Connect with us

رویداد های اخیر

ما حامی تلاش های هستیم تا ببینیم که، آیا طالبان به روند مصالحه می پیوندند؟ -انتوني بلینکین

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

The Deputy Secretary Antony J. Blinken

معاون وزیر خارجه امریکا آقای انتونی بلنکین در جریان سفراش در افغانستان همراه با  محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان و رییس اجرائیه عبدالله عبدالله و روسای بلند رتبه کشور دیدارو گفتگو کرد.

 

آریانا نیوز با وی سوالاتیرا مطرح نموده که اینک با جوابات تقدیم میگردد:

 

 

 

  • آقای معین تشکر از اینکه برای ما فرصت دادید! قسمیکه خبر شدیم شما نیز در نشست قلب آسیا اشتراک داشتید، هدف اصلی سفر شما به افغانستان چیست؟

 

خوب، چندین هدف دارد. در درجه نخست مقصد سفر من این است که حمایت بسیار قوی ایالات متحده امریکا را از کار حکومت وحدت ملی و از کارکرد شجاعانه نیروهای امنیتی افغان و برای ادامه دادن در مشارکت و همکاری با رییس جمهور غنی و رییس اجرائیه عبدالله تصریح کنم و اینکه ما با هم کار می کنیم و از تلاش های دولت افغانستان حمایت می کنیم.

 

 

 

  • شما در نشست قلب آسیا اشتراک کرده بودید، چی فکر میکنید، نتیجه این نشست چی بود؟

 

چندین نتیجه بسیار مهم از این نشست بیرون آمد. نخست اعلامیه بسیار مهم و قابل توجه از نخست وزیر پاکستان نواز شریف در حمایت از دولت افغانستان و قانون اساسی افغانستان. دوم تعهدی که از جانب پاکستان و همچنان سایر کشور های مهم در مورد فوریت و اهمیت تلاش برای ترویج و پیشبرد روند مصالحه صورت گرفت که منجر به صلح پایدار و ماندگار در افغانستان شود. فکر می کنم چیزی را که ما پیش از پیش از هر فرد شنیدیم، حس فوریت در تلاش ها برای پیشرفت این روند است. بنابرین پاکستان، ایالات متحده امریکا، چین، و تمام ما حامی تلاش های دولت افغانستان با یک روند صلح به رهبری و مالکیت افغانها هستیم تا ببینیم که آیا طالبان به روند مصالحه می پیوندند.

 

 

 

  • پس از ایجاد حکومت وحدت ملی – پروسه صلح آغاز شد، با طالبان وبرای نخستین بار طالبان با نماینده گان حکومت افغانستان در میز گفتگو نشستند. این نشست از سوی کشورهای چین و امریکا نیز نظارت میشد و پس از اعلام مرگ ملاعمر پروسه ی گفتگوهای صلح متوقف شد و حکومت افغانستان ادعا کرد که پاکستان در پروسه ی گفتگوهای صلح صادق نیست، شما چه فکر می کنید آیا پاکستان هنوز هم در رابطه به پروسه صلح افغانستان صادق می باشد؟

 

پاکستان بر بنیاد آنچه که روز گذشته گفت بسیار متمرکز و حامی روند مصالحه است. نقش پاکستان در واقع در کمک برای آوردن طالبان به میز مذاکره برای آغاز گفتگو ها در جولای مهم بود و آنها در حمایت از مصالحه کار می کنند و فکر می کنم این مهم است که این گفتگو ها از سر گرفته شود و تلاش کنیم که این روند پیشرفت کند.

 

 

 

  • شما چه فکر می کنید آیا پاکستان هنوز هم در رابطه به پروسه صلح افغانستان صادق می باشد؟

 

فکر می کنم چیزی را که ما دستکم بر بنیاد نشست قلب آسیا می گوییم، توافق بر فوریت زمان است تا تلاش شود که از مدت زمانی بین حالا و به ویژه اگر نبرد متوقف شود و در زمستان استفاده شود. تا آزمایش کنیم که آیا طالبان آماده داخل شدن در تلاش های مصالحه اند و هر دو پاکستان و افغانستان فکر می کنم در یک صف در عقب این تمایل اند.

 

 

 

  • اما بیشتر از یک دهه می شود که حکومت قبلی و حکومت فعلی افغانستان ، پاکستان را متهم به همکاری با طالبان می کنند – شما چه فکر می کنید در زمانیکه دو طرف به صداقت باور ندارند ، آیا زمان خوبی برای آغاز دوباره گفتگوهای صلح می باشد؟

 

فکر می کنم درکی وجود دارد. اول اینکه فرصتی است بخاطریکه در قدم اول ما ایالات متحده امریکا بسیار روشن ساخته ایم که متعهد به حمایت از افغانستان هستیم و رییس جمهور اوباما اعلام مهمی را در مورد حضور نیروهای مان در اینجا و در حمایت از افغانستان کرد و جامعه بین المللی نیز همین کار را می کند. فکر می کنم این پیام بسیار قوی را به طالبان می فرستد که آنها نمی توانند به اهداف شان از طریق نظامی دست یابند و در حقیقت اگر آنها می خواهند شاهد خروج احتمالی نیروهای بین المللی از افغانستان باشند، تنها راهی میتواند چنین شود، از طریق یک روند صلح است و بنابرین فکر می کنم که این یک لحظه مهم برای آزمایش است که آیا طالبان در مورد توقف دادن اعمال خشونت آمیز علیه مردم افغانستان و در واقع صلح کردن جدی هستند؟

 

دولت افغانستان بر آن تمرکز دارد و پاکستان و همچنان بسیاری از حامیان افغانستان در سراسر جهان نیز بر آن متمرکز اند. بر این اساس، این لحظه آن است که این طرح را به آزمایش گرفت.

 

 

 

 

 

  • اما نتیجه نشست قلب آسیا برایند بسیار خوب و قابل ملاحظه در افغنستان نداشت، قسمیکه شما میدانید رحمت الله نبیل رئیس عمومی امنیت ملی افغانستان استعفا داده است. وی نا رضایتی خود در باره نشست قلب آسیا را در صفحه فیسبوک خود نشان داده است.

 

من در مورد استعفا مدت کوتاهی پیش شنیدم و من می دانم که جانشین وی بزودی گماشته خواهد شد که پیش از این چنین چنین اتفاق نمی افتاد. درک من این است که این کار بر اساس اختلافات دراز مدت صورت گرفته است و این کار در هر دولتی اتفاق می افتد. همین گونه ما در دولت خود مقام های را داشتیم که در یک موقع حساس استعفا کرده اند و این مورد در دولت های سراسر جهان اتفاق می افتد و این بخش عادی حکومتداری است زمانی که اختلافات پدید می آید.

 

 

 

 

 

  • دقیقا” آقای نبیل در صفحه رسمی فیسبوک اش نوشته است که ما در حالی در باره پروسه صلح با پاکستان صحبت می کنیم که جنگ شدیدا” در افغانستان جریان دارد و طالبان به نیابت از پاکستان در افغانستان می جنگند، چه فکر می کنید رئیس امنیت ملی یک کشور به عدم صداقت طرف مقابل شک داشته باشد و از راهکار که ما در نشست قلب آسیا داشتیم؟ شما آینده گفتگوهای صلح افغانستان را چگونه می بینید؟

 

خو باز هم این در واقع یک موضوع و مسئله برای دولت افغانستان است زمانی که اختلافات در داخل حکومت وجود داشته باشد. برخی اوقات مقام ها تصمیم می گیرند که آنها بیشتر بخشی از حکومت بوده نمی توانند و این چیزی است که در سراسر جهان اتفاق می افتد همین گونه در ایالات متحده امریکا هم اتفاق می افتد. من بخاطر اشتراک در نشست قلب آسیا در پاکستان بودم و این مسئله بالا نشد و در هیچ یک از گفتگو های من با دولت و نظامیان پاکستان این موضوع مورد بحث ما نبود. فکر می کنم که این یک مسئله کاملا داخلی در افغانستان است و چیزی که در هر دولتی اتفاق می افتد.

 

 

 

  • شما فکر می کنید که پاکستان صادق است در روند گفتگوهای صلح با افغانستان؟

 

چیز را که من روز گذشته شنیدم و چیز هایی را که ما در جریان ماه گذشته شنیدیم زمانی که نخست وزیر نواز شریف در واشنگتن بود و با رییس جمهور اوباما دیدار کرد و جنرال راحیل شریف در واشنگتن بود ما تعهدی را از جانب پاکستان به روند مصالحه شنیدیم و کاری را که آنها می توانند انجام دهند از لحاظ نفوذی که بر طالبان دارند تا این روند را ترغیب کنند. بنابرین اکنون ما در ماه های پیش رو در خواهیم یافت و خواهیم دید که چی اقداماتی در حمایت از حرف هایی مثبتی که ما شنیدیم صورت خواهد گرفت.

 

 

 

 

 

  • حکومت افغانستان می گوید که طرف مذاکره ما در گفتگوهای صلح، پاکستان است، آیا شما هم فکر می کنید که طرف گفتگوهای صلح افغانستان پاکستان است ؟

 

باز هم از تمام طرف های متفاوت تصمیم می گیرند که روند مصالحه را اولویت دهند و به چیزی که من باور دارم بر بنیاد تمام ملاقات ها و مشارکت هایی که ما در جریان چند روز گذشته داشته ایم این است که ما حالا در لحظه ای قرار داریم که دولت افغانستان به گفتگو های صلح اولویت می دهد، پاکستان هم همین طور و حامیان افغانستان به شمول ایالات متحده امریکا نیز به اولویت دادن به این تلاش ها و آزمایش اینکه آیا طالبان آماده شرکت اند، باور دارد که آنها از خشونت در برابر مردم افغانستان دست بردارند و ببینیم که آنها قابل مصالحه اند.

 

بنا برین در حال حاضر هر کس هم ردیف در سمت مشابه است و باید تلاش کنیم و از این موقع استفاده کنیم.

 

 

 

 

 

  • قسمیکه شما گفتین که با رییس جمهورغنی و دیگر مقامات بلند پایه افغانستان گفتگو داشتین؟ پیام مشخص و خواست هایشان از حکومت امریکا چه بود؟ خصوصن در نشست سال آینده سران ناتو در وارسا چه خواهد بود؟

 

فکر می کنم دو نشست مهم در سال آینده است یکی در وارسا و دیگرش در بروکسل که تمامی حامیان بین المللی افغانستان در آن سهم می گیرند. فکر می کنم پیام های آن بسیار روشن است. آنها می دانند که کار مهم اصلاحات که دولت افغانستان روی دست گرفته است باید ادامه یابد و به جلو حرکت کند تا در قدم نخست به مردم افغانستان نشان دهد که پیشرفت صورت گرفته و اصلاحات به میان می آید و مورد مشابه را به حامیان بین المللی افغانستان نشان دهد. این بسیار مهم است تا به کشور ها اطمینان دهد که به سرمایه گذاری شان در افغانستان ادامه دهند. من آنرا بسیار روشن از رییس جمهور و رییس اجراییه شنیده ام.

 

 

 

 

 

  • پیام حکومت امریکا در این نشست چه خواهد بود و خواست امریکا از همکاران بین المللی اش در نشست وارسا برای افغانستان چه خواهد بود؟

 

پیام ما بسیار روشن خواهد بود و آن اینکه جامعه بین المللی باید به حمایت قوی اش از افغانستان همزمان با گام برداشتن این کشور به جلو و در راستای اصلاحات و امیدواریم روند صلح، در تقویت نیروهای امنیتی اش و ایجاد حکومت داری موثر تر، ادامه دهد.

 

قسمی که افغانستان این تعهدات را می کند و به جلو می رود، برای جامعه بین المللی کاملاً ضروری است که از آن حمایت کند و این پیام های است که ما در نشست وارسا و بروکسل حمل خواهیم کرد.

 

Advertisement

رویداد های اخیر

دیدار ضمیر کابلوف با وزرای خارجه و داخله امارت اسلامی

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

ضمیر کابلوف، نماینده رئیس جمهور روسیه در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امورخارجه افغانستان گفته است، که هر نشستی که در مورد افغانستان برگزار می‌شود باید به توافق حکومت افغانستان باشد و توافق حکومت افغانستان در نشست آیندۀ دوحه که از سوی سازمان ملل برگزار می‌گردد، نیز ضروری است.

نماینده رئیس جمهور روسیه افزوده است، که جامعه جهانی باید بجای میکانیزم‌های چند جانبه، روابط و میکانیزم‌های دوجانبه را با حکومت افغانستان اتخاذ کند.

از سوی هم آقای متقی، از موقف مسکو در نشست‌های جهانی استقبال کرده و بر تقویت روابط سیاسی و تجارتی تاکید کرده است.

با این حال آقای متقی افزوده که روابط افغانستان با کشورهای منطقه در حالی شگوفایی است و افغانستان در بیشتر کشورهای منطقه سفارت دارد.

همزمان با این آقای کابلوف از وزیر امورخارجه کشور دعوت کرده است که در سال روان به مسکو سفر کند.

درهمین حال، نماینده خاص رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان با سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله نیز دیدار نموده است.

وزارت امور داخله می‌گوید که در این دیدار دو جانبه، در کنار روابط افغانستان و روسیه روی مسایل سیاسی و امنیتی منطقه نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار نمایندگان اتحادیه افغان‌ها مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزیران دفاع و معادن

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی در دیدار با شماری از افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که امنیت کنونی در کشور فرصتی را برای سهیم شدن همه در پیشرفت افغانستان فراهم کرده است. محمد یعقوب مجاهد افزوده که وجود مشکلات در برخی از مسایل نیز از میان برداشته خواهد شد.

همزمان با این شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته تا به افغانستان بازگردند و در پیشرفت کشور سهیم باشند.

ادامه‌ی دیدار های نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با مقام‌های امارت اسلامی در کابل. این هیأت این بار با سرپرست وزیران دفاع و معادن و پترولیم دیدار کرده اند.

سرپرست وزارت دفاع در دیدار با نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که باید از امنیت کنونی در کشور استفاده و در پیشرفت افغانستان سهم گرفته شود.

محمد یعقوب مجاهد در این دیدار، افغانستان را خانه‌ی مشترک تمامی افغان‌ها خوانده و افزوده است که مشکلات موجود در کشور به‌زودی حل خواهد شد.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت دفاع ملی آمده است که: «مشکلات که در برخی مسایل وجود دارد به زودی حل خواهد شد؛ اما هیچ چیز فراتر از امنیت نبود که امروز به نصرت اللهی و با فداکاری‌های مردم مان در این سرزمین نازل شده است شکرانه آن را به‌جا آوریم و به استفاده از این فرصت برای رفاه و پیشرفت وطن خویش سهیم شویم.»

بر بنیاد خبرنامه؛ شماری از شهرواندان کشور که پس از حاکمیت دوباره امارت سلامی برای نُخستین بار به افغانستان آمده‌اند، از اوضاع کنونی کشور ابراز رضایت‌مندی کردند.

همزمان با این، نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز دیدار کرده اند. در این دیدار مقام‌های افغان مقیم اروپا از شهاب‌الدین دلاور خواسته اند تا به افغان‌های که مایل به سرمایه‌گذاری در افغانستان هستند، تسهیلات را فراهم سازند. وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که آقای دلاور نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته که به افغانستان بازگردند و در رشد و ترقی کشور سهیم باشند.

این هئیت پیشتر در دیدار با شماری دیگری از مقام‌های امارت اسلامی از جمله معاون سیاسی رئیس‌الوزرا و سرپرست وزارت امورخارجه بر تقویت نظام و فراهم شدن زمینه‌ی کار و آموزش به دختران و زنان افغان تأکید کرده بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری خود ادامه دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که رویدادها و تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری‌های خود ادامه دهند تا بتوانند به خوبی از منافع مشترک خود محافظت کنند.

امیر خان متقی این مطلب را در دیدار با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل بیان کرده است.

وزارت امور خارجه با نشر خبرنامه‌ای امروز (سه شنبه، ۴ ثور) گفت که در این دیدار، دو طرف در مورد همکاری‌های دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان افغانستان و چین و تحولات اخیر در منطقه گفتگو کردند.

سرپرست وزارت امور خارجه از توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور ابراز خرسندی کرده و گفت که امارت اسلامی فرصت‌های خوبی را در زمینه تجارت و سرمایه گذاری ایجاد کرده است.

آقای متقی خاطر نشان کرد که افزایش صادرات جلغوزه به چین و پیشرفت‌ در پروژه‌های مس عینک و دهلیز واخان نمونه بارز این سیاست امارت اسلامی است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، سفیر چین تحولات در عرصه‌های مختلف با افغانستان را مثبت دانسته و افزود که تلاش دارد تاجران و سرمایه گذاران چینی را تشویق کند تا نقش خود را برای همکاری اقتصادی درازمدت با افغانستان ایفا کنند.

او همچنان گفت که کشورش چگونگی همکاری دوجانبه و امکانات در مورد موضوع دهلیز واخان را بررسی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!