Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان سالانه ۹ درصد صادرات و ۹۱ درصد واردات دارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

سالانه میزان داد ستد های بازرگانی در کشور به هفت میلیارد دالر می رسد.

افغانستان یک کشور وارداتی است که بر اساس آمار وزارت تجارت سالانه نه در صد صادرات و 91 در صد واردات آن تخمین زده شده است.

افغانستان در سال 2017 بیش از 720 میلیون دالر صادرات و بیش از شش میلیارد دالر واردات داشته است.

افغانستان بیشتر با پاکستان، ایران، هند و کشورهای آسیایی میانه داد و ستد تجاری داشته که واردات آن شامل مواد نفتی، ساختمانی و خوراکی اند و صادرات شامل میوه‌های تازه و خشک، قالین و سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی می شود.

میزان تجارت افغانستان با کشورهای آسیای میانه سالانه دو میلیارد دالر، با پاکستان بیش از یک میلیارد دالر، با ایران نزدیک به دو میلیارد دالر و با هندوستان به 600 میلیون دالر می رسد.

به اساس این آمار میزان تجارت کابل با اسلام آباد نسبت به پنج سال گذشته کاهش و برعکس با ایران افزایش یافته است.

وزارت تجارت می گوید ایجاد توازن در صادرات و واردات نیاز به کار بیشتر دارد.

مسافر قوقندی، سخنگوی وزارت تجارت به آریانانیوز گفت: “متاسفانه ما هنوز هم یک کشور وارداتی هستیم اما در سه سال گذشته روند صادرات ما رو به افزایش است. در سال 2017 نسبت به سال 2016 بیش از 100 میلیون دالر افزایش صادرات داشتیم که حدوداً به بیش از 720 میلیون دالر صادرات ما در سال 2017 بوده که 20 درصد افزایش را نشان می دهد.”

اتاق تجارت افغانستان نیز نسبت به این وضعیت نگران است.

صیام پسرلی، سخنگوی اتاق‌های تجارت در مورد گفت: “دلیل وارداتی بودن ما نا امنی و جنگ و نبود بستر های سرمایه گذاری است.”

آگاهان اقتصادی می گویند نبود توازن میان صادرات و واردات در کشورنشان دهنده ضعف وزارت های سکتوری است.

تاج محمد تلاش، کارشناس امور اقتصادی اظهار داشت: “تحلیل بیلانس تجارتی کشور به نقطه اوج رسیده، یک کشور وارداتی هستیم، همه اموال ما از کشور های همسایه وارد می شود که این عیب بزرگ اقتصادی است.”

آگاهان اقتصادی می گویند تا زمانی که حکومت برای رشد تولیدات داخلی و فراهم کردن زمینه صادرات کالاهای بازرگانی برنامه منظم نداشته باشد خود کفایی اقتصادی و توازن میان صادرات و واردات کشور بعید خواهد بود.

رویداد های اخیر

رویترز: رهبر شاخه‌ خراسان داعش در بلوچستان پاکستان زندگی می‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ثنا‌الله غفاری، مشهور به شهاب‌المهاجر، رهبر شاخه‌ خراسان داعش در ایالت بلوچستان پاکستان زندگی می‌کند. بربنیاد این گزارش، ثنا‌الله غفاری این گروه را به یکی از وحشتناک‌ترین شاخه‌های داعش تبدیل کرده است.

براساس گزارش رویترز، غفاری در سال ۲۰۲۰ رهبری داعش خراسان را برعهده گرفت.

رویترز افزوده است که تا پیش از حمله مرگ‌بار این گروه بر میدان هوایی کابل در سال ۲۰۲۱، اطلاعات کمی درباره غفاری موجود بود که در نتیجه آن ۱۷۰ غیرنظامی و ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

گفته می‌شود که ثناالله غفاری در چندین حمله در افغانستان، ایران، ازبیکستان، تاجیکستان و پاکستان دست داشته ‌است.

پیش از این، مقام‌های پاکستانی اعلام کرده بودند که غفاری در ماه جون سال گذشته در ولایت کنر افغانستان کشته شد، اما اکنون رویترز گزارش داده که او به پاکستان فرار نموده و در ایالت سرحدی بلوچستان زندگی می‌کند.

در همین حال، سخنگوی وزارت امور داخله گفته است که طی بیش از دو سال پسین، داعش در افغانستان سرکوب شده و توان عملیاتی خود را از دست داده است.

عبدالمتین قانع تصریح کرده است: «امارت اسلامی افغانستان تا امروز عملاً ثابت کرده نه در جامه قول بلکه در جامه عمل ثابت کرده، هر کس ادعای دارد باید به دلیل ثابت کند و اگر نه همین ادعا را ما مسترد می‌کنیم. حقیقت ندارد، خاک ما مصون است و هم اکنون هیچ گروه مسلح در کشور فعالیت ندارد.»

گفتنی است که آخرین حمله‌‌‌‌ی را که داعش در افغانستان برعهده گرفت، حمله بر نزدیکی دفتر کابل بانک در کندهار بود که در نتیجه آن سه تن جان باختند و ۱۲ تن دیگر زخمی شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلزله ۵.۲ ریشتری افغانستان را لرزاند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

به گزارش مرکز ملی زلزله‌نگاری هند، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر بعد از ظهر امروز (پنج‌شنبه) افغانستان را تکان داد.

مرکز این زلزله منطقه کوهستانی شمال شرق ولسوالی اشکاشم ولایت بدخشان در عمق ۷۰ کیلومتری زمین بوده و برعلاوه افغانستان، درکشورهای تاجیکستان، ازبیکستان و قرغیزستان نیز احساس شده است.

تاهنوز تلفات جانی و خسارات مالی از اثر این حادثه گزارش نشده است.

این در حالی است که در ماه اکتوبر سال گذشته، بیش از ۲ هزار تن در نتیجه وقوع چهار زلزله‌ی ۶.۳ ریشتری در ولایت هرات جان باختند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به خانواده‌های نیازمند در شهر مزارشریف کمک کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

در ادامه کمک‌های رمضانی بنیاد بیات، ده‌ها خانواده نیازمند از کمک‌های این بنیاد در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ مستفید شدند. مسوولان این بنیاد می‌گویند که توزیع بسته‌های کمکی این نهاد به‌منظور دست‌گیری نیازمندان در بخش‌های مختلف کشور جریان دارد.

این بسته‌های غذایی مشمول آرد، روغن و برنج می‌شود که به خانواده‌های نادار توزیع شده است.

یافث ثاقب، نماینده بنیاد بیات در مورد این مساعدت‌ها گفته است: «به ادامه کمک‌های بنیاد بیات، این‌بار نیز یک مقدار مواد خوراکه از قبیل آرد، روغن و برنج برای فامیل‌های نیازمندان مزارشریف توزیع گردید و ان‌شاءالله این کمک‌ها ادامه خواهد داشت.»

در همین حال، شماری از خانواده‌های نادار از کمک‌های بنیاد بیات ابراز خرسندی کرده‌اند.

طیبه، دریافت‌کننده کمک گفت: «با تشکر فراوان از کمک‌های رمضانی بنیاد بیات، واقعاً از بنیاد بیات خیلی تشکر می‌کنم که برای مردم تنگدست و فقیر این منطقه کمک کردند. این کمک‌ها در ماه رمضان خیلی از مشکلات ما را می‌تواند رفع کند.»

خیرالله، دریافت‌کننده کمک نیز گفت: «تشکر می‌کنم از نهاد خیریه بنیاد بیات بابت همکاری شان که در این ماه مبارک رمضان دست نیازمندان را می‌گیرند. امید است که تاجران و موسسات خیریه از این کارها دوامدار انجام دهند.»

بنیاد بیات یکی از نهاد‌های خیریه است که در بیست سال گذشته در کنار توزیع بسته‌های کمکی به نیازمندان و خانواده‌های آسیب‌پذیر، درتطبیق طرح‌های عمرانی کشور نیز نقش مهم را ایفا نموده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!