Connect with us

جهان

خلیل زاد: پاکستان شامل لست کشورهای حامی تروریزم شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

khalilzadیک دپلومات ارشد پیشین امریکایی می گوید: پاکستان در حال حاضر یک کشور حامی ترویزم است و سیاست همکارانه واشنگتن با اسلام آباد برای تغییر این رویکرد پاکستان، ناکام بوده است.

به نظر میرسد کاسه صبر قانونگذاران امریکایی از بازی دو گانه پاکستان و استفاده ابزاری این کشور شورشیان به سر رسیده است.

به همین منظور شماری از قانونگذاران امریکایی به روز سه شنبه در پی پاسخ به این پرسش بر آمده اند که پاکستان در مبارزه علیه دهشت افگنی، دوست واشنگتن است یا دشمن آن؟

زلمی خلیلزاد سفیر پیشین امریکا در افغانستان به قانونگذاران امریکایی می گوید: پاکستان به دنبال سرنگونی دولت کنونی افغانستان است. واشنگتن باید تمام کمک هایش را به اسلام آباد قطع کند، پاکستان باید در فهرست حامی ترویزم و انزوای جهانی قرار گیرد، تا مجبور به توقف سیاست حمایت از حقانی و طالبان شود.

این مقام پیشین امریکایی در افغانستان که در کمیته فرعی دهشت افگنی، تجارت و عدم گسترش تسلیحات هسته ای، که مربوط به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا می گردد صحبت می کرد پاکستان را کشور پیشتیبان دهشت افگنان خوانده و آنرا دلیل دوام جنگ افغانستان دانسته گفت: “پاکستان در حال حاضر یک کشور حامی تروریزم است. شکی نیست که ارتش پاکستان و سازمان استخبارات آن (آی اس آی) از شبکه حقانی حمایت می کند که امریکا آنرا یک سازمان دهشت افگن می داند. این هم روشن است که ارتش و استخبارات پاکستان، پناهگاه و حمایت برای طالبان فراهم می کند که یک گروه افراطگرا است. استفاده پاکستان از افراطگرایان و دهشت افگنان به عنوان ابزار نیابتی پاکستان تهدید جدی به نیروهای ائتلاف، افغان و غیر نظامیان است. در واقع سیاست پاکستان علت اصلی جنگ جاری در افغانستان است. اگر ما می خواهیم که در شکست دادن دهشت افگنی پیروز شویم، باید، با آن مقابله کنیم”.

این دپلومات کهنه کار امریکا همچنان می گوید: پاکستان از زمان سقوط طالبان در سال 2001، سیاست خطرناک و دو گانه بازی می کند و به دنبال سقوط دولت کنونی افغانستان است.

خلیل زاد گفت: “پاکستان به طالبان به عنوان یک ابزار نیابتی موثر برای تامین تسلطش بالای افغانستان نگاه می کند. اسلام آباد به این باور است که ادامه جنگ در افغانستان منجر به خروج امریکا و تغییر توازن قدرت و به نفع ابزار نیابتی آن کشور خواهد شد. در نهایت پاکستان به دنبال سرنگونی دولت کنونی افغانستان است زیرا فرمانبردار آن نیست”.

این دپلومات ریاست جمهوری جورج بوش، می گوید: واشنگتن با وضع تحریم ها، قطع کمک مالی و منزوی ساختن پاکستان می تواند به این باور رهبران پاکستانی را مجبور سازد که یکی را انتخاب کند، کمک امریکا یا همکاری با طالبان.

“با تشدید حملات هواپیما های بدون سرنشین علیه حقانی و رهبران طالبان مصالحه نا پذیر، فشار های سیاسی و مالی و وضع تحریم ها بالای حامیان شورشگری در ارتش و استخبارات پاکستان، می توان، اسلام آباد را از شبکه حقانی و طالبان جدا ساخت. پاکستان از سوی امریکا یک متحد قوی بیرون از ناتو نامگذاری شده است که مناسب آن نیست. سیاست و کارکرد کنونی آن کشور آنرا بهتر سزاوار شامل شدن در فهرست کشور های حامی دهشت افگنی ساخته است.”

آقای خلیلزاد که به عنوان نماینده امریکا در سازمان ملل متحد نیز کار کرده است، خواستار مطرح شدن حمایت پاکستان از دهشت افگنان و تجاوز آن کشور بالای افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد است. به گفته وی، امریکا باید معلومات را که بیانگر حمایت پاکستان از شورشگری و قاچاق مواد مخدر است، از حالت سری بودن بیرون کند.

گزارش: نذیره کریمی

Advertisement

جهان

کوریای شمالی راکت بالستیک پرتاب کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۲)

به نقل از رویترز، اردوی کوریای جنوبی اعلام کرد که چند راکت بالستیک کوتاه‌برد به سمت شرق شبه‌جزیره کوریا پرتاب شد.

گارد ساحلی جاپان نیز اعلام کرد که کوریای شمالی ۲ راکت پرتاب کرده است. این اولین بار در ۲ ماه اخیر است که پیونگ یانگ اقدام به پرتاب راکت بالستیک می‌کند.

کوریای شمالی آخرین بار در (۲۴ جدی) یک راکت میان‌برد مافوق صوت با سوخت جامد آزمایش کرد.

پرتاب موشک بالستیک کوریای شمالی در حالی است که بلینکن برای شرکت در «نشست دموکراسی» به میزبانی یون سوک یئول، رئیس جمهوری کوریای جنوبی به سئول رفته است.

اردوی کوریای شمالی در هفته‌های اخیر رزمایش‌های نظامی با استفاده از تسلیحات متعارف برگزار کرده که اغلب آنها تحت نظر شخص کیم جونگ اون رهبر کوریای شمالی انجام شده است.

نمایش قدرت کوریای شمالی در حالی انجام می‌شود که امریکا و کوریای جنوبی اخیراً تمرینات مشترک ۱۰ روزه برگزار کردند.

سئول اعلام کرد که در این تمرینات مشترک سالانه با امریکا از نیروهای دریایی، چرخبال‌های تهاجمی و موترهای جنگی آب و خاکی استفاده کرد.

به گفته مقام‌های کوریای جنوبی، این کشور همچنین نیروهای خود را برای تقویت دفاع از جزایر غرب کشور در نزدیکی کوریای شمالی که سال ۲۰۱۰ توسط پیونگ یانگ بمباران شد، افزایش داد.

Continue Reading

جهان

آتشفشان ایسلند بار دیگر فوران کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۷, ۱۴۰۲)

اداره هواشناسی ایسلند اعلام کرده است که آتشفشانی در آن کشور شنبه برای چهارمین بار در سه ماه اخیر فوران نمود و دود و لاوای نارنجی درخشان را به هوا پرتاب کرد.

به گزارش رویترز، در ویدیویی که از یک هلیکوپتر گارد ساحلی گرفته شده، فواره‌های سنگ مذاب از حفره‌ای طولانی در زمین بالا می‌روند و لاوا به سرعت در هر طرف پخش می‌شود.

اداره هواشناسی ایسلند در بیانیه‌ای اعلام کرده که طول این شکاف حدود ۲.۹ کیلومتر تخمین زده شد که تقریباً به اندازه آخرین فوران در فبروری است.

مقام‌ها هفته‌ها هشدار داده بودند که احتمال فورانی قریب الوقوع در شبه جزیره ریکیانس در جنوب ریکیاویک، پایتخت ایسلند وجود دارد.

ریکه پدرسن، رئیس مرکز آتشفشان شناسی نوردیک گفت: «این قطعاً انتظار می رفت.»

وی افزود: «البته نمی توان زمان دقیق فوران را پیش بینی کرد. اولین نشانه‌های حرکت به سمت سطح رمبن در واقع فقط حدود ۱۵ دقیقه پیش اتفاق افتاد.»

اداره هواشناسی اعلام کرده که به نظر می‌رسد لاوا به سرعت به سمت جنوب به‌سوی شهر ماهیگیری رینداویک در مجاورت جریان دارد، جایی که تعداد کمی از تقریباً چهار هزار ساکن آن پس از فوران‌های قبلی بازگشته بودند.

تخلیه دوباره شهر شروع شده است و مقام‌ها در این شهر وضعیت اضطراری اعلام کرده اند.

ایسلند، تقریباً به اندازه ایالت کنتاکی ایالات متحده ، دارای بیش از ۳۰ آتشفشان فعال است و این جزیره در اروپای شمالی به یکی از جاذبه‌های عمده برای گردشگران تبدیل شده است.

در سال ۲۰۱۰، ابرهای خاکستر ناشی از فوران آتشفشان در جنوب ایسلند در بخش‌های وسیعی از اروپا پخش شد، حدود صد هزار پرواز را متوقف نموده و صدها ایسلندی را مجبور به تخلیه خانه‌های خود کرده بود.

Continue Reading

جهان

یک کشتی حامل مهاجران در سواحل تونس غرق شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۶, ۱۴۰۲)
گارد ملی تونس اعلام کرده است که در نتیجه غرق شدن یک کشتی حامل مهاجران در سواحل تونس، دست کم ۳۴ نفر ناپدید شده و دو نفر جان باخته اند.

به گزارش رویترز، این مهاجران می‌خواستند از بحیره مدیترانه به ایتالیا عبور کنند.

قایق که از سواحل لیبیا حرکت کرده بود، ۷۰ سرنشین داشت و ۳۴ نفر در نزدیکی شهر زرزیس در جنوب آن کشور نجات داده شده اند.

در هفته جاری، گارد ساحلی تونس همچنان پنج جسد مهاجران را پیدا کرده بود.

با بهبود آب و هوا در هفته‌های اخیر، سفر مهاجران افریقایی از جمله تونسیان به ایتالیا افزایش یافته است.

یک گروه حقوق بشر اعلام کرده است که سال گذشته یک هزار و ۳۱۳ مهاجر در سواحل تونس جان خود را از دست داده و یا ناپدید شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!