Connect with us

تجارت

وزارت تجارت سال ۱۳۹۵ را از لحاظ اقتصادی برای افغانستان سال خوبی میداند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

vlcsnap-2016-01-11-17h38m48s140وزارت تجارت و صنایع میگوید؛ سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال گذشته از لحاظ اقتصادی برای افغانستان سال خوبی بود.

همزمان با بدتر شدن اوضاع اقتصادی کشور، اتاق تجارت و صنایع کشور میگوید که سال ۱۳۹۵ در مقایسه با چند سال گذشته کاهش بازرگانی را در کشور گواه بوده اما حکومت تلاش های اساسی خود را در حل این مشکل انجام داده است.

گشایش بندر چابهار، افتتاح بند سلما، وصل شدن افغانستان از طریق راه آهن با کشور چین، وصل شدن افغانستان از طریق راه آهن با کشور ترکمنستان، تعهد جامعۀ جهانی در کنفرانس بروکسل مبنی بر کمک بیش از ۱۵.۲ میلیارد دالر و آغاز کار پروژۀ تاپی در خاک افغانستان از دست آوردهای خوبی در سال ۱۳۹۵ گفته میشود.

وزارت مالیه میگوید، در سال ۱۳۹۵، ۱۶۵ میلیارد افغانی عواید جمع آوری کرده است.

اتاق های تجارت و صنایع سال ۱۳۹۵ را سال خوبی دانسته، میگوید که حکومت باید برای بهتر شدن موقعیت ترانزیتی افغانستان تلاش کند.

خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع میگوید، “کشور ما اکنون در بخش تولیدی کالاها در حالت رکود قرار دارد، ما در کل کاهش بازرگانی را گواه هستیم اما از اقتصاد کاذب به سمت اقتصاد حقیقی در حرکت هستیم.”

وزارت تجارت و صنایع همچنان میگوید، که در سال جاری توافق نامه های سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دالر را در کشور امضا کرده اند.

مسافر قوقندی، سخنگوی وزارت تجارت و صنایع میگوید، “ما در سال جاری توانستیم توافق نامه های سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دالر را به امضا برسانیم، در عرصۀ ساده سازی قوانین بازرگانی دستاوردهای داشته باشیم و ما تلاش های بیشتر را برای ایجاد فرصت های بهتر انجام میدهیم.”

در همین حال وزارت احیا و انکشاف دهات نیز میگوید، که این وزارت در سال ۱۳۹۵ کار بیش از ۱۱۳۸۰ پروژۀ اقتصادی و عام المنفعه را آغاز کرده است.

نصیر احمد درانی، وزیر احیا و انکشاف دهات میگوید، “ما در حالیکه با مشکلات سیاسی و کشمکش های زیادی دست و گریبان بودیم، باز هم در این سال پروژه های زیادی را شروع کردیم.”

صنعت کاران کشور میگویند، در سال ۱۳۹۵ به صنایع تولیدی کشور هیچ توجه نشده و صنایع کشور با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند.

سخی احمد پیمان، رییس اجتماع صنعت کاران میگوید، “سال ها میگذرد و مشکلات ما همان گونه باقی میماند، نبود برق، نبود زمین، عدم حمایت از تولیدات داخلی و عملی نشدن تعهدات حکومت وحدت ملی همه بر سر جای شان باقی مانده اند.”

از سوی هم آگاهان اقتصادی میگویند، افغانستان در عرصه های زراعت، معادن و تولید انرژی ظرفیت های خوبی دارد اما گزارش بانک جهانی نشان میدهد که در این عرصه ها هیچ کاری صورت نگرفته است.

تاج محمد تلاش، یکتن از آگاهان اقتصادی میگوید، “ما در عرصه های زراعت، انرژی و معادن ظرفیت های خوبی داریم که باید در عرصۀ جلب سرمایه گذاری در این بخش ها کارهای زیادی شود که تا حال نشده است، و مشکلات اقتصادی زیادی وجود دارد.”

این در حالیست، که به دلیل بی توجهی نهاد های مسوول حکومت در سال گذشته ده ها کارخانۀ تولیدی در کشور ورشکست شده و هزارن شهروند کشور بیکار شدند.

Advertisement

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!