Connect with us

رویداد های اخیر

عبدالله خواهان عملی شدن تفاهمنامه بندر چابهار از سوی ایران و هند شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

عبدالله عبدالله رییس اجرایی کشور خواستار عملی شدن بندهای تفاهمنامه بندر چابهار از سوی ایران و هند شد.

آقای عبدالله بندر چابهار را مسیر مناسب برای داد و ستد های بازرگانی افغانستان با کشور های منطقه و جهان دانست.

او همچنان اظهار داشت که اکنون افغانستان از محاصره اقتصادی بیرون شده است.

رییس اجرایی با اشاره به مشکلات ترانزیتی افغانستان و پاکستان تایید نمود که باید این مشکلات از بین برده شود تا منافع دو کشور تأمین شود.

آقای عبدالله اضافه کرد: “موانع در تجارت و ترانزیت افغانستان در منطقه وجود دارد که گاهی از سوی پاکستان به میان می آید. اما حال متکی به یک راه نیستیم.    پژوهشگران  افغانستان، ایران و هند دربارۀ اهمیت بندر چابهار تحقیقی را انجام داده اند که یافته های این تحقیق امروز در کابل اعلام شد.

به اساس این پژوهش ظرفیت اقتصادی بندر چابهار پاسخگوی نیاز های تجاری سه کشور است  و افغانستان می تواند از این بندر استفاده سودمند کند. 

سفیر هند، من پریت وهرا  نیز ابراز داشت که بندر چابهار نقطه وصل تجاری افغانستان با جهان است.

من وهرا تصریح نمود: “بندر چابهار فرصتی است که برای افغانستان این امکان را می دهد که در همه فصول و همه زمان ها به ابحار دسترسی داشته باشد. در ظرف کمتر از یک ماه می توان مواد را به قسمت های مختلف هند انتقال دهد . چابهار کوتاه ترین و سریعترین راه برای افغانستان است. این بندر راهی است که وابسته بودن افغانستان را به یک کشوری که از محاط به خشکه بودن افغانستان سو استفاده کرده، را کاهش می دهد و یا به کلی این وابستگی را از بین می برد.”  

ایران نیز تاکید میکند که تجارت هند افغانستان و ایران مثال خوب برای کشور های منطقه است تا در مورد امنیت و تجارت بهتر فکر کنند.

محمد رضا بهرامی، سفیر ایران در کابل اظهار نمود: “مواردی که در کنار بندر چابهار خیلی مهم است خط راه آهن بین پنج کشور است.”

به باور آگاهان چابهار، از لحاظ سیاسی و اقتصادی، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از مهم ترین قطب‌ های ترانزیتی در منطقه را دارا است. با این حال افغانستان با توجه به وضعیت موجود و روابط نسبتاً نیک با ایران و هند می تواند از این بندر استفاده بهتر کند.

گزارشگر: سمیرا ظفری

Advertisement

رویداد های اخیر

ملا برادر و معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

معاونیت اقتصادی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که ملا عبدالغنی برادر در این دیدار بر امضای برخی موافقت‌نامه‌ها به منظور حل مشکلات بانکی تاجران دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان – قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزه به تاجران افغان تاکید کرده است.

آقای ژومانگارین گفته است که قزاقستان در نظر دارد اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند و آماده است در بخش‌های حکومت‌داری الکترونیکی، صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت و بانک‌داری با افغانستان همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران و پاکستان درباره «گروه‌های تروریستی» در افغانستان ابراز نگرانی کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

ایران و پاکستان در یک بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به ‌حیث یک کشور صلح‌آمیز، متحد، مستقل و عاری از تهدیدهای تروریزم و قاچاق موادمخدر تاکید کردند.

دو طرف با اشاره به این‌که وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریزم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریزم تاکید نمودند.

آنان همچنان بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه گفتگو بحث کردند.

هر دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از یک‌هزار مهاجر افغان از پاکستان در یک روز برگشت داده شدند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنند‌گان می‌گوید که بیش از یک هزار مهاجر افغان روز گذشته (سه‌شنبه، ۴ ثور) از پاکستان به‌گونه اجباری برگشت داده شدند.

این وزارت در خبرنامه‌ای افزوده که براساس معلومات آمریت سرحدی سپین‌بولدک کندهار، این عودت‌کنندگان ۱۹۱ خانواده مشمول ۹۹۸ نفر می‌باشند.

بربنیاد خبرنامه، در میان این مهاجران سه تن آنان از محابس پاکستان آزاد شده‌اند.

خبرنامه تصریح کرده است که آنان بعد از ثبت برای اخذ کمک به دفاتر سازمان بین‌المللی مهاجرت، سازمان جهانی خوراک و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهدگان معرفی شدند و برای هر خانواده مبلغ ۱۰ هزار افغانی از طرف امارت اسلامی نیز پرداخت شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!