Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: تلفات افراد ملکی در سال ۲۰۱۵به بالاترین حد خود رسیده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

un

سازمان ملل متحد امروز با انتشار گزارش سالانه ۲۰۱۵ در مورد محافظت افراد ملکی در درگیری های نظامی گفت که بلند ترین آمار تلفات افراد ملکی در طول سال ۲۰۱۵ در افغانستان ثبت شده است.

گزارش سالانه که توسط هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) در هم آهنگی با دفتر کمشنر عالی حقوق بشر ملل متحد تهیه شده، نشان میدهد که درگیری های روز افزون زمینی در نزدیکی و یا داخل مناطق مسکونی همراه با حملات انتحاری و حملات دیگر در شهر های بزرگ، علت های کلیدی مرگ و جراحت افراد ملکی در اثر جنگ در سال ۲۰۱۵ بوده است.

نیکولاس هیسم – نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما گفت: “این گزارش بار دیگر یک افزایش را در شمار کل تلفات ملکی نشان می دهد. آسیب رساندن به افراد ملکی کاملاً غیر قابل پذیرش است.” او افزود: “ما از آن عده کسانیکه این درد را به مردم افغانستان وارد میکنند میخواهیم که برای محافظت افراد ملکی اقدامات واقعی بردارند و کشتن و معیوب ساختن افراد ملکی را در سال ۲۰۱۶ توقف بدهند.”

در سال ۲۰۱۵ یوناما ۱۱۰۰۲ مورد تلفات ملکی (۳۵۴۵ تن کشته و ۷۴۵۷ تن زخمی) را ثبت نموده که این رقم بالاترین میزان تلفات ملکی ثبت شده نسبت به سال ۲۰۱۴ می باشد. آمار جدید نشان میدهد که در مجموع چهار در صد افزایش در تلفات افراد ملکی در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال قبلی صورت گرفته است. یوناما مستندسازی سیستماتیک تلفات افراد ملکی را از سال ۲۰۰۹ آغاز کرد.

درگیری های زمینی میان طرف های درگیر و به تعقیب اش مواد منفجره تعبیه شده، حملات انتحاری و حملات پیچیده بزرگترین تلفات افراد ملکی (مرگ و میر و زخمی شدن) را در پی داشت. درگیری های زمینی و به دنبال اش قتل های هدفمند و عمدی باعث بزرگترین مرگ و میر افراد ملکی گردیده است.

زید رعد الحسین- کمشنر عالی حقوق بشر ملل متحد گفت:” مردم افغانستان هنوز هم از اثر حملات وحشیانه و بی هدف که بر اساس حقوق بین المللی منع می باشد، رنج می برند. این گونه حملات هنوز هم با معافیت کامل از مجازات ادامه دارد. مرتکبینِ این تخطی های تکان دهنده ی که توسط یوناما و کارمندان من به ثبت می رسد؛ باید پاسخگو قرار داده شوند و جامعه بین المللی باید به شدت تمام تأکید به عمل آورد که حقوق افراد ملکی محافظت گردد.”

به رغم ۱۰ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۱۴ در شمار تلفات ملکی، عناصر ضد دولت با ایجاد ۶۲ درصد تلفات از مجموعِ تلفات ملکی هنوز هم بیشترین صدمه را باعث می شوند. با وجود عدم ثبات درکاهش در شمار کلی تلفات، این گزارش به استفاده روز افزون تاکتیک هایی توسط عناصر ضد دولت اشاره دارد که از طریق کشتار هدفمند غیر نظامیان، حملات پیچیده و انتحاری و استفاده بدون تفکیک و غیر قانونی از مواد منفجره تعبیه شده از نوع فشاری، افراد ملکی عمداً یا بدون هیچ تفکیکی بشکل جدی آسیب می بینند. کاهش در امار تلفات که توسط عناصرمخالف حکومت به وجود امده ، باعث افزایش در امار تلفات شده است که مرجع ان روشن نیست.

کشتار و زخمی شدن افراد ملکی توسط نیروهای طرفدار دولت ۱۷ درصد کل تلفات ملکی را نشان می دهد؛ که ۱۴ درصد آن توسط نیروهای امنیتی افغان، ۲ درصد دیگر آن توسط نیروهای نظامی بین المللی و یک درصد دیگر هم توسط گروه های مسلح طرفدار دولت می باشد. این گزارش یک افزایش در شمار تلفات ملکی از سوی نیروهای طرفدار دولت بخصوص در نتیجه درگیری های زمینی، عملیات هوایی و فعالیت گروه های مسلح طرفدار دولت را ثبت نموده است.

یک سلسله درگیری ها میان طرف های درگیر در جنگ را که نمی توان به هیچ یک از طرف خاص نسبت داد باعث ۱۷ درصد تلفات ملکی گردیده؛ در حالیکه تلفات افراد ملکی در اثر انفجار مواد منفجره باقی مانده ازجنگ ۴ درصد و پرتاب موشک از آنسوی مرز پاکستان به داخل خاک افغانستان نیز باعث کمتر از نیم درصد تلفات در شمار کل تلفات ملکی گردیده است.

درگیری های زمینی میان طرف های درگیر در جنگ باعث تلفات ۴۱۳۷ فرد ملکی (۱۱۱۶ کشته و ۳۰۲۱ زخمی) یا ۱۵ درصد افزایش از سال ۲۰۱۴ بدینسو گردیده که هنوز هم عمده ترین عامل تلفات ملکی در افغانستان محسوب می شود. مواد منفجره تعبیه شده باعث تلفات ۲۳۶۸ فرد ملکی (۷۱۳ کشته و ۱۶۵۵ زخمی) یا ۲۰ درصد کاهش گردیده و هنوز دومین عامل مهم در تلفات ملکی در افغانستان محسوب می شود.

در سال ۲۰۱۵، یوناما ۳۷ درصد افزایش را در شمار تلفات زنان و ۱۴ درصد افزایش در شمار تلفات کودکان را به ثبت رسانیده است.

دانیل بل – رئیس بخش حقوق بشر یوناما گفت: ” درگیری ها در سال ۲۰۱۵ با ایجاد صدمه جدی به مردم ملکی باعث پیامد های وحشتناک برای کودکان نیز شده است. سال گذشته شمار بی سابقه ای از کودکان بدون موجب کشته و زخمی شدند که در سال ۲۰۱۵ از هر چهار تلفات ملکی یکتن آن کودک بوده است. شمار دیگری از کودکان والدین بخصوص مادر یا خواهر خود را از دست داده اند که به عنوان نمونه از هر ۱۰ تلفات ملکی یکتن آن زن می باشد.”

گزیده ای از گفته های قربانیان خشونت های ناشی از جنگ:
” حوالی ساعت ۱۰ صبح با دخترم سرگرم بازی و ساعت تیری بودم که ناگهان یک هاوان به منزل من اصابت کرد. از اثر این انفجار شوکه شدم. یک چره به پشت دخترم خورده بود و همسرم که در آشپزخانه به پای راست اش دو چره اصابت نموده بود. چند دقیقه بعد یک هاوان دیگر در همسایگی ما برخورد نمود. داکتر دخترم را یک روز بعد از حادثه از شفاخانه مرخص کرد، اما همسردم نمی توانست پایش را حرکت دهد و ناگزیر باید عملیات می شد.”
— گفته های یک عضو خانواده دو قربانی که در اثر تبادل آتش میان نیروهای امنیتی افغان و طالبان به تاریخ ۱۱ می ۲۰۱۵، در ولسوالی آقچه ولایت جوزجان زخمی شده اند. در اثر این تبادل آتش یک پسر بچه کشته و ۱۱ فرد ملکی دیگر بشمول 2 دختر و یک پسر زخمی شده بودند. 
” او به موبایلم زنگ زد و گفت، سالم برادر…ده شکمم مرمی خوردیم… نمی فهمم کی مره زده… زخم ام بسیار جدی است… و روده هایم روی موترسایکلم افتاده،. بعد از آن تلفن قطع شد. چندین بار کوشش کردم دوباره به او زنگ بزنم، اما تلفن اش خاموش بود و به علت ادامه جنگ کسی نمی توانست به محل حادثه برود تا او را از محل بیرون بیاورد. روز بعد، تصویر جسد او را با موترسایکل اش در تلویزیون دیدم. جسد او به مدت سه روز در خیابان مانده بود، تا اینکه اقاربم او را گرفتند و بعد دفن اش کردند. وقتی جسد او را دیدم، هنوز تلفن در دست اش… و یک تکه نان در هانش بود و بدنش کاملاً سوخته و به حالت رو به زمین افتاده بود.”
— گفته های برادر یک فرد ملکی که در اثر تبادل آتش در شهر کندز به تاریخ ۱ اکتوبر کشته شده بود. قربانی این رویداد رفته بود تا برای خانواده اش آب بیاورد، زیرا ذخیره آب در محل زندگی شان در اثر هجوم طالبان قطع شده بود.

این گزارش یک سلسله گام های کلیدی را مشخص می نماید که طرف های درگیر در جنگ بخاطر کاهش تلفات و حفاظت افراد ملکی باید بردارند، که عبارت اند از:

عناصر ضد دولت:

هدف قرار دادن افراد ملکی و محلات ملکی به ویژه ژورنالیست ها، مدافعین حقوق بشر، قضات و سارنوالان، کارمندان ملکی دولت، کارکنان مددرسان، معابد و محلات فرهنگی به شکل عمدی را متوقف سازند.

استفاده از مواد منفجره تعبیه شده را در تمام محلات مورد عبور و مرور افراد ملکی متوقف ساخته و از استفادهء مواد منفجره تعبیه شده نوع فشاری خودداری نمایند.

حملات پیچیده و انتحاری بدون تفکیک و نامتناسب را توقف دهند و شلیک هاوان، راکت و بمب از/به محلات مزدحم ملکی را متوقف سازند.

اعلامیه های صادر شده توسط رهبری طالبان در مورد حقوق بشری زنان و دختران را در ساحات تحت کنترول طالبان رعایت نمایند؛ حملات و تهدیدات علیه دختران دانش آموز، آموزگاران و سکتور معارف در مجموع را متوقف سازند.

دولت افغانستان:

استفاده از هاوان، راکت، بم و سایر سلاح های غیر مستقیم و همچنان حملات هوائی بر محلات مزدحم ملکی را متوقف سازند.

پالیسی ملی در مورد کاهش تلفات افراد ملکی مبتنی بر پلان عملی و با اهداف مشخص جلوگیری از تلفات افراد ملکی حین اجرای عملیات های نظامی را نهائی سازند.

تمام گروه های مسلح، ملیشه و گروه های خیزش مردمی را بدون تاخیر خلع سلاح و منحل نمایند.

هر نوع ادعا مبنی بر نقض حقوق بشردوستانه بین المللی و قانون بشردوستانه و نقض حقوق بشری توسط نیرو های امنیتی ملی افغان و گروه مسلح طرفدار حکومت را مورد رسیدگی قرار دهند.

اطمینان حاصل نمایند که قربانیان خشونت ها به گونه مؤثر مورد جبران خساره قرار گرفته؛ طرزالعمل ها برای جبران خساره زنان و خانواده های افراد ملکی که در خشونت های ناشی از جنگ کشته یا زخمی شده اند، را تقویت بخشند.

نیرو های نظامی بین المللی:

حمله بر شفاخانه دکتوران بدون سرحد را به گونه مستقل، بیطرف، شفاف و موثر مورد بررسی قرار داده و یافته های آن را در دسترس همه قرار دهند. از پاسخگوئی افراد مسئول اطمینان حاصل نمایند.

پرتوکول های فعلی هدف گیری، پالیسی های عملیات و مشخصات هدف گیری قبل از درگیری را مورد بررسی قرار دهند تا میزان حملات بالای محلات ملکی به شمول شفاخانه ها کاهش یابد.

از دولت افغانستان به منظور طرح و تطبیق یک پالیسی ملی در مورد کاهش تلفات افراد ملکی در درگیری ها حمایت نمایند.

Advertisement

رویداد های اخیر

نشست سه‌جانبه میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

نشست سه‌جانبه میان هیئت‌های افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در ارتباط به اتصال شمال آسیا به جنوب آسیا و کاهش هزینه‌های ترانزیتی و ترانسپورتی در قلمرو سه کشور در کابل برگزار شد. در این نشست در مورد ایجاد کمیته مشترک تخنیکی برای تداوم گفتگوها نیز توافق صورت گرفت.

وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامه‌ای نوشته که نشست سه‌جانبه به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، چاکی‌اف، معاون رئیس جمهور ترکمنستان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان برگزار شده است.

براساس خبرنامه، این نشست در ادامه نشست‌های دوجانبه که میان سه کشور دایر شده بود، برگزار گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد یعقوب مجاهد: در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فزیکی ندارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و امارت اسلامی هم به کسی اجازه نخواهد داد تا از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه ایجاد شود.

محمد یعقوب مجاهد این مطلب را روز پنجشنبه (۶ ثور) در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار آقای مجاهد از برخورد نیک‌ مردم و حکومت مالیزیا با مهاجرین افغان در آن کشور و روابط دیرینه آن با افغانستان یادآوری کرده گفت: مالیزیا یک کشور قدرتمند و بزرگ‌ اسلامی است، امیدوارم این رفت و آمدها تقویت گردد.

وی افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن امارت اسلامی گلیم اشغال برچیده شد و جنگ به طور کامل در این کشور ختم و امنیت سرتاسری برقرار گردید.

بر بنیاد خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار هیات مالیزیا افغانستان را یک کشور دوست دانسته و ضمن تاکید بر همکاری‌های همه جانبه، اطمینان دادند آنچه که در افغانستان از نزدیک مشاهده نمودند، با مقام‌های کشور شان شریک خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!