Connect with us

اخبار ساحوی

زاویه های پیدا و پنهان سه روز جنگ در شهر غزنی

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

پس از سه روز جنگ حرف های حکومت، نمایندگان مردم غزنی در مجلس، بیجا شده گان این شهر و طالبان هیچ هم خوانی با هم ندارند.

شبکه های مخابراتی و رسانه ها ارتباط شان به گونه کلی در غزنی قطع است اما نخستین گروهی از بیجا شده گان شهر غزنی امروز به کابل رسیدند.

شماری از بیجا شده گان شهر غزنی می گویند: به جز از ساختمان ولایت و ریاست امنیت بخش های زیادی از شهر غزنی به دست طالبان سقوط کرده است.

آنان می افزایند که طالبان شمار زیادی از ساختمان های دولتی و برخی ازحوزه های امنیتی را به آتش کشیده اند.

خالد، یک تن از بیجا شده گان ولایت غزنی به آریانانیوز گفت: “بیدر هیچ کسی نیست احوال ما مردم را بگیرد. جنگ است. زدن و کندن است. در به دری است.”

یک بیجا شده دیگر به نام شفیع افزود: “نیروهای امنیتی زور شان نرسیده، دورغ می گویند. طالبان هر لحظه پیشروی می کنند.”

شهریان غزنی خبرهای دردناکی از شهر شان دارند، شبیه جان باختن شمار زیاد غیر نظامیان که هنوز جسد هایشان در میدان جنگ باقیست.

نور محمد که تازه از شهر غزنی به کابل رسیده گفت: “مردم کشته شده، کسی نیست جسد ها را از این جا بیرون کنند. مردم زیاد کشته شده است هم از سوی طالب هم از سوی دولت.”

عزیز الله اظهار داشت: “مواشی ماره کشتند و از بین بردن. خانه اموال همه داشته و نداشته ما از بین رفت.”

گفته می شود که امروز جنگ در مقابل ساختمان فرماندهی پولیس غزنی شعله ور بود و تنها مقام ولایت، ساختمان ریاست امنیت و حرمسرا شهر در تصرف نیروهای دولتی است.

اما محمد شریف یفتلی، رییس ستاد ارتش کشور این گفته ها را رد کرده می گوید: نیروهای امنیتی در حالت آماده باش هستند و هیچ نوع غفلت در سقوط بخش های از غزنی صورت نگرفته و هم اکنون هم نقاط کلیدی شهر در اختیار نیروهای دولتی است.

آقای یفتلی که در یک نشست خبری سخن میزد گفت: “ما در حالت آماده باش بودیم، هیچ چیزی هنوز نشده است. بیشتر نقاط در اختیار ما است و نیروهای شما تا آخرین قطره خون از نام و مردمش دفاع می کنند.”

گفته می شود در شهر غزنی به درستی نانی برای خوردن یافت نمی شود. همچنان مراکز صحی مناسب هم اندک است. فعالان مدنی تاکید بر باز شدن بزرگ راه غزنی – کابل می کنند.

سید احمد سروش، فعال مدنی در مورد گفت: “نان برای خوردن نیست. کلینیک ها بسته است و مردم با مشکلات جدی روبرو اند.”

خاطره، فعال مدنی دیگری افزود: “باید مسیر راه کابل-غزنی باز شود. تا مجروحان به کابل انتقال یابند در غیر آن وضعیت بیشتر بحرانی می شود.”

سه روز است که از جنگ شهر غزنی خبری نیست و در صفحات اجتماعی هم تصاویری از مناطقی منتشر می شود که ساحات تحت قلمروطالبان شبیه کوچه وردکی ها در شهر غزنی است.

اما هنوز روشن نیست که شعله آتش درگیری نیروهای امنیتی با طالبان در پایتخت فرهنگی جهان اسلام چی وقت خاموش می شود.

گزارشگر: علی اصغری

Advertisement

اخبار ساحوی

رئیس جمهور ایران برای بهبود روابط برای سفر سه روزه وارد پاکستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران صبح امروز (دوشنبه، ۳ثور) در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی-اقتصادی وارد پایتخت پاکستان شد.

رسانه‌های وابسته به ایران گزارش داده اند که  این سفر سه روزه  با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجارتی، گفتگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقام‌های پاکستان انجام می‌شود.

قرار است طی این سفر رئیس جمهور ایران با آصف‌علی زرداری، رئیس جمهور آن کشورنیز  دیدار کند.

از سوی هم در گزارش رسانه‌های ایرانی آمده است که قراراست در جریان سفر رئیس جمهور ایران به کشور پاکستان « تعدادی سند همکاری میان دو کشور در زمینه‌های تجارتی، صحت، اقتصادی، امنیتی، قضایی و زراعتی» از سوی وزیران مربوطه و در حضور سران دو کشور امضاء شود.

این سفر تنها سه ماه پس از حمله ایران به نقاطی در خاک ایالت بلوچستان پاکستان و حمله متقابل پاکستان به نقاطی در ایالت سیستان و بلوچستان ایران انجام شده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

وزیر خارجه ایران در باره حادثه اصفهان: اشیا در هوا مانند بازیچه اطفال بود، دخالت اسرائیل ثابت نشده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱, ۱۴۰۳)

وزیر امور خارجه ایران روز جمعه اعلام کرد که تهران در حال تحقیق درباره حادثه اصفهان بوده و تا کنون ارتباط آن با اسرائیل ثابت نشده است.

به گزارش رویترز، حسین امیرعبداللهیان به تلویزیون امریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» گفت که اشیا از داخل ایران بلند شدند و قبل از سرنگونی چند صد متر را در هوا پیمودند.

امیرعبداللهیان گفت: «آنها… بیشتر شبیه اشیایی هستند که بچه های ما با آن بازی می‌کنند، نه طیاره‌های بدون سرنشین.»

وی با بیان اینکه ایران در حال بررسی این موضوع است، گفت: «برای ما ثابت نشده است که بین اینها و اسرائیل ارتباطی وجود دارد.»

رسانه ها و مقامات ایرانی گزارش داده اند که انفجارهای اوایل روز جمعه در اصفهان ناشی از هدف قرار دادن سه طیاره بدون سرنشین بود. آنها از این حادثه به‌عنوان حمله «نفوذی‌ها» یاد کرده اند.

امیرعبداللهیان هشدار داد که اگر اسرائیل انتقام بگیرد و علیه منافع ایران اقدام کند، پاسخ بعدی تهران فوری و در سطح بزرگ خواهد بود.

او گفت: «اما در غیر این صورت، کار ما تمام است. موضوع به پایان رسیده است.»

به گزارش رویترز، به نظر می‌رسد این حمله یک پایگاه نیروی هوایی ایران را در نزدیکی شهر اصفهان، در مرکز این کشور هدف قرار داده است، اما خسارات عمده وارد نکرده است.

اسرائیل درباره این حادثه چیزی نگفته است. انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده تصریح کرده که ایالات متحده در هیچ عملیات تهاجمی شرکت نداشته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله‌ی راکتی اسرائیل به سایتی در ایران

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

سی‌ان‌ان با تایید حمله اسرائیل به ایران به نقل از مقام‌های آامریکایی گفت که هدف‌های اسرائیل تأسیسات هسته‌ای یا غیرنظامی نبودند. خبرگزاری مهر از تعلیق برخی از پروازها در ایران خبر داد. فارس نوشت که سه انفجار حوالی پایگاه شکاری اردو در شمال غرب اصفهان شنیده شده است. یک مقام ایرانی هم به رویترز گفت حمله رخ‌داده راکتی نبوده است.

خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) نوشت سیستم دفاع هوایی ایران در آسمان چند ایالت در این کشور، فعال شده است. شبکه‌ی خبری سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام امریکایی تأیید کرد که گزارش‌ها در ایران ناشی از حمله‌ی متقابل اسرائیل به ایران است.

سی‌ان‌ان همچنین به نقل از مقام‌های امریکایی گفت که هدف‌های اسرائیل تأسیسات هسته‌ای یا غیرنظامی نبودند. این شبکه خبری بعدتر گزارش داد که یکی از هدف‌ها یک پایگاه راداری بوده است.

جنیفر جاکوبز، گزارشگر کاخ سفید خبرگزاری بلومبرگ در پیامی در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: مقام‌های اسرائیلی به ایالات متحده خبر داده بودند که بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده حمله تلافی‌جویانه خواهند کرد.»

همزمان ای بی سی نیوز امریکا به نقل از مقامی امریکایی مدعی شد که راکت‌های اسرائیلی به سایتی در ایران اصابت کرده اند. این مقام امریکایی نتوانست حمله به سایت هایی در سوریه و عراق را تأیید کند.

با وجود این تا این لحظه رسانه‌های رسمی ایران «حمله‌ی خارجی» را تکذیب می‌کنند. خبرگزاری «تسنیم»، نزدیک به سپاه پاسداران، نوشته است : «برخلاف شایعات و ادعاهای رسانه‌های اسرائیلی، تا این لحظه هیچ گزارشی مبنی بر حمله از خارج به اصفهان یا هیچ یک از نقاط دیگر کشور وجود ندارد.»

مقامات ایرانی به المیادین گفته‌اند که هیچ حمله‌ای به ایران نشده و خبرهای منتشر شده درباره حمله اسرائیل کذب‌ و بخشی از جنگ رسانه‌ای هستند.

رویترز نوشت یک مقام ایرانی در گفتگو با این خبرگزاری گفته است که حمله به ایران راکتی نبوده است؛ بر خلاف آنچه پیش‌تر یک مقام امریکایی به‌ ای‌بی‌سی گفته بود.

این مقام ایرانی که نامش نیامده به رویترز گفت که که انفجارهای شنیده شده در اصفهان در نتیجه فعال شدن سیستم‌های دفاع هوایی ایران بوده و هیچ حمله راکتی علیه ایران انجام نشده است.

خبرگزاری حکومتی «مهر» نیز از قول منابع موثق حکومتی که نام آنها نیامده است نوشت: تاسیسات هسته‌ای در ایالت اصفهان در امنیت کامل است.

سفارت امریکا در اورشلیم پس از گزارش حمله اسرائیل به ایران، هشدار امنیتی صادر کرد. تایمز اسرائیل نوشت که سفارت ایالات متحده در اورشلیم خطاب به کارمندان وزارت خارجه این کشور و خانواده‌های آنها نوشت که «در پی گزارش‌هایی مبنی بر انجام حمله تلافی‌جویانه اسرائیل در داخل ایران» احتیاط فراوان کنند.

در این هشدار امنیتی سفارت امریکا از کارمندانش خواسته که سفرهایشان را به مناطق تل آویو، بئرشبا و اورشلیم محدود کنند. کارمندان مجاز به تردد بین این سه شهر هستند.

اردوی اسرائیل و دفتر صدراعظم این کشور حاضر نشدند گزارش‌های مقام‌های امریکایی مبنی بر حمله اسرائیل به ایران را تأیید یا تکذیب کنند.

اردوی اسرائیل در پاسخ به پرسشی در مورد گزارش‌ انفجارها و حملات در ایران و سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حال حاضر اظهارنظری نداریم». دفتر صدراعظم این کشور هم از پاسخ دادن در این مورد، خودداری کرد.

سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) هم از اظهار نظر خودداری کرده است.

نخستین گزارش‌ها از حمله

ابتدا جورازلم پست از شنیده شدن «صدای انفجار در ایران، سوریه و عراق» داد.

اندکی بعد شبکه خبر جمهوری اسلامی نیز در زیرنویس خبرش نوشت: «صدای انفجار شدید در اصفهان شنیده شد. منبع صدا هنوز مشخص نیست.»

صدای انفجار در تبریز هم شنیده شد و ایرنا تأیید کرد که منشاء صدای انفجار فعالیت سیستم دفاع هوایی بوده است:

طبق پیگیری‌های خبرنگار ایرنا مشخص شد، سیستم دفاع هوایی تبریز در پی مشاهده شی مشکوک شلیک کرده است.

ایرنا افزود که هیچ انفجاری در خود شهر تبریز رخ نداده است.

ایران نوانسز که نزدیک به وزارت خارجه ایران است، با استناد به گزارش صدا و سیما نوشت چند طیاره بدون سرنشین کوچک در حریم هوایی ایالت اصفهان سرنگون شده‌اند.

رسانه تایمز اسرائیل نوشت زنگ خطر در شهرهای نزدیک مرز لبنان به دلیل وجود طیاره‌های دشمن به صدا درآمده است.

این رسانه نوشت به دلیل ورود طیاره دشمن به حریم هوایی اسرائیل، زنگ‌های هشدار در بسیاری از مناطق شمالی در نزدیکی مرز با لبنان به صدا در آمده‌اند و اردو به شهروندان دستور داده که به پناهگاه بروند.

با وجود تایید یک مقام رسمی امریکایی که این حمله اسرائیل به ایران است، خبرگزاری مهر نوشت «تاکنون شواهدی از اصابت و حمله وجود ندارد».

خبرگزاری فارس که نزدیک به حکومت ایران است در کانال تلگرام خود نوشت صدای انفجار در شهر قهجاورستان، در شمال غرب اصفهان شنیده شده است. این خبرگزاری نوشت «هنوز علت این صداها مشخص نیست» و در ادامه توضیح داد «شهر قهجاورستان در نزدیکی میدان هوایی اصفهان و پایگاه هشتم شکاری نیروی هوایی ارتش واقع است.»

این خبرگزاری بعدا گزارش داد که سه انفجار حوالی پایگاه شکاری اردو در شمال غرب اصفهان شنیده شده است و سیستم دفاع هوایی ایران در واکنش «به یک شی که احتمال داده می‌شود ریزپرنده باشد» فعال شده است.

فارس نوشت «رادار اردو» از اهداف احتمالی بوده و تایید کرد که شیشه‌های چند ساختمان اداری در این محدوده شکسته شده است.

پایگاه هشتم شکاری اصفهان که صدای انفجار در نزدیکی آنجا شنیده شده، از جمله آشیانه‌های طیاره های F-۱۴ ایران است.

پایگاه هوایی شهید بابایی در دست نیروی هوایی اردوی ایران است و از جمله خانه انواع جنگنده‌های ایران شامل اف۷، اف۱۴، پی‌سی۷، تجهیزات جنگنده‌ها، تجهیزات راداری و سیستم دفاع هوایی است.

حمله به عراق و سوریه

رسانه اسرائیلی جورازلم پست از شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان، در مرکز ایران و همچنین در ایالت سویدا در جنوب سوریه، همچنین در محدوده ایالت‌های بغداد و بابل در نخستین ساعات صبح جمعه خبر داد و آن را به نقل از «گزارشات محلی» منتشر کرد.

عراق تا این لحظه هر انفجاری داخل این کشور را تکذیب کرده اما گفته رادارهایش چندین طیاره بدون سرنشین را ردگیری کرده اند.

خبرگزاری ایران (ایرنا) به نقل از صابرین نیوز که نزدیک به سپاه است نوشت ایالت السویداء در جنوب سوریه هم هدف حمله اسرائیل قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، اسرائیل میدان هوایی «الثعله» در سویداء را هدف قرار داده است.چندین نقطه در حومه درعا در جنوب سوریه هم هدف حملات اسرائیل قرار گرفته‌اند.

ایرنا نوشت که میدان هوایی زراعتی در شهر ازرع، میدان هوایی نظامی الثعله و گردان راداری واقع میان شهر ازرع و دهستان قرفا در جنوب سوریه از دیگر مناطقی هستند که هدف حمله اسرائیل بودند.

همزمان با این حملات، صدای انفجار در منطقه الامام ایالت بابل عراق نیز شنیده شده و این را شبکه المیادین نزدیک به حزب الله لبنان تأیید کرده است. ایرنا نوشته است که در مورد صدای انفجار در بابل آنها نمی‌توانند مستقل تایید کنند که ماهیت انفجار چه بوده است.

تغییر پروازها در ایران

خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشت که پروازها در غرب ایران بدون هیچ توضیحی، تغییر مسیر داده‌اند. شرکت‌های هوایی امارات و فلای دبی مستقر در شهر دبی، امارات متحده عربی، که حدود ساعت ۴:۳۰ صبح بر فراز آسمان غرب ایران بودند، تغییر مسیر دادند.

این خبرگزاری نوشت: «هشدارهای محلی به هوانوردان حاکی از آن بود که فضای هوایی ممکن است بسته شده باشد.»

خبرگزاری مهر از تعلیق برخی از پروازها در ایران خبر داد.

این خبرگزاری به نقل از مدیر روابط عمومی شرکت میدان هوایی نوشت پرواز‌های تهران، اصفهان و شیراز، میدان‌‌های غرب، شمال غرب و جنوب غرب به حالت تعلیق درآمدند. این شرکت از مسافران خواسته است که پیش‌ از حرکت، اطلاعات پرواز را چک کنند.

به گزارش مهر، پروازهای میدان خمینی و مهرآباد تا ساعت ۱۰:۳۰ صبح امکان پذیرش و اعزام مسافر راه نخواهد داشت.

نقشه پروازها بر فراز ایران نشان می‌دهد که هم‌زمان با انتشار خبر حمله اسرائیل به منطقه ای در اصفهان، بسیاری از طیاره‌ها بر فراز حریم هوایی ایران، تغییر مسیر داده‌اند. هنوز به‌صورت رسمی وضعیت پرواز‌ها و اینکه آسمان ایران منطقه پرواز ممنوعه است یا نه، اعلام نشده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!