Connect with us

اخبار ساحوی

انتخابات 93 بد نام ترین انتخابات در تاریخ سیاسی جهان بود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

ELECTION2

انتخابات ریاست جمهوری سال  1393 افغانستان ناکام ترین و بد نام ترین انتخابات در تاریخ سیاسی جهان بود.

شماری از آگاهان انتخاباتی و اعضای مجلس نمایندگان د رنخستین سالروز دور سوم انتخابات ریاست جمهوری کشور می گویند، این انتخابات لکه بدنامی در تاریخ انتخابات جهان است.

به باور آنان پیامدهای بد این انتخابات مانند عدم تکمیل کابینه و جنجال روی اصلاح نظام انتخاباتی هنوز هم جریان دارد.

16 حمل 1394 مصادف است به اولین سالروز برگزاری سومین دور انتخابات ریاست جمهوری در کشور.

در دور اول این انتخابات کسی برنده نشد و در 24 جوزا دور دوم انتخابات برگزار شد. اما این انتخابات به جنجال رفت تا جایکه پای وزیر خارجه امریکا به آن باز شد، تمام آرا به تفتیش رفت و در نهایت حکومت وحدت ملی به میان آمد.

یوسف نورستانی رییس کمیسیون مستقل انتخابات ” داکتر اشرف غنی احمدزی به عنوان رییس جمهور و داکتر عبدالله عبدالله به عنوان رییس اجرایی معرفی می گردد.

 ELECTION1

با این حال آگاهان این انتخابات را بد نام ترین انتخابات در تاریخ جهان می دانند.

رمضان بشر دوست عضو مجلس نمایندگان میگوید” مملو از فریب، مملو از تقلب و خاک پاشیدن به چشم مردم بود. اولین انتخاباتی در دنیا است که مردمش نمیدانند رییس جمهور شان چی تعداد رای گرفته است.بناءً وحشتناکترین انتخابات بود ولکه بدنامی به تاریخ انتخابات جهان شمرده می شود)”

پس از جنجال های گسترده پس از تفتیش صد در صد آرا که با میانجیگری جان کری روی آن توافق شده بود جنجال انتخابات ختم نشد و تنش های لفظی ادامه داشت تا اینکه سر انجام با پا در میانی حامد کرزی، و شمار رهبران جهادی توافق نامه ایجاد حکومت وحدت ملی امضا شد.

در این توافقنامه تعیین نامزد دوم به عنوان رییس اجرایی، برگزاری لویه جرگه پس از دو سال و تعدیل قانون اساسی و تعیین کمیسیون اصلاحات انتخاباتی مهم ترین مسایل آن بود.

حامد کرزی رییس جمهور پشین افغانستان

ELECTION_055

“مردم افغانستان امروز موفق شدن تا حکومت وحدت ملی را ایجاد کنند”

مراسم سوگند وفاداری رییس جمهور در 7 میزان برگزار شد و پس از ادای سوگند، رییس جمهور فرمان تعین رییس اجرایی و معاونانش را امضا کرد و آنان نیز سوگند یاد کردند و پس از چند روز رسماً به کار شان آغاز کردند.

اما آگاهان به این باور اند که جنجال های این انتخابات که به طولانی ترین انتخابات جهان شهرت یافت حل نشده است و پیامد ها بد آن جریان دارد.

جانداد سپین غر رییس موسسه دیده بان انتخابات افغانستان میگوید” نتیجه اش را می بینیم، کابینه نا تکمیل که هفت ماه می شود تکمیل نشده، در کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی هنوز هم اختلاف جدی است پارلمان درست کار کرده نمیتواند و والی ها هنوز هم سرپرست هستند که این ها پیامد مستقیم انتخابات 93 است”

ELECTION_6

اصلاح نظام انتخاباتی، جزء مهم از توافقنامه سیاسی برای ایجاد حکومت وحدت ملی بود، اما با آنکه کمیسیون برای اصلاح نظام انتخاباتی ایجاد شده است اما به باور آگاهان انتخاباتی اختلاف نظر میان رهبران حکومت که حاصل انتخابات سال 93 است باعث شده تا کار آن اغاز نشود.

یوسف رشید رییس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان در این مورد چنین میگوید” دیدگاه دو تیم که امروز در حکومت حضور دارند متفاوت است این تا حد زیاد تاثیر در اصلاح نظام انتخاباتی دارد زیرا دیدگاه برای اصلاح نظام انتخاباتی سیاسی است و هر دو تیم اجندای مشخص خود را دارند و هنوز هم توافق نشده است روی اعضای این کمیسیون”

ELECTION_7

به باور آگاهان اگر نظام انتخاباتی کشور اصلاح نشود دیگر مردم به پای صندوق های رای نخواهند رفت.

گزارش حمید صدیقی

Advertisement

اخبار ساحوی

تاجیکستان ۹ نفر را در پیوند به حمله مسکو بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۰, ۱۴۰۳)

کمیته دولتی امنیت ملی تاجیکستان ۹ نفر را به‌ظن ارتباط با حمله بر سالون کنسرت کروکوس در مسکو و داعش شاخه خراسان بازداشت کرده است.

رویترز به نقل از یک منبع امنیتی تاجیکستان جمعه گزارش داد که هر ۹ نفر دوشنبه در شهر وحدت بازداشت و به پایتخت آن کشور منتقل شده اند.

در حمله بر سالون کنسرت کروکوس در مسکو یک هفته پیش حداقل ۱۴۰ نفر کشته و ۱۸۲ نفر زخمی شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

امریکا می‌گوید که از ادامه پروژه خط لوله گاز ایران – پاکستان حمایت نمی‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

ایالات متحده امریکا روز سه‌شنبه (۷ حمل) اعلام کرد که از ادامه پروژه خط لوله گاز ایران – پاکستان حمایت نمی‌کند و نسبت به تجارت با تهران که خطر تحریم‌های واشینگتن را دارد، هشدار داد.

به نقل از خبرگزاری رویترز خط لوله گاز ایران – پاکستان که به عنوان خط لوله صلح شناخته شده است، پروژه‌ای درازمدت میان تهران و اسلام‌آباد است و طی سال‌ها بارها به تاخیر افتاده و تامین مالی آن با مشکل مواجه شده. این خط لوله، گاز طبیعی را از ایران به پاکستان که در همسایگی شرقی آن قرار دارد می‌رساند.

ایران و پاکستان در تابستان گذشته یک طرح تجاری پنج ساله را امضا کردند و به این توافق رسیدند که سطح تجارت دوجانبه خود را به ۵ میلیارد دالر افزایش دهند.

طی روزهای اخیر اظهارات ضد و نقیضی از مقام‌های پاکستان درباره چگونگی سیاست اسلام‌آباد در قبال تحریم‌های واشینگتن علیه تهران شنیده شده است. ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، گفت که دولت پاکستان برای ساخت خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران به معافیت تحریمی و مجوز امریکا نیازی ندارد.

اما از سوی دیگر مصدق ملک، وزیر نفت پاکستان، تاکید کرده که کشورش به دنبال معافیت تحریمی ایالات متحده است.

یکی از سخنگوهای وزارت خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه در نشستی خبری گفت: «ما همیشه به همه توصیه می‌کنیم که تجارت با ایران، خطر تحریم‌های ما را به همراه دارد و از همه خواسته‌ایم که کاملا به جوانب امر دقت کنند.»

پیش از آن نیز دونالد لو، دستیار وزیر خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، گفته بود که اسلام آباد برای انجام تجارت گاز با ایران درخواست معافیت از تحریم‌ها نکرده است و اساسا واشینگتن از آن حمایت نمی‌کند.

ماه گذشته، دولت موقت پاکستان موافقت خود را برای آغاز ساخت بخش ۸۰ کیلومتری خط لوله، عمدتاً برای جلوگیری از پرداخت میلیاردها دالر جریمه به ایران برای سال‌ها تاخیر در یک پروژه ۷ میلیارد دالری، صادر کرد.

دو طرف قرارداد خرید و فروش گاز را در جو ن ۲۰۰۹ برای خط لوله‌ای امضا کردند که ۷۵۰ میلیون تا ۱ میلیارد فوت مکعب در روز، گاز را از میدان پارس جنوبی ایران به پاکستان که در معرض کمبود برق قرار دارد، صادر کند.

در حالی که ایران مدعی است که ساخت ۹۰۰ کیلومتر خط لوله را در سمت خود تا سال ۲۰۱۱ به پایان رسانده است، ساخت و ساز در سمت پاکستان تاکنون آغاز نشده است.

در طول سال‌ها، ایران بارها پاکستان را به دلیل نقض قرارداد به داوری بین‌المللی و جریمه ۱۸ میلیارد دالری تهدید کرده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مسکو: امریکا، انگلیس و اوکراین در حمله تروریستی روسیه نقش داشتند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

الکساندر پرتنیکوف، رئیس اداره امنیت فدرال روسیه، گفت که سرویس‌های امنیتی اوکراینی حمله تروریستی به مرکز کروکوس در نزدیکی مسکو را تسهیل کردند.

او افزود: «این حمله تروریستی توسط افراط گرایان اسلامی انجام شد، اما سرویس‌های امنیتی روسیه می‌دانند که چه کسی عاملان را سازماندهی و جذب کرده است».

پرتنیکوف سپس گفت: «ایالات متحده، انگلیس و اوکراین پشت حمله به صالون کنسرت در مسکو هستند؛ سرویس‌های اطلاعاتی غربی و اوکراین برای بی ثبات کردن روسیه باید حمله کروکوس را انجام می‌دادند.»

پرتنیکوف تاکید کرد که سازمان او تمام تلاش خود را برای شناسایی سازمان دهندگان این حمله تروریستی به کار خواهد گرفت. او گفت کرد که اطلاعات روسیه به خوبی می‌داند که رژیم کی‌یف تروریست‌ها را در غرب آسیا آموزش داده است.

رئیس اداره امنیت فدرال روسیه در ادامه گفت که تروریست‌ها قصد فرار به سمت اوکراین را داشتند و اوکراینی‌ها منتظرشان بودند.او افزود: «آن طرف مرز می‌خواستند از آن‌ها مانند قهرمانان استقبال کنند.»

ولادیمیر پوتین نیز روز گذشته در مورد این حمله گفت:‌ «ایالات متحده از طریق کانا‌های مختلف تلاش می‌کند همه را متقاعد کند که ظاهراً هیچ اثری از کی‌یف در حمله تروریستی خونین در کروکوس وجود ندارد و این اقدام، کار گروه تروریستی داعش است، ما می‌دانیم که چه کسی فرمان حمله تروریستی در کروکوس را داده است».

شام جمعه ۲۲ مارچ ۲۰۲۴ چهار فرد مسلح مربوط به گروه داعش با ورود به تالار کروکوس سیتی در کراسنوگورسک، در حومه مسکو، حداقل ۱۳۷ تن را کشته و بیش از ۱۵۸ نفر دیگر زا رخمی کردند و ساختمان تالار را به آتش کشیدند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!