Connect with us

جهان

هواپیمای مسافربری مالزیایی با موشک زمین به هوا سرنگون گردیده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

Armed pro-Russian separatist stands on part of the wreckage of the Malaysia Airlines Boeing 777 plane after it crashed near the settlement of Grabovo in the Donetsk region

جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا می‌گوید، هواپیمای مسافربری مالزیایی که در مناطق مرزی اوکراین و روسیه سقوط کرده است در آسمان مورد هدف قرار گرفته و منفجر شده است.

در همین حال، وال استریت ژورنال خبرداده که: منابع امنیتی آمریکا می گویند، این هواپیمای مسافربری با یک موشک زمین به هوا هدف قرار گرفته است.

این بوئینگ ۷۷۷ خطوط هوایی مالیزیا علاوه بر ۲۸۰ مسافر ۱۵ خدمه هم داشت و از آمستردام، پایتخت هالند، عازم کوآلالامپور پایتخت مالیزیا بود که،در آسمان اوکراین و در حالی که در ارتفاع بالای ۱۰ هزار متری پرواز می کرد به نظر می‌رسد “مورد هدف قرار گرفته” و لحظاتی بعد سرنگون شده است.

Advertisement

جهان

محکمه بین‌المللی عدالت به اسرائیل دستور داد به گسترش قحطی در غزه پایان دهد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۳)

محکمه بین‌المللی عدالت به اتفاق آرا به اسرائیل که توسط افریقای جنوبی متهم به نسل‌کشی در غزه است، دستور داد تا تمام اقدامات لازم و مؤثر را برای اطمینان از تأمین مواد غذایی اولیه برای جمعیت فلسطینی این منطقه و توقف گسترش قحطی انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این دستور روز پنج‌شنبه (۹ حمل) در حالی صادر شد که در همین روز، نیروهای اسرائیلی و افراد مسلح فلسطینی در جنگی نزدیک در اطراف شفاخانه الشفا غزه درگیر شدند.

سازمان ملل گزارش داده است که صد درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در سطوح شدید ناامنی غذایی قرار دارند.

به گفته سازمان ملل و گروه‌های کمک‌رسان بین‌المللی، محدودیت‌های نظامی اسرائیل، خصومت‌های مداوم و برهم زدن نظم عمومی مانع ارسال کمک‌ها شده است.

در حکم قانونی الزام‌آور خود، محکمه بین‌المللی عدالت به اسرائیل گفته است که «تمام تدابیر لازم و مؤثر را اتخاذ کند تا بدون تأخیر و در همکاری کامل با سازمان ملل» خدمات اساسی و کمک‌های بشردوستانه مورد نیاز فوری مردم غزه، ازجمله غذا، آب، سوخت و تجهیزات صحی به آنها برسد.

این محکمه جهانی همچنین به اسرائیل دستور داد فوراً اطمینان حاصل کند که «نظامیانش مرتکب اقداماتی نمی‌شوند که نقض حقوق فلسطینیان در غزه به‌عنوان یک گروه حمایت‌شده تحت کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی به‌ شمار آید.»

در دستور این محکمه بین‌المللی آمده است: «محکمه مشاهده می‌کند که فلسطینیان در غزه دیگر با خطر قحطی… مواجه نیستند، بلکه قحطی در حال وقوع است.»

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، محکمه بین‌المللی عدالت به اسرائیل گفت تا یک ماه دیگر دربارهٔ اجرای این دستورها به این محکمه گزارش دهد.

این دستور جدید محکمه توسط افریقای جنوبی به عنوان بخشی از دوسیه جاری این کشور که اسرائیل را به «نسل‌کشی دولتی در غزه» متهم می‌کند، درخواست شده بود.

شورای امنیت سازمان ملل روز سه‌شنبه به درخواست آتش‌بس فوری از سوی اسرائیل در غزه و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها اسرائیلی رای داد. ایالات متحده از رای دادن به این قطعنامه خودداری کرد اما آن را وتو نکرد.

وزارت خارجه اسرائیل هنوز در مورد حکم محکمه بین‌المللی عدالت اظهار نظر نکرده است.

اسرائیل گفته است که تلاش می‌کند تا دسترسی گروه‌های بشردوستانه به غزه را از راه‌های زمینی، هوایی و دریایی گسترش دهد.

شاخه‌های مسلح گروه افراطی حماس و جهاد اسلامی روز پنج‌شنبه گفتند که در نزدیکی این شفاخانه سربازان و تانک‌های اسرائیلی را با شلیک راکت و هاوان هدف حمله قرار داده‌اند.

گروه حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

این درگیری‌ها در حالی ادامه می‌یابد که در همین اثنا، سارنوال‌های محکمه بین‌المللی عدالت گفتند که فلسطینیان در غزه با شرایط بدتری روبه‌رو شده‌اند و قحطی و گرسنگی در حال گسترش است.

اما همزمان، ارتش اسرائیل پس از حمله بیش از یک هفته پیش خود به شفاخانه الشفا در شهر غزه به عملیات خود ادامه داده است.

در بیانیه اردوی اسرائیل آمده است که از آغاز این عملیات نیروهای اسرائیلی «حدود ۲۰۰ مرد مسلح را کشته‌اند و در عین حال از آسیب به غیرنظامیان، مریضان، تیم‌های صحی و تجهیزات صحی جلوگیری کرده‌اند.»

به نوشته رویترز، وزارت صحت غزه خبر می‌دهد که زخمیان و مریضان در داخل یک ساختمان اداری در مجتمع شفاخانه‌ای الشفا نگهداری می‌شوند که برای ارائه خدمات صحی به آنها مجهز نیست.

این وزارتخانه تحت کنترل حماس گفت که از زمان آغاز حمله جدید اسرائیل به دلیل کمبود غذا، آب و مراقبت‌های صحی، پنج مریض جان خود را از دست داده‌اند.

الشفا بزرگ‌ترین شفاخانه نوار غزه قبل از جنگ و یکی از معدود مراکز درمانی بود که تا چندی پیش نیز فعال بود.

وزارت صحت غزه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که از آغاز حمله نظامی اسرائیل به نوار غزه پس از حمله حماس در روز هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم ۳۲ هزار و ۵۵۲ فلسطینی کشته و ۷۴ هزار و ۹۸۰ نفر زخمی شده‌اند.

به نوشته خبرگزاری‌ها، گمان می‌رود هزاران کشته دیگر زیر آوار مدفون شده باشند.

بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه آواره هستند که بسیاری از آنها در گرسنگی به‌ سر می‌برند.

این جنگ پس از آن آغاز شد که شبه‌نظامیان حماس با عبور از مرز به ساکنان جنوب اسرائیل حمله کردند و بر اساس آمار اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۳ نفر را به اسارت بردند.

Continue Reading

جهان

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل اسرائیل را به نسل‌کشی متهم کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

یک کارشناس سازمان ملل روز سه‌شنبه (۷ حمل) با ارائه گزارشی به کمیته حقوق بشر این نهاد بین‌المللی، اسرائیل را به نسل‌کشی در جریان حمله به نوار غزه متهم کرده و خواستار اعمال تحریم‌های فوری و تحریم تسلیحاتی این کشور شد.

اسرائیل که در این نشست حضور نداشت اتهام این کارشناس سازمان ملل را رد کرده است.

به گزارش رویترز، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل در مناطق فلسطینی، همزمان با ارائه گزارش خود با عنوان «ساختارشناسی یک نسل کشی»، وظیفه‌اش را تهیه گزارش درباره «بدترین اعمال بشریت» و ارائه نتایج تحقیقاتش ذکر کرد.

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل، ضمن اشاره به کشته‌شدن هزاران فلسطینی از زمان آغاز حمله اخیر اسرائیل، در بخشی از اظهاراتش گفت: «معتقدم مبانی مستدلی برای این باور وجود دارد که ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان به عنوان یک گروه ساکن در غزه تحقق یافته است.»

فرانچسکا آلبانیز خطاب به کمیته حقوق بشر سازمان ملل افزود:‌« از کشورهای عضو خواهش می‌کنم با عمل به تعهداتشان در قالب اعمال تحریم تسلیحاتی و تحریم‌های دیگر علیه اسرائیل، از عدم تکرار این رویداد در آینده اطمینان حاصل کنید.»

هیئت دیپلماتیک اسرائیل اعلام کرده که هدف جنگ این کشور غیرنظامیان فلسطینی نیست، بلکه گروه اسلام‌گرای حماس است.

در پی حمله اعضای حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، بنا بر اعلام اسرائیل، ۱۲۰۰ تن که اغلب ملکی بودند کشته و ۲۵۳ تن هم به گروگان گرفته شدند.

هئیت نمایندگی اسرائیل افزوده که گزارشگر خاص حقوق بشر « به جای یافتن حقیقت تلاش می‌کند با وارونگی وقیح و تحریف‌شده واقعیت، به طرح استدلال‌های ضعیف بپردازد.»

فرانچسکا آلبانیز یکی از چندین کارشناس حقوق بشری مستقلی بشمار می‌رود که از سوی سازمان ملل برای تهیه گزارش و ارائه مشاوره در بحران‌ها و امور خاص ماموریت یافته‌ است و دیدگاه او بازتاب‌دهنده موضع کمیته حقوق بشر سازمان ملل محسوب نمی‌شود.

این نُخستین باری نیست که اسرائیل در جریان حمله اخیر به غزه، به ارتکاب «نسل‌کشی» متهم می‌شود.

به‌تاز گی لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا (لولا)، رئیس‌جمهوری برازیل، اسرائیل را به ارتکاب «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم کرد.

پیش از آن هم افریقای جنوبی در شکایتی به دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه هالند، اسرائیل را به «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم و رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها در غزه را با دوران آپارتاید در این کشور مقایسه کرد.

اسرائیل این اتهام را به شدت رد کرده و در مقابل می‌گوید که گروه شبه نظامی حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

Continue Reading

جهان

قطر از قطعنامه شورای امنیت ملل متحد در مورد آتش بس در غزه استقبال کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۷, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه قطر از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه مبارک رمضان شده، استقبال کرده است.

این وزارت با نشر بیانیه‌ای گفته که قطر امیدوار است که این اقدام گامی به سوی توقف دائمی خصومت‌ها در غزه باشد، «به ویژه با توجه به شرایط فاجعه بار انسانی که غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان از آن رنج می‌برند.»

این بیانیه بر لزوم اجرای قطعنامه به ویژه توقف درگیری‌ها، تسهیل ورود فوری و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به تمام مناطق غزه و مشارکت مثبت در مذاکرات جاری تاکید کرده است.

در بیانیه آمده است: «این وزارت ابراز امیدواری می‌کند که رای ۱۴ کشور به این قطعنامه، تغییری اساسی در آگاهی جامعه بین‌المللی از جدی بودن وضعیت غم‌انگیز در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و به‌ویژه نوار غزه ایجاد کند و تلاش‌های بین المللی را برای اعمال راه حل دو دولتی و از سرگیری روند صلح بر اساس قطعنامه‌های بین المللی و ابتکار صلح عربی تقویت کند.»

این وزارت همچنین بر موضع قاطع قطر در حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین از جمله حق آنان برای ایجاد کشور مستقل خود در مرزهای سال ۱۹۶۷ با بیت المقدس شرقی به‌حیث پایتخت آن تاکید کرده است.

قطر نقش کلیدی را در تسهیل و میانجیگری مذاکرات بین حماس و اسراییل در چند ماه گذشته به امید دستیابی به توافقی در مورد آتش بس در غزه و مبادله گروگان‌ها ایفا کرده است.

شیخ محمد بن عبدالرحمن، صدر اعظم قطر یکشنبه در دوحه با مارتین گریفیث، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه گفتگو کرد تا راه‌های تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را مورد بررسی قرار دهد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار آتش‌بس فوری میان اسراییل و حماس و همچنین آزادی همه گروگان‌ها شد. امریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد.

چهارده عضو دیگر شورا به این قطعنامه رای مثبت دادند. این قطعنامه توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا پیشنهاد شده بود.

عمار بن ‌جامع، نماینده الجزایر در سازمان ملل متحد گفته است: «مردم فلسطین رنج‌های زیادی را متحمل شده اند. این حمام خون برای مدت طولانی ادامه داشته است. این وظیفه ماست که قبل از اینکه دیر شود به این حمام خون پایان دهیم.»

بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، اظهار کرده است که خودداری امریکا از وتوی این قطعنامه، «عقب‌نشینی آشکار» از موضع قبلی آن است و به جنگ اسراییل و تلاش برای آزادی بیش از ۱۳۰ گروگانی که هنوز در دست حماس هستند، لطمه می‌زند.

اما جان کربی، سخنگوی قصر سفید، به خبرنگاران گفته است: «رای ما نشان‌دهنده تغییر در سیاست ما نیست. هیچ چیزی در مورد سیاست ما تغییر نکرده است.»

اسراییل از زمان حمله هفتم اکتوبر سال گذشته توسط حماس که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، یک تهاجم گسترده را بر غزه راه اندازی کرده است.

از آن زمان تاکنون بیش از ۳۲ هزار و ۲۰۰ فلسطینی، اکثراً زنان و کودکان، در غزه جان باخته و بیش از ۷۴ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!