Connect with us

تجارت

آتش سوزی در مارکیت ځدران دکاندران را ۷ میلیون دالر خسارمند ساخته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

2

آتش سوزی د مرکز تجارتی اباسین زدران کابل زیان های سنگینی را برای دکانداران به بار آورده است.

اتاق های تجارت و صنایع می گوید در این آتش سوزی , بیشتراز هفت میلیون دالربرای دکانداران این مارکیت زیان وارد شده است. در همین حال دکانداران دولت را به کم کاری در کار آتش نشانی متهم می کنند و می گویند دولت باید در جبران خساره با آنان همکاری کند.

یک روز پس از آتش سوزی دریکی از بزرگترین مارکیت های پایتخت .

ساختمانی که روز پنجشنبه درمیان شعله های آتش سوخت هنوز هم در محاصره نیروهای امنیتی قرار دارد و به هیچ کس حتا برای دکانداران نیز اجازه نزدیک شدن به مارکیت داده نمی شود ظاهرا گفته می شود بیش از ۱۲۰۰ دکان دراین مارکیت همه حریق شده اند .

صیام پسرلی سخنگوی اتاق های تجارت و صنایع میگوید ” بیشتر از هفت میلیون دالر برای تجار و سرمایه گذار خساره وارد شد از ساعت ۹ شب تمام مارکیت سوخت و ساختمان هم آسیب دید.”

دکانداران مارکیت اباسین زدران می گویند آتش سوزی خسارات هنگفتی به آنان وارد کرده است .

مصیب دکاندار میگوید ” در تهکوی بودیم بوت فروشی داشتیم شاید من سرمایه کم دارم اما دیگران میلیون ها دار سرمایه شان از بین رفت.”

شفیع دکاندار گفت ” ۵۰ یا ۶۰ هزار دالر سرمایه داشتیم دکان های هستند که یک لک دالر سرمایه دارند همه آتش گرفته “.

این مرد که بساط کار و تجارت خود را از دوبی جمع کرده به کشور سرمایه گذاری نموده است این آتش سوزی حدود پنج لک دالر برایش خساره وارد کرده است.

عبدالوهاب دکاندار گفت ” خودم فعلا پنج لک دالر امریکایی ضرر کردیم یک شرکت دارم ۲۳ دکان، من چهارم حصه همین منزل هستم فکر می کنم هر منزل ۲۰ لک دالر سرمایه داشتند ضرب بزنید به ۱۲ منزل این خساره اش است.”

این نخستین بار نیست که آتش سوزی در مرکزهای تجارتی زیان های بی شمار را به سرمایه گذاران و صاحبان شرکت ها وارد می کند آگاهان نبود ساختمان های معیاری, درنظر نگرفتن تدابیر پشگیرانه ایمنی و پایان بودن ظرفیت نیروی آتش نشانی را از عوامل عمده ای آتش سوزی ها می دانند.

گزارشگر: لیدا نیازی

Advertisement

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!