Connect with us

تجارت

افغانستان رسمآ عضویت سازمان تجارت جهانی را کسب کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

2

مسوولان در وزارت تجارت میگویند با عضویت در این سازمان تولیدات داخلی و صادرات افغانستان افزایش می یابد و مشکلات ترانزیتی با کشورهای همسایه نیز حل می شود .

در همین حال اتاق   تجارت و صنایع و آگاهان اقتصاد از این اقدام با احتیاط استقبال کرده اما تاکید دارند که باید درست مدیریت شود در غیر آن این عضویت برای افغانستان چالش ساز خواهد بود .

افغانستان یکصدو شصت و چهارمین کشور عضو سازمان تجارت جهان شد .

وزارت تجارت با خوشبینی از عضویت افغانستان دراین سازمان می گوید پس از این روند تجارت در کشور شاهد تحولات جدی خواهد بود. به باور مسوولان در وزارت تجارت اکنون چالش ها فرا روی سرمایه گذاری کاهش می یابد و مشکلات ترانزیتی با کشورهای همسایه به گونه کامل برطرف می شود

مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت میگوید ” تجارت افغانستان جهانی شد بسترسرمایه گذاری خوب می شوددوم مشکلات ترانزیتی خصوصا با کشورهای همسایه که پیشتر از ما عضویت سازمان تجارت جهانی را دارند به صفر تقرب رسیده مامشکلات زیادی ترانزیتی در منطقه داشتیم و کشورهای کم انکشاف یافته زمانی که عضویت سازمان تجارت جهانی را گرفتند از صفر اعشاریه هشت تا سه ونیم درصد رشد اقتصادی داشته اینها دست به دست هم داده برای افغانستان بازارهای جدید پیدا میکند تولید داخلی و صادرات افزایش میابد”.

اما اتاق های تجارت و صنایع افغانستان با آنکه عضویت در سازمان جهانی تجارت را در استقبال می کند ، اما در مورد نحوه مدیریت حکومت نگران است . سخنگوی اتاق تجارت و صنایع می گوید تا زمانی که   حکومت   در قوانین اصلاحات نیاورد و تولیدات داخلی را توسعه ندهد از عضویت دراین سازمان افغانستان نفع برده نمی تواند .

صیام پسرلی سخنگوی اتاق های تجارت وصنایع افغانستان گفت ” تازمانیکه صنایع داخلی پیشرفت نکند وبرای ما سبسایدی داده نشود و بر ضد دمپنگ قوانین مد نظر گرفته نشود عضویت ما در سازمان تجارتی جهان مفید تمام نخواهد شد.”

آگاهان اقتصاد نیز عضویت در سازمان تجارت جهانی را یک فرصت طلایی می دانند اما انان نیز بر نحوه مدیریت تاکید کرده هشدار می هند اگر مدیریت درست صورت نگیرد این مساله برای حکومت به یک تهدید مبدل خواهد شد .

سید مسعود استاد دانشگاه میگوید شامل شدن در یک سازمان تجارتی بسیار بسیار خوب است واما مدیریت نیاز دارد در صورتیکه مدیریت نشود به اندازه که مفید است بیشتر از آن میتواند مضر تمام شود اگر شما مدیریت نکنید دروازه هایتان را باز میکنید صنایع شما از بین میرود اگر شما نقاط کلیدی تان را مدیریت نکنید و آنرا حمایت نکنید و قناعت سازمان جهانی تجارت را بدست نیاورید باز شما همچنان یک کشور مصرفی هستید مصرفی تر میشوید.

سازمان جهانی تجارت که از آغاز سال ۱۹۹۵ میلادی برای مدیریت مناسبات تجارت چنـد جانبه بیـن‌المللی جایگزین سازمان موافقت نامه تعرفه و تجارت ( گات )   شده ، اکنون به یک سازمان بزرگ جهانی مبدل شده است و مرکز آن در ژنیف می باشد. این سازمان تا اکنون ۱۶۴ عضو دارد.

گزارشگر: پریسا ابراهیمی

Advertisement

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!