Connect with us

اخبار ساحوی

افغانستان باید منازعات آبی خود را با کشور های همسایه حل نماید

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

69056464

اتحادیه اروپا از افغانستان می خواهد که منازعات آبی خود را با کشور های همسایه حل کند تا از خطرات آینده با همسایه هایش جلوگیری کند.

 

سفیر اتحادیه اروپا در کابل می گوید : با حل منازعات آبی می شود جلو جنگ ها را که ریشه در تقسیم آب های مرزی دارد گرفت .

 

 در همین حال اداره حفاظت از محیط زیست افغانستان  می گوید : این کشور از رهگذر تغییر اقلیمی آسیب پذیر ترین کشور در آسیا است که نیاز به همکاری جهانی دارد .

 

 جهان در حال گرم شدن هواست هر چند افغانستان در گرم شدن آن نقشی ندارد اما از کشور های آسیب پذیر در زمینه تغییر اقلیم گفته شده است .

 

سفیر فرانسه که کشورش تا دو هفته آینده میزبان چهل هزار تن در یک نشست جهانی برای تغییر اقلیم است از وضعیت اقلیم نگران است .   

 

ژان میشل مارلو سفیر فرانسه در افغانستان میگوید “تا پایان قرن درجه حرارت از 6 درجه بالا خواهد رفت و این غیر قابل تحمل است ودر برخی از مناطق جهان سیل سرازیر شده و مهاجرت های گسترده صورت خواهد گرفت و اما در افغانستان کسی زیر آب نخواهد شد اما متاثر از آن خواهد شد ”

 

و اما تاثیرات گرم شدن هوا در جهان سبب شده است حیات وحش در افغانستان رو به انقراض رفته  و چراگاه ها نیز تخریب شوند.

شهزاده مصطفی رییس حفاظت از محیط زیست میگوید”محیط زیست در حال خطر است به ویژه دهات و واخان بدخشان یخ هایش در حال ذوب شدن است”

 

افغانستان که سرشار از منابع طبیعی و آب های مرزی است همواره بر تقسیم آن میان همسایگانش دچار تنش بوده است و کنون ظرفیت لازم برای حل این با همسایه هایش را ندارد.

حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت خارجه گفت “برای انجام سهم جهانی ما در قبال تغییرات اقلیمی و غالب شدن بر چالش های مرتبط به آن، افغانستان نیاز به حمایت مالی دوامدار و همچنان کمک تخنیکی همکاران بین المللی ما دارد”

 

و اما اتحادیه اروپا تاکید میکند که افغانستان در نشست آینده در پاریس باید مشکلات آبی خود را با همسایگانش حل کند.

مایکل ملیبن نماینده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان گفت “ما به این باور هستیم که روشن ساختن موضوعاتی مثل مدیریت آب های سرحدی همچنان بعد امنیتی آشکار به کشور های مثل افغانستان و همسایه هایش دارد تا جلو خطر های که جنگ آب ها گفته میشود گرفته شود”

 

گفته می شود هفتاد درصد مردمان کشور زراعت پیشه اند و اگر افغانستان دچار قطعی آب شود زندگی اکثریت آنان با خطر مواجه خواهد شد.

گزارش از احمد فرشاد صالح 

Advertisement

اخبار ساحوی

تاجیکستان ۹ نفر را در پیوند به حمله مسکو بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۳)

کمیته دولتی امنیت ملی تاجیکستان ۹ نفر را به‌ظن ارتباط با حمله بر سالون کنسرت کروکوس در مسکو و داعش شاخه خراسان بازداشت کرده است.

رویترز به نقل از یک منبع امنیتی تاجیکستان جمعه گزارش داد که هر ۹ نفر دوشنبه در شهر وحدت بازداشت و به پایتخت آن کشور منتقل شده اند.

در حمله بر سالون کنسرت کروکوس در مسکو یک هفته پیش حداقل ۱۴۰ نفر کشته و ۱۸۲ نفر زخمی شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

امریکا می‌گوید که از ادامه پروژه خط لوله گاز ایران – پاکستان حمایت نمی‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

ایالات متحده امریکا روز سه‌شنبه (۷ حمل) اعلام کرد که از ادامه پروژه خط لوله گاز ایران – پاکستان حمایت نمی‌کند و نسبت به تجارت با تهران که خطر تحریم‌های واشینگتن را دارد، هشدار داد.

به نقل از خبرگزاری رویترز خط لوله گاز ایران – پاکستان که به عنوان خط لوله صلح شناخته شده است، پروژه‌ای درازمدت میان تهران و اسلام‌آباد است و طی سال‌ها بارها به تاخیر افتاده و تامین مالی آن با مشکل مواجه شده. این خط لوله، گاز طبیعی را از ایران به پاکستان که در همسایگی شرقی آن قرار دارد می‌رساند.

ایران و پاکستان در تابستان گذشته یک طرح تجاری پنج ساله را امضا کردند و به این توافق رسیدند که سطح تجارت دوجانبه خود را به ۵ میلیارد دالر افزایش دهند.

طی روزهای اخیر اظهارات ضد و نقیضی از مقام‌های پاکستان درباره چگونگی سیاست اسلام‌آباد در قبال تحریم‌های واشینگتن علیه تهران شنیده شده است. ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، گفت که دولت پاکستان برای ساخت خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران به معافیت تحریمی و مجوز امریکا نیازی ندارد.

اما از سوی دیگر مصدق ملک، وزیر نفت پاکستان، تاکید کرده که کشورش به دنبال معافیت تحریمی ایالات متحده است.

یکی از سخنگوهای وزارت خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه در نشستی خبری گفت: «ما همیشه به همه توصیه می‌کنیم که تجارت با ایران، خطر تحریم‌های ما را به همراه دارد و از همه خواسته‌ایم که کاملا به جوانب امر دقت کنند.»

پیش از آن نیز دونالد لو، دستیار وزیر خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، گفته بود که اسلام آباد برای انجام تجارت گاز با ایران درخواست معافیت از تحریم‌ها نکرده است و اساسا واشینگتن از آن حمایت نمی‌کند.

ماه گذشته، دولت موقت پاکستان موافقت خود را برای آغاز ساخت بخش ۸۰ کیلومتری خط لوله، عمدتاً برای جلوگیری از پرداخت میلیاردها دالر جریمه به ایران برای سال‌ها تاخیر در یک پروژه ۷ میلیارد دالری، صادر کرد.

دو طرف قرارداد خرید و فروش گاز را در جو ن ۲۰۰۹ برای خط لوله‌ای امضا کردند که ۷۵۰ میلیون تا ۱ میلیارد فوت مکعب در روز، گاز را از میدان پارس جنوبی ایران به پاکستان که در معرض کمبود برق قرار دارد، صادر کند.

در حالی که ایران مدعی است که ساخت ۹۰۰ کیلومتر خط لوله را در سمت خود تا سال ۲۰۱۱ به پایان رسانده است، ساخت و ساز در سمت پاکستان تاکنون آغاز نشده است.

در طول سال‌ها، ایران بارها پاکستان را به دلیل نقض قرارداد به داوری بین‌المللی و جریمه ۱۸ میلیارد دالری تهدید کرده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مسکو: امریکا، انگلیس و اوکراین در حمله تروریستی روسیه نقش داشتند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

الکساندر پرتنیکوف، رئیس اداره امنیت فدرال روسیه، گفت که سرویس‌های امنیتی اوکراینی حمله تروریستی به مرکز کروکوس در نزدیکی مسکو را تسهیل کردند.

او افزود: «این حمله تروریستی توسط افراط گرایان اسلامی انجام شد، اما سرویس‌های امنیتی روسیه می‌دانند که چه کسی عاملان را سازماندهی و جذب کرده است».

پرتنیکوف سپس گفت: «ایالات متحده، انگلیس و اوکراین پشت حمله به صالون کنسرت در مسکو هستند؛ سرویس‌های اطلاعاتی غربی و اوکراین برای بی ثبات کردن روسیه باید حمله کروکوس را انجام می‌دادند.»

پرتنیکوف تاکید کرد که سازمان او تمام تلاش خود را برای شناسایی سازمان دهندگان این حمله تروریستی به کار خواهد گرفت. او گفت کرد که اطلاعات روسیه به خوبی می‌داند که رژیم کی‌یف تروریست‌ها را در غرب آسیا آموزش داده است.

رئیس اداره امنیت فدرال روسیه در ادامه گفت که تروریست‌ها قصد فرار به سمت اوکراین را داشتند و اوکراینی‌ها منتظرشان بودند.او افزود: «آن طرف مرز می‌خواستند از آن‌ها مانند قهرمانان استقبال کنند.»

ولادیمیر پوتین نیز روز گذشته در مورد این حمله گفت:‌ «ایالات متحده از طریق کانا‌های مختلف تلاش می‌کند همه را متقاعد کند که ظاهراً هیچ اثری از کی‌یف در حمله تروریستی خونین در کروکوس وجود ندارد و این اقدام، کار گروه تروریستی داعش است، ما می‌دانیم که چه کسی فرمان حمله تروریستی در کروکوس را داده است».

شام جمعه ۲۲ مارچ ۲۰۲۴ چهار فرد مسلح مربوط به گروه داعش با ورود به تالار کروکوس سیتی در کراسنوگورسک، در حومه مسکو، حداقل ۱۳۷ تن را کشته و بیش از ۱۵۸ نفر دیگر زا رخمی کردند و ساختمان تالار را به آتش کشیدند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!