Connect with us

رویداد های اخیر

به دلیل جنگ ۷۰ مکتب در جوزجان مسدود شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

شدت جنگ در جغرافیای افغانستان بیشتر از همه بر نظام آموزش و پرورش کشور صدمه وارد کرده است.

کمیسیون امور دینی، فرهنگی و معارف مجلس نمایندگان ادعا می کند که در حال حاضر تنها در دو ولسوالی قوش تیپه و درزآب 70 مکتب مسدود است و بیش از 30 هزار دانش آموز از تعلیم به دور اند.

فهیمه سادات، عضو کمیسیون امور دینی، فرهنگی، معارف و تحصیلات عالی مجلس می گوید: “بیشتر از 70 مکتب بسته شده و 30 هزار شاگرد از درس باز مانده اند، نه تنها شاگردان حتا فامیل های شان بخاطر نا امنی به ولایت های امن رفته اند.”

گزارش های وجود دارد که در تمام کشور نزدیک به هزار مکتب به دلیل نا امنی ها مسدود اند که وزارت معارف در این مورد حاضر به پاسخگویی نمی شود.

در همین حال، وزارت داخله کشور استفاده مکتب ها به عنوان پایگاه نظامی از سوی نظامیان را رد می کند.

نجیب دانش، سخنگوی وزارت داخله می گوید: “طالب ها بارها از مکاتب و مدارس به حیث سنگر استفاده کرده اند.”

ارتش افغانستان تایید می کند که مکتب های زیادی در ساحات زیر اداره طالبان و داعش مسدود اند و آنان از این مکتب ها به عنوان سنگر استفاده می کنند.

محمد رادمنش، معاون سخنگوی وزارت دفاع می گوید: “قطعات نظامی ما در تمام محلات که مکاتب زیر سلطه طالبان است، عملیات های محاربوی خود را اجرا می کنند، وقتیکه مکاتب از طالبان باز پس گرفته می شود در آنجا امکانات ماین ها مختلفه و سایر مواد است که قطعات اول مکتب را پاک میکنند دوباره به مدیریت معارف تسلیم می کنند.”

به اساس آمار ها کندز، تخار، بدخشان، بغلان، ننگرهار، جوزجان و فاریاب از ولایت های اند که بیشترین رقم را در مسدود بودن مکتب ها و بی سرنوشت ماندن دانش آموزان را به خود اختصاص داده اند.

گزارشگر: دیانا صمدی

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات: از بانک جهانی می‌خواهیم کار ۷ هزار پروژه نیمه‌کاره را تکمیل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که هفت هزار پروژه نیمه‌‌کاره‌ی بانک جهانی در کشور در معرض تخریب‌شدن قرار دارد. مسوولان این وزارت از بانک جهانی می‌خواهند که کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.

به گفته‌ آنان، در مورد این پروژه‌ها با بانک جهانی گفتگو شده اما تا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نورالهادی عادل، سخنگوی وزارت احیا وانکشاف دهات گفته است: «هفت هزار پروژه نیمه‌کاره در حال تخریب است و اگر کار این‌ها شروع نشود، این پروژه‌ها تخریب می‌شود. ما از بانک جهانی می‌خواهیم که هرچه زودتر کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از نهادهای جهانی می‌خواهند که کارهای‌شان‌ را در افغانستان ازسر گیرند.

به گفته مسوولان این سکتور، با آغاز کار این پروژه‌ها برای هزاران تن در کشور زمینه‌ کار فراهم خواهد شد.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفته است: «این پروژه‌ها سبب ایجاد اشتغال‌زایی برای مردم ما می‌شود و همچنان وطن رشد بیشتر می‌کند.»

با این حال، آگاهان اقتصادی گفته‌اند هرگاه کار این پروژه‌ها به زودی آغاز نشود، از بین خواهند رفت و سرمایه‌گذاری‌هایی که روی آن‌ها صورت گرفته است، به هدر خواهد رفت.

هرچند بانک جهانی اخیراً گفته است که کار برخی از پروژه‌هایش را در افغانستان ازسر خواهد گرفت اما هنوز از آغاز کار خبری نیست. همزمان با این، مانند بانک جهانی ده‌ها نهاد خارجی دیگر نیز پروژه‌های شان را نیمه تمام گذاشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر از اثر سیلاب‌ها در هلمند جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی هلمند می‌گویند که ده نفر از اثر سیلاب‌ها در یک هفته اخیر در این ولایت جان باخته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته مسوولان، از این میان هفت تن اعضای یک خانواده بودند که شب گذشته (پنجشنبه) در ولسوالی کجکی جان باختند.

شیر محمد وحدت، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند می‌گوید: «اکثر مردم از ساحات آسیب پذیر به ساحات بلند و کوه‌ها بالا شدند که الحمد لله آمار تلفات پایین است. تیم‌های امداد رسان و نیروهای امنیتی برای کمک به مردم محل فرستاده شده اند.»

گفته می‌شود که سیستم مخابراتی هم از اثر جاری شدن سیلاب‌ها در ولسوالی کجکی مختل شده است. سیلاب‌ها هزاران جریب زمین زراعتی را نیز تخریب کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس یوناما با وزیر خارجه هند دیدار و در مورد مسایل افغانستان گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با سوبرامنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند در دهلی نو دیدار و در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده است.

دفتر یوناما در کابل با نشر خبرنامه‌ای گفته است که اوتونبایوا در این ملاقات از مساعدت‌های بشردوستانه هند با مردم افغانستان قدردانی نموده و نقش آن کشور را در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان مهم دانسته است.

وزیر خارجه‌ هند نیز در حساب ایکس خود درباره این دیدار نوشته است که دو طرف در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.

جی شنکر افزوده که هند گندم، ادویه ضد آفات زراعتی و لوازم مکتب را برای افغانستان فراهم کرده است.

پیش از این نماینده ویژه هند برای افغانستان در سفرش به کابل گفته بود که دهلی نو می‌خواهد روابط سیاسی و اقتصادی‌اش با افغانستان را گسترش بدهد.

در سال های پسین هند یکی از بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان بوده اما پس از تحول سیاسی کمک‌های این کشور تنها به مسایل بشری محدود شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!