بود که ایالات متحده از تحریم‌ها استفاده خواهد کرد و با متحدانش همکاری خواهد کرد تا “فعالیت‌های بدخواهانه و بی ثبات کننده” ایران را مختل کند.

او در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت که همه گزینه‌ها برای اخلال در «تامین مالی تروریسم» ایران روی میز است و انتظار دارد که تحریم‌های بیشتر علیه ایران به زودی اعلام شود.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از کنفرانس ویدئویی عاجل وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت که برخی از کشورهای عضو درخواست کرده‌اند که تحریم‌ها علیه ایران گسترش یابد و سرویس دیپلماتیک اتحادیه کار بر روی این پیشنهاد را آغاز کند.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل گفته است که او “یک حمله دیپلماتیک را رهبری می‌کند”، به ۳۲ کشور نامه نوشته است تا از آنها بخواهد برنامه راکتی ایران را تحریم کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!