Connect with us

خبرهای تازه

نظامیان پیشین حکومت را در تامین امنیت ناکام میدانند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

captureشماری از نظامیان پیشین می گویند، حکومت وحدت ملی در دو سال کاری اش در تامین امنیت و نابودی طالبان ناکام بوده است.

حکومت وحدت ملی دو ساله شد و از رهگذر امنیتی در این مدت با فراز و فرود های زیادی همراه بود. تنها ساعت های محدود پس از مراسم تحلیف رییس جمهور، طالبان با حمله انتحاری در جاده فرودگاه بین المللی کابل دشمنی شان را با این حکومت آشکار کردند، اما حکومت وحدت ملی در نخستین روز کاری اش توافقنامه جنجالی امنیتی با آمریکا را امضا کرد.

در این دو سال افغانستان در چندین بخش گواه نبرد سنگینی بود و در این مدت بیش از ۲۰ هزار رویداد ضد امنیت به شمول بیش از ۱۵۰ حمله انتحاری را افغانستان شاهد بوده که بزرگترین این حملات حمله ۵ مهاجم انتحاری در ۱۲ سنبله سال ۱۳۹۴بر بازداشتگاه ولایت غزنی ۹ تن را کشت و زمینه را برای فرار ۳۵۲ شورشی طالب نیز فراهم ساخت.

حمله ۴ مهاجم انتحاری بر قنسلگری هند در شهر جلال آباد در ۱۲ حوت سال ۱۳۹۴سبب کشته شدن ۳ تن و زخمی شدن ۱۹ تن گردید.

حمله ۱۴ مهاجم انتحاری در ۱۷ قوس ۱۳۹۴بر فرود گاه کندهار جان ۳۷ تن را گرفت و بیش از ۳۰تن دیگر را زخمی ساخت.

در نتیجۀ حمله انتحاری در منطقه شاه شهید کابل در ۱۶ اسد همین سال ۱۵تن جان باختند و بیش از ۴۰۰ تن دیگر زخم برداشتند.

حمله انتحاری در ۱۶ اسد سال گذشته در نزدیکی آکادمی پولیس ۲۷ سرباز پولیس را کشت و بیش از ۳۰ تن را زخمی نمود، اما در سال دوم حکومت حمله پیچیده ۲ مهاجم انتحاری بر ساختمان قطعه رجال برجسته ریاست عمومی امنیت ملی جان ۶۴ تن را گرفت و ۳۴۷ تن دیگر را زخمی ساخت.

در حمله بر کاروان دانش آموخته گان مرکز آموزشی میدان وردک در ۱۲ سرطان ۱۳۹۵، ۳۲ پولیس کشته شده و ۷۹ تن دیگر زخم برداشته اند.

در حمله انتحاری از سوی داعشیان در تظاهرات جنبش روشنایی در دوم اسد سال جاری ۹۴ تن جان باخته و ۲۳۱ تن زخمی شدند.

در روز های پایانی دوساله گی حکومت، حمله انتحاری طالبان در نزدیکی وزارت دفاع ملی ۳۵ تن را به شمول چند مقام ارشد امنیتی کشت و بیش از ۱۰۰ تن را زخمی ساخت.

در سال نخست حکومت وحدت ملی همچنان طالبان و دیگر گروه های هراس افگن جغرافیای جنگ را تغییر داده و ریشه های نا امنی را از جنوب افغانستان بیشتر به شمال کشور وسیع تر ساختند.

هر چند جنوب کشور هنوز هم در اتش جنگ میسوزد، اما نظامیان افغان در داغ ترین میدان های نبرد مانع پیشروی طالبان شدند و مسلط شدن بر ۷ ولایت و ۶۰ ولسوالی که به باور وزارت دفاع ملی هدف عمده شورشیان بود را به یک رویا به این گروه ها مبدل ساختند و برای سرکوب هسته طالبان در دو سال حکومت بیش از ۱۸ هزار عملیات نظامی اجرا کرده اند اما سقوط شهر کندز بزرگترین رویداد امنیتی در این مدت بود.

طالبان پس از ۱۴ سال برای نخستین بار مرکز یک ولایت را سقوط دادند و ۳ روز تمام بر شهر کندز مسلط شدند.

در دو سال کاری حکومت وحدت ملی همچنان ولسوالی های زیادی به ویژه ولسوالی های قلعه زال، دشت ارچی، چهار دره و خان در کندز، ولسوالی های خواجه غار و درقد در تخار، وردوج یمگان و بهارک در بدخشان، تاله و برفک و ولسوالی دهنه غوری در ولایت بغلان، خانشین موسی، قلعه نادعلی و نوزاد مارجه گرمسیر و ناوه در ولایت هلمند، کوهستانات در سرپل و ولسوالی خماب و بخش های ولسوالی های قوش تیپه و دراز آب در ولایت جوزجان، جانی خیل در پکتیا و اومنه در پکتیکا میان طالبان و نیروهای امنیتی دست به دست شده و هنوز هم ۹ ولسوالی زیر حاکمیت طالبان است.

جنرال جان نیکلسون، فرمانده ماموریت حمایت قاطع در افغانستان می گوید: “ما به این باور هستیم که افغانها بالای ۶۸ یا ۷۰ درصد جمعیت کنترول یا به شدت نفوذ دارند، دشمن بالای ده درصد از جمعیت کنترول دارد و ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت زیر جنگ میان دو طرف هستند.”

شدت نا امنی ها همچنان در دو سال کار حکومت کاخ سفید را وادار به حفظ ۸۴۰۰ نظامی اش تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی در افغانستان ساخت و با شعله ور شدن تنور جنگ هلمند سربازان آمریکا نیز وارد به جنگیدن با طالبان در این ولایت شدند.

در ۴ سال کاری حکومت در کنار زخمی شدن و جان باختن هزاران نظامی افغان و کشته شدن هزاران شورشی طالب ۱۰ هزار غیر نظامی نیز کشته و زخمی شده اند.

در کنار دهها رویداد، به گروگان گرفتن مسافران در شاهراه ها، گروگانگیری ۳۱ مسافر در شاهراه کابل قندهار و ربوده شدن ۲۰۰ تن در شاهراه کندز تخار که طالبان شماری از این مسافران را کشته و یا هم سربریدند از بزرگترین رویداد های گروگانگیری در دو سال کاری حکومت بود.

طالبان همچنان در مدت ۲ سال کاری حکومت با حملات مرگبار شماری از نظامیان افغان را در ولسوالی های جلریز میدان وردک و وردوج بدخشان سربریدند.

ظهور داعش در سال ۱۳۹۴در ولایت شرقی ننگرهار بیم ها در میان افغانها را بیشتر ساخت، اما داعشیان پس از آزار و اذیت و سربریدن های غیر نظامیان در ولسوالی های کوت و اچین ننگرهار با واکنش های شدید نظامیان افغان روبرو شده و نیروهای ویژه در عملیاتی هسته یی داعش را در این ولایت ضربه زدند و آنان را مجبور به فرار ساختند.

نظامیان افغان همچنان پس از تشکیل حکومت وحدت ملی حمایت های بیشتر جهانیان را بدست آورده و در ۲ سال چندین چرخبال و تجهیزات سنگین نظامی از سوی کشور های منطقه و جهان دریافت کردند.

افشای مرگ ملا عمر و کشته شدن ملا اختر محمد منصور همچنان از رویداد های دیگر اند که در ۲سال کاری حکومت وحدت ملی اتفاق افتاده است، اما در این مدت جان گرفتن القاعده و ظهور چندین گروه شورشی دیگر را نیز افغانها شاهد بوده اند.

در این ۲ سال نظامیان افغان همچنان درگیر نبرد شدید با نظامیان پاکستانی در مرز تورخم شدند، اما جان باختن زره ور زاهد فرمانده پولیس ننگرهار در نتیجه انفجار ماین در ولسوالی حصارک این ولایت در روز های پایان ۲ ساله گی حکومت وحدت ملی در کنار افغانها چشمان رییس جمهور را نیز اشک آلود ساخت.

Advertisement

تکنالوژی

بنیاد بیات اپلیکیشن “من و کودکم” را برای اطفال افغان منتشر کرد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۱)

بنیاد بیات (www.bayatfoundation.org)، بزرگترین نهاد خیریه در افغانستان و همچنان عضو گروه بیات (www.bayat-group.com) در ادامه ارتقاء سطح زندگی افغان‌ها که هدف اساسی آن می‌باشد، ابتکار تازه‌ای را زیر نام رشد در دوران طفولیت راه اندازی کرده است. هدف این برنامه افزایش سطح آگاهی درمورد اهمیت سال‌های آغازین یک کودک و همچنان توانمند سازی والدین و اولیاء است تا اینکه به کودکان شان بهترین آغاز در زندگی را فراهم کنند.

این ابتکار که اپلیکشین “من و کودکم” نام دارد والدین و اولیاء را الهام می‌بخشد تا با اطفال شان تعامل بیشتر و با کیفیت تر داشته باشند و رفتار شان را با برجسته سازی افعال مطلوب و مجاز مانند بازی “می‌بینمت” که از نگاه علم ثابت شده است که تاثیر بزرگی بر رشد یک کودک می‌گذارد، اصلاح کنند.

فاطمه لیا بیات، رییس اجرایی بنیاد بیات گفت:”اطفال از همان آغاز زندگی شان نیاز به مراقبت و پرورش و تربیت شوخی ‌آمیزش دارند تا اینکه به رشد مغزی و قابلیت شان در آینده کمک شود. هدف “من وکودکم” فراهم سازی معلوماتی برای والدین و اولیاء افغان است که کودکان در سال‌های آغازین گران‌بهای شان به آن نیاز دارند. علم نشان می‌دهد که این همان لحظات کوچک ارتباط و اختلاط مخصوصا درهنگام سخت ترین شرایط است که تغییر را به میان می‌آورد.”

این اپلیکیشن بطور رایگان در هر دو زبان دری و پشتو در سیستم‌های عامل آی‌اواس (IOS) و اندروید در دسترس قرار دارد و ازآن می‌شود حتی در موبایل‌های قدیمی و با تکنالوژی پایین تر کار گرفت. بخش زیادی از معلومات اساسی همچنان در شبکه‌های اجتماعی، اس‌ ام اس، رادیو، تلویزیون و رسانه‌های چاپی و دیجیتلی در دسترس قرار می‌گیرد.

داکتر احسان‌الله بیات، یکی از بنیان گذاران بنیاد بیات گفت:”هر طفل افغان، صرفنظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، حق بهترین آغاز زندگی را دارد.”

او افزود:”آموزش از دیر زمانی به این سو برای بنیاد بیات یک اولویت بوده است و اپلیکیشن “من وکودکم” والدین و اولیاء را آگاه و توانمند می‌سازد که به اطفال شان کمک کنند تا به ظرفیت کامل شان برسند مخصوصا در جوامعی که سطح آگاهی از اهمیت رشد اوان طفولیت پایین است و یا اینکه دسترسی به چنین معلومات محدود است. این اپلیکیشن معلومات قابل دسترس بطور آسان را که مناسب شیوه زندگی افغان‌هاست برای آن‌ها فراهم می‌سازد.”

محتویات “من و کودکم” مبتنی بر تحلیل‌های عمیق انسان شناسی، نورم‌های جهانی تربیت و جامعه، نقش جنسیت‌ها و والدین و همچنان مبتنی بر عوامل مشخص مذهبی، فرهنگی و محیطی افغانستان است. بنیاد بیات در شراکت با بنیاد مایندروی آسترالیا و در همکاری با مرکز مغزی و ذهنی پوهنتون سیدنی کار کرده است تا اطمینان حاصل کند که پیشرفته ترین علم اعصاب و شیوه‌های تربیت فرزندان با عنعنات افغانستان یکجا شده محیطی را ایجاد کند که به هر طفل کمک کند تا به قابلیت اعظمی شناختی و احساسی‌اش برسد.

معلومات در مورد بنیاد بیات:

نهاد خیریه بنیاد بیات مستقر در ایالات متحده امریکا از سال ۲۰۰۵ به اینسو در بخش ارتقاء رفاه و آسایش مردم افغانستان کار کرده است. بنیانگذاران و رییسان این بنیاد احسان‌الله بیات و فاطمه بیات اند و این بنیاد به ۳۰۰ پروژه ارتقاء سطح زندگی جوانان، زنان، فقرا و سالمندان افغانستان کرده است. این پروژه‌ها شامل اعمار ۱۴ زایشگاه که تا حال سه میلیون مادر و نوزاد را تداوی کرده است می‌باشد.

این پروژه‌ها همچنان شامل اعمار مراکز جدید و زیرساخت‌های پایدار در مناطق نیازمند و ارتقاء برنامه‌های صحی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی می‌باشد. احسان‌الله بیات در کنار ابتکار خیریه‌اش شرکت افغان بیسیم را در سال ۲۰۰۲ بنیان گذاشت، شرکتی که برای نخستین بار در افغانستان خدمات مخابراتی بیسیم جی اس ام (GSM) و انترنت را فراهم کرد. او بعد از مدتی شبکه رادیو و تلویزیون آریانا که شامل رادیو آریانا (۹۳.۵ اف ام) می‌باشد را تاسیس کرد.

برای اطلاعات بیشتر با ایمیل آدرس ذیل به تماس شوید:

info@bayatfoundation.org

Continue Reading

اخبار ساحوی

فرمانده‌ پیشین پولیس ولسوالی تیوره غور در شهر هرات کشته شد

Published

on

(Last Updated On: دلو ۶, ۱۴۰۰)

حبیب الرحمن ملک زاده فرمانده پیشین پولیس ولسوالی تیوره ولایت غور صبح امروز در مرکز شهر هرات ترور شده است.

نزدیکان آقای ملک زاده می گویند او در دروازه خانه اش در ناحیه اول شهر هرات هدف گلوله قرار گرفته و جان باخته است.

ثابت هروی مسوول مطبوعاتی استخبارات هرات با تایید این رویداد میگوید که مهاجمان دو نفر بودند و پس حمله بالای آقای ملک‌زاده از محل فرار کرده اند.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

Continue Reading

خبرهای تازه

وزارت داخله: نزدیک به ۶۰۰ زندانی رها شده طالبان در میدان جنگ دیده شده اند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲۰, ۱۳۹۹)

وزارت امور داخله امروز (سه شنبه ۲۰عقرب) به آریانا نیوز گفته است که حدود ۶۰۰ زندانی طالب پس از رهایی در میدان جنگ دیده شده اند.

به گفته این وزارت بیشتر این زندانیان پس از رفتن به میدان جنگ کشته شده اند.

این وزارت همچنان گفته است که طالبان با تغیر رویکرد، حملات شان را افزایش داده اند.

طالبان تاکنون دراین باره چیزی نه گفته اند.

این درحالی است که در ۴۸ساعت گذشته چندین پاسگاه نیروهای افغان را در نقاط مختلف کشور مورد هدف قرار داده اند.

این درحالی است که روز گذشته سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور خواستار بازنگری و  ارزیابی روند مذاکرات صلح افغانستان با گروه طالبان از سوی رهبری حکومت جدید امریکا شد.

سرور دانش، عدم انعطاف پذیری از سوی طالبان را عامل بنبست مذاکرات دوحه میخواند.

دانش گفت:”امیدواریم که در دوره ای رهبری جدید حکومت امریکا روند طی شده مذاکرات صلح با طالبان بازنگری و ارزیابی مجدد صورت بگیرد و مشکلات موجود باید رفع شود.”

به گفته دانش حکومت بیش از ۶۰۰۰ زندانی طالبان را پس از توافقنامه دوحه آزاد کرده، اما شماری این زندانیان دوباره به میدانهای جنگ برگشته اند.

دانش افزود: “اکثریت افراد رها شده بر خلاف تعهد شان دوباره به میدانهای جنگ رفته اند، افزایش خشونتها و مخصوصا ترورهای کورکورانه توسط طالبان انجام میشود در ایام که مذاکره در جریان است به هیچ صورت مورد قبول نیست.”

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!