Connect with us

رویداد های اخیر

افغانان در پیوند به هشت ثور دیدگاه های متفاوت دارند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

vlcsnap-2015-04-28-18h51m20s69

شماری از مجاهدین و باشندگان کابل هشتم ثور را که برابر است با بیست سومین سالروز پیروزی مجاهدین، روز آزادی می دانند، اما برخی دیگری از باشندگان این روز را سر آغاز بدبختی های جدید برای کشور توصیف میکنند.

این روز در افغانستان رخصتی عمومی است و از آن با مراسم گونه گون بزرگداشت می شود.

هشت ثور یاد آور روزیست که در سال 1371 اندیشه کمونیستی در افغانستان فروپاشید و سربازان سرخ پوش رژیم کمونستی از صحنه قدرت افغانستان بیرون شدند.

بیست سه سال پیش از امروز مجاهدین وارد کابل شدند و حکومت حدود 14 ساله حزب دیموکراتیک خلق و آخرین رییس جمهور آن دوکتور نجیب الله پایان یافت و مجاهدین به حکومت داری آغاز کردند.

شماری از مجاهدین این روز را به عنوان یک روز تاریخی و پیروزی مردم افغانستان در برابر قشون سرخ شوری و دست نشانده های آنان در کابل می دانند.

vlcsnap-2015-04-28-18h50m40s199

مرتضی نیکزاد مشاور رییس اجرایی در امور شهدا و معلولین:

 

“هشتم ثور روزی است که بعد از 14 سال برای اولین بار کاروان فاتحانه مجاهدین وارد کابل شدند و زمام امور کشور را به عهده گرفتند، این روز مورد استقبال مردم افغانستان است”

نمایشگاه عکس از کشته شدگان 14 سال حکومت حزب دیموکراتیک خلق و پرچم در کابل نیز برگزار شده است؛ اما شماری از آگاهان به این باور اند که هم 7 و هم 8 ثور روز های سیاه است و یاد بود از آنها کار درستی نیست.

 vlcsnap-2015-04-28-18h51m04s175

کمال صافی عضو مجلس نمایندگان:

“کسانیکه در عقب حوادث 7 و 8 ثور بودند، اکنون آنها در یک دستر خوان نشسته اند و از یک کاسه می خورند، بناءً یاد آوری های این حقیقت های تلخ به نفع کشور نیست.”

شماری از باشندگان کابل به این باور اند که پس از پیروزی مجاهدین وضعیت بهتر نشد و بر عکس بد هم شد.

برخی مجاهدین این را می پذیرند که مجاهدین به اهداف خود دست نیافتند و دلیل را نا پختگی و مداخلات بیرونی می دانند.

 vlcsnap-2015-04-28-18h51m40s26

آصف عظیمی مشاور رییس اجرایی در امور مجاهدین:

“شاید ما به پختگی که می رسیدیم نرسیدیم، چون انقلاب افغانستان در زمان صورت گرفت که مردم به این پختگی نرسیدند و دست های کار کردند و توانستند این مردم را به جنگ داخلی سوق دهند.”

هفتم ثور روز کودتای حزب دیموکراتیک خلق افغانستان و هشتم ثور روز شکست این حزب از سوی مجاهدین دو روز متفاوت است و مردم نیز در پیوند به این دو روز دیدگاه های متفاوت دارند.

خبریال:حمید صدیقی

Advertisement

رویداد های اخیر

ازبیکستان به افغانستان یک محموله کمکی فرستاد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

یک محموله از کمک‌های بشردوستانه ازبیکستان به مقام‌های محلی ولایت بلخ در بندر تجارتی حیرتان تسلیم داده شد.

مسوولان محلی می‌گویند، این کمک‌ها نزدیک به ۱۶۰ تُن مواد خوراکی که مشمول آرد، روغن، گندم، بوره و گوشت بوده از سوی والی سرخان‌دریای ازبیکستان به والی بلخ سپرده شده است.

والی سرخان‌دریا هدف از ارسال این کمک‌‌ها را حمایت و دست‌گیری از مردم افغانستان بیان کرده و بر گسترش روابطه حسنه میان دو کشور تاکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با اشاره به سفر‌های شمار زیادی از نمایندگان دیپلوماتیک و هیأت‌های خارجی به‌کشور و هم‌چنان سفر مقام‌های بلندپایه کشور به خارج می‌گوید، امارت اسلامی به‌سطح گسترده پذیرفته شده و مناسبات با امارت اسلامی تأمین بوده و رفت‌آمدها جریان دارد.

آقای مجاهد می‌افزاید، روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود.

با این‌حال سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که برداشت بعضی‌ها مبنی بر این‌که افغانستان دیگر منزوی شده و اقتصادش درحال خراب شدن است و مناسبات آن با کشورها تأمین شده نمی‌تواند، همه نادرست ثابت شد.

به گفته‌ی آقای مجاهد اکنون معلوم شد که افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام‌های صعودی بر می‌دارد و این تلاش‌ها بیشتر شده و تسریع خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر و معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

معاونیت اقتصادی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که ملا عبدالغنی برادر در این دیدار بر امضای برخی موافقت‌نامه‌ها به منظور حل مشکلات بانکی تاجران دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان – قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزه به تاجران افغان تاکید کرده است.

آقای ژومانگارین گفته است که قزاقستان در نظر دارد اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند و آماده است در بخش‌های حکومت‌داری الکترونیکی، صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت و بانک‌داری با افغانستان همکاری کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!